16. Hafta garanti olur diye biliyorum.Ben cinsiyet için 14.cu haftami 15.ci haftami doktora gitmeliyim
:))Allah sağlıklısını versin de baya zaman varmış ozaman16. Hafta garanti olur diye biliyorum.
geçen hamileliğimde nescafeden tiksinmiştim aylarca içemedim, hamilelik bitti hala içemiyordum , hadi o gerekli değildi de ama et en gerekli yiyecek onsuz nolcak bilmiyorum yaaaBen varım canım. Et hiç yiyemiyorum suan sıfır. İlk kez tavuk yiyeyim dedim geçen gün ben mi tavugu yedim rahmetli tavuk mu beni yedi bana sor. Balık desen hayal ettiğim an kusabilirim. Yumurtadan da tiksindim bir saattir bekliyorum haşlanmış şekilde nasıl yiyecepim diye.
kirmizi ette bir sikinti yok ama tavuk deyince bile midem kalkiyorarkadaşlar özellikle etten tiksinen var mı benim gibi? hele hele tavuk etini gördüm dün eşim pişirdi kokusundan bile tiksiniyorum
Ben ben ben ben ben! Hicbir ete tahammulum yok. Sadece sebze o da cig olacak, salata formunda olacak. Kokudan inanilmaz tiksiniyorum, ozellikle kendi yaptigim yemekleri agzima koymuyorum. Yumurta da yiyemiyorum bu ara baya gucten dusecekmisim gibi geliyor.arkadaşlar özellikle etten tiksinen var mı benim gibi? hele hele tavuk etini gördüm dün eşim pişirdi kokusundan bile tiksiniyorum
kirmizi ette bir sikinti yok ama tavuk deyince bile midem kalkiyoroysaki cok da severdim..
Canım suyu mu geldi nasıl tedavi uyguladılar? Hatırlıyorsan paylasır mısın rica etsem
30 ocakti :)) gecti bile.. artik 34 um :))
bu arada kova ve aslan aslinda kavga etse de cok iyi isler cikarirlar birlikte. ben reklam mezunum. en iyi projeleri uretip en cok kavga ettigim ekipler hep aslan kova karmasi olmustur. bu inatlasmalar falan iyidir yani egolarinizi ezmeyin yeter :)
Canım kendinş sıkıntıya sokma yiyemiyorsan yapacak bsy yok. Ben doktora sordum bakın beslenemiyprum suan sorun olur mu diye hiçbsy olmaz dedi. Tabi ki beslensek cok daha iyi ama napalım. Eğer su 12 haftadan sonra bulantılar azalırsa zaten yemeye baslarız. Sonuna dek böyle olacak gibi dusunmegeçen hamileliğimde nescafeden tiksinmiştim aylarca içemedim, hamilelik bitti hala içemiyordum , hadi o gerekli değildi de ama et en gerekli yiyecek onsuz nolcak bilmiyorum yaaa
aynen canım bende ama bugün maşallah iyiyim bi sıkıntı yok öğleden sonra uyku falan bastırmazsa tabi:)Bizi bu hale getirende o ilaç ya canım ilaç içmeden nekadar da rahattım oysaa :)
aynen canım bende ama bugün maşallah iyiyim bi sıkıntı yok öğleden sonra uyku falan bastırmazsa tabi:)Bizi bu hale getirende o ilaç ya canım ilaç içmeden nekadar da rahattım oysaa :)
Kızlar öncekş hamileliğimde aynı suanki gibi et tavuk balık hiç yiyememiştim başlarda. Ama sonradan o tiksintiler azaldı ve cok rahat yiyordum et ve tavugu. Balıgı da bayılarak olmasa da yemiştim. Stres yapmayalım cogumuzun azalacak bu bulantılar. Bakliyat tüketin. Yeşil mercimek haşlayıp salata yapıyorum ben mesela daha hafif oluyor. Bakliyat yiyin meyve yiyin oh mis:)
Haşlanmış yumurtam hala bekliyor bu arada
canim senin adina cok uzuldum bu donemlerde hamilelik belirtisi yok olanda can skici seyler mide bulantisi falan ama biraz zaman gecsin hateketlerini hissedecekcin hatta hickiriklarini bile duyacaksin sonra alisverisler baslayacak kucucuk seyler alicaksin ve onlarin sahibini heyecanla bekleyeceksin bende doktorami ertelemek zorunda kalicam gibi ve o kadar ugrasmistim ki anlatamam kariyer para hersey sonradan gelir ama bebeslere bisey olsa geri geritme imkanin olmuyor. gecen senelerde bende bi dusuk yasadim tam seminwrler var nasil denk geldi diyordum
Canım ben 7 aylık evliyim. 21 yaşındayım daha eşimle balayına bile gidemedim onun yerine borçları kapatmayı seçtim çünkü daha hala 13 bin borcumuz var+ ev kredimiz var. Ben esime calsp destek olmak isterdim ama esim ilk önce eğitimin dedi uzak öğretim sosyal hizmetler okuyordum normalde anaokulu öğretmeniyim. Ama bebis geldiği için sınava bile giremedim normalde çocuk yapmcam 1-2 sene diyordum ben ileri derecede pco hastasiyim doktor dediki yaşın ilerledikçe çocuğun olmayabilir ben surekli agliyordum eşimle karar verdik olsun bir iki yaşına kadar gene ben okulunu devam ettirip ise gircem ama bebeğim için iyiki geldi diyorum zorlanicaz ama ya hiç olmasaydı ya hiç o duyguyu tadamasaydim o zaman daha çok uzulmez miydik ? Bence en güzel zamanların bunları mutlu olarak geçir nice insan var tüp bebek merkezinde olsun diye dua eden. Bak bide seninki kazayla olmuş zamanı gelmiş demekki. Hele bir oynamaya başlasın onu daha da çok Hisset o zaman çok mutlu olacaksın
Canım ben oglumda isteyerek korunmasız tek gece iliski olmustu sonradan biz cocuk yapmaktan vazgectik erteliyelim biraz daha dedik evleneli 2.5 yıl olmustu bide zamaniydi neyse ben hic tuttugunu sanmiyorum 1geceden tutmamistir diye aklima bile gelmiyor sonra adetim gecikti test aldim bi baktim pozitif nasil agliyorum uzuluyorum esim eve geldi cok sevindi duyunca sonra bende sevindim ama senin gibi hic birsey hissetmiyordum biraz karnim buyuyunce helede o hareketleri hissetmeye basliyinca hepsini unuttum ama aynı hisler lohusalıktada geldi bi 1hafta falan hep aglamak geliyordu bir odanin icinde surekli bebekle ilgilenmek eski özgür hayatindan kopmak ama sonra hemen alıstım sende öyle olucaksın dünyanın en güzel seyi anne olmak hep iyiki diyiceksin
Merhaba bende yasim ilerledigi ve birden fazla cocuk yapmak istedigim icin evlenir evlenmez basladim calismalara7 ay boyunca denemelerim basarizlikla sonuclandi cok uzuldum hatta dedim tek bir kere tecavuze ugrayip zamanlama nasil tutuyorda hamile kaliyorlar ben o kadar ugrasmama ragmen olmuyo diye cok dusundum ama hersey Allahtan o ol deyince oluyor 8 ay sonra nihayet yuzume guldu suan bende acabalarla kafam dolu cevremde aman ne acelen vardi diyen sacmalama beni goruyosun ne cekiyorum niye yapiosun diyen bir suru insan var ama bakiyorum konu cocuktan acilinca bir tek sikayet dolu cumle duymuyorum demekki herseye ragmen annelik cok farkli bir duygu inan suan bende hic bisey hissetmiyorum bazen endiseleniyorum hic bir belirtim yok acaba bisey mi oldu diye aslinda bu endiselerim bile onu nekadar sevecegimin isareti. Bu duyguyu tadamayan ve hic umudu olmayan arkadaslarimin yaninda konusunu dahi acamiyorum rabbime binlerce sukur olsun
DIPTISDIPTIS bak herkeste varmış bu işler az biraz bazı anneler söylemiyor sen söylersen kendini kötü hissediyorsun bir tek ben böyleyim bir tuhaflık var diyorsun. Ben anneliği biliyorum güya ama karnımdaki Bebek için şu an ne hissedeceğim bilmiyorum var ama hissetmiyorum kızıma sarılıyorum boşluk hissedince ilkini Nasıl seviyorsam 2. Yi de öyle seveceğim . Anı yaşamak içinde olduğun zamana odaklanmak en iyisi kendi kendini hafiflet :)
Cnm bu senin ilk hamileliğin ve mucize habersiz geldi..demek ki zamanıydi...biz her ne kadar daha erken di zmani değildi desek te Allah her zaman doğru zamanı biliyor... Bebeğin biraz daha büyüsün tekmelerini hisset cinsiyetini öğren alışverişe basla inan senden mutlusu yok...hele de dogsun sana baksın gülsün senin için aglasin hele ki ANNE desin muhteşem bir duygu...Allah im herkese yaşatsin...o miss kokusunu aldığında inan ben senden önce nasıl yasamisim diyeceksin...daha yolun basindasin endişelerin normal ama zamanla geçer
Hissettiklerin icin hic vicdan yapma normal hayatinda bir cag kapaniyor. Ben oglumu cok isteyerek dogurdum eve geldigimiz ilk gun lohusa depresyonuna girdim naptim ben bu nasil bi sorumluluk diye..ama sonra hersey degisiyo inan arkana donup bakinca sadece gulumsuyosun su an benimle sohbet eden midem bulaniyo diye bana krakerler getiren bir delikanli oldu :)
Merak etme kıpırtıları başladığında fiziki olarak da hissettiğin için o bağı otomatik kuruyormuşsun. Sen sürpriz yaşadığın için bence hala onun şokundasın
ooo bir İzmir' li hatun olarak sen bunların hepsiyle baş edersinİlk üç ayın zor psikolojisi içinde bunları düşünmek normal. Doktorunun da bu konuda desteğini al tabi. Ayrıca bir fotoğrafçı olarak hayatının en güzel pozlarını çekeceksin Eylül ayından sonra bence bunu düşün 4. aya girdiğinde araba kullanma çalışmalarını da sıklaştırırsın, 3 kere eşinle 1 kere yalnız çık sonrasında rahatlayacaksın. Ben her sabah işe bebişle konuşarak, ona şarkı söyleyerek üstelik İstanbul köprü trafiği ile boğuşarak geliyorum. Bir arkadaşım sancısı tutunca tek başına araba kullanarak hastaneye gitmişti. Biz kadınlar güçlüyüz ve hepsinin üstesinden geliriz, hiç merak etme.
Bende ilk hamileliğimde öyle hissettim ama düşük yaptım 8+5 de şimdi tekrar çok şükür hamileyim ama balık burcu olacak diye baya takmıştım hiç sevmem mız mız diye bide sevmediğim burç varsa başaktır hep istedim ki yıllarca koç burcu olsun ama nasip olmadı kendim aslanım aslan olsun dedim o da olmadı ama burçlara takılıp da üzmeyelim kendimizi bebeğimizi üstelik 30 yaşındayım ve evimizde olmadığı halde borcumuz ancak bitti 2 yıl oldu evleneli arabamızda yok ki çok sosyal bir çifttiz ama sosyal hayat da kalmadı sigara alkol da öyle severim de ben çünkü böyle olunca çok kısıtlanıyor gibi hissediyrsun 14 şubat sevgililer günü ve özel bir yere gitsem de bi kadeh bişi içmeyince mutlu olamam diye çıkmaycam dışarı bi kahvaltı hepsi bu
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Hiç üzülme bunlar olağan sürecin parçası. Ben şubat ayında evlilik yıldonümünde eşimle dikkatsizlik sonucu hiç de ihtimal vermediğimden kazara hamile kaldım. Hiçbir sekilde hazır değildim. 4 yıllık evliyim hala kendimi çocuksu görürüm bebek icin cok kucuk oldugumu dusunurum 28 olmak üzereyim. Yaşadığım bunalım seninkinden cok daha ileriydi bir de bana bıraksan ben hiç hamile kalmazdım asla. O sürpriz geldi bazen sevindim bazen hayır asla istemiyorum diye ağladım. Ama hamileliği tam kabul edememekten midir herseyi yaptım yurtdısına gittim artık ölene dek gezdim,işte kendimi deli gibi yordum,salincaga binmisligim var. Bir de kız diye obsesif gibi tutturup sonradan erkek dediklerindeki karsı cıkıslarımın sımarıklıgı var tabi.Sonra tam 15 haftalıkken bir anda suyum sızdı doktpr hemen bebeği alacagız dedi. 9,5 saat rahim açıcılarla doğum yaptım en acısı karnımda sağlıklıydı ölmesini beklemek oldu. Ve o benim hayatımın en kotu gecesi oldu. Meğerse hayatımda herseyim o bebekmiş.mayıstan beri her gece tek düşündüğüm hala o. Onu ne kadar sevdiğimi ben asla anlayamamısım bile. O "sımarıklıklarımı" simdi hatırlıyorum da.. İşimi genel olarak severim suan umrumda bile değil gitmiyorum. Baska planlarım vardı (hepsinin canı cehenneme:)). Suan ona bsy olmasın diye dua etmekten baska bir işim yok. O sağlıkladogsun ben herseyimi geri plana atmaya hazırım tek bi şikayetim yok. İnan bana senin icinde de bebeğini bu kadar hatta belki cok daha fazla seven bir anne var. Sadece alısmana müsaade et bir de duygularını cok büyütme. Bir de sen bunları yazmasan ben seni asırı mutlu goruyordum dusun :) kalp atısını dinlemeden duramayan annesin sen benim icin:)
canim o kadar dogal bir surec ki bu hissettiklerin. aynini daha beterini oglumda hele de dogum sonrasinda nasil yasadim tahmin bile edemezsin. `ne yaptik biz hayatimiza boyle` diye gecelerce agladigimi bilirim. hormonlar de, dolu dolu yasamis olmak de, fazla ozgurlugune duskunluk de... adina ne dersen de bazi insanlar bu sekilde yasiyor ve ne mutlu sana ki bunu acikca soyleyebiliyorsun. pek cok kisi bunu icinde yasadigi icin depresyonlari daha agir geciyor.
insallah dogumdan sonra da konusuruz ama bebeginin bir parcan mi yoksa onunde bir engel mi olacagi tamamen (allah korusun ciddi bir sglik problemi olmadiktansonra) sana bagli.. sling benim bu noktada hayatimi kurtardi. zor gecen uzun kisin ardindan havalarin acilmasiyla birlikte biz herseyo oglumla yapar olduk. en buyuk tavsiyemdir. havalarin isinmasina sogumasina bakmadan, 40 falan dinemeden, kendini iyi hissettgin noktada at slinge bebegi cik disari. coook egleneceksin emin ol. en zoru en basi.. bebek buyutmek hergun daha kolaylasan ve daha eglenceli hale gelen bir surec. yetistirdigin kucuk insana sen bile inanamayacaksin ve bu yasadigin tum hazlarin otesinde bir haz olacak.
Biz eşimle 2013 haziranda evlendik, ikimiz de kredi çekerek her şeyi kendimiz hallettik, eşya, nişan, düğün ve diğer tüm giderler... Evlenmeden önce yine borçla arabamızı aldık, ikimiz de yoğun çalışıyorduk, 2 . yıl arabamızı değiştirdik, krediyle evimizi aldık ama sürekli bebek fikrini erteleyip korunuyorduk, 1,5 yıldan sonra bazı şeyler rayına girince bebek düşüncesi yavaştan oluşmaya başladı, korunmayı bıraktık, 1,5 yıl geçti ama hala bebek yoktu, doktora gittik testler, yumurta takibi derken, ilk klomen tedavimde hamile kaldım, ama bu süreçte özeldeki bir doktor bana aşılama yapalım dedi, ama yaptırmadım, internetten araştırdım, defalarca aşılama yaptıranlar, olmayıp 4 -5 defa tüp bebek deneyenler, hala sonuç alamayanlar, baktım ki çok karamsar hikayeler var, o anda dedim, biz yanlış mı yaptık, ev, araba, borç derdine düşüp sanki isediğimiz an bebek olacakmış gibi düşünüp ertelemiştik, belki de dedim hiç nasip olmayacak, çok şükür, ciddi anlamda istediğimizden 4 ay sonra hamile kaldım, ama o süreci ve endişeyi bizzat yaşadım, diyeceğim o ki, bazen her şeyi planlasan da sonuçlar çok mutlu edici olamayabiliyor, dışarıdan bakıldığında , herkes takdir ediyordu, ev, araba ,düğün, sosyal yaşam her şeyi ikimiz yapmıştık eşimle ama biliyorum ki bebeğimiz gelmeseydi bize yuvamız çok ama çok eksik olacaktı. tecrübeli arkadaşlar duyacağın tekmelerden sonraki hissi anlatmış zaten, ben o hissi bilemiyorum ama kafanda maddi olarak halletmeyi planladığın işler için sıkma canını, bebekler nasipli geliyorlar... biz 6 ay önce şehir ve iş değiştirdik, daha önce kendim yoğun kimyasalla çalışıyordum, şimdiki işim en azından 1,5 yıl için masa başında proje işi, her şeyde var bir hayır diyorum, demek ki o zaman hamile olmayışımın sebebi de belki o yoğun kimyasalla içiçe olmamdı, hiç sıkma canını, müjden sana geldiyse mutlaka vardır bir hayır.
Ya kızlar o kadar güzel yazmışsınızki rahatladım. Kendimi öyle bencil öyle ilgisiz hissediyordum ki
İtirafta edemiyordum içimdeki duyguları.
Zaten şuanda uçan kuşa bile oturup ağlayasım geliyor alt üst oldum.
Ufacık şeyler öyle büyüyor ki aklımda.
Hepinize çok teşekkür ediyorum yalnız değilmişim...
Bende çok sk idrara cikmiorm cnm...genelde hamileliğin son zamanları inanılmaz oluyor rahim büyüdükçe..ben tavukdan değil ama kırmızı et kokusundan tiksindiğimi fark ettim,zaten normalde de aram yoktu şimdilerde hiiiç yiyemiyorum. Sabahları koksa da yumurta yiyiyorum. Bu arad bir şey sorucam kızlar. Sık idrara gitmeye devam ediyor musunuz,ben ilk zamanlardaki gibi idrara çıkmıyorum. tedirginim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?