- Konu Sahibi gamzelim41
-
arkadaşlar iştahı acayip derecede açılan var mı? benim gibi dünyayı yesem doymucam sanki her gördüğümü canım istiyor rüylarıma giriyorağırlaştımda gitgide eşim şişiyorsun diyor penguen diyor şimdiden lakaplara başladık
aynen iştahım arttı sanki ama hep faydalı şeyler yemeye çalışıyorum, 4. kilomu almaya doğru ilerliyorum hızla!
Benimde iştahım acayip arttı... kahvaltıdan sonra öğle yemeği vaktini zor ediyorum. Günlerde uzayınca akşamı zaten edemiyorum. Saat 3, 5-4 civarı yoğurttu meyveydi ne bulursam yiyorum. Sanırım iyice dombili olma aylarımız başladı.. hadi hayırlısı hepimize.. sağlıkla doğsunda ben kiloyu hiç takmıyorum. Manken mi olucam sanki anne olacağım inş..
Ben bennnnn surekli açımarkadaşlar iştahı acayip derecede açılan var mı? benim gibi dünyayı yesem doymucam sanki her gördüğümü canım istiyor rüylarıma giriyorağırlaştımda gitgide eşim şişiyorsun diyor penguen diyor şimdiden lakaplara başladık
Ben bennnnn surekli açım
19. Hafta da bebeğin beyninde corpus collesium yok ve ventrikülleri büyümüş dedi doktorum. Sonrasında Rıza Madazlı ve bilmum prenatalog gezdik, 21. Haftada Emar çektirdik, o da ilave olarak kistlerde buldu ve tek bir yerdeki ventrikül büyümesi çifte çıkmış bir ventrikülü neredeyse 15 mm olmuş. Gittiğimiz doktorlar %95 ciddi beyin özürlü doğacağını söyledi. Dün Çapa da heyete girdik, onlarda baktı, pek bir şey demediler,kromozom testi yaptıralım diye geri gönderdiler. Sonra heyet doktorlarından birinin muayenesine gittik zar zor, aslında Capa da baktıklarını muayene ye almıyorlarmış. Bir ümit var mı bekleme ihtimali bizi çok ümitlendirdi diye. O doktorda çok ümitsiz konuştu,şu an Bebek'te beyinde iki ciddi sorun var ventrikülü büyümesi izole olsa belki kurtarırdı ama kistte var buradan dönmez sadece ne kadar özürlü olur onu öngöremeyiz dedi, ben de bize neden terminasyon seçeneğindeki sunmadıklarını sordum. Bunu bizim talep etmemiz lazımmış,benim ağzımdan çıkmalıymış sözler, yoksa bu Bebeğin zaten şansı yok dedi. Haftaya yine heyete girip terminasyon talep etmemiz gerekiyor. Kafayı yemiş durumdayım. 24. Haftada Bebeğimden vazgeçmek için doktorlara söylemem gerekecek. Yıllarca kürtaja bile çok karşı olan ben su an tekmelerini hissettiğim bebeğimden vazgeçmek için heyetde konuşacağım.Kendimi çok zayıf ve çaresiz hissediyorum, büyük bir günah işliyorum gibi geliyor sonra 42 yasında özürlü çocuğu doğurursam benden sonra ona kim bakar diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum.
Haftaya yine ölçüm yapılacak, kist en önemsiz sorunmuş, o geçer dedi doktorlar, sorun beyinde üç yerde birden su birikmesi ve iki beyin lobunu birbirine bağlayan bölgenin gelişememesi. 18. Haftadan sonra artık gelişmez dediler,keske gelişse keske şu ana kadar 6 ayrı hocaya gittik, amcam da jinekolog Profesör. O kendi de inceledi ve prenatalog, fetal radyoloji uzmanı arkadaşlarına inceletti hepsi aynı şeyi söyledi. Sanırım çok açık gözüküyor. Keşke haftaya bir mucize olsa keske..Gerçekten de ilk üç ay hep kanamalar oldu, 6 hafta kıpırdamadan yattım hatta 4 gün hastanede yattım düşmesin diye.. Aslında sanırım o dönem bu kadar kasmasaydım kendiliğinden düşecekti, bazen diyorum hayatı çok zorlamamak mı lazımdı normal yasamadım ki hiç bir şeyi,0 şimdi hale bak..Çok çok çok üzgünüm, böyle bir karar yüreğimi dağlıyor, Allah kimseye yaşatmasın.Allah şifa versin, geçmiş olsun. Ama o kistler bebeklerin %50'sinde görülüyormuş ve 28. haftada kayboluyormuş kendiliğinden. Geçme şansı olabilir belki, 2 haftada bir kontrole gitseniz ve küçülüp küçülmediklerini izleseniz. Öyle hemen vazgeçmeyinkolay değil elbette bu kararı vermek ama ben yine de bildiğimi paylaşmak istedim.
Haftaya yine ölçüm yapılacak, kist en önemsiz sorunmuş, o geçer dedi doktorlar, sorun beyinde üç yerde birden su birikmesi ve iki beyin lobunu birbirine bağlayan bölgenin gelişememesi. 18. Haftadan sonra artık gelişmez dediler,keske gelişse keske şu ana kadar 6 ayrı hocaya gittik, amcam da jinekolog Profesör. O kendi de inceledi ve prenatalog, fetal radyoloji uzmanı arkadaşlarına inceletti hepsi aynı şeyi söyledi. Sanırım çok açık gözüküyor. Keşke haftaya bir mucize olsa keske..Gerçekten de ilk üç ay hep kanamalar oldu, 6 hafta kıpırdamadan yattım hatta 4 gün hastanede yattım düşmesin diye.. Aslında sanırım o dönem bu kadar kasmasaydım kendiliğinden düşecekti, bazen diyorum hayatı çok zorlamamak mı lazımdı normal yasamadım ki hiç bir şeyi,0 şimdi hale bak..Çok çok çok üzgünüm, böyle bir karar yüreğimi dağlıyor, Allah kimseye yaşatmasın.
geçmiş olsun üzülme herkeste ilk 3 ayı çok çok zor atlaıyor karamsar düşnme .kaderci bi düşünceyle düşünsen bak yaşamış o kadar sorunlara rağmen inan belki bi hasar yoktur ama şuanki üzüntünden daha çaresi olmayan problemlere yol açarsın üzülme gönlünğü rahat tut ona ruh üflendi 120 .ci gününde rabbim bilir onu doğana kadar tüm organları tamamlancak düzelicek daha çok var .Haftaya yine ölçüm yapılacak, kist en önemsiz sorunmuş, o geçer dedi doktorlar, sorun beyinde üç yerde birden su birikmesi ve iki beyin lobunu birbirine bağlayan bölgenin gelişememesi. 18. Haftadan sonra artık gelişmez dediler,keske gelişse keske şu ana kadar 6 ayrı hocaya gittik, amcam da jinekolog Profesör. O kendi de inceledi ve prenatalog, fetal radyoloji uzmanı arkadaşlarına inceletti hepsi aynı şeyi söyledi. Sanırım çok açık gözüküyor. Keşke haftaya bir mucize olsa keske..Gerçekten de ilk üç ay hep kanamalar oldu, 6 hafta kıpırdamadan yattım hatta 4 gün hastanede yattım düşmesin diye.. Aslında sanırım o dönem bu kadar kasmasaydım kendiliğinden düşecekti, bazen diyorum hayatı çok zorlamamak mı lazımdı normal yasamadım ki hiç bir şeyi,0 şimdi hale bak..Çok çok çok üzgünüm, böyle bir karar yüreğimi dağlıyor, Allah kimseye yaşatmasın.
arkadaşlar methabalar bende 19. haftamdayım 3 lü ve 4 lü test yaptırmak istemiyorum 2 hafta önce yaptırmam gerekti yaptırmadım 4 lü test zamanım ama yaptırmıycam psikolojik olarak sarsılmak istemiyorum şunun şurasında kaç ay kalmış bu halimde ağlıyım kahrolayımmı yani bilmiyorum eşimde bi problemi varsa anne karnında müdahele ederler enazından diyor bende çok kararsızım aslında kararlıyımda sorum şu anne karnında müdahele edilince düzelirmi bi sorun varsa ?
ben oldum 4 gün ağrıyor kolun :) üstüne yatamıyorsun okadar bi yan etkisi yok 2. yi olcam 2 hafta sonra :)arkadaşlar tetanoz aşısı olan var mı?
ben oldum 4 gün ağrıyor kolun :) üstüne yatamıyorsun okadar bi yan etkisi yok 2. yi olcam 2 hafta sonra :)
canım arkadaşların önceden doğum yapmışlardır 10 yıl içerisinde hiç yapılmamışsa tatnoz aşısı kesin yapılması gerekalla alla ya annem bende yoktu dedi çoğu arkadaşımda olmamış gereklimi acaba buben aşıdan çokkk korkarım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?