Onu gormedim canim hamile reyonunda miydi o da? Esim dalga geciyor artik diger yerler seni hiccc ilgilendirmiyor ancak su kucucuk kisma bakabilirsin diyededim hazir ol 1 yil sonra yine baslarim alışverişeo da diyor sen zaten bebekler icin alisveris yaparken aradaki farki kapatirsin diyeumuttttt ben transferden sonra daha sonucu almadan önce giymeye başladım o pantolonlardan giymeye , çünkü diğerleri sıkıyo gibi hissediyordum rahst edemiyordum , hsmile pantolonu çok rahat oluyo . Hatta farklı rengini de Alayım bende LCW den . Bide orda uzun elbise almıştım kızlar o da çok rahst oluyo hbriniz olsun
Onu gormedim canim hamile reyonunda miydi o da? Esim dalga geciyor artik diger yerler seni hiccc ilgilendirmiyor ancak su kucucuk kisma bakabilirsin diyededim hazir ol 1 yil sonra yine baslarim alışverişeo da diyor sen zaten bebekler icin alisveris yaparken aradaki farki kapatirsin diye
robadan ddikleri elbiselerden demi canım.... ben zaten normaldede çok severim o elbiseleri çok var bende ama yazlık hepsi burada nisan gibi giymeye başlarım sanırım bende yazı onlarla geçiricem
He yokumuttttt elbiseyi hsmile reyonundan almadım normal reyondan aldım , bel kısmını sıkıştıran bişi olmadığı içşn elbiseyi şiddetle öneririm , ki ben önceden elbise hiç giymezdim daha şimdiden çoook değiştik çoookkkk
canım bizde öyle düşündük aslında buradaki doktor aylık 100 tl alıyordu ama dediğin gibi kafa karışabilir. diğer doktor 15 günlük 120 tl aylık 240 vericez 100 de yol parası tutar. dedik zaten 2 haftada 1 gideceksek ne gerek var ki diğerine. 100 daha vereceğimize yol paramız çıkar dedik ama mecbur 20. haftadan itibaren burada bir hastane bulmak zorundayız. 1. buçuuk saat sürüyor çünkü antalya birde bunun yaz trafiği falan var mecbur buradan da ayarlamakzorundayzumuttttt canım 2 doktor birden çok tabii ki. Hem bazı konularda farklı düşünüp kafa karistirabilir hem de maddi olarak yeterince döküldük zaten. Benim tüp bebek Prof. İlk muayenede 500 TL aldı. Diğer doktorum geçen yıl aylık 150 TL alıp defalarca muayene ediyordu. Bu sene gittiğimde tüp bebege hazırım deyince ücret bile almadan hocaya yönlendirdi. Bu yıl da alsa alsa aylık 200 TL alır. E güven sorunum da yok, oldukça tecrübeli, detay atlamayan biri. Ayda 300 TL hocaya fazla verecegime artık bebisime harcarim o paraları diye düşünüyorum..
canım bizde öyle düşündük aslında buradaki doktor aylık 100 tl alıyordu ama dediğin gibi kafa karışabilir. diğer doktor 15 günlük 120 tl aylık 240 vericez 100 de yol parası tutar. dedik zaten 2 haftada 1 gideceksek ne gerek var ki diğerine. 100 daha vereceğimize yol paramız çıkar dedik ama mecbur 20. haftadan itibaren burada bir hastane bulmak zorundayız. 1. buçuuk saat sürüyor çünkü antalya birde bunun yaz trafiği falan var mecbur buradan da ayarlamakzorundayz
Bizim burda kalp atımını duyduktan sonra, merkezi bırakıyor insanlar. Çünkü ödediğimiz paket ücret artik bitmiş Oluyor, her muayene için 500 tl para aliyor merkez. Valla hiçç veremem o kadar para, eşim kardeşim kaynım eltim sağlıkçı. Doğuma kadar takip yapabilecek güvenilir bi hekim bulurum diye düşünüyorum bendeDoğru ilerledikçe gidip gelmek zorlaşır 1.5 saatlik yol az değil. İnsanın kafasına gore Dr bulması da zor. İnşallah kolaylıkla bulursunuz istediğin gibi guvenebilecegin bir dr.
Bizim burda kalp atımını duyduktan sonra, merkezi bırakıyor insanlar. Çünkü ödediğimiz paket ücret artik bitmiş Oluyor, her muayene için 500 tl para aliyor merkez. Valla hiçç veremem o kadar para, eşim kardeşim kaynım eltim sağlıkçı. Doğuma kadar takip yapabilecek güvenilir bi hekim bulurum diye düşünüyorum bende
Evet riske etmiyorlar, sezeryanla aliyolar bebeği. Bende daha tüp bebek yaptırıpda normal doğuran hic duymadımBence de en fazla ilaçlar kesilene kadar devam etmek mantıklı. İlaçlar kesilip gebelik rutine girdikten sonra merkeze devam etmenin anlamı yok. Bir de bana tüp bebek merkezleri sadece o ise yoğunlaşmış gibi geliyor, ki öyle de. O yüzden herkes işini yapsın diyorum :)
Bir de kızlar bilgim yok ama kulagima çalınmış bir yerlerden tüp bebek olunca sezeryan oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Sezeryanla doğum yapmak zorunlu mu? Bilen var mi? Hoş benim Dr um son ana kadar sezeryan deneyen, mecbur kalmadıkça yanaşmayan biri, ona gittiğimde sorucam ama kafana takıldı..
Aynen oyle canim ondan da gectim ya yazi acil birsey olursa o ladar kalabkik oliyor ki yollar 4 5 saat surer gitmek o yuzden cekiniyorum bakalim bulucaz artik birseyDoğru ilerledikçe gidip gelmek zorlaşır 1.5 saatlik yol az değil. İnsanın kafasına gore Dr bulması da zor. İnşallah kolaylıkla bulursunuz istediğin gibi guvenebilecegin bir dr.
Kizlar ben tup bebekle sezeryanin cok alakasi oldugunu dusunmuyorum bence doktorlar isin kolayina ve parasina baktiklari icin boyle. Yoksa ne farki var ki normal gebelikten. .benimde bugun aklima takilda ikiz olunca normal olabiliyor mu acaba?
Aslında bizim akraba da çok yakin zamanda doğum yaptı, tüp bebekti onunkide. Normal doğum gibi suyu falan gelmiş. Hastaneye gittiklerinde önce doğumhaneye almışlar, ebeler tüp bebek olduğunu öğrenince direk ameliyathaneye göndermişler. Demekki normalde doğabilirmiş!! İnsanı çelişkiye düşünüyorlar yaKizlar ben tup bebekle sezeryanin cok alakasi oldugunu dusunmuyorum bence doktorlar isin kolayina ve parasina baktiklari icin boyle. Yoksa ne farki var ki normal gebelikten. .benimde bugun aklima takilda ikiz olunca normal olabiliyor mu acaba?
Aynen oyle canim herkesin kolayina geliyor hersey...ben tek olsaydi normal isterdim ama ikiz olunca dönmeme ihtimalleri cok fazla oluyormus diye okudum. Ama bunlari dusunmek icin cok erken sanirim. Hayirlisi olur insallah hakkimizda...Bu konuda doktorlara çok kiziyorum. Yeni doktorlar neredeyse normal dogurtmayi bilmiyor. Eski ebeler cinsiyetine, doğacağı güne kadar sektirmeden söyleyip, ev konforunda dogurtuyorlarmis. Daha perşembe günü kuzenim sezeryana alındı. Doktor durup durup bebek büyük, kafası buyuk, sen bu işi kiviramiycan deyip durdu. Kuzenim de itiraz edemedi kuzu kuzu girdi sezeryana. Ben o kadar kizdim ki dedim doktorum dediğinden bir gr eksik çıksın Tukur suratınakızın zaten ilk doğumu acemi, o kadar güzel kullandılar ki.
Bence sorun olmadığı surece ikizi de teki de pekala normal dogabilir. Tüp bebek olmasaydı normal gebelik olsaydı bizim için daha mi az kıymetli olacaktı bebeklerimiz. Risk onların ikna için sihirli kelimesi.. Eskiden doğan ikizlar nasıl doguyordu. Ya da 4-5-6 kilo doğan bebekler. Birçoğu normal doğmuştur. Ne annede ne bebekte sorun yoktur genelde.
Normal doğum annenin bebeğine yapacağı ilk iyilik bence. İkincisi de emzirmek. Ama şimdi ne doğuran var ne emziren. Kes kadını al bebeği, biberonu da daya ağzına ohh ne ala. Bebekler de fabrikasyon oldular artık. Zorunluluk olur sezeryan olur zorunluluk olur mama verilir ama bunlar istisna olmalı.
Oyy ne çok yazmışimmm...
Bence de canim ya bak suyu gelmis dogum baslamis yani ne alaka tup bebek olmasiyla. Sanki tup.bebek olunca farkli mi buyuyor farkli bir yerde mi oluyor cok sacma...Aslında bizim akraba da çok yakin zamanda doğum yaptı, tüp bebekti onunkide. Normal doğum gibi suyu falan gelmiş. Hastaneye gittiklerinde önce doğumhaneye almışlar, ebeler tüp bebek olduğunu öğrenince direk ameliyathaneye göndermişler. Demekki normalde doğabilirmiş!! İnsanı çelişkiye düşünüyorlar ya
İşte akrabamız diyorki, keşke demeseydim tüp bebek olduğunu. Doğum başladı hadi demiş ebe, sonrada tüp bebek olduğunu duyunca hoppa ameliyathane.Aynen oyle canim herkesin kolayina geliyor hersey...ben tek olsaydi normal isterdim ama ikiz olunca dönmeme ihtimalleri cok fazla oluyormus diye okudum. Ama bunlari dusunmek icin cok erken sanirim. Hayirlisi olur insallah hakkimizda...
Bence de canim ya bak suyu gelmis dogum baslamis yani ne alaka tup bebek olmasiyla. Sanki tup.bebek olunca farkli mi buyuyor farkli bir yerde mi oluyor cok sacma...
İnşallah o günleride görürüz, aminnnnn :)Ha ha astik kendimizi
Bunları okuyan doğuma 1 hafta var sanacak
Cidden biraz oyle olmus ya ama bende hep bunu merak ediyorun cunku ben aallah biliyor cok istiyorum normal dogumu hem tup bebek bisey farketmiyor diyolar hemde dogum gelince cocukta bi anormallik varmista normal dogamazmis gibi sezeryan diyorlar islerine geliyorHa ha astik kendimizi
Bunları okuyan doğuma 1 hafta var sanacak
Kizlar bugun 2 tane hamile pantolonu aldim lcw den tavsiye ederim muthis rahat. Butun pantolonlarim sıkıyordu benim. Derste dugmesini acip oturuyordum yoksa nefes alamıyordum. Bugun alinca ne kadar eziyet ettigimi anladim kendime. Aslinda tedaviye basladigimdan beri 3 kilo aldim ama karnim inanilmaz cikti gazdan falan diyorlar. Ama resmen 3 4 aylik hamile gibi. Ikiz hamileler topigunde herkes ayni seyi diyor 6. 7. Haftadan itibaren hamis pantolonu aldik diyorlar bende aldim gittuu
Bence de en fazla ilaçlar kesilene kadar devam etmek mantıklı. İlaçlar kesilip gebelik rutine girdikten sonra merkeze devam etmenin anlamı yok. Bir de bana tüp bebek merkezleri sadece o ise yoğunlaşmış gibi geliyor, ki öyle de. O yüzden herkes işini yapsın diyorum :)
Bir de kızlar bilgim yok ama kulagima çalınmış bir yerlerden tüp bebek olunca sezeryan oluyor diyorlar. Bu doğru mu? Sezeryanla doğum yapmak zorunlu mu? Bilen var mi? Hoş benim Dr um son ana kadar sezeryan deneyen, mecbur kalmadıkça yanaşmayan biri, ona gittiğimde sorucam ama kafana takıldı..
Kizlar ben tup bebekle sezeryanin cok alakasi oldugunu dusunmuyorum bence doktorlar isin kolayina ve parasina baktiklari icin boyle. Yoksa ne farki var ki normal gebelikten. .benimde bugun aklima takilda ikiz olunca normal olabiliyor mu acaba?
Bu konuda doktorlara çok kiziyorum. Yeni doktorlar neredeyse normal dogurtmayi bilmiyor. Eski ebeler cinsiyetine, doğacağı güne kadar sektirmeden söyleyip, ev konforunda dogurtuyorlarmis. Daha perşembe günü kuzenim sezeryana alındı. Doktor durup durup bebek büyük, kafası buyuk, sen bu işi kiviramiycan deyip durdu. Kuzenim de itiraz edemedi kuzu kuzu girdi sezeryana. Ben o kadar kizdim ki dedim doktorum dediğinden bir gr eksik çıksın Tukur suratınakızın zaten ilk doğumu acemi, o kadar güzel kullandılar ki.
Bence sorun olmadığı surece ikizi de teki de pekala normal dogabilir. Tüp bebek olmasaydı normal gebelik olsaydı bizim için daha mi az kıymetli olacaktı bebeklerimiz. Risk onların ikna için sihirli kelimesi.. Eskiden doğan ikizlar nasıl doguyordu. Ya da 4-5-6 kilo doğan bebekler. Birçoğu normal doğmuştur. Ne annede ne bebekte sorun yoktur genelde.
Normal doğum annenin bebeğine yapacağı ilk iyilik bence. İkincisi de emzirmek. Ama şimdi ne doğuran var ne emziren. Kes kadını al bebeği, biberonu da daya ağzına ohh ne ala. Bebekler de fabrikasyon oldular artık. Zorunluluk olur sezeryan olur zorunluluk olur mama verilir ama bunlar istisna olmalı.
Oyy ne çok yazmışimmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?