Slm arkadaşlar. 10+2 haftalığım. Bu dönemlerde yani 11. Haftanın başlarında doktora gittiyseniz CRL nizi merak ediyorum. Yani baş popo mesafeleriniz. Benimki 3.92 çıktı. Sizde durumlarınızı paylaşırmısınız. Benimki normal midir. Doktora sormayı akledemedim o an.
Ben de aynı durumdayım ilk haftalar günde 6 kez filan çıkıyordum gece yarısı da mutlaka uyanıyordum, şimdi o kadar sık çıkmıyorum, gece de uyanmıyorum, sadece sabah aşırı sıkışık oluyorum.ben tavukdan değil ama kırmızı et kokusundan tiksindiğimi fark ettim,zaten normalde de aram yoktu şimdilerde hiiiç yiyemiyorum. Sabahları koksa da yumurta yiyiyorum. Bu arad bir şey sorucam kızlar. Sık idrara gitmeye devam ediyor musunuz,ben ilk zamanlardaki gibi idrara çıkmıyorum. tedirginim...
slm canım 15-16 haftalarda bellı olurBen cinsiyet için 14.cu haftami 15.ci haftami doktora gitmeliyim
Teşekkür ediyorum. İnşallah hepimizin ki normaldir. Bi de gereksiz olduğunu bilip bir türlü kurtulamadığımız evhamlarımız olmasa...9+4te gittigimde 9+6 gibi gorundugunu soylemisti ve 2,96di... normaldir diye tahmin ediyorum
ne kadar bu test bilgi verebilirmisin ve nerede yaptırdın?Bana da doktorum bahsetmişti. PrenaTest, Prenatal test vb. isimleri var bu testlerin arkadaşlar. Bu isimler firmadan firmaya değişiyor sanırım, o kısmını tam anlayamadım. Koldan alınan kan ile bebeğin dna incelemesi yapılıyor. Özellikle benim gibi yaştan dolayı riskli kabul edilenlerde daha kısa sürede ve daha doğruya yakın sonuçlar alınabiliyormuş. Bana söylenen 10. haftadan itibaren yapılabileceğiydi. Ben 2 gün önce kan verdim. Kanı yurtdışına (Almanya-Amerika) gönderiyorlar (henüz Türkiye'de bu incelemeyi yapamıyorlar maalesef), yaklaşık 2 hafta sonra da sonuçları gönderiyorlar, doktorunuz yorumluyor. Ben açıkçası 2'li test, 3'lü test, amniyosentez vb. aşamalardan geçmek yerine ve her seferinde bir şey çıkacak mı diye beklemek yerine ve tek seferde öğrenmek istediğim için tercih ettim, doktorlar da kararı size bırakıyorlar zaten, sadece konu hakkında bilgi veriyorlar isterseniz. DNA'ya bakıldığı için doğruluk oranı diğer testlere bakarak çok daha yüksek, aslında cinsiyeti de belli oluyor ama bunu yalnızca doktorunuza açıklıyorlar, doktorunuzun size açıklayıp açıklamaması da ona kalmış, etik nedenlerden bu şekilde yapılıyormuş. Daha yeni bilgiler bendekiler de, hazır konusu geçmişken aktarayım dedim :) Ama dediğim gibi en doğru bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktır zaten. Çünkü test baya bi tuzlu sayılır
10+2de gittim ben de bizimki de 3.63du canim 10+4dedi doktor sizin gununuz ne ciktiSlm arkadaşlar. 10+2 haftalığım. Bu dönemlerde yani 11. Haftanın başlarında doktora gittiyseniz CRL nizi merak ediyorum. Yani baş popo mesafeleriniz. Benimki 3.92 çıktı. Sizde durumlarınızı paylaşırmısınız. Benimki normal midir. Doktora sormayı akledemedim o an.
aynen canım aynen,ne bileyim ben de sadece ben az çıkıyorum sanıyordum,demek ki hamilelik ilk oluşmaya başladığı zamanlarda sık idrara çıkılıyormuşBen de aynı durumdayım ilk haftalar günde 6 kez filan çıkıyordum gece yarısı da mutlaka uyanıyordum, şimdi o kadar sık çıkmıyorum, gece de uyanmıyorum, sadece sabah aşırı sıkışık oluyorum.
bence çok stres yapma ama araştır, tüp bebek tedavisi görenlerin bir çoğu b c katagorisinde ilaçlar kullanıyor , hele hormonları ben daha tehlikeli buluyorum. yine de doktorunla iştişare et canımKizlar adetlerim duzensiz oldugu ve 2.bebegi henuz dusunmegim icin (ilk bebegim 3bucuk yasinda) adet tarihimi not etmedim.2 ocaktan sonra hic regl olmadim bu kesin.21 ocakta yogun sistit oldugum icin dr cipro 500 mg gunde 2 tane verdi.bir de erasef verdi .ikisi de gunde 2 toplamda gunde 4 antibiyotik.fakat cipro gebelerde kullanilmayan bir ilacmis ozaman boyle bir suphem yoktu.kolay hamile kalan biri degilim kizlar.ama dun mide yanmasi ve koku hassasiyeti nedeniyle test yaptim hamileymisim.ilk kizimin dogumunu yaptiran dr u aradim bellibir tarihten sonra kullandiysan gebelik sonlandirilabilir bu antibiyotik eklem deformasyonu yapiyor hayvanlarda yapilan testlerden dolayi dedi.son adeti bilmeyince b HCG yaptir beni ara dedi.bugun dr ultrasona da girdim yakin hastanede kalp atisi var ultrasona gore 5hafta 5 gunluk.kan testine gore 4-8 haftalik.bugun testimi yapan dr perinatologa git bana haber ver sonucu dedi.Ankarada Aydan biri adinda bir dr buldum.Riskli gebelik uzmani.ona gidicem.bu durumu yasayan var mi.cipro c grubu bir antibiyotik.gebeler kullanmamalidir diyor.cok korkuyorum bebege zarari oldu diye.Dua edin kizlar Rabbim hayirlisini versin
canım hayrlısı olsun, kalp atışını ekranda görmen yeterli, yurt dışında kalp atışını 10. haftadan önce dinletmiyorlar çünkü dinlenmesi için uygulanan ultrason çok güçlüymüş ama türkiyede pek popüler erkenden duymak, o yüzden için rahat olsun ordadır seninledir bunu bil ve mutlu ol :)benim son 2 saatim kaldı dr randevum için ama heyecandan dizlerimin bağı çözülmüş vaziyette. Benden başka kalp atışı duymayan kaldı mı bilmiyorum ama çok gergin ve heyecanlıyım. Dualarınızı esirgemeyin güzel anneler.
Hadi canım güzel haberlerle gel inşallah :)benim son 2 saatim kaldı dr randevum için ama heyecandan dizlerimin bağı çözülmüş vaziyette. Benden başka kalp atışı duymayan kaldı mı bilmiyorum ama çok gergin ve heyecanlıyım. Dualarınızı esirgemeyin güzel anneler.
Canım ilaç kullandığın günlerin tarihleri nedir ?Kizlar adetlerim duzensiz oldugu ve 2.bebegi henuz dusunmegim icin (ilk bebegim 3bucuk yasinda) adet tarihimi not etmedim.2 ocaktan sonra hic regl olmadim bu kesin.21 ocakta yogun sistit oldugum icin dr cipro 500 mg gunde 2 tane verdi.bir de erasef verdi .ikisi de gunde 2 toplamda gunde 4 antibiyotik.fakat cipro gebelerde kullanilmayan bir ilacmis ozaman boyle bir suphem yoktu.kolay hamile kalan biri degilim kizlar.ama dun mide yanmasi ve koku hassasiyeti nedeniyle test yaptim hamileymisim.ilk kizimin dogumunu yaptiran dr u aradim bellibir tarihten sonra kullandiysan gebelik sonlandirilabilir bu antibiyotik eklem deformasyonu yapiyor hayvanlarda yapilan testlerden dolayi dedi.son adeti bilmeyince b HCG yaptir beni ara dedi.bugun dr ultrasona da girdim yakin hastanede kalp atisi var ultrasona gore 5hafta 5 gunluk.kan testine gore 4-8 haftalik.bugun testimi yapan dr perinatologa git bana haber ver sonucu dedi.Ankarada Aydan biri adinda bir dr buldum.Riskli gebelik uzmani.ona gidicem.bu durumu yasayan var mi.cipro c grubu bir antibiyotik.gebeler kullanmamalidir diyor.cok korkuyorum bebege zarari oldu diye.Dua edin kizlar Rabbim hayirlisini versin
Gün olarak 10+6 yazıyor. Ama sata göre 10+1 ultrason kağıdından bilgiler böyle neden günlerde bukadar fark var anlamış degilim10+2de gittim ben de bizimki de 3.63du canim 10+4dedi doktor sizin gununuz ne cikti
Kendi annenin senin için ne kadar önemli olduğunu ve senin anneni sevdiğin gibi başka bir canlının seni oyle sevecegini ve baglanacagini düşün bi mutluluk geliyor insanaYa kızlar azda olsa hepiniz bağ kurabilmişsiniz bebişlerle.
Ben hala kuramadım bu bağı
Çok canım sıkılıyor bu duruma.
Belki ilk bebek olması, belki zamansız olması, belkide kendimi hazır hissetmemem
Orda birşey var biliyorum ama düşünebildiğim tek şey beni ömrüm boyunca kısıtlayacak olması. Neden böyle hissediyorum bilmiyorum. Giremedim ANNE psikolojisine.
Sanki taşıyıcı kişiyim doğunca vericem başkasına gibi. Beynim uğulduyor. Ve korkuyorum.
Ben doktorumun önerdiği bir yerle iletişime geçtim. O yüzden güvenilirliği konusunda bir problem olacağını düşünmüyorum. Sen de doktoruna danış bence. İnternetten de bakarsın. Ben birazcık daha kapsamlısına 2200 verdim, temel ölçümler 2000 civarı. Belki sen daha uygun bir yer bulursun. Ben alternatif araştırmadım açıkçası.Ben de bu testi cok merak ediyorum. Gelab diye bir firmanın reklamına da sıkca rastlıyorum. Hangi sehirde yaptırdın canım ve ne kadar ödedin paylaşabilir misin? Testin güvenilirliği konusunda nasıl emin olacağım onu bilmiyorum. Yeterince araştırmadım gerçi
benim son 2 saatim kaldı dr randevum için ama heyecandan dizlerimin bağı çözülmüş vaziyette. Benden başka kalp atışı duymayan kaldı mı bilmiyorum ama çok gergin ve heyecanlıyım. Dualarınızı esirgemeyin güzel anneler.
Bu arada @laveyouBen doktorumun önerdiği bir yerle iletişime geçtim. O yüzden güvenilirliği konusunda bir problem olacağını düşünmüyorum. Sen de doktoruna danış bence. İnternetten de bakarsın. Ben birazcık daha kapsamlısına 2200 verdim, temel ölçümler 2000 civarı. Belki sen daha uygun bir yer bulursun. Ben alternatif araştırmadım açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?