- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
ben tavukdan değil ama kırmızı et kokusundan tiksindiğimi fark ettim,zaten normalde de aram yoktu şimdilerde hiiiç yiyemiyorum. Sabahları koksa da yumurta yiyiyorum. Bu arad bir şey sorucam kızlar. Sık idrara gitmeye devam ediyor musunuz,ben ilk zamanlardaki gibi idrara çıkmıyorum. tedirginim...
Balık ve et ile sorunum yok ama tavuk tiksindiriyor beni de. Ama ben de sorun etmiyorum dediğin gibi tavuk yoksa protein alınacak birçok besin var.Kızlar öncekş hamileliğimde aynı suanki gibi et tavuk balık hiç yiyememiştim başlarda. Ama sonradan o tiksintiler azaldı ve cok rahat yiyordum et ve tavugu. Balıgı da bayılarak olmasa da yemiştim. Stres yapmayalım cogumuzun azalacak bu bulantılar. Bakliyat tüketin. Yeşil mercimek haşlayıp salata yapıyorum ben mesela daha hafif oluyor. Bakliyat yiyin meyve yiyin oh mis:)
Haşlanmış yumurtam hala bekliyor bu arada
Canım hissettiklerin çok doğal bence de hele ki plansız bir gebelikse. Planlayarak hamile kalanlar bile bu tereddütleri yaşıyor ben mesela. O kadar istedik hazırlandık korunmayı bıraktığımız gibi hamile kaldım çok şükür hiç beklemedik ama bu kadar da çabuk olacağını tahmin etmiyordum.Ya kızlar o kadar güzel yazmışsınızki rahatladım. Kendimi öyle bencil öyle ilgisiz hissediyordum ki
İtirafta edemiyordum içimdeki duyguları.
Zaten şuanda uçan kuşa bile oturup ağlayasım geliyor alt üst oldum.
Ufacık şeyler öyle büyüyor ki aklımda.
Hepinize çok teşekkür ediyorum yalnız değilmişim...
Dün biz de balık yapıp yedik eşimle salatayla.Bu arada çok kilo aldınız karnınız belli oluyor mu ben düşük yapınca stresten 5 kilo aldım ağustosdan ocak a kadar 4 ay da 5 kilo aldım 68 kiloydum 73 oldum veremeden hamile kaldım. Ve on beş günde kontrolde 1 kilo almış olduğumu öğrendim.Bu arada sadece bir kez balık yedim
Balık ve et ile sorunum yok ama tavuk tiksindiriyor beni de. Ama ben de sorun etmiyorum dediğin gibi tavuk yoksa protein alınacak birçok besin var.
Sabahları kötü oluyorum onun dışında fazla bir sorunum yok aslında iştahım da açılıyor öğlene doğru.
Kokuya karşı çok duyarlılaştım her türlü kokuyu ilk ben duyuyorum bazen rahatsız edici oluyor bazen de acıktırıyor beni. :)
Canım hissettiklerin çok doğal bence de hele ki plansız bir gebelikse. Planlayarak hamile kalanlar bile bu tereddütleri yaşıyor ben mesela. O kadar istedik hazırlandık korunmayı bıraktığımız gibi hamile kaldım çok şükür hiç beklemedik ama bu kadar da çabuk olacağını tahmin etmiyordum.
İnan ki annelik öyle güzel bir duygu ki ilk hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra anlayacaksın. Kucağına aldığında diyeceksin ki " Allah ım ben daha önce gerçekten sevmiş miydim birilerini?" çünkü bambaşka bir sevgi evlat sevgisi.
Tabii ki hem çok büyük bir sorumluluk bir o kadar da zor, ama bir o kadar da güzel...
Dün biz de balık yapıp yedik eşimle salatayla.
Ben de istediğim kadar kilo veremeden hamile kaldım ama olsun diyorum doğumdan sonra veririz artık hep beraber. Çok kafaya takma kilo işini ölçülü ye besleyici ye. Ben öyle yapmaya çalışıyorum abur cuburdan olabildiği kadar uzak kalmaya çalışıyorum yiyeceksem meyve yiyorum mesela veya meyveli yoğurt vs.
Gene de çok almayız inşallah 10-12 kilo alıp bitirsem ne iyi olur. İlk gebeliğimde de 12 almıştım.
Benim karnım henüz hiç yok. Bir ayva göbeğim vardı zaten, herhalde ondan daha geç belli olur göbeğim.
Bende kesinlikle öle bir sorun yok acaba neden? Ben günde en fazla 4 kere giderim ki bide en az iki litre su içiyorum galiba bende sorun varBende çok sk idrara cikmiorm cnm...genelde hamileliğin son zamanları inanılmaz oluyor rahim büyüdükçe..
Ne var kız yaşında 29 yazıyor :):)) aynen az kilo alsak bari ama benim gidişat iyi değil ilk hamileliğim zaten bu bebeğimi Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin hayırlı ve uzun nasip etsinde zaten başka düşünmüyorum zaten yaşımda müsade etmez sanırım:)
Ne kadar da hamile hamile bir yazı :) hep hormonlar hep... Daha iyi olacaksın canım benimYa kızlar o kadar güzel yazmışsınızki rahatladım. Kendimi öyle bencil öyle ilgisiz hissediyordum ki
İtirafta edemiyordum içimdeki duyguları.
Zaten şuanda uçan kuşa bile oturup ağlayasım geliyor alt üst oldum.
Ufacık şeyler öyle büyüyor ki aklımda.
Hepinize çok teşekkür ediyorum yalnız değilmişim...
bende aynı durumdayımkirmizi ette bir sikinti yok ama tavuk deyince bile midem kalkiyoroysaki cok da severdim..
aynı durumdayım hatta yemek kokusundan fenalaştım bugün bir de gribim , ama et deyince içim kalkıyor nolcak bu halim şimdiden vejeteryan oldum yaaaBen ben ben ben ben! Hicbir ete tahammulum yok. Sadece sebze o da cig olacak, salata formunda olacak. Kokudan inanilmaz tiksiniyorum, ozellikle kendi yaptigim yemekleri agzima koymuyorum. Yumurta da yiyemiyorum bu ara baya gucten dusecekmisim gibi geliyor.
Senin o yumurtayı kediler yicek bence :) ben de saydıklarınıza dair hiç tiksinme yok, hatta en sevdiğim et hala balık :) amaaaaa yumurtayı hiç yiyemezdim hala yiyemiyorum. Hele ki haşlamasını yesem, 3 gün kusabilirim.
Bana da doktorum bahsetmişti. PrenaTest, Prenatal test vb. isimleri var bu testlerin arkadaşlar. Bu isimler firmadan firmaya değişiyor sanırım, o kısmını tam anlayamadım. Koldan alınan kan ile bebeğin dna incelemesi yapılıyor. Özellikle benim gibi yaştan dolayı riskli kabul edilenlerde daha kısa sürede ve daha doğruya yakın sonuçlar alınabiliyormuş. Bana söylenen 10. haftadan itibaren yapılabileceğiydi. Ben 2 gün önce kan verdim. Kanı yurtdışına (Almanya-Amerika) gönderiyorlar (henüz Türkiye'de bu incelemeyi yapamıyorlar maalesef), yaklaşık 2 hafta sonra da sonuçları gönderiyorlar, doktorunuz yorumluyor. Ben açıkçası 2'li test, 3'lü test, amniyosentez vb. aşamalardan geçmek yerine ve her seferinde bir şey çıkacak mı diye beklemek yerine ve tek seferde öğrenmek istediğim için tercih ettim, doktorlar da kararı size bırakıyorlar zaten, sadece konu hakkında bilgi veriyorlar isterseniz. DNA'ya bakıldığı için doğruluk oranı diğer testlere bakarak çok daha yüksek, aslında cinsiyeti de belli oluyor ama bunu yalnızca doktorunuza açıklıyorlar, doktorunuzun size açıklayıp açıklamaması da ona kalmış, etik nedenlerden bu şekilde yapılıyormuş. Daha yeni bilgiler bendekiler de, hazır konusu geçmişken aktarayım dedim :) Ama dediğim gibi en doğru bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktır zaten. Çünkü test baya bi tuzlu sayılırCanım diğer arkadaşa da yazdım bu sıvı almanın başka alternatifide var sakın sıvı falan aldırtmayın, kan ile de bakılabiliyor sadece pahalı. Araştırın lütfen
Hatırlıyorum canım 10 yaşındaydım ben. 5,5 aylıktı, hatta babam iş seyahatinde olduğundan annemle aynı odada yatıyorduk. Sabah yataktan kalktı, bir anda telaş yaptı, meğer suyu gelmiş. Hemen bir aile dostumuzla hastaneye gittiler. En büyük şansı çok iyi bir doktoru vardı, hemen yatış verdi ve zaten 7 ay 10. güne kadar da bir daha ayağa kalmadı neredeyse. Sürekli yatarak, iki kolunda serumla ve 5 lt su şişesi başında pipetle su içerek geçirdi 2 ayı. Tabi her gün makinalara bağlanarak kontroller sürüyordu. Rahim kasılmasın diye bazı ilaçlar veriliyordu. Nitekim 7 ay 10 günlükken rahim tam olarak doğumu başlattı ve bebek anne için tehlike oluşturuyor denildi. O zamanlar Türkiye' de epidural çok yeniydi ve o şekilde doğuma aldılar. doğuma girmeden önce de şok edici bir açıklama yaptılar, eğer bebeğin kafa bölümü anne karnındayken kısa süre bile susuz kalırsa zeka geriliği ile doğarmış. Allah' a şükür doğdu ve çok sağlıklıydı. 1.650 kg dı, küçücük. Ama o kadar hareketli ve yaramazdı ki küvezde yanına başka bir bebek yatıramadılar :) Sonra 1 ay kadar daha hastanede kaldı ve çıktı. Şu an 20 yaşında :)
Ben de bu testi cok merak ediyorum. Gelab diye bir firmanın reklamına da sıkca rastlıyorum. Hangi sehirde yaptırdın canım ve ne kadar ödedin paylaşabilir misin? Testin güvenilirliği konusunda nasıl emin olacağım onu bilmiyorum. Yeterince araştırmadım gerçiBana da doktorum bahsetmişti. PrenaTest, Prenatal test vb. isimleri var bu testlerin arkadaşlar. Bu isimler firmadan firmaya değişiyor sanırım, o kısmını tam anlayamadım. Koldan alınan kan ile bebeğin dna incelemesi yapılıyor. Özellikle benim gibi yaştan dolayı riskli kabul edilenlerde daha kısa sürede ve daha doğruya yakın sonuçlar alınabiliyormuş. Bana söylenen 10. haftadan itibaren yapılabileceğiydi. Ben 2 gün önce kan verdim. Kanı yurtdışına (Almanya-Amerika) gönderiyorlar (henüz Türkiye'de bu incelemeyi yapamıyorlar maalesef), yaklaşık 2 hafta sonra da sonuçları gönderiyorlar, doktorunuz yorumluyor. Ben açıkçası 2'li test, 3'lü test, amniyosentez vb. aşamalardan geçmek yerine ve her seferinde bir şey çıkacak mı diye beklemek yerine ve tek seferde öğrenmek istediğim için tercih ettim, doktorlar da kararı size bırakıyorlar zaten, sadece konu hakkında bilgi veriyorlar isterseniz. DNA'ya bakıldığı için doğruluk oranı diğer testlere bakarak çok daha yüksek, aslında cinsiyeti de belli oluyor ama bunu yalnızca doktorunuza açıklıyorlar, doktorunuzun size açıklayıp açıklamaması da ona kalmış, etik nedenlerden bu şekilde yapılıyormuş. Daha yeni bilgiler bendekiler de, hazır konusu geçmişken aktarayım dedim :) Ama dediğim gibi en doğru bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktır zaten. Çünkü test baya bi tuzlu sayılır
Ay süperrrrrrEvettt. Hatta senle aynı gündeyim bak:)
Iıııı tavuk çiğ pişmiş hiç bir şekilde görmek istemiyorumarkadaşlar özellikle etten tiksinen var mı benim gibi? hele hele tavuk etini gördüm dün eşim pişirdi kokusundan bile tiksiniyorum
Üç gün bir yumurta için kustugunu düşündüm hehe. Sen sanslısın o zaman canım ye fırsat bu fırsat. Bir yumurta eksik kalsın bosver. Valla ben niyeyse bir rahatım ne düzgün yiyorum ne iciyorum ama hiiç takmıyorum bu arada 10 da hasladıgım yımurtayı beş dk önce yedim artık ne hayır gelecekse. Bir de taa nazilliden getirttim köy yumurtası :)
ablam ilk 3 ay et ve ceviz yedi, gerçekten bebeği çok akıllı duyarlı gözleri parlıyor ve kemikleri gelişti ,demekki cevizin feydası çokben yumurtadan bebekliğimden beri nefret ederim. bebekken de yutmuyormuşum :) bir tek o da eksik olsun napalım. Süt, yoğurt, meyve, sebze, balık, et yiyorum. Cevizimizi de unutmazsak yiyoruz. Çok abartmamak kaydıyla takmamak, rahat davranmak en güzeli
aynen canım, birbirini bir çok konuda tamamlayan hatta sonuçta çok uyumlu ikili olunabilir burçlar. Üstelik benim yükselenim de aslan :)
Yalnız nasıl hatırlamışsın maşallah baya da zaman geçmiş üstünden. Doktoruna da cok sasırdım elini taşın altına sokanlardanmış Allah ondan razı olsun. Benim su sızdı diye anında alındı. Sonradan öğrendim ki enfeksiyon yoksa zaman verilirmiş küçük bir ihtimal de olsa şansı varmış. Eğer kadere iman etmesem benim için çok zor olurdu kabullenmek. Annen çok sanslıymıs valla. Minik(!) kardesin de :)
aynen benimki de aslan :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?