• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Canım benim bebiş de 5 haftadır doğum pozisyonunda, korkma Allah ın izniyle bişey olmaz ya, sadece bu durum biraz zorluyor ayakta çok kalamıyorum falan
millet konuşuyo işte erken doğum mu olcak diye soruyolar ne bilim ben dedim ya ağzı olan konuşuyo :KK43: bende aşağı indiğinden beri bel ağrıları başladı canım yürümekte zorlanıyorm

Benim minik kurabiyenm 2700 gr olmuş ntsedede sukur sancı yok karın iki hafta önce çıktı Dr sıkıntı yok dedi ama kafamada takıldı.. Bebisim ayaklar yukarı çıkmış dönmüş dedi attık bir haftaya indi kontrolumm masallqhinizi aliriz teyzeleri:nazar:
Maşallah canım baya büyümüş dogurana kadar 4 kg yu görebilirsin bence:)
kızlar merhabalar cok şükür iyiyiz. arada böyle oluyomus su takip edilcek. hıc kalkmadan yatıyorum artık. her an nolcagı belli deıl artık. merak eden arkadaslara cok teskkur ederim. ınsallah 3 hafta daha kalır oglum. zamanında gelır
İnş canım zamanında gelecek iyi düşün iyi olsun inş.
Kızlar kaburga ve sırt bölgemde ağrı var neden olabilir acaba:silah:
Canım ağırlık merkezi değiştiği için oluyor. çok yoruldugum gün bendede oluyor. Birde Karnım acıyor benim ya göğüs altı özellikle biyere carpmisim gibi oda bağlar gerildiginden oluyor heralde
Biz geldik teyzeleri :halay:kuzum maşallah iyiymis,keyfi yerinde 1800,boy 41 cm olmus.masallah bas asagi pozisyonda...iyi haber alinca bir iki parca bisey almaya gittik kuzuma:KK49: besyo_86 besyo_86 besyo_86 masallah canim,allahim zamaninda saglikla kavusmayi nasip etsin kuzularimiza:dua:
Maşallah canım büyümüş seninde minnak
kızlar benimde erken doğum belirtim şu an yok şükür
sıvım fazla bebek iri ama bunlar etki değil sanırım
göğüslerimde bazen sarımsı bişey görüyorum ama sıvı falan gelmiyo öyle sürekli
eşim 31-3 arası yurtdışına gidiyor
çok dua ediyorum inşallah acil bi durumum olmaz
çanta falan hiç hazır değil eksikleri tamamlamadım ne kendimle ilgili ne çocukla hoş bebeğim erken gelirse yine giyecek eşyası var ama tam bir hazırlığımız yok
eşim moldovaya gidiyor ordan bi kaç bişey aldırıcam ona buraya göre farklı şeyler varsa bakalım
şu ikeanın fili uyku arkadaşı fil mesela çok taktım orda varsa alacak
Rabbim hayırlısıyla zamanında gelmelerini nasip etsin yavrularımızın :anneadayı::KK200:
Benim eşim sadece haftasonu gelebiliyor. ben annemde kalıyorum. iyi düşün iyi olsun aklına kötü şeyler getirme
besyo_86 besyo_86 ve @2erkekannesi maşallah bebişlerinize, @gunesjuly1234 çok geçmiş olsun bak ne güzel bebişin iyiymiş inş zamanında sağlıcakla gelir bebişin bende bugün gittim doktora 2 kg'yu geçmişiz herşey yolunda ben ufak tefek olduğum için doktor senden daha küçük bekliyordum sana göre gelişimi çok iyi dedi haftası ile uyumluyuz ne önde ne geride iri bebeğim olmayacak normal doğum grünüyor şu anda için rahat etsin bebek şimdi gelsede bir sıkıntı olmaz dedi ama oğluşum yine yüzünü kapatmıştı hemde bu defa tamamen artık doğunca tutacam o ellerini çekecem yüzünden bol bol bakacağım paşama
Maşallah canım büyümüş küçük erkek utangaç olucak heralde

evt :KK66: kitaplarıda var.1.ay sadece buyuk siyah-beyaz dama gibi .
2 aydan itibaren grafik şekilli siyah beyaz ,
sonrasında eşya hayvan siyah beyaz olarak gruplara ayrılıyor kitapçıkları.

Ilk aylarda bebekler 25-30cm kaadar yakini gorebiliyor. siyah_ beyaz gibi kontrast renklere ve dairesel sekillere odaklaniyor. Goz gelisimi icin onemli bunlar. Mesela bebegin annenin alin ve sac birlesim cizgisine surekli odaklanmasi da bundan. Beyaz_ siyah gecisi var cunku. Bu tarz kartlati yataginin yakinina asmaniz yeterli. 3. Aydan sonra eldivenlerini cikarip artik dokunarak farkli dokulari hissettirmeye baslayacagiz. Kadife, pamuk, tirtikli vb. Dokulari olan yumusak renkli oyuncaklari veya kitaplari bu aylardan sonra kullanacagiz. Yavas yavas herbir resmin ismini de soylemeye 3. Aydan sonra soylemrye baslayacagiz.

servıks boyum iyi cıktı aslında asagıda bıle deıl. bu haftalardan sonra her an su gelebilir yada yavas yavas sızabılır dedıler. suyu da ıyı cıktı cok şükür. yemek ve tuvalet dısında kalkmam yasaklandı. sızıntı pedlerden kullanıcam. artıs olursa akıntıda su yetmeyecek gibi olana kadar beklicez sonra cocuk alıncak plan bu. dua ediyorum. cok korktum farkettımı hıc doguma hazır deılım. hastaneye gıderken esıme hala cantam hazır deıl dıyodum napıcamızı sasırdık esim benden daha panik oldu. evin içinde kosmaya basladı. allah bı daha yasatmasın zamanında gelsin bebeklerimiz

Canim gecmis olsun. Iyi olmaniza sevindim. Sizin icin de ayni zamanda bir tatbikat olmus. Ne zaman ne olacagimizin garantisi yok cantalari hazirlamaliyiz artik galiba. Ben yikadim utuledim herseyi ama daha cok var diye cantalara simdiden koymak istememistim.

Bugun calisabilir raporumuzu aldik, ilk defa nst ye girdik ve sanci cikmadi. Kizimiz elleriyle yuzunu kapatsa da 1 ay aradan sonra yavrumuzu gorduk. 1900g ve 43 cm olmus. Haftasiyla uyumlu. Diyet yaptigim icin kilo almadikca cok merak ediyordum buyuyor mu acaba diye. Rahim boyum normalmis. 2 hafta sonra gorusecegiz artik. Dun verdigim tahlil sonuclarimi da endokrine gosterdim ve troit ilacina basladik dusuk dozda. Sekerden sonra troit de cikti gebelikte. Ikisi de genetik galiba ama umarim gebelikten sonra devam etmezler.

Hanimlar size sorum var:KK46:
Ilk olarak hastane çıkışı setini 1-3 ay olarak almışım.dogdugunda giyebilir mi buyuk gelir mi sizce?

Ve sampuan ve pisik kremi olarak sebamed mi bubchen mi?
Sebamed göz yakiyormus ben chicco nun çanta setini aldım Sebamed den sonra en çok o tavsiye edilmiş

millet konuşuyo işte erken doğum mu olcak diye soruyolar ne bilim ben dedim ya ağzı olan konuşuyo :KK43: bende aşağı indiğinden beri bel ağrıları başladı canım yürümekte zorlanıyorm
Herkeste belirtiler farklı oluyor tabi ama bende bel ağrısı yok, ne zaman bi daha kontrol e gideceksin o zaman için rahat eder inşallah, benim de kontrol bi buçuk ay üstüne ayın birinde olacak, ben de endişeye kapılmıyor değilim ama geçiştiriyorum hemen, bide artık baya büyüttük baya bebişleri diye

Biz geldik teyzeleri :halay:kuzum maşallah iyiymis,keyfi yerinde 1800,boy 41 cm olmus.masallah bas asagi pozisyonda...iyi haber alinca bir iki parca bisey almaya gittik kuzuma:KK49: besyo_86 besyo_86 besyo_86 masallah canim,allahim zamaninda saglikla kavusmayi nasip etsin kuzularimiza:dua:
Canim masallah, neyle besledin onu :) bizimki ile iki hafta var arasinda ama ben 33. haftadayim 1870 gr. Doktor normal dedi ama ben seninkini duyunca endise ettim simdi, benimki cokmu minik acaba :KK43: bide şu bal şerbeti nasildi onu yapsammi

Kusura bakma bölük pörçük oldu, hadi diyelim erken doğum yaptık Allah korusun evelallah artık büyüdüler, hazırlık desen onlar zaten bi şekilde olur yani o yüzden o kadar dert etmeye gerek yok inşallah böyle düşün :KK66:
Bugun calisabilir raporumuzu aldik, ilk defa nst ye girdik ve sanci cikmadi. Kizimiz elleriyle yuzunu kapatsa da 1 ay aradan sonra yavrumuzu gorduk. 1900g ve 43 cm olmus. Haftasiyla uyumlu. Diyet yaptigim icin kilo almadikca cok merak ediyordum buyuyor mu acaba diye. Rahim boyum normalmis. 2 hafta sonra gorusecegiz artik. Dun verdigim tahlil sonuclarimi da endokrine gosterdim ve troit ilacina basladik dusuk dozda. Sekerden sonra troit de cikti gebelikte. Ikisi de genetik galiba ama umarim gebelikten sonra devam etmezler.
Hayırlı olsun raporun, bebişe de maşallah inşallah şeker ve troit de geçer dediğin gibi

Slm kızlar herkeze hayırlı akşamlar maşallah bebişler baya büyumuşler Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımiza aldirsin inşallah, cok fazla takip edemiyorum fırsat buldukça okuyorum yarın benimde kontrolum var 10 gün önce 1.700 gr idi kızım bakalım büyümüş mu yemeklerin yanında bulgur pilavı na başladım ben bebeğe çok yariyormuş inşallah öyle olurr☺

Slm kızlar herkeze hayırlı akşamlar maşallah bebişler baya büyumuşler Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımiza aldirsin inşallah, cok fazla takip edemiyorum fırsat buldukça okuyorum yarın benimde kontrolum var 10 gün önce 1.700 gr idi kızım bakalım büyümüş mu yemeklerin yanında bulgur pilavı na başladım ben bebeğe çok yariyormuş inşallah öyle olurr☺

Canım gözün aydın, darısı bize olsun. Büyümüş kuzunda şeker ve tiroid de düzelir sen sıkıntı yapma bak ne güzel kilo almamissin.

Ilk aylarda bebekler 25-30cm kaadar yakini gorebiliyor. siyah_ beyaz gibi kontrast renklere ve dairesel sekillere odaklaniyor. Goz gelisimi icin onemli bunlar. Mesela bebegin annenin alin ve sac birlesim cizgisine surekli odaklanmasi da bundan. Beyaz_ siyah gecisi var cunku. Bu tarz kartlati yataginin yakinina asmaniz yeterli. 3. Aydan sonra eldivenlerini cikarip artik dokunarak farkli dokulari hissettirmeye baslayacagiz. Kadife, pamuk, tirtikli vb. Dokulari olan yumusak renkli oyuncaklari veya kitaplari bu aylardan sonra kullanacagiz. Yavas yavas herbir resmin ismini de soylemeye 3. Aydan sonra soylemrye baslayacagiz.
Cnm çok güzel yazmışsınn :) ama eldivenler 15.gün çıkarın demiş bi arkadaşıma doktor. Ellerini hareket ettirip, ellerini görmesi tanıması gerekir demiş.. :)

Kızlar merhaba,benimde el ve ayaklarım yırtacak kadar kaşınıyo hamilelik kaşıntısıymış geçmiyor deli oluyorum bacağımdada kramp var ki son 2 ay sıkıntı gibi :(

Canım gözün aydın, darısı bize olsun. Büyümüş kuzunda şeker ve tiroid de düzelir sen sıkıntı yapma bak ne güzel kilo almamissin.

Sagol canim darisi senin ve kuzunun basina. Ben kilo almiyorum bu diyetle. Bu ay bayagi endiseliydim nasil buyuyor mu acaba diye. Ama sukur en bastan beri oldugu gibi. Benim disaridan bakinca hamile olduguma kimse inanamiyor. Sekerin bana getirisi de bu oldu. Boyle giderse toplam 5 kiloyla bitirecegiz hamileligi. Bakalim troidin de umarim baska bir getirisi olur.

Cnm çok güzel yazmışsınn :) ama eldivenler 15.gün çıkarın demiş bi arkadaşıma doktor. Ellerini hareket ettirip, ellerini görmesi tanıması

Benim eldiven cikarmaktan kastim bebegin artik dokunarak etrafini tanimaya baslamalari ancak bu doneme.denk geliyor. Okuloncesi akademisyen arkadasimdan ogrendiklerim bunlar.

Sagol canim darisi senin ve kuzunun basina. Ben kilo almiyorum bu diyetle. Bu ay bayagi endiseliydim nasil buyuyor mu acaba diye. Ama sukur en bastan beri oldugu gibi. Benim disaridan bakinca hamile olduguma kimse inanamiyor. Sekerin bana getirisi de bu oldu. Boyle giderse toplam 5 kiloyla bitirecegiz hamileligi. Bakalim troidin de umarim baska bir getirisi olur.
canım nasıl bir diyet uyguluyorsun doktorum bana çok kızıyor çok kilo alıyorsun toplamda 8 kilo aldım ama tombiş hamile kaldığımdan doğuma kadar max 2 kg al diyo ne yapacam bilmiyorum çokda yemiyorum aslında

Back
X