Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
merhaba canım, seni forumda görmek beni çok mutlu ediyor. iyi dileklerin için de çok teşekkür ederiz. evet katılıyorum mesela enfeksiyonu olmayan 20lik dişi bile çektirmek lazım gebelikten önce. ben de bütün tedavilerimi yaptırmaya çalışmıştım öncesinde. umarım her şey dilediğin gibi olur canım, dualarımız seninle.

Senin hastane tarifesi iyiymis canim. Benim muayene 75, 2li 100tl ben yaptirmadim. 4lu 125tl yaptirdim. 22 nisan detayli ultrason ona da ayrica 225tl odeyecegim

https://www.cilek.com/natura-baby
şunu beğenmiştim ben çilek mobilyada ama netten baktım gidip bakmadım. ebeveyn için yatak kısmı var mesela ve beşik büyüyebiliyor. 3 kapılı gardrop yerin varsa süper bence. şifonyer olmasa da olur. https://www.cilek.com/sepet-besik-(45x80-cm)_103369?d=10130 bi de bu beşiğin soft tonları tam benlikmiş. alsam bunları alabilirdim, ama tutucam kendimi diyorum.

Evet sen benden daha çok almışsın ama ben ne kilolu be de zayıf biriydim bende mak. 16 kiloya kadar alabilirmişim ama bu gidişle onu da geçecek gibi görünüyor. Doktorum bana vitamin vermedi senin ekstra alacağın vitamin daha çok kilo yapar dedi zaten herşeyi yiyorsun dedi. Sadece demir ilacım ve magnezyum ilacım var. Bebişinde çok sevimli görünüyor maşallah benimki de bugün pek bi hanım hanımcık duruyordu kız olduğu ordan bile belliydi.
Bu arada dediğin gibi doğumda benim iki arkadaşımda 10 kilo verdiler onun için çok takmıyorum

çalışan anneler doğumdan ne kadar sonra çalışmaya başlanılmalı?
Doğumdan 3 hafta önce işten ayrılırsam sonrasına 13 hafta kalıyor yaklaşık 3 ay ama sonrasında yıllık iznimden de kullanıp 4-5 ay sonra işe başlamış olurum diye düşünüyorum. Sonrasında zaten yarı zamanlı çalışma hakkımız var 3 ay onu kullanırım. Ücretsiz izne çıkma ihtimalim yok malesef benim Sen?

canim nasil oldun bilmiyorum ama ogluma hamileligimde fitil de krem de kullandim. doktorun verdiyse icin rahat olsun bence
Çok teşekkür ederim canım, o gün çok kötüydüm, fitili kullandım, merhem sürdüm, sabaha geçmişti çok şükür, söylediklerin de içimi rahatlattı, çok sağol

Birinci kullanılır canım özellikle ikiyi tercih ettiğini söylemezse tabi ya da ögretmeni falan hangisini kullanırsa sınıfta adaşı olursa farklı olan kullanılıyo falan kesin bi ayrımı yok yani

aslinda uluslararasi uygulama 2. ismin yani midle namein kullanilmasi yonunde. oglumun adi kaan eren bi kisaltma yapilacaksa k. eren olarak yapilmali yani.

ama okullarda, hastanelerde ismi bastan sona dogru okuduklari icin ilk ismi soyluyorlar genelde. biz oglumuza eren diyoruz okulda kaan eren diyorlar. biz dikte ettirmesek kaan derlerdi diye dusunuyorum :)

oglumdaki tecrubem su sekilde oldu. 53 kilo ile hamile kaldim 64 kiloyla doguma girdim. ciktigimda 61 kiloydum. 21 gunlukken oglum sunnet oldugunda 51 kiloydum. dogumda cok fazla kilo kaybetmedim. hele ki serumlar vs nedeniyle hastanedeyken daha bile eklenmis olabilir. ama sut retimi metabolizmayi inanilmaz hizlandiran bisi.

sut uretirken yediklerin onemli ben ki aclik bilmeyen insanim normalde elim ayagimin titredigini bilirim emzirdikten sonra artik nasil bi kalori harciyosa bunye. kilo yapici seyler yerine sut yapici seyler tercih edersen dogumdan sonra kilo sorunu yasamiyorsun. kilo sorunu bebek emmeyi azaltip senin yeme duzenindeki sureklilikten vazgecemedigin zaman ortaya cikiyor. bu yuzden emzirirkenki aliskanliklar cok cok onemli.

elosch81 valla en rahatı dediğin gibi çok pinpiriklenmeden az öz ve kaliteli beslenmeyle ve deneyimlilerinde sölediği gibi bol bol emzirerek bu işi kolaylaştırcaz inşallah hmdekileri gördümde kaç kilo alırım hiç bilemediğimden gidip almaya cesaret edemedm sadece 4/5 tshirt aldım ordan hatta sütyenlerini sordum izmirde nette olanların bi çoğu yokmuş yoksa süper modeller ve çok kullanışlı anneler için belli olbey bugün annemle konustum o da aynı şeyleri söledi senin gibi bide kocamda az yemek yiyosun die sölenmese dünyalar benim olcak süt yapan şeyleri çoğunlukla insanlar tatlı şeyler diolar peki bu doğrumu yoksa başka şeylerde varmı ?annemle aramızda 10 sene olcak onun hamileliğyle benimkisi arasında ama hedefim annemin kilosuna yakın bi şekilde doğuma girmek fiziksel olarak çok benziyoruz kısmet işte olursa

Ben de aynı durumdayım. 4e kadar Bebek arabası baktım gece. Sonuç olarak hala içime sinmedi hiç bir model

Ben de aynı durumdayım. 4e kadar Bebek arabası baktım gece. Sonuç olarak hala içime sinmedi hiç bir model
Bu kadar takılmayın kızlar en kaliteli beşik sizin diziniz kucağınız makul birşey alın geçin bütçenize göre aracınızın bagajına sıgmasına göre bi arabaya karar verin hepsi aynı işi yapıyor nihayetinde acelesi de hiç yok gerçekten doğsunlar da sağlıkla bi battaniyeye sarar getiririz eve hepsi 1 haftada tedarik edilir ay ne rahat tipimikinci kez anne olunca böyle oluyo

Tatlının sút yaptığı annelere kilo aldırmak için uydurulmuş bi hurafeden ibaret ama canın tatlı çekiyo emzirirken o bi gerçek sütü artıran formülü açıklıyorum su +uyku+huzur ve dengeli beslenme süt artıran yiyecek diye birşey yok bence bulgur pilavı soğan tatlı vs. hepsi susatıyor ve su içince su artıor

Bende deli gibi araştırdım bebek arabası sonunda karar verdim şansıma kullanan insanlarla da karşılaştım yorumlarını canlı canlı öğrendim ve kesin olarak o modelde karar kıldım :) :) zor işler gerçekten ilk bebek olunca telaşe bi başka oluyor sanırım Allah yardımcımız olsun

Tatli sut yapmaz. Sutu yapan su. Tatli sadece suya olan ihtiyaci arttiriyor. O yuzden tatli yedim sutum artti diyenler tatlidan sonra ictikleri suyun o sutu yaptigini bilmeli esasen.

Ama bunye hizli yikimla enerji uretebilecegi kaynak olan tatliya ihtiyac duyuyor metabolizma hizi yuzunden. O nedenle az sekerli kompostalar hem sut yapmak hem enerji ihtiyacini karsilamak hem de kilo kontrolu acisindan cok cok faydali.

Bir de sutun kalitesi, besleyiciligi icin duzenli beslenmek onemli. Sadece tatli yersen sutteki protein miktarini arttiramazsin. Dengeli beslenip bol su icersen, enerji ihtiyacini kolay yikilan sekerlerden karsilamayi aliskanlik haline getirirsen emzirme sonrasinda da saglikli bi rutinin olmus olur :)

Hanimlar gecen hafta carsamba bebegimin ilk tekmesini hissettim ama ondan sonra tam olarak o mu emin olamadigim kipirtilar hissettim.ilk gebeligim normal mi bilmiyorum ama acaba kilosu falan dusuk de o yuzden mi hissetmiyorum diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…