• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Cok gecmis olsun aynı prosedur uygulanmıs sana da. Aynı sekilde iki kere igne, 1 hap, 4 tane serum baglandı Insallah atlatırız. Simdi evdeyim ben ama hala ara ara oluyo kasılmalar. Tekrar gitmeye de korkuyorum cok telaslı bir surecti. Bu yapılan ignelerin yan etkileri arasında bebegin bobrek ustu bezlerine zarar verme ihtimali varmış tekrar tekrar igne yapılmasını da istemiyorum.
Canim benim agrilarim cok sukur gecti sidmi iyiyim. Son 2 nts de agri hic cikmadi.

Kizlar gecmis olsun dilekleriniz icin hepinize cok tesekkur ederim. Oglen geldim ewe. Kan ve idrar normaldi cok sukur. Doktorum ultrasondan bakti onceki aylarda hep haftasoyla uyumlu cikiodu ilk defa gelisimi bukundugu haftaya gore 2 hafta geride dedi. Dinlen beslenmene dikkat et dedi. Kilosu da 1200 gram mis. Insallah atlatirim ya cok endiseli bi surec. Szilere tavsiyem hicbirswkilde ihmal etmeyin son aylara girdik kritik aylar başladi. Hepimiz sagliklo sihatli zamaninda dpgumlarimizi yapalim insallah.

Bebeginin kalp atislarini 3 kere 20 dk araliklarla dinledim cok huzurluydu.
Bu 2 haftalik arkadan gitme duruyla ilgili bilginiz var mi kizlar ya yardim edin.

Kizlar gecmis olsun dilekleriniz icin hepinize cok tesekkur ederim. Oglen geldim ewe. Kan ve idrar normaldi cok sukur. Doktorum ultrasondan bakti onceki aylarda hep haftasoyla uyumlu cikiodu ilk defa gelisimi bukundugu haftaya gore 2 hafta geride dedi. Dinlen beslenmene dikkat et dedi. Kilosu da 1200 gram mis. Insallah atlatirim ya cok endiseli bi surec. Szilere tavsiyem hicbirswkilde ihmal etmeyin son aylara girdik kritik aylar başladi. Hepimiz sagliklo sihatli zamaninda dpgumlarimizi yapalim insallah.

kilosu çok düşük değil normalmiş takviminde 1400 diyor zaten 200-300gr yukarı aşağı oynuyor herkeste.
FL değeri kaç çıktı? Değerlerin yanında kaç haftalığa uyumlu olduğu yazılıdır.
Endişelenme allah izniyle inşallah toparlar ,çok değişiyormuş bu son 3ayda,için rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gözük.Bir tanıdığıma doktoru 9 aylıkken 4.500gr ağırlığıda demiş ,doğduğunda 3.500 gr doğmuş.USG de böyle bir yanılma durumuda oluyor.

kilosu çok düşük değil normalmiş takviminde 1400 diyor zaten 200-300gr yukarı aşağı oynuyor herkeste.
FL değeri kaç çıktı? Değerlerin yanında kaç haftalığa uyumlu olduğu yazılıdır.
Endişelenme allah izniyle inşallah toparlar ,çok değişiyormuş bu son 3ayda,için rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gözük.Bir tanıdığıma doktoru 9 aylıkken 4.500gr ağırlığıda demiş ,doğduğunda 3.500 gr doğmuş.USG de böyle bir yanılma durumuda oluyor.
Canim doktorun dedigi 29 haftalikla uyumlu gorunuyor dedi. Normalde erkekeler onden gidiyormus ya. Bu yuzden haftasiyla uyumli degil normalde daha onde cikmasi gerekirdi dedi.

Canim doktorun dedigi 29 haftalikla uyumlu gorunuyor dedi. Normalde erkekeler onden gidiyormus ya. Bu yuzden haftasiyla uyumli degil normalde daha onde cikmasi gerekirdi dedi.

benimde erkek önde gitmiyor, Allaha şükür haftasıyla uyumlu bugune kadar ,2 aydır dr gitmedim haftaya gidicem bende. Bilmiyorum ama ben olsam başka bir doktora daha gözükürdüm.Bir doktorun erkek önde olmalı demesi ilginç geldi.

Bu 2 haftalik arkadan gitme duruyla ilgili bilginiz var mi kizlar ya yardim edin.

Canim gecmis olsun ama endiselenme bence. Bizim seninle sat larimiz ayni ve benim kizim sali gunu 1200 g di ve haftasiyla uyumluydu.sizinde 2 hafta geri oldugunuzu ben dusunmuyorum.

Kızlar farkında mısınız sona yaklaşıyoruz ve onca insana doğum koçluğu yapan sakinleştiren ben deli gibi korkmaya başladım. Herşeyi çok iyi biliyorum kendimi hazırladım ama şuan bu korkuyu aşamıyorum :olamaz:
Cnm bize de tüyolar ver :)) tecrübe ve tavsiyelerinden yararlanalım :)

ben de dünden beri panik başladı sürekli ne zaman sancım gelcek ne zaman hastaneye gitcem doğum anı nasıl olcak bebeğe ne giydircem falan bunları kurup duruyprum kadamda geceden beri :)

ben de duygusalım bu ara, geçen gün annemlerle görüntülü konuşuyordum bi anda ağlamaya başladım çok özlemişim:cry:
Ayy kiyamam bende herkesi çok özledim. şuan yanımda sadece kayinvalidem var.
Kızlar farkında mısınız sona yaklaşıyoruz ve onca insana doğum koçluğu yapan sakinleştiren ben deli gibi korkmaya başladım. Herşeyi çok iyi biliyorum kendimi hazırladım ama şuan bu korkuyu aşamıyorum :olamaz:
Terzi kendi sokugunu dikemezmis:)
Canım sen o olcume takma kafanı, bunlar tahmini değerler, son haftalar herşey değişebilir. Oyüzden sen dinlenmene ve beslenmene dikkat et. Stres te olma en büyük düşman stres

Ayy kiyamam bende herkesi çok özledim. şuan yanımda sadece kayinvalidem var.

Terzi kendi sokugunu dikemezmis:)

Canım sen o olcume takma kafanı, bunlar tahmini değerler, son haftalar herşey değişebilir. Oyüzden sen dinlenmene ve beslenmene dikkat et. Stres te olma en büyük düşman stres
Ewet canim haklisim stres yapmamaliyim. Artik daha dikkatli beslenicem bebegim iyi olsun da her seye katlanirim.

Canim gecmis olsun ama endiselenme bence. Bizim seninle sat larimiz ayni ve benim kizim sali gunu 1200 g di ve haftasiyla uyumluydu.sizinde 2 hafta geri oldugunuzu ben dusunmuyorum.
Canim ya insallah dedigin gibidir inan bana o kadar korktum ki. Bir de benim doktorum hep pimrikli hareket edio. Mesela şeker yuklemesinin 50 lik olaninda maksimum 140 olmasi gerekiyordu benim 142 cikti kadin ohal ilan etti. Cikolata şeker hamurisnin yasakladi. Ben de o zamandan beri az yemeye dikkat etmeye başlamistim ama yanlis yapmisjm cunku bebegin onlara da ihtiyaci oluyormus. Ilk aylarda fazla kilo aldigimda bile uyariyordu. Artik hic de yememi içmemi kısmayacagil canim. Aşiri yemiycem tabi ama olabildigince protein agirlikli beslenmeye calisacagim. Allahim hepimizjn bebeklerini zamaninda kucagimiza almamizi nasip etsin

Kızlar ya yeni tahlil yaptırdım, D vitamini feci düşük çıktı...minimum ideal seviye 30 iken Bnm ki 9 :KK64: doktor kontrolüm de 19 unda ... Bu düşüklük çok önemli mi , muayene öncesi gitmeden doktoruma bildirmem gerek mi sizce ?...

Kızlar bugün bu bebek odası takımını aldık havuç mobilyadan inşallah bu ayın 19unda gelecek dolabın cam kısmı şeffaftı ben içi görünen cam istedim pembe perde yaptırmak için kızlar sarkıt avize ve masa üstü avizeyi ikisini gittigidiyordan 52 liraya aldım baya uygundu bakalım hepsi gelince nasıl olacak odamız :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 54
  • image.webp
    image.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 54
  • image.webp
    image.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 53
  • image.webp
    image.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 50
  • image.webp
    image.webp
    17 KB · Görüntüleme: 60
  • image.webp
    image.webp
    3 KB · Görüntüleme: 46
Kızlar bugün bu bebek odası takımını aldık havuç mobilyadan inşallah bu ayın 19unda gelecek dolabın cam kısmı şeffaftı ben içi görünen cam istedim pembe perde yaptırmak için kızlar sarkıt avize ve masa üstü avizeyi ikisini gittigidiyordan 52 liraya aldım baya uygundu bakalım hepsi gelince nasıl olacak odamız :)
Çok gzel canım sağlıkla kullanın inşallah :)

Kızlar ya yeni tahlil yaptırdım, D vitamini feci düşük çıktı...minimum ideal seviye 30 iken Bnm ki 9 :KK64: doktor kontrolüm de 19 unda ... Bu düşüklük çok önemli mi , muayene öncesi gitmeden doktoruma bildirmem gerek mi sizce ?...
Canım ilk hamilelik başında benim de öyleydi, doktora söyledim test sonucunu, vereceğim vitaminin içinde D vitamini de var, ama sen günde yarım saat güneşte durmalısın ki etkisi olsun dedi. 2 ay sonra bakıldı yükselmişti.
Mutlaka vitamin kullanıyosundur içeriiğine bak bi, eğer yoksa doktorun d vitamini vericektir

kesinlikle çok önemli ben yıllardır D vitamini eksikliği tedavisi görüyorum.
Hamileyken çok riskli ama şanslısın ölçtürüp farketmişsin.
Doktoruna söyle sana uygun dozda d vitamin verecektir.Bol bol güneşe çıkmalısın.
Şuana kadar bir sıkıntı olsaydı çıkardı ama bundan sonrası için tedbir alırsın.
Devit damla belki yetersiz gelebilir onun yerine ayda br kullanımlık ampul verebilir.
D vitamini eksik ise yediğin aldığın kalsiyumun hiç bir faydası olmaz bebek düşük kilolu doğma durumu olur.

Back
X