• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
malesef insanımızda "kişisel saygı" kavramını dikkate alan yok.:KK35:Yıllardır her konuda muzdaribim,zorla fikrini kabul ettirmeye çalışma.:ukala:
Benim düşüncem benim tercihim bu diyip kestirip atmana bile izin yok:mad:,
ısrar ısrar ısrar.:KK47:
Bebek konusunda kafayı yiyeceğe benziyorum.
Bana şimdiden sende öptürmem kucağa aldırmam,bunu yaptırmam annelerinden mi olacaksın diyorlar,
bende eveeeet diyorum :sopa: :)

herkesin kendi bebeğini istediği gibi yetiştirme hakkı var insanlar bahane bulur laf eder cocuk sizin cocugunuz küsen alınan kusura bakmasın herkesin evladı değerli ayrıca küçük bebeklerin bağışıklıkları tam gelişmediğinden öpücük hastalığı oluyorlar. El yıkamak cok insani bir şey temizlik en başından bunu talep etmek de bir annenin hakkı bence.

ben de size benim derdimi anlatayım, dert değil de dün canım sıkıldı, ben hamile kalmadan önce 63 kiloydum boyum 168 falan. yani ortalama bi insanım, kimisi uzunsun da diyo. şimdiye kadar 6 kilo aldım, göbeğim de çok dikkat çekici bi büyüklükte değil, normal.

işyerinde izinden dönenler sen de hamileymişssn kaç aylık dediler dün 7 dedim, yok canım? eminmisin? falan dediler. evet dedim 28hafta. karnın niye küçük dediler, dedim vücut yapımdandır.

burda konunun kapanması gerekirken biri de demez mi bebek küçük olmasın.bebek normalmiymş dedi bana. ay çok sinir oldum :sinirli::sinirli::sinirli: dedim haftasıyla uyumlu çıkıyor dedim kaçtım yanlarından.

ama hamilelik stresi işte, hormonların etkisi, geldim ağladım benim bebeğim küçük mü diye. dr randevumu iple çekiyorum içime kurt düşürdüler :cry:
ya hiç alakası yok moralini bozma kulak asma. Şekerinden dolayı sürekli diyeti yapan sadece 9 ayda 6-7 kg alan ve karnı kücücük olan arkadasım geçen hafta doğurdu maşallah bebiş gayet sağlıklı boyu da kilosu da..Önemli olan senin ne kadar sağlıklı beslendiğin etini sütünü yumurtanı proteini aldıktan sonra gerisi boş cnm

ben de size benim derdimi anlatayım, dert değil de dün canım sıkıldı, ben hamile kalmadan önce 63 kiloydum boyum 168 falan. yani ortalama bi insanım, kimisi uzunsun da diyo. şimdiye kadar 6 kilo aldım, göbeğim de çok dikkat çekici bi büyüklükte değil, normal.

işyerinde izinden dönenler sen de hamileymişssn kaç aylık dediler dün 7 dedim, yok canım? eminmisin? falan dediler. evet dedim 28hafta. karnın niye küçük dediler, dedim vücut yapımdandır.

burda konunun kapanması gerekirken biri de demez mi bebek küçük olmasın.bebek normalmiymş dedi bana. ay çok sinir oldum :sinirli::sinirli::sinirli: dedim haftasıyla uyumlu çıkıyor dedim kaçtım yanlarından.

ama hamilelik stresi işte, hormonların etkisi, geldim ağladım benim bebeğim küçük mü diye. dr randevumu iple çekiyorum içime kurt düşürdüler :cry:
Yaa canım bakma sen onlara çok biliyorlar onlar bende 2 kilo aldım diye bebek küçük kalmıştır diyolar oysa çok şükür haftası ile uyumlu :) yani bilen bilmeyen ağzı olan konuşuyor. .. bizim insanımız bi hamileye bi de geline çok karışır zaten huyumuz kurusun:63:

Maşallah canım, ben de cumartesi gitmiştim benim paşanın her zaman yüzü netti ilk kez renkliye girdik onda da yüzünü kapamıştı sadece burnunu görebildim insan onunla bile çok mutlu oluyor ama eşim çok kızdı oğluma bizimle şimdiden oyun oynuyor diye :)
Çok fenalar canım :)) işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar :)))

Canım bendede 50 gr lık yüklemede 163 çıktı benim doktorda 100 gr lık yükleme yapalım dedi bende yaptırmak istemediğimi söyledim o da o zaman diyet uygulacaksın ve haftada 2 kez açlık tokluk şekerini ölçeceksin dedi. Ben diyet uyguluyorum elimden geldiğince ama makinem olmadığı için açlık tokluğa bakamıyorum makineyi en kısa sürede alacağım inş.
MRB cnm benim kontrol yarın. Tekrar yükleme yaptırmak isetmediğimi yarın Söyliycem .zaten çok fazla hamurisi tatlı yemiyorum.gerekirse diyet yaparım. Bende eczane de olctururum şekeri .haftada 2 kere olctureceksen makina almana gerek yok.sağlıklı sıhhatli hamilelikler..

sağol canım bende toparlanıcam inşallah bu ara çok duygu çöküşlerindeyim bir yandan işi düşünüyorum benim yerime kız aldık ama idare edebilir mi bilmiyorum bi yandan yetiştirmeye çalışıyorum ama yoruluyorum
bir yandan kendi sıkıntım var nefes anlamında ve büyüdüm iyice bebeğim iyi olsun bu hiç önemli değil
bir yandan aynen eşya derdindeyim her aya birşey koydum onlar yetişecek inşallah diyorum
süs bi kapı süsü yaptırıyorum o kadar diğer şeylere daha zaman bile ayıramadım
eve çok yorgun gidiyorum ister istemez direk yatıyorum ağlıyorum bi de habire bol bol dua ediyorum Allah ım yardım et toparlanayım diye
doğum korkum hiç yok çok şükür Rabbim hepimize hayırlısını versin inşallah
Gülüm hangi devirde yaşıyoruz alışveriş listeni yap en kötü ihtimal internetten işte üzme o tatlı canını da:KK200: bebisin de üzülür ama bak Allah korusun :KK200:

@Yasinin Prensesi emel doğru söylüyo canım benim. biz etrafa ve gelecek yorumlara karşı ne kadar dik durabilirsek o kadar kolay atlatırız 40 günü. çok yakın bi arkadaşım hamileyken annesini kaybetti ve bebeğide stresten 1-2 gün sonra anne karnında ölmüştü malesef. 6 ay falan geçmeden tekrar hamile kaldığını öğrendiğinde en büyük korkuyu yaşadı. hem yine bebeğini kaybetme korkusu yaşadı, hemde annesi olmadan bebeği doğduğunda ne yapacağını düşündü kara kara. kayımvalidesi il dışında olduğu için çok yardımcı olamayacaktı. hamilelik alerjisi sonucu kaşıntıları başlayınca doktor 1hafta erken olarak sezeryanla doğum yaptırdı ve sağlıklı bir kızı oldu çok şükür. 2 gece hastanede kaldıktan sonra eve geldiğinde yanında arkadaşı evdeki bakıcı ve eşi vardı. kayımvalidesi hastanede yorulduğu için eve gitmiş 2 gün sonra tekrar gelicem demişti. ben yanına gittiğimde hiç doğum yapmış gibi değildi. sezeryan olmasına rağmen sürekli ayaktaydı, bebekteki emme problemiyle baş etmeye çalışıyodu falan. bakıcıda anne olmasına rağmen çekingen bi tipti pek yardımcı olamadı yenidoğan konusunda. komşusu gelip gitti süreki ama o da bebek emmeyince ağlayınca acaba sütünmü yetmiyo, azmı geliyo, acımı falan diyip kızı iyice sıkıntıya sokmuştu. sonuç olarak hastaneden hemşire çağırıldı yardımcı olması açısından, sakin sakin emzirmeyi tekrar anlattılar ve bebeğin kilo alımı az olduğu için dr mamaya başlattı. öyle böyle derken küçük hanım artık 1 yaşını geçti ve yürümeye başladı. üstelik gayet sağlıklı bir bebek ve arkadaşımda anneliği öyle böyle kendi çabalarıyla öğrenmiş ve kızı için iyi bir anne olmak için elinden geleni yapıyor.

diyeceğim şuki öyle yada böyle anne olacağız inşallah. evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda zaten ANNE olmuş olacağız ve onun için en iyi olan neyse onu yapabileceğiz. aklımızda sürekli sorular var, hepimiz aynıyız. ama şimdiden nasıl doğururum nasıl emziririm gibi sorular bana uzak geliyo. zamanı geldiğinde hepsini öğreneceğiz. doğuma doktor ve bebek karar vericek bizim elimizde olan bir şey yok. emzirmeyide bebek isterse yapabiliriz. sütümüz olsun olmasın eğer emmek istemezse yapabileceğimiz hiç birşey yok. anne sütünün verdiği şifa tabikide tartışılmaz ama açlıktan sarılık olmasındansa mama ile beslenmesini tercih ederim ben kızımın.

beni bu aralar en çok düşündüren konu odasının hazırlanması, kıyafetlerinin hazırlanması, kapı süsü, hediyelik falan. yani kızım karnımda tepikler atarken bende mutlu mutlu hazırlıkları düşünüyorum sadece...
Canim içgüdüsel olarak rabbim vermiş zaten Hz. Havva nin annesi ve yardım edeni yoktu di mi ama o içgüdüsel olarak öğrendi bu program bizde yüklü zaten annelik mevcut bizde elhamdulillah :)

kızlar ya benim dün akşamdan beri ağrım var. böyle hafif ama daha önce olmayan bişey.
dün akşam sol kasığmdaydı bugun sabah sağ kasığımda, otururken bişey yok ama yürürken hafif ağrı oluyo, anlamadım
o agrılar bende de var doktora sordum. cok degısık dedım daha önce olmamıstı dıye sordum. yalancı sancılar olabılır dedı. bol bol dinlencez artık. bazen acayıp sıddetlı gırıyor cıkıyor. magnezyum da basladık. bır kac gundur ıyıyım

ben de yazmıştım bu konuda eczaneden şeker ölçüm kiti alıp diyet yapıp takip ediliyor açlık tokluk amaç diyet ile düşecek mi eğer düşmezse tekrar yükleme yapılıyor garanti duruma göre sonra insülin iğnesi vs.. tedavisi yapıyorlar
ama diyet ile düşerse (tabi diyetisyen kontrolünde) doğurana kadar sıkı takip sürekli.Her doktorun yöntemi farklı olabilir ama sen böyle bir öneri ile sorarsan anlayışla karşılar belki
MRB cnm ilk gebelikte çıkmamıştı şeker bunda da çıkmaz saniyodum. Sekere hamurisi ne düşkün biri değilim çok şaşırdım. Artık dediğin gibi eczaneden olctürüp takip ederim bende .çok şükür çok yüksek degil.inslh diyetle düşer. Sağlıklı sıhhatli hamilelikler cnm

Canim cok guzel gule gule kullan ama sen internet uzerinden yaptirmamistin sanirim. Izinlerde kalkti benim fiziksel olarak gezecek imkanim yok, online halletmeye calisacagim bu isi.
cnm instaaaagrm da satıcılar oluyor onlara bakabilrisin, keçeden yapan da var camdan, taştan yapan kurdelelerle ssleyenler de var çeşit çeşit, istersen özelden yazayım bir kaç satıcı sana

o agrılar bende de var doktora sordum. cok degısık dedım daha önce olmamıstı dıye sordum. yalancı sancılar olabılır dedı. bol bol dinlencez artık. bazen acayıp sıddetlı gırıyor cıkıyor. magnezyum da basladık. bır kac gundur ıyıyım
anladım canım.. ben de yarın soracağım, biraz hafifledi gibi sanki, geçici şeyler demek ki

Canim makinayi ve stripti doktor yazabiliyor. Ben de kendim acele edip almistim ama doktor da yazdi. Ben 10 kez olctugum icin stripler cok cabuk tukeniyordu. Sen de bir diyabet ya da endokrin uzmanina gidersen ucretsiz alip olcebilirsin.
teşekkür ederim canım bilgilendirdiğin için. Dün kadın doğumcuya sordum o benim yazma yetkim yok dedi dahiliyeciye git yazar dedi artık onda yazdırırım.

kızlar midesi bulanan var mı
ilk aylara döndüm gibi iki günde bir midem bulanıyo kustuğumda oluyor
çocuk saçlanırken olurmuş diyorlar ya doğru mu ki?
cnm benim de bulanıyor. ve sürekli aç hissediyorum yiyorum doymuyorum bulantım da geçmiyor , ilk zamanki bulantılar gibi değil daha değişik

cnm instaaaagrm da satıcılar oluyor onlara bakabilrisin, keçeden yapan da var camdan, taştan yapan kurdelelerle ssleyenler de var çeşit çeşit, istersen özelden yazayım bir kaç satıcı sana

Gonderirsen cok sevinirim. Instagram kullanmiyodum, ona da baslamak lazim sanirim.

Back
X