karar veremedik canım ya benmde içim pek ısınmadı ama Yagız alp kulağa hoş glmiyormu :)bence tek isim olarak yağız daha güzel , buğra çok zor söylemesi kulağıma hoş gelmedi :)
merhaba canım, seni forumda görmek beni çok mutlu ediyor. iyi dileklerin için de çok teşekkür ederiz. evet katılıyorum mesela enfeksiyonu olmayan 20lik dişi bile çektirmek lazım gebelikten önce. ben de bütün tedavilerimi yaptırmaya çalışmıştım öncesinde. umarım her şey dilediğin gibi olur canım, dualarımız seninle.kızlar herkese merhaba, umarım herkes ve tüm bebişler çok iyidir. Arada bir gelip okuyorum son mesajlarınızı. Az önce diş ağrıları olanları okuyunca yazmadan edemedim. Gittiğim tüm doktorların söylediği bir şey vardı; İdrar yolları, Vajina ve Diş enfeksiyonları hamilelik için üç tehlikeli durum. Lütfen ihmal etmeyin. Diş hekimlerinden ben de korkardım ama yaşadıklarımdan sonra şu an ağrım olmamasına rağmen randevu aldım. Hafta sonu film çektirip kontrol ettireceğim. Bu ara verme döneminde çözümliyeyim her şeyi diyorum.
herkese sağlıklı hamişlikler.
İnşallah canm sana da sağlıklı güzel bir kız bebişin olur. Bugün dayanamayıp kız elbisesi bile aldımYaaa gercekten cok sevindim Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah
Boyle kiz haberi duyunca bana denmis gibi seviniyorum :))
Senin hastane tarifesi iyiymis canim. Benim muayene 75, 2li 100tl ben yaptirmadim. 4lu 125tl yaptirdim. 22 nisan detayli ultrason ona da ayrica 225tl odeyecegim18-23. haftalar arası yapılıyomuş canım bende 20de yapıcam bi aksilik çıkmazsa.doktorun o zaman çağırmışsa zaten uygundur bence. ama doktor sana bıraktıysa ve biraz daha bekliyeyim istersen sonraki iki hafta içinde de yaptırabilirsin diye düşünüyorum. özel hastaneye mi gidiyorsun, ayrıntılı için ne kadar ödeyeceğimizi sormayı unutmuşum geçen şimdi merak ettim de? bizde muayene ssklıya 50, ikili +60tl, dörtlü +70tl idi. bu testin fiyatı bazı yerlerde çok mu yoksa onlar dört boyutlu baktıranlar mı çözemedim. umarım fazla değildir..
https://www.cilek.com/natura-babyhava yağışlı tüm gün pc başında bebek eşyası baktım ve çooook kafam karıştı. bebek arabası için kraft twist, eco, deco, rlx, xx farkı ne hiç anlamadım. sepet beşik, park yatak, ahşap mobilya hangi yatak kafam gitti, dolap, şifonyer ayrı bir konu. kafayı yedim yaaaa
Evet sen benden daha çok almışsın ama ben ne kilolu be de zayıf biriydim bende mak. 16 kiloya kadar alabilirmişim ama bu gidişle onu da geçecek gibi görünüyor. Doktorum bana vitamin vermedi senin ekstra alacağın vitamin daha çok kilo yapar dedi zaten herşeyi yiyorsun dedi. Sadece demir ilacım ve magnezyum ilacım var. Bebişinde çok sevimli görünüyor maşallah benimki de bugün pek bi hanım hanımcık duruyordu kız olduğu ordan bile belliydi.Bebek3-3,5kg
Büyüyen göğüsler 1-1,5 kg
Genişleyen rahim 1kg
Plasenta 700gr
Amniyotik sıvı 1kg
Artan kan hacmi 1,5-2kg
Artan sıvı hacmi 1,5-2kg
Yağ depoları 2-3 kg
Hamilelik sırasında aldığımız kiloların dağılımı ✍.
Bende seninle aynı fikirdeyim kimse aldığı kiloları dert etmesin. Evde köşe minderi gibi hareket etmeden oturmadığın sürece şeker tuz ve unu hayatına sokmadıkça ve egzersizini devam ettirince ne kadar kilo alınırsa alınsın veriliyor. Zaten senin de belirttiğin gibi doğum sonrası hemen kaybolacak kilolar olacak.
Ben şuan 10 + kg aldım. gecen hafta Skinny pantolonlar kasmaya başlayınca ve Bebek için çok dar giymem uygun olmadığı için hamile pantolonuna terfi ettim. 34 beden yerine 36 almak zorunda kaldım, Hnm deki pantolonlar çok rahat tavsiye ederim. Normal koşullarda 10kg alsam nerde 36 beden 38-40 zorlardım belki ama alınan kiloları hamile olmadığımız zamandaki gibi düşünmemiz lazım. Kan ağırlığımız gögüşlerimiz ve biriken su derken çok kilo almışız gibi gelebilir. Lakin bunların çoğu ilk doğum sonrası 3-4 haftada rahatlıkla kaybolacak kilo alımları çok şükür .
PS: ben hala haftada 3 gün sporuma devam ediyorum ama benim kilo alımımı azaltmadı .
Yok yok rekor sende değil ben 10 kilo aldım Haftamızda aynı nerdeyse ama ben çok zayıf girdim 50.3 kg dım şimdi tam 60.3. Beden kitle endeksim az olduğundan 18 kiloya kadar iznim varmış. Sende benim gibi düşük kiloyla gebe kaldıysan dert etme bence. bende kilo alımında vitaminlerin çok etkisi var. 20 hafta kontrolümde kilo böyle rekora koşarsa vitaminlerimi belli bir süre azaltırız dedi doktorum.
...........:.........
Buda benim bıcırık erkekmiş beyfendi artık yüzde yüz eminiz 5 gün evvel ki ultrasonumuz. 15cm olmuş 4 Gün önceden gidiyormuşuz. Çok minik burunu ve çenesi olacakmış annesinin kemik yapısına benziyor dedi doktorumuz çok sevindim
Doğumdan 3 hafta önce işten ayrılırsam sonrasına 13 hafta kalıyor yaklaşık 3 ay ama sonrasında yıllık iznimden de kullanıp 4-5 ay sonra işe başlamış olurum diye düşünüyorum. Sonrasında zaten yarı zamanlı çalışma hakkımız var 3 ay onu kullanırım. Ücretsiz izne çıkma ihtimalim yok malesef benim Sen?çalışan anneler doğumdan ne kadar sonra çalışmaya başlanılmalı?
Çok teşekkür ederim canım, o gün çok kötüydüm, fitili kullandım, merhem sürdüm, sabaha geçmişti çok şükür, söylediklerin de içimi rahatlattı, çok sağolcanim nasil oldun bilmiyorum ama ogluma hamileligimde fitil de krem de kullandim. doktorun verdiyse icin rahat olsun bence
Birinci kullanılır canım özellikle ikiyi tercih ettiğini söylemezse tabi ya da ögretmeni falan hangisini kullanırsa sınıfta adaşı olursa farklı olan kullanılıyo falan kesin bi ayrımı yok yani
Arkadaşlar biraz uzun olcak ama merak ettiklerm birde kilo alan arkadaşlara tavsiyelerim var...
Evlendiğim sene 15 kilo almıştım haliyle beni daha önce tanımayan bi cok insan o dombili halimle tanıyıp bi ton laf sokuşturuolardı neyse 2 sene belirli dönemlerde spora gittim ki aslında profesyonel sporcu geçmişimde var ama kar etmedi kilo vermek tamamen kafada bitiyor ve başladığın anda daha çok istemeye başlıosun ben çok hırslı bi insanım spor mevzularında ama spor işin %40 falan asıl önemli olan ne yediğimiz beslenmemi son 3 senedir baştan aşağıya deiştirdim eski fit görüntüme geldim derken bebişimize kavuştuk 52.5 falandım sanırım hamile kaldıgımda suan 57.4 ile güne başlıyorum hergün mutlaka yürüyüş yapıyorum 10 km kadar eğer yapmasam sanırım doğuma 20 ile girenlerden olurumbu kadar kiloyu 1 senede hiç kasdan vermemiş biri olarak kiloyu kafanıza takmayın sizi mutsuz etmesin onları verceğiniz güne şimdiden odaklanırsanız zaten aşırı yememeye ve hayır demeye başlarsınız o kadar dikkat ettiğim halde kilo alıorum sonuçta afacanım büyüyo diorum...
Şimdi gelelim benim deneyimli annelere soruma doğumda 7 kilo gibi bi kayıp yaşanıyormuş sanırım plesenta vs derken acaba bu doğrumudur ? Doğruysa değmeyin keyfimeemzirme vs derken eski kilomuza çabucak kavuşuruz sanırım
Selam kızlar
Ben kontrolden geldim, 4 lü test temiz çıktı, 2 hafta sonra ayrıntılım var.
Cinsiyette kesinleşti, bamyalı geliyor bize :)
Geçmişi okuyamadım umarım bütün göbüşler iyidir
Ben de aynı durumdayım. 4e kadar Bebek arabası baktım gece. Sonuç olarak hala içime sinmedi hiç bir modelhava yağışlı tüm gün pc başında bebek eşyası baktım ve çooook kafam karıştı. bebek arabası için kraft twist, eco, deco, rlx, xx farkı ne hiç anlamadım. sepet beşik, park yatak, ahşap mobilya hangi yatak kafam gitti, dolap, şifonyer ayrı bir konu. kafayı yedim yaaaa
Bu kadar takılmayın kızlar en kaliteli beşik sizin diziniz kucağınız makul birşey alın geçin bütçenize göre aracınızın bagajına sıgmasına göre bi arabaya karar verin hepsi aynı işi yapıyor nihayetinde acelesi de hiç yok gerçekten doğsunlar da sağlıkla bi battaniyeye sarar getiririz eve hepsi 1 haftada tedarik edilir ay ne rahat tipimBen de aynı durumdayım. 4e kadar Bebek arabası baktım gece. Sonuç olarak hala içime sinmedi hiç bir model
Tatlının sút yaptığı annelere kilo aldırmak için uydurulmuş bi hurafeden ibaret ama canın tatlı çekiyo emzirirken o bi gerçek sütü artıran formülü açıklıyorum su +uyku+huzur ve dengeli beslenme süt artıran yiyecek diye birşey yok bence bulgur pilavı soğan tatlı vs. hepsi susatıyor ve su içince su artıorelosch81 valla en rahatı dediğin gibi çok pinpiriklenmeden az öz ve kaliteli beslenmeyle ve deneyimlilerinde sölediği gibi bol bol emzirerek bu işi kolaylaştırcaz inşallah hmdekileri gördümde kaç kilo alırım hiç bilemediğimden gidip almaya cesaret edemedm sadece 4/5 tshirt aldım ordan hatta sütyenlerini sordum izmirde nette olanların bi çoğu yokmuş yoksa süper modeller ve çok kullanışlı anneler için belli olbey bugün annemle konustum o da aynı şeyleri söledi senin gibi bide kocamda az yemek yiyosun die sölenmese dünyalar benim olcak süt yapan şeyleri çoğunlukla insanlar tatlı şeyler diolar peki bu doğrumu yoksa başka şeylerde varmı ?annemle aramızda 10 sene olcak onun hamileliğyle benimkisi arasında ama hedefim annemin kilosuna yakın bi şekilde doğuma girmek fiziksel olarak çok benziyoruz kısmet işte olursa
Bende deli gibi araştırdım bebek arabası sonunda karar verdim şansıma kullanan insanlarla da karşılaştım yorumlarını canlı canlı öğrendim ve kesin olarak o modelde karar kıldım :) :) zor işler gerçekten ilk bebek olunca telaşe bi başka oluyor sanırım Allah yardımcımız olsunBen de aynı durumdayım. 4e kadar Bebek arabası baktım gece. Sonuç olarak hala içime sinmedi hiç bir model
elosch81 valla en rahatı dediğin gibi çok pinpiriklenmeden az öz ve kaliteli beslenmeyle ve deneyimlilerinde sölediği gibi bol bol emzirerek bu işi kolaylaştırcaz inşallah hmdekileri gördümde kaç kilo alırım hiç bilemediğimden gidip almaya cesaret edemedm sadece 4/5 tshirt aldım ordan hatta sütyenlerini sordum izmirde nette olanların bi çoğu yokmuş yoksa süper modeller ve çok kullanışlı anneler için belli olbey bugün annemle konustum o da aynı şeyleri söledi senin gibi bide kocamda az yemek yiyosun die sölenmese dünyalar benim olcak süt yapan şeyleri çoğunlukla insanlar tatlı şeyler diolar peki bu doğrumu yoksa başka şeylerde varmı ?annemle aramızda 10 sene olcak onun hamileliğyle benimkisi arasında ama hedefim annemin kilosuna yakın bi şekilde doğuma girmek fiziksel olarak çok benziyoruz kısmet işte olursa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?