Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızlar bugün işten geldim eve geldigimde soyunurken neyle karşılaştım dersiniz? Sol göğsüm catlamis ben bu çatlaklara alisamicam gördükçe psikolojim bozuluyor.56 kilo ile başladığım hamilelikte şimdi 65 kiloyum 9 kilo aldım. Bu çatlaklar için kesim cozum yok mu ya
Yine senin az galiba canım benimki daha bir beter bacaklarım falan hep çatlak kredi kullanıyorum ama fayda etmedi üstelik daha 6 kilo aldım. Aynalara bakamiyorum
Hamileliğin 26. ve 29 haftaları arasında anne adayının ve anne karnındaki bebeğin gelişimi, gelişimin normal seyrinde olması gerekenler ve hamileliğin bu haftalarında annede görülebilecek sorunlar hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kağan Kocatepe ile çektiğimiz videolarımızı izleyebilirsiniz.
Hamileliğin 26. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Bebeğin kalsiyum ihtiyacı artar. Bebek depodaki kalsiyumu kullanabilir ancak annenin bu dönemde kalsiyum desteği alması gerekir.
- Kalsiyum ve magnezyum alınamaması halinde anne adayında kramplar görülebilir.
- Bazı anne adaylarında Braxton Hicks (hazırlık kasılmaları) görülebilir.
- Kasılmalar ağrıya neden olacak kadar sık ve fazlaysa doktorunuza başvurmanız gerekebilir.
Hamileliğin 27. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Anne adayının karın bölgesi artık iyice büyümüştür. Ancak her anne adayında karın büyüklüğü farklılık gösterebilir ve bu normaldir.
- Ultrasonda bakıldığında bebeğin ölçüleri gebelik haftası ile uyumluysa karnın ne kadar büyük ya da küçük olduğunun bir önemi yoktur.
- Hamileliğin 27. haftasında
anne karnında büyümeye bağlı olarak karın çatlakları oluşabilir.
- Aynı dönemde, özellikle erkek bebeklerin salgıladığı hormonların etkisi ile karın cildinide tüylenme olabilir.
- Bu dönemde anne adaylarının %20 - %30'unda Linea nigra adlı karın boyunca uzanan çizgi görülür.
- Çizgi 6 - 8. aya kadar karın bölgesinde bulunur.
Hamileliğin 28. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Anne karnındaki bebeklerin göz kapaklarını açıp kapamaları 24. haftadan itibaren görülebilir.
- Anne karnındaki bebeğin gülmesi ya da ağlaması tesadüf sonucu ortaya çıkan mimiklerdir ve anne karnındaki bebeğin ağlaması sıkıntıda olduğunun işareti değildir.
- Gebeliğin 28. haftasından itibaren bebek rahim içerisinde klasik doğum pozisyonunu alır. Bebeklerde vücut kendi içine doğru kıvrılır, baş göğüs kafesine yaklaşır, eller ve bacaklar da vücuda yakın şekilde durur ve bebek doğum kanalına girme pozisyonuna gelir.
Hamileliğin 29. haftasında anne ve bebeğin durumu
- Bebeğin bağışıklık sistemi gelişmeye başlar.
- Bebek artık rahim içerisindeki ışığı algılamaya başlar. 32. hafta civarında bebeğin görme duyusu tamamlanır.
- Bebek bu haftalarda rahmin büyük kısmını doldurur ve boyu 38.5 cm ve ağırlığı 1150 gr'dır.
- Gece boyunca uyanıktır ve gün içerisinde uyur.
- Bu dönemdeki bebeklerde yağ dokusu depolanmaya devam eder.
- Bu haftada görme, işitme ve tat alma duyusu dışında koku alma duyusu da gelişir.
- Gebeliğin 29. haftasında anne adaylarının el bileklerinde yanma, el parmaklarında uyuşma, elektriklenme, çarpılma hissi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu duruma karpal tünel sendromu denir.
- Karpal tünel sendromu olan anne adaylarına ameliyat yapılamaz. Fizik tedavi uzmanlarına başvurulması gerekir.
- Gebeliğin 29. haftasında bazı anne adaylarının göğüs ucundan süt gelebilir. Gelen bu süt memede süt üretiminin başladığının bir göstergesidir.
Malesef canim. Bizde son anda bir yere gidememistik ama daha iznim vardi pazartesiye kadar. Demek ki gidememizin hayri da buymus. Sende uzulme, belki bir hayir vardir.
"Hypnobirthing" kitabını okıyorum, kardeşim önermişti . Özellikle normal doğum isteyenler mutlaka okusun derim dikkatimi çeken birkaç kısmı da paylaşmak istedim :
* Korku rahme giden atardamarların daralmasına ve gerginleşmesine yol açarak ağrıyı yaratmaktadır. Korku olmadığında kaslar rahatlayıp bükülebilir hale gelmekte ve bedende kalp atışları ritmik şekilde devam ederken rahim ağzı doğal olarak incelip bebeği kolayca dışarı çıkartabilmektedir (Syf 29)
* Zihindeki korkular gereksiz acı yaratan fiziksel gerginliklere dönüşür (Syf 36)
* Fizyolojik yasaya göre , bedenin tüm doğal , normal işlevleri tehlike veya acı olmadan gerçekleşir. Normal , sağlıklı kadınlar ve onların sağlıklı bebekleri için doğum; doğal ve normal bir fizyolojik işlevdir (Syf 47)
* Bedenin acıyla karşılık vermesine neden olan stres ve korku zihinden uzak tutulduğunda , doğanın diğer bütün normal fizyolojik işlevlerde olduğu gibi doğumu da aynı iyi tasarlanmış şekilde gerçekleştirebileceğini anlarlar (Syf 49)
* Anne için açılma bir bütündür ve anne gevşediğinde doğum kolayca ilerler (Syf 60)
* Aristo zihin - beden iliskisinden söz etmiş ve doğum sırasında derin gevşemenin önemini vurgulamıştır . Bir komplikasyon olması durumunda , komplikasyonun çözülebilmesi ve tedavi edilebilmesi için kadınlar gevşemiş bir duruma getiriliyorlardı (Syf 63)
* Atların ve diğer hayvanların, bulundukları ortamda kendilerini rahat hissetmediklerinde veya tehlikede hissettiklerinde doğumu ertelediklerini veya durduklarını biliyoruz . Kadınlarınca bedenlerinin aynı içgüdüsel kapasiteye sahip olduğunu düşünmek mantıklı değil mi ?..(Syf 73)
galiba öyle olacak benim şifonyerim hazır yaptırmıştım bir dolap kaldı onu da alıcam ama burda ikea yok olsa daha rahat bulurdum kesin mobilyacılara bakıyorum şu an için bi tane buldum gibi
tekzene baktım vursam dağılacak gibi kalitesiz
bu sıralar yatağı alıcam eşyaların bi kısmını alıcam
dolabı bir dahaki aya atıcam sonra temizlikte bitince bitti dicem inşallah :)
tekzenden gönderdiğin model güzelmiş aslında ama kalitesini hiç bilmiyorum tekzenin. ikeadan internet siparişine baktınmı hiç? gerçi maliyetli oluyo onlar ama bi bak istersen yinede. bende bunları almayı düşünüyorum kısmetse. şifonyer aynı model bulursam daha iyi olucak tabiii :)
Canim ben de bugun gittim seker yuklemesi icin. Daha onceki 50 mg lik testte tok gidilebiliyordu ben bubda da oyle zannettim ama 100 mg likta ac kalmak gerekiomus. Yani yarina kaldi. Insallah yarin iyi sonuçlar alirim
benim internette bulduğum hafta-ay hesabı şöyle; bunu takip ediyorum bende
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.
Malesef canim. Bizde son anda bir yere gidememistik ama daha iznim vardi pazartesiye kadar. Demek ki gidememizin hayri da buymus. Sende uzulme, belki bir hayir vardir.
Aynen canım zaten yapacak bişey yok ama suan 13 saat uzaktayim, kara kara nasıl gidecegimi düşünüyorum. dinlene dinlene gideceğim artık. 1 gün ankarada mola vereceğim. uçaklara baktım fiyatları almış başını gitmiş.
tekzenden gönderdiğin model güzelmiş aslında ama kalitesini hiç bilmiyorum tekzenin. ikeadan internet siparişine baktınmı hiç? gerçi maliyetli oluyo onlar ama bi bak istersen yinede. bende bunları almayı düşünüyorum kısmetse. şifonyer aynı model bulursam daha iyi olucak tabiii :) Eki Görüntüle 1859615
Eki Görüntüle 1859616
Eki Görüntüle 1859617
canm dün baktım internetten ikea ya pahalı geldi bana
tekzen kalite sıfır bence gidip dolabına baktım vursam kırılacak gibi ve en sonunda dolabı
düzcenin kendi firması olan topçuoğlu concept ten beyaz kapaklısını aldım 900,00 tl ye
bunu da bitirmiş olduk şükür yatak ve diğer eşya kıyafet ihtiyaçlar kaldı inşallah onları da diğer aylar halledeceğiz
canm 110 gördüm dün çok kısa geldi gözüme 70x120 alıcam 80 bulmak imkansız resmen yine kraft baktık calipso modeli hoşuma gitti sadece dönencesi yok onu da ilave ettiririm 490 tl dedi burda baktım internette daha pahalı çok ilginçtir oysa internette daha uçuz oluyordu
kremler jeller yağlar var ama bir çok doktor sızma zeytinyağını bir fokurdamlık kaynatın soğumaya bırakın özü çıkacak,göğüs karnınıza en iyi bu gelir diyor.Denemekten başka çaremiz yok.
canım öyle böyle çatlayacağın varsa çatlıyorsun sanırım
2 arkadaşımda hamilelikte hiç çatlamamış doğumdan sonra her yeri çatlak içindeymiş anlamadım gitti neye göre oluyor bu
o kadar terliyoruz aslında vücut nemli ama yine de oluyor
birazda genetikmiş annede varsa bizde de olurmuş diye duydum
canm dün baktım internetten ikea ya pahalı geldi bana
tekzen kalite sıfır bence gidip dolabına baktım vursam kırılacak gibi ve en sonunda dolabı
düzcenin kendi firması olan topçuoğlu concept ten beyaz kapaklısını aldım 900,00 tl ye
bunu da bitirmiş olduk şükür yatak ve diğer eşya kıyafet ihtiyaçlar kaldı inşallah onları da diğer aylar halledeceğizEki Görüntüle 1859618
geniş geniş gayet güzel olmuş canım güle güle kullanın. kıyafet için istanbula gelme şansın varmı hiç? benim aldığım mağazada çok ucuzdu şimdiden 9 aylık bodylerim bile tamam benim
geniş geniş gayet güzel olmuş canım güle güle kullanın. kıyafet için istanbula gelme şansın varmı hiç? benim aldığım mağazada çok ucuzdu şimdiden 9 aylık bodylerim bile tamam benim
sağol canım evet geniş geniş kullanıcaz inşallah bebeğimde gelince
sanmıyorum gelebileceğimi aslında istanbulda tanıdıklarımda var ama kendim görmediğim sürece alamam
internet mağazası var mı aldığın yerin bölge olarak nerde
canm 110 gördüm dün çok kısa geldi gözüme 70x120 alıcam 80 bulmak imkansız resmen yine kraft baktık calipso modeli hoşuma gitti sadece dönencesi yok onu da ilave ettiririm 490 tl dedi burda baktım internette daha pahalı çok ilginçtir oysa internette daha uçuz oluyordu
Canım ben aynı modelden aldım. Civil sadece 1 günlük indirim yapmıştı yaklaşık 1.5 ay önce, aslında kırmızı siyahlisini istiyordum ama siyah beyazlisini donencesiyle beraber 400 aldık. ben yorumları okudum, yandan fermuarida var.iyi bir seçim yaptık inş.
sağol canım evet geniş geniş kullanıcaz inşallah bebeğimde gelince
sanmıyorum gelebileceğimi aslında istanbulda tanıdıklarımda var ama kendim görmediğim sürece alamam
internet mağazası var mı aldığın yerin bölge olarak nerde
Canım ben aynı modelden aldım. Civil sadece 1 günlük indirim yapmıştı yaklaşık 1.5 ay önce, aslında kırmızı siyahlisini istiyordum ama siyah beyazlisini donencesiyle beraber 400 aldık. ben yorumları okudum, yandan fermuarida var.iyi bir seçim yaptık inş.
süper canım bende bakıyım zaten ay başında alıcam eğer internette o zamana kadar bir indirim bulursam alıcam
ben çok beğendim yatağı bence doğru tercih
iç yatak mağazada sormak aklıma gelmedi içine koyuyorlar mı bence koymuyorlarda bakalım internetten alırsam birde yatak derdine düşücem :)
süper canım bende bakıyım zaten ay başında alıcam eğer internette o zamana kadar bir indirim bulursam alıcam
ben çok beğendim yatağı bence doğru tercih
iç yatak mağazada sormak aklıma gelmedi içine koyuyorlar mı bence koymuyorlarda bakalım internetten alırsam birde yatak derdine düşücem :)
Aynen canım zaten yapacak bişey yok ama suan 13 saat uzaktayim, kara kara nasıl gidecegimi düşünüyorum. dinlene dinlene gideceğim artık. 1 gün ankarada mola vereceğim. uçaklara baktım fiyatları almış başını gitmiş.
Ozel aracla doneceksen 2 saatte bir mola verip molada biraz yurumeliymissin. Biz de 8 saat gidecektik doktorum o sekilde musade etmisti. Bir de bol su icmeyi ihmal etme. Iyi yolculuklar.
canım öyle böyle çatlayacağın varsa çatlıyorsun sanırım
2 arkadaşımda hamilelikte hiç çatlamamış doğumdan sonra her yeri çatlak içindeymiş anlamadım gitti neye göre oluyor bu
o kadar terliyoruz aslında vücut nemli ama yine de oluyor
birazda genetikmiş annede varsa bizde de olurmuş diye duydum