• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
dr brown dediginiz biberondan Bi suru var hangisini almaliyim yenidogan icin sizce, bilen varmii

bir boyları değişiyor.
bir cam olanı var birde PP olanı var ikiside sağlıklı.
birde dar ağızlı ve geniş ağızlı olanı var.

yeni doğan için
küçük boy Dr. Browns 120ml geniş ağızlı doğal akışlı olandan alabilirsin temizlemesi kavraması daha kolaymış.

Eklentiler

• DR.Browns geniş ağızlı.webp
    DR.Browns geniş ağızlı.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
@triton-x bugun firsat bulup soramadim ama 32. Haftadan sonra izin kullanirsak dogum sonrasindan dusuyor diye anliyorum bu maddeden, ki bu benim istemedigim birsey. belki soyledigin tarz enfeksiyon raporlari sayilmaz ama iyi arastirmak gerek onu da. Biran once izinleri kullanabilsem iyi olacak.
Canım birbirimize haber edelim. Burda çoğu hoca bu durum olmasaydı, kafa iznindeydi. Çoğu okula uğramıyordu. İnş. öyle bir durum olur ya...Sadece bu durum için istiyorum hiç yapamadım öyle
kızlar kontrolden geldim. bebeğim her zaman 1 hafta önden giderdi. şimdi geride cıktı. moralim cok bozuldu. 2 hafta sonra tekrar gideceğim. inşallah eski haline döner. ama kafamda bir sürü soru işareti var. tansiyon yüksekliğinden dolayı bu haftalardan sonra iyice risk artıyormuş. ya bebeğime birşey olursa. hareketlerinde de bi azalma var. dua ediyorum bolca ama çok kötüyüm çok üzüldüm.
Canım kafana takma sakın moralini bozma ultrason ölçümleri çok değişkenlik gösterrimiş son haftalarda, 2 3 hafta fark olmadığı sürece hiç sıkıntı olmazmış. Stres olma sen beslenmene devam et büyür o annesi

meraba,çok uzun zamandır aktif değilim..yoğun işlerimden çok vakit bulamadım..
çok şükür bu tempoda bir sorunumuz yok oğlumla :) benim de 2.oğlum geliyor,Çınar :KK46:

bu fili en uygun bulacağınız ve temin edeceğiniz yer "mama" diye bir uygulama var,yurtdışı alışveriş sitesi wish in uygulaması,,cep telefonunuza indiriyorsunuz ve direk alışveriş yapabiliyorsunuz..ordaki fiyatı 40tl+kargo gibi kargo da çok uyguna geliyor sadece biraz uzun zaman alıyor 1 ay gibi,ama geliyor mutlaka..ben de birkaç alışveriş yaptım sorunsuz ve çok memnun kaldım çünkü çok değişik orjinal şeyler var üstelik daha uygun..Trde de bazı ürünler satılıyor ama baya fiyat farkı oluyor..
Merhaba öyle konuda gezerken okudum yazınızı siteyi indirdim baktım cok degisik güzel ve uygun seyler var Türkiye'ye göre. Güvenirlir mı peki sonuçta kk ile alışveriş yapılıyor

kızlar kontrolden geldim. bebeğim her zaman 1 hafta önden giderdi. şimdi geride cıktı. moralim cok bozuldu. 2 hafta sonra tekrar gideceğim. inşallah eski haline döner. ama kafamda bir sürü soru işareti var. tansiyon yüksekliğinden dolayı bu haftalardan sonra iyice risk artıyormuş. ya bebeğime birşey olursa. hareketlerinde de bi azalma var. dua ediyorum bolca ama çok kötüyüm çok üzüldüm.

Allahın izniyle birşey olmaz,dua et ,kötü düşünme,bu haftalardan sonra doktor zaten kontrolleri sıklaştırıyor.
Önemli olan bu sonuç için doktorun sana ne dediği.
Bebeklerin hareketleride buyudukleri yerleri daraldığı için az olurmuş,onu sıkıntı yapma.
İnşallah bir sonra ki gidişinde güzel şeyler duyup rahatlarsın.

Arkadaşlar en son 26. haftamda dr a gittim. dr. bidaha 32 de gel çalışabilir raporu vereyim ozaman dedi. Ama okuduğum bazı yerlerde 28den sonra artık 15 günde bir dr a gidilmesi gerektiği...ama sizlerde de bu kadar sık çağırmıyorlar değilmi?

Arkadaşlar en son 26. haftamda dr a gittim. dr. bidaha 32 de gel çalışabilir raporu vereyim ozaman dedi. Ama okuduğum bazı yerlerde 28den sonra artık 15 günde bir dr a gidilmesi gerektiği...ama sizlerde de bu kadar sık çağırmıyorlar değilmi?

benim bildiğim 32 civarında 2 hafta da bir 37 de hafta da bir.
tecrübeli anneler var aramızda.

CANIM BEN 28 .HAFTADAN SONRA İKİ HAFTAYA DÜŞTÜ KONTROLLER

Hayirlisiyla bi bebişlerinizi alsadık kucagimiza geceler kabus oluyor artık. Nefes alamamak çok kötü catliycam resmen bi çaresi yok mu acep:KK43: Allah yardımcımız olsun

Nefes almanin ne oldugunu anladim bu hamileligimde..gece uyandim nefes alamiyorum sanki,kalktim elimi uuzumu yikadim tekrar uyudum.1 saat sonra tekrar sicradim yataktan.koyevi cok basik,havasizliktam olucektim nerdeyse.

Canim ben 2 ayri doktora gidiyorum. Birine gecen hafta gittim, digerine de dun gittim ikisi de birdaha 32. Haftaya cagirdi. Doktorun sekreteriyle gorustum rapor icin tam 32+0 da gitmeliymisim.

Canım birbirimize haber edelim. Burda çoğu hoca bu durum olmasaydı, kafa iznindeydi. Çoğu okula uğramıyordu. İnş. öyle bir durum olur ya...Sadece bu durum için istiyorum hiç yapamadım öyle

Canım kafana takma sakın moralini bozma ultrason ölçümleri çok değişkenlik gösterrimiş son haftalarda, 2 3 hafta fark olmadığı sürece hiç sıkıntı olmazmış. Stres olma sen beslenmene devam et büyür o annesi

Tamam canim birsey ogrenirsem paylasirim. Ama pek bilen yok etrafta. Kafa izni demeyelim de ben de erken cikiyorum veya gec gidiyorum bu aralar. Ama izindeki gibi olmuyor tabi, ici rahat etmiyor insanin.

CANIM BEN 28 .HAFTADAN SONRA İKİ HAFTAYA DÜŞTÜ KONTROLLER
Valla bende anlam veremedim bu ara nerdeyse 6 hafta olacak. Önceki aylar olsa kafaya takmamda, artık sonlara yaklaşıyoruz...
Nefes almanin ne oldugunu anladim bu hamileligimde..gece uyandim nefes alamiyorum sanki,kalktim elimi uuzumu yikadim tekrar uyudum.1 saat sonra tekrar sicradim yataktan.koyevi cok basik,havasizliktam olucektim nerdeyse.
Bendede oluyor bu şekilde biranda uyanıyorum ve çok korkuyorum. Akciğerlerimize de baskı olduğu için yaşıyoruz sanırım bu durumu...
Canim ben 2 ayri doktora gidiyorum. Birine gecen hafta gittim, digerine de dun gittim ikisi de birdaha 32. Haftaya cagirdi. Doktorun sekreteriyle gorustum rapor icin tam 32+0 da gitmeliymisim.
Ya bana dr. tam 32+0 demedi dr., 5 hafta sonra gelsen yeter dedi. O gittiğimde 26+1 dim. Ozaman kesin zamanı söylemezmiydi. Ya bu şehirde beklemeyi hiç istemiyorum. Çok bişey de yapamıyorum sıcaklardan...31 küsürlerde gidip şansımı denemeyi düşünüyorum.
Tamam canim birsey ogrenirsem paylasirim. Ama pek bilen yok etrafta. Kafa izni demeyelim de ben de erken cikiyorum veya gec gidiyorum bu aralar. Ama izindeki gibi olmuyor tabi, ici rahat etmiyor insanin.
Yok canım bende geç gelip erken çıkıyorum ancak, kafa izni dediğim 1 2 hafta gelmeme kafaya göre...aynı şehirde doğum yapacak olsam bu şekilde idare ediyorum ama farklı şehirde olduğum için eylülde baya bi açığım kalıyor oyüzden ne yapıcam daha net değil açıkçası....

maşallah tosuncuğaaa :) düzelebilir şeylerdir onlarda sıkma sen canını annesi

benim kızda yüzünü göstermemişti en son gittiğimizde bakalım haftaya göstericekmi

zaten düzelir ben sıkıntı yapmıyorum
ne 2 li ne 3 lü ne 4 lü test yaptırdım
detaylıya da girmedim
şekerde yükletmedim makinayla kendim ölçtüm :)
dedim benim çocuğum Allah a emanet Rabbim ne verirse kabulüm inşallah sağlıklı sıhhatli gelecek :KK46:
eşek sıpam iyi maşallah doktorun söylediği şeylerde anne karnında tedavilik bir şeyi yok
o yüzden bir sıkıntı olmadan gelecek inşallah doğuncada düzelecek hayırlısıyla :anne::anneadayı:

Canın üzülüp de bebeği etkileme sen beslenmene dikkat et ve devam et önemli olan senin beslenmen ve bebeğin sağlıklı olması ki ölçümlerde de hata payı var unutma bebeğini takip et hareketinde farklılık hissettiğin an doktora git bence madem tansiyon bu haftalardan sonra etkiliyor hiç canını da sıkma en kötü erken doğum yaparsın zaten minnoşlar kritik zamanı geçtiler çok şükür :KK46::KK46:

Bugun doktordan geldim,üçüncü kez idrar yollari enfeksiyonu olmuşum :KK43: normalde doktorum monurol şase verirdi bu kez daha fazla sanırım infex antibiyotik verdi. Kızlar nasıl kurtulabiliriz bu sorundan? En az 3 litre su içiyorum her gün zaten
umumi yerlerde tuvaleti çok kullanıyor musun acaba? denize yada havuza falan girdin mi ? intim likidlerden kullanabilirsin ben hamileliğin başından beri kullanıyorum. Bütün genital bölgede enfeksiyon riskini azaltıyor. Her gün kullanacaksın demişti doktor bana.

Back
X