- 25 Ocak 2016
- 229
- 386
- 18
- 38
Gunaydin ekim anneleri hayirli gün olur insalhhh hepikiz için.
Burda bu arkadaşımız yulaf ezmesi ile süt kullanmıştı nasıl kullandığı soyleyebilir mi ben yiyemiyorum bu sekil midem bulaniyo bendede asiri gaz ve kabizlik bar kizlar sanci yapiyo bana yani baya rahatsizim sanki 4 aylik hamile gibi karnim cikti![]()
Günaydınlarr
Perşembe günü oldu ya bu hafta da bitti sayılır , yarın sohbet derken akşam olur haftasonu nasıl geçiyor anlamıyorum zaten ... Bi de şu Kabızlık sıkıntısı olmasa
O yulaf ezmesini P pinas arkadaşımıZ söylemişti saolsun, haftada 1 yiyorum mutlaka, aslında yiyip bağırsakları da alıştırmak istemiyorum ama napim alışacaklarsa buna alışsınlar en azından doğal, Tadı bana göre çok güzel olmasada..
Tarife gelince 1 Ölçü yulaf ezmesi 1 Ölçü süt ( Ölçü olarak Çay bardağı yeterli oluyor ) mikrodalgada 5 dk da yapıyormuş, benim mikrodalga yok , şöyle yapıyorum ; 1 Ölçü yulaf ezmesi ile 1 ,5 Ölçü suyu tavada 10 dk bekletiyorum baya yumuşuyor, 1 Ölçü de süt ekleyip pişiriyorum , üzerine bal pekmez tarçın kuru Kayısı ne istersen dök , az da olsa tat geliyor, afiyet şifa olsun