• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
canım dur sakin ol, benim kaç tane arkadaşım her ay kanamaları olmalarına rağmen doğurdu çocuklarını. iyi düşün sen. benim de lekelenmelerim oluyor ara ara ama iyi düşünmeye çalışıyorum

Sabahi sabah ettim simdi doktordan geliyorum kese de sorun yok dedi kalp atisinida gosterdi tam 6 hafta gorunuyormus ama kanaman baslamis vucut atmaya calisiyor bizde ilaclarla engellicez dedi.pruloton yapti haftaya tekrar gidicem surekli yaticaksin dedi..Cok tesekkur ederim destegin icin sen ne durumdasin

Kızlar gebeliğin başında bazı testler yapılıyormuş ya onlar ne Zana'n yapılıyor , bnm tüp bebek doktorum bişi demedi henüz kalp atışı için gittiğimizde , bu haftada çağırmıştı , acaba bu hafts mı ister ?.. Olsnlar varsa hangi haftada istedi doktorunuz kızlar ?...:KK64:
Cnm benmki kalp atisini gorunce istedi tahlilleri

Hımm senin haftana göre bnm de bu haftaki kontrolüme denk geliyor , bu hafta der belki , bide tüp bebek doktorum artık gebelik takibi yspmıyormuş , belki bu sefer de kalp sesini duyup emin olduktan sonra başka doktora yönlendirecekse temelli orda yaptırayım diye de söylememiş olabilir , neyse perşembe öğreniriz ☺️

Hımmm senin daha da erken istemiş , neyse geç kalmamışım henüz daha heralde .... Bu tahliller ne tahlili , kansızlık hormon falan mı prki ?...
belkide hep gideceğin doktor baksın istemiştir bende burda devlete gidip kan vermiştim hamile olduğumu öğrendim sonra kendi doktoruma gittim beta hcg kaçtı hangi gün verdin dedi söyledim o zaman biz 2 hafta sonra bakalım dedi

Sabahi sabah ettim simdi doktordan geliyorum kese de sorun yok dedi kalp atisinida gosterdi tam 6 hafta gorunuyormus ama kanaman baslamis vucut atmaya calisiyor bizde ilaclarla engellicez dedi.pruloton yapti haftaya tekrar gidicem surekli yaticaksin dedi..Cok tesekkur ederim destegin icin sen ne durumdasin
Canım sevindim iyi olduğunuzu duyduğuma.Kontrol altına alınabilmesi de çok güzel.Yat dinlen şimdi,çok geçmiş olsun

Hımm senin haftana göre bnm de bu haftaki kontrolüme denk geliyor , bu hafta der belki , bide tüp bebek doktorum artık gebelik takibi yspmıyormuş , belki bu sefer de kalp sesini duyup emin olduktan sonra başka doktora yönlendirecekse temelli orda yaptırayım diye de söylememiş olabilir , neyse perşembe öğreniriz ☺️

Hımmm senin daha da erken istemiş , neyse geç kalmamışım henüz daha heralde .... Bu tahliller ne tahlili , kansızlık hormon falan mı prki ?...
idrar testi, idrar kültürü, kan sayımı, kan grubu, tsh, cmv ıgm ve ıgg, rubella ıgm ve ıgg, toxoplazma ıgm ve ıgg, açlık kan şekeri, bun, kreatinin, alt,ast istedi benden. bende anca bu hafta yaptırabileceğim zaten erken istemelerinin sebebi alerjik durum vs varsa önlem alabilmek aslında. bide tüp bebekte kullanılan ilaçlar karaciğer değerlerini değiştiriyormu diye kontrol etmek gerekiyo sanırım. e gebelikte en sık görülen idrar yolu enfeksiyonları olduğu için onada bakıyo

muhip .!.:
Kızlar gebeliğin başında bazı testler yapılıyormuş ya onlar ne Zana'n yapılıyor , bnm tüp bebek doktorum bişi demedi henüz kalp atışı için gittiğimizde , bu haftada çağırmıştı , acaba bu hafts mı ister ?.. Olsnlar varsa hangi haftada istedi doktorunuz kızlar ?...:KK64:
Benim8 hafataada yaptirdi dr

doktorunuz mu istedi testi, ben yaptırmamıştım.

zaten Türkiyede d vitamini eksikliği olmayan kadın yoktur herhalde.

peki damla veya iğne verdi mi?

Aile hekimine basvur yazmıs mailde . Ne demek anlamadım. Neden kendi birşey önermiyor acaba?

Aile hekimine basvur yazmıs mailde . Ne demek anlamadım. Neden kendi birşey önermiyor acaba?

aile hekimleri bedava damla veriyolar sanırım.
ama damla yerine iğne öneriliyor çok düşük değerde ise.

ben hiç bu testi yaptırdığımı hatırlamıyorum.
doktorum istemese bile yaptırsam mı acaba?

aile hekimleri bedava damla veriyolar sanırım.
ama damla yerine iğne öneriliyor çok düşük değerde ise.

ben hiç bu testi yaptırdığımı hatırlamıyorum.
doktorum istemese bile yaptırsam mı acaba?

Canım ben saglık ocagında yaptırdım ordaki kadınlar kendileri bazı testleri ekledi

Merhaba kızlar. Mide bulantıları son gaz devam. Bu aralar meyveli gazoza sarmış durumdayım. Günde bir bardak içiyorum. Mide bulantıma iyi geliyor. İnşallah zararlı değildir.

CuteMom CuteMom çok üzüldüm, inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik haberi alırsın. Baştan beri içine doğmuştu zaten. Hayırlısı olsun.

papatyadiyari papatyadiyari durumunu tam olarak anlayamadm canm. Düşük tehliken mi var?

idrar testi, idrar kültürü, kan sayımı, kan grubu, tsh, cmv ıgm ve ıgg, rubella ıgm ve ıgg, toxoplazma ıgm ve ıgg, açlık kan şekeri, bun, kreatinin, alt,ast istedi benden. bende anca bu hafta yaptırabileceğim zaten erken istemelerinin sebebi alerjik durum vs varsa önlem alabilmek aslında. bide tüp bebekte kullanılan ilaçlar karaciğer değerlerini değiştiriyormu diye kontrol etmek gerekiyo sanırım. e gebelikte en sık görülen idrar yolu enfeksiyonları olduğu için onada bakıyo

Aslında biz onların çoğunu tüp bebek tedavisi öncesi yaptırmıştık , dosyamızda vardı , belki onun içşn aceje etmemiştir doktorum yada gerek görnemiştir, neyse gidince göreceğiz artık , sağolasın cnm:KK66::KK66:
Benim8 hafataada yaptirdi dr
O zmn demek her doktor farklı bir Zaman'da isteyebiliyor , sağolun kızlar kafam rahatladı :KK68:

of ben sağlık ocağına bile uğramadım, en kısa zamanda gideyim.

Uğra uğra arkadaşım , dosya açıyorlar , kalp sesini duyduktan sonra hbr edin ona göre sisteme girelim demişti hemşire bize ...

Benim.doktor da kalp.atisini görünce istemişti. Dün sonuclarim çıktı. Sanırım önemli bir soru yok..yarın götürup gosterecegim inşallah.

ARkadaşlar benim merak ettiğim birşey var:

medicana da dün 1.85cm lik kese için 6 hafta 3 gün çıkarken hisa hastanesinde cumartesi gübü 1.2 cmlik keseye 5.2 gün dediler .

Keseye göre hafta tahmini nasıl böyle değişiklik gösteriyor. sizin kaç cm e kaç hafta gösteriyor doktorunnuz.

Bu arada bana kahverengi lekelenmem olduğu için progestan başladı doktor. ama internette progestan ile ilgili düşüğü engellediğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını öğrendim. İkinci ilacı aldım bugün ve aşırı başım dönüyor özellikle de yemek yedikten sonra.

rango .!.:
ARkadaşlar benim merak ettiğim birşey var:

medicana da dün 1.85cm lik kese için 6 hafta 3 gün çıkarken hisa hastanesinde cumartesi gübü 1.2 cmlik keseye 5.2 gün dediler .

Keseye göre hafta tahmini nasıl böyle değişiklik gösteriyor. sizin kaç cm e kaç hafta gösteriyor doktorunnuz.

Bu arada bana kahverengi lekelenmem olduğu için progestan başladı doktor. ama internette progestan ile ilgili düşüğü engellediğine dair bilimsel bir kanıt olmadığını öğrendim. İkinci ilacı aldım bugün ve aşırı başım dönüyor özellikle de yemek y
Doktorlarlarin o haftalik durumlarimi inan bende anlayamadim daha ...kafamada takmak istemiyorum artikk..önemli olan doktorunun saglikli gidiyor demesi uyumlu demesi oluyor...prigrstan vajinadan alirsan bas dönemleri daha aza inior

[QUOTE="papatyadiyari, post: 45404368, member: 391]Km canımyollarım benim ki 7 mm:KK43:[/QUOTE]

Ben geçen hafta 5+5 de gittim kese 22mm bebek 2.4mm di ama yolk çok büyük bu risk demek dedi bakalğm cumartesi kalp atışı devam ediyorsa risk bitmiş olacak Allah yardım etsin hepimize

Ya işte 200mg 30lu yumuşak kapsül verdi. Suyla içtim. Sonra salona geldim aha dedim okumadan içtim ya o vajinadansa. fitili yuttum dedim :)) Neyse sonra baktık içiliormuş rahatladım. :oops:

[QUOTE="papatyadiyari, post: 45404368, member: 391]Km canımyollarım benim ki 7 mm:KK43:

Ben geçen hafta 5+5 de gittim kese 22mm bebek 2.4mm di ama yolk çok büyük bu risk demek dedi bakalğm cumartesi kalp atışı devam ediyorsa risk bitmiş olacak Allah yardım etsin hepimize[/QUOTE]

Allalh allaaaahhh yok yolk büyük yok kese bilmem ne insanın içine kurt düşürmekte üstüne yok doktorların :((( onlar da aklı tabi her ihtimali söylüyorlar ama çok hassas bir dönemdeyiz resmen herşeyden birşey çıkartıyoruz :(

Benim daha bebek de görünmeddi genelde kese 2 cm olduktan sonra görünüyor diye okudum.

Lekelenmen oldu sanırım?
Seninle muhtemel doğum tarihimiz de aynı görünüyor.Canım ben 16 Şubat'ta adetimden 3 gün önce erken gebelik testi Yaptım ve hamile olduğumu öğrendim,aynı gün kan verdim ve pozitifti.1 gün sonra akşam iç çamaşırımda açık kahve leke gördüm,tamam kimyasal gebelik dedik,o akşam arttı,o günden sonra bazen hiç gelmediği de oldu bazen damla damla geldiği de oldu.Ama o akşam biraz daha fazla gelmişti.Fakat ped koymuştum pedime hiç gelmemişti mesela,WC'de peçeteye geliyordu.Sancım olmamıştı.Cuma yine kan verdik Hcg'yi görmek için,istenilen şekilde artmıştı.Sonra geçen pzt son Hcg baktırdık.Tamam güzel artmış dendi.Geçen hafta Perşembe de kese ve yolk sac göründü(4+3 tüm) Lekelenmelerim için Yerleşmedendir dendi.Beni de tedirgin etti açıkçası ama adetten önce ya da adet dönemi gibi olabiliyormuş,bazılarının 1 ay hatta 5 ay sürdüğü bile oluyormuş bu üstüne görme.Bizim sağlık ocağındaki ebe gecen yaz doğum yaptı,o bebeğinde üstüne Görmüş ve azar azar 1 ay gelmiş.İnşAllah umduğumuz gibidir,inşallah çok iyidir bebeklerimiz ve inşallah sağlıklı bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz.Ben Temmuzda 5 aylık bebeğimi kaybettim.Tarifsiz bir acı.Allahım kimseye yaşatmasın.İnşallah olursa bu ilk Çocuğum olacak.Rabbim biz Kadınlara sabır versin,bazıları için çok kolay olan,biz deli gibi isteyenler için de kolaylıkla olsun inşallah.
Rabbim sabirlar versin cnm. Insallah hersey yolunda gider ve alirsin bebegini kucagina. Benim ikinci olucak. Ilkinde yasamadim boyle bisey. Bulantim ve halsizligimde erken basladi. Asil haftaya ama yarin gidicem bi kontrole. Dr kesesi olusmus dedi fakat Sag tarafmdabi kist varmis buyuk ihtimal gebelige bagli dedi. Kistmi yapiyo bu akintiyi bilmiyorum.

Back
X