Valla hic yanlız değilsin bu konuda :) hepimiz heyecandan internette fink atıyoruz valla. Benim günümün yarısı nette alışveriş yapmakla geçiyor, eşime dedim zaten benim maaşı yok bil artik diye :) oda ne halin varsa gör didiKızlar merhaba, nasılsınız
Bu aralar mide bulantısından kötüyüm, sadece okuyordum ama yazamıyordum
umuttttt canım tahlillerinden bahsetmişsin canını sıkma hiç dün sen öyle yazınca yüreğime oturdu hemen araştırma yaptım. İlaçlar düzenli kullanılınca tsh kontrol altına alınıyormuş bir sıkıntı olmuyormuş. Hatta bizim sitede arkadaşın bir tanesinin troidi hiç olmadığı ve ömrünün sonuna kadar ilaçlarla hormonunu dengeleyeceği halde evlatlarını sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmiş.
Lütfen sıkıntıya düşme, bebişlerini düşün
Mide bulantısı çok kötü yaaaa
Bu arada manyak gibi araştırmalar içerisindeyim. Daha çok erken biliyorum ama ben plansız iş yapamam hiç, çok araştırmalıyım ve tam karar vermeliyim. O yüzden şimdiden başladım. Bebek arabası araştırıyorum, temazsız ateş ölçer, hava nemlendirici, eşim kameralı telsiz istiyor takmış durumda, kameralı telsize...
Beşiğe karar verdim gibi, gardırop ve şifonyere bakınıyorum. Göğüs kremlerini 6. aydan itibaren kullanmalıymışız mesele yara olmaması için onlara bakıyorum filanmanyak gibiyim anlıcanız bu ara. Birileri beni durdursun.
Bişeye karar veriyorum mesela oh diyorum bu tamam, eşim diyor ki en kolay yönünü sen hallettin, zorunu bana bıraktın nasıl alınacak o diyor(para yönünden yakınıyor) orası beni ilgilendirmez, bana düşen kısmı hallettim ben ona bakarım diyorum
Canım eşyaları nereden almayı düşünüyorsun. Mobilya, bebek arabası falan.. internette bildiğiniz uygun siteler var mı? Yada önerisi olan :)
Hepimiz ayni moddayiz galiba bende herseye bakmaya basladim :)))) esim eyvaaaahhhh simdiden basladi yandim ben diyor onlar maddi acidan dusundugu icin :)))
Valla hic yanlız değilsin bu konuda :) hepimiz heyecandan internette fink atıyoruz valla. Benim günümün yarısı nette alışveriş yapmakla geçiyor, eşime dedim zaten benim maaşı yok bil artik diye :) oda ne halin varsa gör didi
Cnm cinsiyet ne zaman belli olur ki bizim? Ben 25 martta kontrole gidicem 12+1 olucak cinsiyeti görebilir mi acaba doktorum. 4 boyutlu ultrasonda çıkar mı acabaSelen_Ay yazdiklari i glrunce benimde yazasim geldi canim ya bende surekli bakiyorum ben sut pompasi arastirarak baasladim ikizlerde mutlaka elektirkli sut pompasi olmaliymis malum ikk ihtiyac beslenme. Birde benim gogus ucum yok emmekte zorlanabilirler o yuzden. En acil ihtiyac pompa. Normalde philips ve avent var 300 400 arasi ciftlileri ama gecen gub e bebekte 230 a dusmustu alasim geldi ama sabret dedim biraz daha. Emzik olarak anne gogsune yakin bir emzik varmis avent in ondan alicam. Basta ikiz bebek arabasi dusundum ama sonra tek bebegim olursa arkasindan kullanamam diye 2 alip birleştirme aparati almaya karar verdim. Ama marka konusunda kararsizim zaten hep esimle birlikte ve arabayla disari ciktigimiz icin cok abartili birsey almam zaten bir sure sonra yurumek isticekler araba bosa olacak. 3 hafta sonra cinsiyetler belli olunca yavastan birseyler alicam artik degisirsede nasip dicem. Yoksa tutamiyorum kendimi hemen alasim var besiklere ikeada baktim guzeller ama snaki hepsi sabitti ya sallamak gerekirse helede ikizde sallanmayan besike cesaret edemem. Evimiz kucuk malesef kendi evimize gecene kadar bizimle kalacaklar buda en az 2 3 yasina gelene dek demek oluyor. O yzuden daha genis besiklere bakiyorum. Ama beyaz olmasi on planda. Bazen tahta olsun diyorum bazen de acaba baslangicta park besik mi alsam diyorum kararsizim. Alanya da yasiyoruz besiklere cibindirik te sart malum sivrisinekler. Puset en onemlisi bizim icin cunku eltim bir yere gittiğinde 1 1.5 yasina kadar orada yatirdi ilk alacaklarimdan birisi olacak. Ayyy valla masraf cok rabbim yardim etsin. Ben simdi birikim yapiyorum kenara koyuyorum surekli. Insallah yazin alacam hepsini. Annemlerde alir zaten baya birsey insallah bir sekilde cikariz isin icinden. Beni tek korkutan ucretsiz izin olayi. Almak zorunda kalirsam zorlanabilirim gibi geliyor
Selen_Ay yazdiklari i glrunce benimde yazasim geldi canim ya bende surekli bakiyorum ben sut pompasi arastirarak baasladim ikizlerde mutlaka elektirkli sut pompasi olmaliymis malum ikk ihtiyac beslenme. Birde benim gogus ucum yok emmekte zorlanabilirler o yuzden. En acil ihtiyac pompa. Normalde philips ve avent var 300 400 arasi ciftlileri ama gecen gub e bebekte 230 a dusmustu alasim geldi ama sabret dedim biraz daha. Emzik olarak anne gogsune yakin bir emzik varmis avent in ondan alicam. Basta ikiz bebek arabasi dusundum ama sonra tek bebegim olursa arkasindan kullanamam diye 2 alip birleştirme aparati almaya karar verdim. Ama marka konusunda kararsizim zaten hep esimle birlikte ve arabayla disari ciktigimiz icin cok abartili birsey almam zaten bir sure sonra yurumek isticekler araba bosa olacak. 3 hafta sonra cinsiyetler belli olunca yavastan birseyler alicam artik degisirsede nasip dicem. Yoksa tutamiyorum kendimi hemen alasim var besiklere ikeada baktim guzeller ama snaki hepsi sabitti ya sallamak gerekirse helede ikizde sallanmayan besike cesaret edemem. Evimiz kucuk malesef kendi evimize gecene kadar bizimle kalacaklar buda en az 2 3 yasina gelene dek demek oluyor. O yzuden daha genis besiklere bakiyorum. Ama beyaz olmasi on planda. Bazen tahta olsun diyorum bazen de acaba baslangicta park besik mi alsam diyorum kararsizim. Alanya da yasiyoruz besiklere cibindirik te sart malum sivrisinekler. Puset en onemlisi bizim icin cunku eltim bir yere gittiğinde 1 1.5 yasina kadar orada yatirdi ilk alacaklarimdan birisi olacak. Ayyy valla masraf cok rabbim yardim etsin. Ben simdi birikim yapiyorum kenara koyuyorum surekli. Insallah yazin alacam hepsini. Annemlerde alir zaten baya birsey insallah bir sekilde cikariz isin icinden. Beni tek korkutan ucretsiz izin olayi. Almak zorunda kalirsam zorlanabilirim gibi geliyor
Canim ben 12+4 te gidicem doktorum belli olur buyuk ihtimal dedi. Ense kalınlığı falan normal ultrasonda mi olculuyor 4 boyutlu da mi bilen var mi ki? Ama bazen gosteemeyebiliyorlar ozellikle ikiz oldugunda.Cnm cinsiyet ne zaman belli olur ki bizim? Ben 25 martta kontrole gidicem 12+1 olucak cinsiyeti görebilir mi acaba doktorum. 4 boyutlu ultrasonda çıkar mı acaba
Ikizlerde yetmedigi icin pompa sart diyorlar canim. Puset su kucukken araba koltugu olanlar var ya tasimak icin onlar. Park besik hem daha uygun hemde taaiyip goturmek kolay canim hani bizim memleketelr uzak giderken goturmek icin ideal. Araba isini belki dogduktan sonraki zamana birakirim canim ne zaman ihtiyac baslarsa o zaman alirim cok acil degil bizlik. Ben zaten renk olayina karsiyim canim bende arabayi besigi falan cinsiyete gore almicam. Ben sadeve biraz daha vakit gecsin oyle alisveris yapayim diye oyalaniyorumGöğüs pompasını alırmıyım bilmiyorum canım ya. Araştırma yaptım ama sanırım onu ihtiyacım olunca alıcam. Benimde göğüs ucum yok hiçve bu bebekleri beslerken sorun oluyor, yengemden biliyorum. Bir ara sitelerde avent in indirimlerinde göğüs ucu çıkarmak için bi alet vardı ama bu ara yok hiç
Canım çocuklar asıl büyüdüklerinde hiç yürümek istemiyorlar. İlk yürüdükleri zaman arabada tutamıyorsun, sonrasında da yürütemiyorsun. Kardeşlerimden ve kuzenlerimden biliyorum ve çocuklar büyüdükçe zaten taşıma işi sıkıntıya giriyor.
Sallanan beşikleri neden bilmiyorum ama istemiyorum. Kafamda kesinlikle iyi değil diye bir yerden bişey kalmış ondan istemiyorum. Ama tercihe bağlı tabiki. Park yatağı bu sitede de çok düşünen var ama onun ne gibi bi artısı var onu bilmediğim için park yatağa ne baktım ne düşündüm açıkcası
Puset mi adı bilmiyorum ama araç koltuğunu ben de alıcam. Kesinlikle ihmal etmiyeceğim şey o. Hastaneden çıkarken bile oto koltuğu olmalı
Birikim yapman en güzeli bizde birikim olamıyor malesef. Ben çalışmıyorum zaten, eşim prim alabilirse onlarla bişeyler alabilcez bebişe. Zaten araba, beşik gibi şeyler için cinsiyete gerek yok. Sadece alacağımız diğer şeylerde önemli ama onları bile tek cinsiyet kalıbına dökmeyi düşünmüyorum. Daha önce dediğim gibi bu bebişten sonra yine bebiş düşünüyorum nasipse ve ikisinin de aynı cinsiyet olacağına emin olamıyacağım için battaniyeleri filan unisex reklerde alıcam inş.
Cibinliği ben de düşünebilirim yazın bizde de sivrisinek hiç eksik olmaz evin yakınından nehir geçiyor. Gerçi Samsun da nehir olmayan yer yok ki. Denize yakınız birde...
Aiiiine güzel telaşlar. Hep böyle güzel telaşlarımız olsa
Canim ben 12+4 te gidicem doktorum belli olur buyuk ihtimal dedi. Ense kalınlığı falan normal ultrasonda mi olculuyor 4 boyutlu da mi bilen var mi ki? Ama bazen gosteemeyebiliyorlar ozellikle ikiz oldugunda.
Ikizlerde yetmedigi icin pompa sart diyorlar canim. Puset su kucukken araba koltugu olanlar var ya tasimak icin onlar. Park besik hem daha uygun hemde taaiyip goturmek kolay canim hani bizim memleketelr uzak giderken goturmek icin ideal. Araba isini belki dogduktan sonraki zamana birakirim canim ne zaman ihtiyac baslarsa o zaman alirim cok acil degil bizlik. Ben zaten renk olayina karsiyim canim bende arabayi besigi falan cinsiyete gore almicam. Ben sadeve biraz daha vakit gecsin oyle alisveris yapayim diye oyalaniyorum
Gogus ucu cok sıkıntı olacak canim valla ememiyor bebkler.
Bende sallamaya karsiyim canim ama mecbur kalirim diye riske atamiyorum.
Canim ben 12+4 te gidicem doktorum belli olur buyuk ihtimal dedi. Ense kalınlığı falan normal ultrasonda mi olculuyor 4 boyutlu da mi bilen var mi ki? Ama bazen gosteemeyebiliyorlar ozellikle ikiz oldugunda.
Bende hiç bilmiyorum cnm testler nasıl oluyor. inş. cinsiyet belli olur 12.haftada. kız veya erkek fark etmez ama yinde insan merak ediyor
Güldürdün beniay sorma canim hersey 2 kat ihtiyaç normalde lazım olmayacak seyler bile lazim. Bizim bir arkadasta okulda sagiyordu yoksa tasip kirletiyormus her yeei.insallah bol bol olsun da sutumu sagalim ben ondan da korkuyorumyetemez falan diye hep aklima geliyorBiraz yalnış ifade ettim ben sankicanım
Senin ihtiyaçlar tabiki çok farklı, ikiz bebişler teklerden farklı ihtiyaçta tabi.
Sende süt pompası çalıştığın için de şart. Tamam ilk zamanlar izinlisin ama sonrası? Burdaki arkadaşta hala sütünü sağıyor kadının evladı 1 yaşını geçti ama alabildiği kadar süt alsın diye iş yerinde makineye sağıp götürüyor. Ben de tek çocuk evdeyim ondan pek ihtimal vermiyorum amaaaa ola ki ihtiyaç oldu mecburum. Annem şey diyor çünkü ilk zaman bebek pek emmez (az emer doyar), sen de süt dolar taşar rahatsız eder, sağcan mecbur dedi. Bakıcaz artık...
Hmm park yatak kolay taşınıyor demek, bak hiç o yönden düşünmemiştim. Sallanan beşiğe karşı değilim normalde de, sanki kafamda şey kalmış gibi.... hmmmm.... gıcırdıyor diye. Ondan aklımdan çıkardım gibi. Yoksa zorda kalırsan bebeği de sallıcan beşiği de... Napalım
Ay ne guzel canim ya benim daha 3 hFta var bende bir an once gecsin istiyorum hayirlisi ile.Ay yarin bebisimi gormwye gidicez insallah gubler gecmek bilmedi :) tahminimce kismetse bi dahaki randevu tarama testi icin olacak ay nasil gecer 3 hafta yaaa
Ay insallah canim ya cok merak ediyorum ben saglikli olsunlar onceligim o ama sanki cinsiyetlerini bilirsem isinlerini koyarim ona gore hazirlanirim gibi geliyorBazen 12 hafta belli oluyomus kızlar bebeğin pozisyonu drun tecrübesi uygunsa bende 24unde gidicem İnşaAllah 12 +3 oluyo o zaman belki belli olur
Canim ben 150 diye duymustum bazi hastaneler ekstra ucret almıyormuş ama bazi yerlerde 150 200 tlymis diye duydum sankiKizlar tarama testinin fiyatini bilen varmi
Masallah canim daha ne olsun...eekenden kalp atisi da duymussun biz 7+0 da ancak duymustuk icin rahat olsun artik tibbu hamilelik basladirabbim kucagina almayida nasip etsinMerhaba kızlarrr tüp bebek doktorum haftaya çağırmıştı hem kese hem kalp atışı için ama ben dayanamadım burda bir doktora gittim sabah karından baktı keseyi bebişi veeee kalp atışını duydum Allah'ıma bin şükür kızlar 6+3 müşüm .kese de 15 mm olmuş Nasıl sizce ? Bin şükür kalp atışını beklemiyordum hiç maşallah subhanallah ..çok güzel bir şeymiş çok şükür mevlama
Allah razı olsun umuttcum amin inşallah ..Allah senin de bebeklerini sağ selamet hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım ..çok bekledik çok üzüldük ağladık mücadele ettik ..bizi biz anlarız . artık yüzlerimiz gülsün yıllardır bugünleri bekledik .doktorun kapısında hüngür Hüngür ağlamamak için zor tuttum kendimi .o doktora ilk kez tedavi için değil hamilelik için gittim bu kez ...oradaki hamilelere gıpta ile bakardım.dua ederdim yalvarırdım .. çok şükür bu günleri de gördük dilim hep duada..bizi biz den başka kimse anlayamaz arkadaşım ..hayırlısıyla inşallah rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın..şimdi de Ağlamak geldi yine :)Masallah canim daha ne olsun...eekenden kalp atisi da duymussun biz 7+0 da ancak duymustuk icin rahat olsun artik tibbu hamilelik basladirabbim kucagina almayida nasip etsin
Yazdiklarini okuyunca benim icimden de aglanak geldi canim gozum doldu walla gercekten oyle burada o kadar iyi anliyoruz ki birbirimizi. 3 yil bekledik biz sukur ki insanlar sabrimizi tasirmadan geldi bebeklerimiz insallah saglicakla da dogacaklar. Komik gelecek ama neye ozenirdim ben en cok biliyor musun? Hastaneye gittimizde hamile olarak gelenlerin hep hadi bir tansiyon kilo bakalim derlerdi biz oyle boynu bukuk bakardik. Simdi boyle gururlanıyorum hadi tansiyon kilo bakalim dediklerinde rabbim dileyen bekleyen isteyen herkese versin o kadar baska bir sey ki bu. Bizim cok mutlu bir evliliğimiz var cok sukur esim benim herseyim...kayinvalidem kayinpederim hepsi muthis insanlar ayirmam hicbirini. Ama hep eksiktim su 2 aya kadar hep yarim..her mutluluk ta bir burukluk vardi bir bebek severken bile cekinerek seviyordum..simdi oylesine korkulu oylesine mutlu hissediyorum ki kendimi... Bir insam bu kadar feci hissedip nasil boyle mutlu olabilir..oluyormus iste... Sabahları kusmaktan sesim kisiliyor bogazim parcalaniyor okulda halim kalmiyor ama icim oyle kipir kipir oyle hzuurlu ki rabbime hergun her saat her dakika şükrediyorumAllah razı olsun umuttcum amin inşallah ..Allah senin de bebeklerini sağ selamet hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım ..çok bekledik çok üzüldük ağladık mücadele ettik ..bizi biz anlarız . artık yüzlerimiz gülsün yıllardır bugünleri bekledik .doktorun kapısında hüngür Hüngür ağlamamak için zor tuttum kendimi .o doktora ilk kez tedavi için değil hamilelik için gittim bu kez ...oradaki hamilelere gıpta ile bakardım.dua ederdim yalvarırdım .. çok şükür bu günleri de gördük dilim hep duada..bizi biz den başka kimse anlayamaz arkadaşım ..hayırlısıyla inşallah rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın..şimdi de Ağlamak geldi yine :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?