• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Canm bende 5 e kadar isteyim acilde hemsire olduğum icin hep ayaktayim yoruluyom eve geliyom ve yemek yapiyom esim gelince 2 saat yuruyoruz ben sonra biraz uzanabiliyorum o yuzden az hissediyorum heralde

2 saat yürüyüş çok değilmi canım yaa. zaten bütün gün ayaktayım diyosun, ben 45dk 1 saat falan yürüyebiliyorum maksimum onda bile eve gelince ölüyorum yorgunluktan. maşallah sanaaa

kızlar ben normal doğumdan çok korkuyorum ya sezeryan istiyorum o yüzden cesaretim hiç yok yapamam gibi geliyor bana o yüzden sezeryan olsunda hissetmeyeyim o anda ağrı diyorum:KK43:

Günaydın mutlu haftalar güzel annişleeer :KK73: güzel bir hafta olsun çabucak geçsin, bir an önce kavuşalım kuzucuklarımıza:KK71:
Havalar sıcak yürüyüş yapamıyorum hiç ona morelim bozuluyor :KK42: 1. Doğumun normaldi, hep yürümüştüm ama ilk aydan doğuma kadar, sizce çok aşırı etkili midir yaa, gün boyu ayaktayım kızımla ilgilenmekten Akşama da yorgun oluyorum çıkmıyorum ...
Daha alışverişimizi yapmadık :oha:haftaya tatile çıkacağız inş tatil Dönüşü hızlıca Alıp yıkayıp ütüleyip paketlerim inşallah
29. Haftada Kuzumun Kafası yukarıdaymış doktor şimdi farketmez değişir dese de kafama takmıyor Değilim :cry:
Bizden haberler böyle , Sağlıcakla kalın :KK200::anneadayı:

bizde transfer yapıldı eve geldik arayanlar oldu iyiyiz şükür dinleniyoruz falan baktım hep çoğul konuşuyorum farketmeden. bide canım acayiip ekşi bişiler istemişti. hamile olduğumu ve sonradan kız olduğunu öğrenince aymıştım duruma meğersem kızım hemen tutunmuş anneciğine :)
oy maşallah ne kadar güzel :anneadayı:

Kızlar daha öncede acıbadem yağı konusu olmuştu. Acıbadem yağının içinde zehirlenme yapabilecek maddeler var. O yüzden tatlı badem kullanılır tıp alanında ilaç yapımında lütfen dikkat edin.
canım tatlı badem tüylenme yapıyor
ve güzellik uzmanım yok öyle birşey dedi yıllardır her müşterim kullandı hiç bir sıkıntı yaşamadık dedi
herkesin kendi tercihi tabiki

bebeğin büyük yada küçük çıkması çokta önemli dğeilmiş eğer 10günlük farktan az yada çok değilse. yani 1 hafta hiç önemli değilmiş normal sayılıyomuş canım. SATa göre olan tahmini doğum tarihi önemli. ama ordada yazan maksimum tarihmiş. bebeklerin ortalama 38. haftada falan doğduklarını hesaba katarsak tahminiden 1 hafta önceye göre düşünmek gerekiyo. iri bebek normal doğumu zorlaştırır doğru ama son kontrollere kadar iri bebek olduğu kesinleşemez. 4kg nun üzerinde olursa iri bebek sayılıyor ve zorunlu sezeryan sebebi zaten. illa ısrarla normal doğum yapmak isteyen annelerde kesi atılarak normal doğumda yapılabiliyo. sen şimdi boşver irimi normal olucakmı vs pıtırtıların keyfini çıkar konuş bıdığınla zamanında gelsin, üzmesin anneciğini, sağlıkla büyümeye devam etsin :)

benimde aynı. kaç aylıksın diyolar 7 bitiyo diyorum hadi canım diyolar. ben 4kg aldım sadece diyorum aaa çok az neyse sağlıklı olsunda diyolar. az kg aldığım için bide sanırım iç karnım geniş olduğu için 7.aya göre küçük karnım. arkadaşların fotolarını gördükçe anlıyorum bnde karnımın küçük olduğunu. şükür sağlıklıyız ya milleti tınlamıyorum çok

canım sağol :) ben de SAT a göre hesapladım çalışabiliri çalışamazı falan ona göre alıcam. hayırlısı, dediğin gibi sağlıkla zamanında gelsin inşallah prenses. hepimizin prensesleri prensleri inşallah :KK200::anneadayı:
bizimkinin boyu uzun galiba, boy için bacak kemiğinden ölçüyo ya, ona göre 1 hafta önde çıkıo sanırım, doktor tahminen 52-53 cm 3.300 gibi bekliyorum, bakalım tutturabilcekmiyim falan dedi:) ben de dedim sağlıkla gelsin çok iri olmasın çok minnoş da olmasın falan geyik yapmıştık.. ama hep hep hep sağlık önemli...

bana da karnın küçük diolar kuzum az kilo almışsın diyolar artık sallamıyorm. evet ne güzel demi rahat oluyo böyle fit falan böyle cevap veriyorum artık :D

Kizlar ben cok hareketliyim ve uzanmam fln cok az oluyo o yuzden daha az hissederim degil mi bebegimi
evet canım ntte de öyle yazıo hep, yoğun çalışan anneler sadece akşam dinlenirken hissedebilirler, ama bu bebeğin sadece akşam hareket ettiğini göstermez falan diye, okumuştum kağan kocatepenin notlarından. :) içini ferah tut

Kızlar siz bebislerin tekmelerini Nerede hissediyorsunuz ben asagida hissediyorum da acaba dönmedi mi hala ki
ben hem aşağıda bazı zaman ta yukarda hissediyorum
eli bacağı ayrı yerlerde ya ondan sanırım en aşağıda hissederken birden göğsümün orda da hissediyorum

Canım benim başından beri hep en az 3 4 gün önce çıkıyor, son 2 aydır da 1 hafta önde takılma onlara bunun belki genetik le alakası vardır. Örneğin ölçümler ortalama değerlere göre veriliyor. esim baya uzun bende uzun sayılırim. bebegin boyu da hep 1 hafta fazla çıkıyor mesela bunlarda etkiliyordur.
evet kuzum , genetikten olabilir.. dediğin gibi boyu uzun olduğundan olabilir.. bilmiyorum 32 de 34 de doktora gittikçe öğrenicez bakalım nasıl büyüyor diye :) maşalah onlara, sağlıkla büyüyorlar şükürrrrr

Günaydın mutlu haftalar güzel annişleeer :KK73: güzel bir hafta olsun çabucak geçsin, bir an önce kavuşalım kuzucuklarımıza:KK71:
Havalar sıcak yürüyüş yapamıyorum hiç ona morelim bozuluyor :KK42: 1. Doğumun normaldi, hep yürümüştüm ama ilk aydan doğuma kadar, sizce çok aşırı etkili midir yaa, gün boyu ayaktayım kızımla ilgilenmekten Akşama da yorgun oluyorum çıkmıyorum ...
Daha alışverişimizi yapmadık :oha:haftaya tatile çıkacağız inş tatil Dönüşü hızlıca Alıp yıkayıp ütüleyip paketlerim inşallah
29. Haftada Kuzumun Kafası yukarıdaymış doktor şimdi farketmez değişir dese de kafama takmıyor Değilim :cry:
Bizden haberler böyle , Sağlıcakla kalın :KK200::anneadayı:

canım alışverişi dert etme hemen halledersin :) herşeyi bulabileceğin büyük mağazalar var artık her yerlerde:) ama çok yorma kendini alışverişte, ben geçen hafta yoruldum karnımda bebeğim kasıldı sertleşti, oturdum mola verdim düzeldi : /

bizim de kafa yukardaydı doktor daha erken duruşunu konuşmaya sürekli dönüp duruyodur o dedi:)

@AvukatAnne @Rebel92 masallah kızlar iyi olmanıza sevindim masallah bebişlere:nazar::KK200:@Yasinin Prensesi gözün aydın hallettin büyük esya kısmını:sampiyon:
evet canım kaldı küçük eşyalar kıyafet banyo vs.
onları eylül başında tamamlasam inşallah diyorum
bebeğimi de uyarıyorum tabi erken gelme hayırlısıyla beklenen zamanda gel diye :KK49:

ben sanırım 2 ay kadar önce internetten tecrübeli annelere bakıp bir liste yaptım,sonra araştımaya girdim,
herkes farklı ürün ve marka öneriyor.Kafa karışdı.İndirime girenleri gördükçe aldım.
Şuan listemde henuz almadıklarımı tekrar tekrar araştırıyorum.
İndirimde görünce alıcam.

Biberonda en çok avent naturel birde Dr.Browns övülüyor.Doktorların biri birini diğeri diğerini öneriyor.
bilemedim avent düşünüyordum kafam karıştı.Yurtdışında ki öneri sayfalarına baktım ikiside övülüyor ama Dr.Browns bir tık önde gözüküyor.

Süt sağma pombalarını inceledim.Manuel videolarını izledim sıkıntılı damla damla zor.
o da aynı şekilde yorumlarda karışık elektirklide avent diyen var medela diyen var.Avent hızlı sağmıyormuş,medela ürününde hızlı sağıyor ama sert diyorlar, sebebi ağız kısmının küçük büyük boyutları varmış alacaksanız bilginiz olsun sizinde,küçük olanı almayın.Birde medela çok pahalı.
yurtdışında 1. numara marka türkiyede yok. 2.sırada medela swing var sonrasında avent ve diğer markalar geliyor.

Anakucağı baktım en buyuk 15kg taşıma kapasiteli,sallanma özellikle Baby&Plus begendim.Ama çok sağlam mı bilmiyorum.
yatar pozisyon dik pozisyon vs çok kullanışlı gözüküyor.Oturuken misafir yanınızda beşik niyetine durabilir.Birtek dönencesi,otomatik sallanması ve müzik yok.

Büyük ve elektrikli eşyaları babaya verdim araştır sonra beraber bakıp alalım diye.
Ama nerdeeeee mecbur ben parça parça bakıyorum onlarada.
Bana güveniyor.
Bebek arabası ,puset, araba koltuğu ,park yatak ,telsiz,bakamadım daha.
tecrübe çok önemli.

canım ben biberon bir avent bir dr browns almayı düşünüyorum zaten yedek alınacak iki tane olarak bunları alıcam
süt sağmada her hangi bir fikrim yok
park yatak babylife aldık çok güzel kullanan arkadaşlarımda çok memnun

canım sağol :) ben de SAT a göre hesapladım çalışabiliri çalışamazı falan ona göre alıcam. hayırlısı, dediğin gibi sağlıkla zamanında gelsin inşallah prenses. hepimizin prensesleri prensleri inşallah :KK200::anneadayı:
bizimkinin boyu uzun galiba, boy için bacak kemiğinden ölçüyo ya, ona göre 1 hafta önde çıkıo sanırım, doktor tahminen 52-53 cm 3.300 gibi bekliyorum, bakalım tutturabilcekmiyim falan dedi:) ben de dedim sağlıkla gelsin çok iri olmasın çok minnoş da olmasın falan geyik yapmıştık.. ama hep hep hep sağlık önemli...

bana da karnın küçük diolar kuzum az kilo almışsın diyolar artık sallamıyorm. evet ne güzel demi rahat oluyo böyle fit falan böyle cevap veriyorum artık :KK70:

susturamıyosunki canım zaten milleti. yok az kilo almışsın yok çok kilo almışsın illa söyliycek bişi buluyolar. benim dr hiç tahmini boy kilo söylemedi şükür hep gittiğimizde haftasıyla uyumlu çıkıyo diye rahatlıyorum. SATa göre benim bu ay sonu son oluyo 32+0 27 ağustos ediyo, ama doktor bi sıkıntı yok derse bende çalışmayı düşünüyorum sonrasını evde kızımla geçirmek daha keyifli olur evde sıkılıyorum ben yaa :)

evet canım ntte de öyle yazıo hep, yoğun çalışan anneler sadece akşam dinlenirken hissedebilirler, ama bu bebeğin sadece akşam hareket ettiğini göstermez falan diye, okumuştum kağan kocatepenin notlarından. :) içini ferah tut

bebeğin en yoğun hareket ettiği saatle akşam 19-22 arası diye okumuştum bende bi yerde ama her bebek aynı olmuyo tabii, kimisi gündüz rahat bırakmaz bizi kimisi gece :) mesela benimki coştu yine biraz daha zorlarsa iki göğsümün ortasından çıkabilir ters duruyo sanırım yine :)

susturamıyosunki canım zaten milleti. yok az kilo almışsın yok çok kilo almışsın illa söyliycek bişi buluyolar. benim dr hiç tahmini boy kilo söylemedi şükür hep gittiğimizde haftasıyla uyumlu çıkıyo diye rahatlıyorum. SATa göre benim bu ay sonu son oluyo 32+0 27 ağustos ediyo, ama doktor bi sıkıntı yok derse bende çalışmayı düşünüyorum sonrasını evde kızımla geçirmek daha keyifli olur evde sıkılıyorum ben yaa :)

bebeğin en yoğun hareket ettiği saatle akşam 19-22 arası diye okumuştum bende bi yerde ama her bebek aynı olmuyo tabii, kimisi gündüz rahat bırakmaz bizi kimisi gece :) mesela benimki coştu yine biraz daha zorlarsa iki göğsümün ortasından çıkabilir ters duruyo sanırım yine :)

aynen canım :) ben de çalışmak istiyorum. benim de 32+0 16 ağustos salı gününe denk geliyor.. o zaman giderim doktora verir raporu bakalım :) sonraki 5 hafta var ya, onun da son haftası kurbana geliyo zaten süper :)

benimki de sabahtan beri hareketli, tekme atma gibi değil geriniyo sürekli sağdan sola doğru, sonra soldan sağa :) seninki ayakları dikmiş demek ki:)

canım tatlı badem tüylenme yapıyor
ve güzellik uzmanım yok öyle birşey dedi yıllardır her müşterim kullandı hiç bir sıkıntı yaşamadık dedi
herkesin kendi tercihi tabiki
bende bir eczacı olarak eğitim hayatım boyunca ve 5 yıllık meslek hayatım boyunca ilaç yaptım ve hiçbir zaman acı badem yağı kullanmadık çünkü zehirlenme ihtimali vardır. Onca ders gördüm onca kitap okudum kesinlikle acı badem yağı kullanılmaz çünkü zehirli bileşenler var içinde.

Kizlar kafama izinle ilgili birsey takildi. Biliyorsunuz son olaylardan sonra kamuda izinler kalkti, hala da ne zaman uygulamanin kaldirilacagi belli degil. Ben gecen yildan kalan izinlerimi kullanamadim hala. 24 agustosta da 32+0 oluyorum. Egitim_ogretim baslayinca bizde yillik izin de alamazsiniz. Yani kalan 14 gun iznimi 32. Haftada calisabilir raporu aldiltan sonra kullanabilirsem bir sorun olur mu acaba?

Back
X