Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

içtiğim su ile alakalı sanırım biraz, bazen çok çıkıyorum bazen daha az. Bunları çok dinleyip kendini strese sokma canım. Vücudumuz suya alışmaya başladığında daha az tuvalet ihtiyacı hissederiz zaten.

Balık ve et ile sorunum yok ama tavuk tiksindiriyor beni de. Ama ben de sorun etmiyorum dediğin gibi tavuk yoksa protein alınacak birçok besin var.
Sabahları kötü oluyorum onun dışında fazla bir sorunum yok aslında iştahım da açılıyor öğlene doğru.
Kokuya karşı çok duyarlılaştım her türlü kokuyu ilk ben duyuyorum bazen rahatsız edici oluyor bazen de acıktırıyor beni. :)

Canım hissettiklerin çok doğal bence de hele ki plansız bir gebelikse. Planlayarak hamile kalanlar bile bu tereddütleri yaşıyor ben mesela. O kadar istedik hazırlandık korunmayı bıraktığımız gibi hamile kaldım çok şükür hiç beklemedik ama bu kadar da çabuk olacağını tahmin etmiyordum.
İnan ki annelik öyle güzel bir duygu ki ilk hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra anlayacaksın. Kucağına aldığında diyeceksin ki " Allah ım ben daha önce gerçekten sevmiş miydim birilerini?" çünkü bambaşka bir sevgi evlat sevgisi.
Tabii ki hem çok büyük bir sorumluluk bir o kadar da zor, ama bir o kadar da güzel...

Dün biz de balık yapıp yedik eşimle salatayla.
Ben de istediğim kadar kilo veremeden hamile kaldım ama olsun diyorum doğumdan sonra veririz artık hep beraber. Çok kafaya takma kilo işini ölçülü ye besleyici ye. Ben öyle yapmaya çalışıyorum abur cuburdan olabildiği kadar uzak kalmaya çalışıyorum yiyeceksem meyve yiyorum mesela veya meyveli yoğurt vs.
Gene de çok almayız inşallah 10-12 kilo alıp bitirsem ne iyi olur. İlk gebeliğimde de 12 almıştım.
Benim karnım henüz hiç yok. Bir ayva göbeğim vardı zaten, herhalde ondan daha geç belli olur göbeğim.

:)) aynen az kilo alsak bari ama benim gidişat iyi değil ilk hamileliğim zaten bu bebeğimi Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin hayırlı ve uzun nasip etsinde zaten başka düşünmüyorum zaten yaşımda müsade etmez sanırım:)

Ne var kız yaşında 29 yazıyor :)
Ben de 32 yaşındayım.

Ne kadar da hamile hamile bir yazı :) hep hormonlar hep... Daha iyi olacaksın canım benim zaman..

aynı durumdayım hatta yemek kokusundan fenalaştım bugün bir de gribim , ama et deyince içim kalkıyor nolcak bu halim şimdiden vejeteryan oldum yaaa ((((

Üç gün bir yumurta için kustugunu düşündüm hehe. Sen sanslısın o zaman canım ye fırsat bu fırsat. Bir yumurta eksik kalsın bosver. Valla ben niyeyse bir rahatım ne düzgün yiyorum ne iciyorum ama hiiç takmıyorum bu arada 10 da hasladıgım yımurtayı beş dk önce yedim artık ne hayır gelecekse. Bir de taa nazilliden getirttim köy yumurtası :)

Canım diğer arkadaşa da yazdım bu sıvı almanın başka alternatifide var sakın sıvı falan aldırtmayın, kan ile de bakılabiliyor sadece pahalı. Araştırın lütfen
Bana da doktorum bahsetmişti. PrenaTest, Prenatal test vb. isimleri var bu testlerin arkadaşlar. Bu isimler firmadan firmaya değişiyor sanırım, o kısmını tam anlayamadım. Koldan alınan kan ile bebeğin dna incelemesi yapılıyor. Özellikle benim gibi yaştan dolayı riskli kabul edilenlerde daha kısa sürede ve daha doğruya yakın sonuçlar alınabiliyormuş. Bana söylenen 10. haftadan itibaren yapılabileceğiydi. Ben 2 gün önce kan verdim. Kanı yurtdışına (Almanya-Amerika) gönderiyorlar (henüz Türkiye'de bu incelemeyi yapamıyorlar maalesef), yaklaşık 2 hafta sonra da sonuçları gönderiyorlar, doktorunuz yorumluyor. Ben açıkçası 2'li test, 3'lü test, amniyosentez vb. aşamalardan geçmek yerine ve her seferinde bir şey çıkacak mı diye beklemek yerine ve tek seferde öğrenmek istediğim için tercih ettim, doktorlar da kararı size bırakıyorlar zaten, sadece konu hakkında bilgi veriyorlar isterseniz. DNA'ya bakıldığı için doğruluk oranı diğer testlere bakarak çok daha yüksek, aslında cinsiyeti de belli oluyor ama bunu yalnızca doktorunuza açıklıyorlar, doktorunuzun size açıklayıp açıklamaması da ona kalmış, etik nedenlerden bu şekilde yapılıyormuş. Daha yeni bilgiler bendekiler de, hazır konusu geçmişken aktarayım dedim :) Ama dediğim gibi en doğru bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktır zaten. Çünkü test baya bi tuzlu sayılır

Yalnız nasıl hatırlamışsın maşallah baya da zaman geçmiş üstünden. Doktoruna da cok sasırdım elini taşın altına sokanlardanmış Allah ondan razı olsun. Benim su sızdı diye anında alındı. Sonradan öğrendim ki enfeksiyon yoksa zaman verilirmiş küçük bir ihtimal de olsa şansı varmış. Eğer kadere iman etmesem benim için çok zor olurdu kabullenmek. Annen çok sanslıymıs valla. Minik(!) kardesin de :)

Ben de bu testi cok merak ediyorum. Gelab diye bir firmanın reklamına da sıkca rastlıyorum. Hangi sehirde yaptırdın canım ve ne kadar ödedin paylaşabilir misin? Testin güvenilirliği konusunda nasıl emin olacağım onu bilmiyorum. Yeterince araştırmadım gerçi

ben yumurtadan bebekliğimden beri nefret ederim. bebekken de yutmuyormuşum :) bir tek o da eksik olsun napalım. Süt, yoğurt, meyve, sebze, balık, et yiyorum. Cevizimizi de unutmazsak yiyoruz. Çok abartmamak kaydıyla takmamak, rahat davranmak en güzeli

ablam ilk 3 ay et ve ceviz yedi, gerçekten bebeği çok akıllı duyarlı gözleri parlıyor ve kemikleri gelişti ,demekki cevizin feydası çok

Slm arkadaşlar. 10+2 haftalığım. Bu dönemlerde yani 11. Haftanın başlarında doktora gittiyseniz CRL nizi merak ediyorum. Yani baş popo mesafeleriniz. Benimki 3.92 çıktı. Sizde durumlarınızı paylaşırmısınız. Benimki normal midir. Doktora sormayı akledemedim o an.

çocukluk zamanında insana yer edermiş ya daha dün gibi sahne sahne aklımda. ama Allah kimseye öyle erken ve problemli doğum vermesin. Senin için de nasıl zor olduğunu düşünemiyorum bile. Minik kardeşim şimdi 1,90 kocaaaaa adam oldu :) Allah herkesin bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…