2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım şimdi de sen uyuyorsundur. Öncelikle lütfen nick ini değiştir, ne demek umutsuz. Allah'tan umut kesilmez. Bu yolda sabırlı, kararlı ve savaşçı olacaksın. Ben 38 yaşındayım.2011 yılında evlendim ve bir yıl sonra hamile kaldım, heyecanla bebeğimi beklerken detaylı ultrasonda bebeğime hipoplastik sol kalp teşhisi kondu, İstanbul un en iyi profesörlerinin kararıyla gebelik sonlandırıldı 22. Haftada. Ama benim beynim ve vücudum bebeğimi bırakmamak için 5 gün hastanede direndi. Kullanılan ilaçlar ve uygulamalar ile ülke rekoru kırdık ama olmadı. Sonunda sezeryan ile bitirdiler. Benim günlerce sütlerim aktı, sonrası da ağır bir depresyon tabii. Herkes hemen çocuk yapın dedi ancak bu sefer de hamile kalamıyordum. Bir doktorum yaşımızdan ötürü tüp bebek önerdi. Bu yola girdik, tam üç kere denedik ve hep negatif. Süreci hiç anlatmıyorum bile. Geçtiğimiz yaz üçüncü negatiften sonra evlat edinmeyi düşünmeye başladım ciddi bir şekilde ve eşimin beynine girme çalışmaları. Bu arada kürleri falan hep yapıyorum , soğan kürü incir kürü. En son da başka bir doktor sen bu işleri kafayı takma bakalım, iki ay hiçbişey yapma dedi. Biz de yazlığa gittik, vur patlasın çal oynasın, döndük ve Eylül ün 16 sında adet oldum.. Bu benim son adet tarihim oldu, hamile olduğumu öğrendim Allah nasip etti, insanız umutsuzluğa düşeriz ama kuvvetli olmak zorundayız canım. İnanacaksın ve savaşacaksın 11 kere tüp yapıp sonunda başaranı da gördüm ben, 45 yaşında ilk gebeliğini yaşayanı da..Umut umut umut..
Ne kadar guzel anlatmissin gercekten tebrik ederim allah bebeginle saglikli sihhatli mutlu bi omur yasatsin size :anneadayı::KK200:

Dünkü randevumuza bugun gidebildik.. oglusum 3 kilo olmus.. hersey yolunda cok sukur.. haftaya tekrar kontrol var.. nst ye girecegim. Şafak 16
Oh maşallah! Canım aramızda 2 gün var benim bebiş ancak 2.800. Son 2 hafta kilo alması yavaşladı. Ben zaten 1 aydır hiç kilo almıyorum. İyi bakamıyor muyum bebeğe acaba :( Boyu kaç cm?

U Umut8090 Canım bu kadar çabuk nasıl umudunu kaybedersin? Allah'tan ümit kesilir mi? Ben ancak 6. tüp bebek tedavimde hamile kalmıştım ilk olarak. Hiç bir zaman dondurulmuş embriyom da olmadı. Her seferinde sil baştan yaptık. Ayrıca özelde. Maaşımızı alır, gider doktora verirdik resmen. Arada çekilen MR'lar, histereskopiler, laparoskopik ameliyatlar... hiç saymıyorum bile. Zorlukla elde ettiğimiz hamilelik 5. ayın sonunda bebekteki anomaliler sebebiyle sonlandırıldı. Düşünsene... Negatif olmasından daha kötü ne olabilir diyordum. Sebep de 3 cm'lik bir çikolata kisti. Ufak bir sorun gibi ama aşamıyoruz. Elim boş kalıyor her defasında. Bu defa doğum yapıp hastaneden ellimiz boş çıktık. Ama hep Allah'a sığındım ve 2 ay sonra tekrar 7. tüp bebek tedavisine başladık. Şimdi 37. haftadayım işte.

HK77 HK77 çok benzer bir durum yaşamışız. Geçmiş olsun sana da. Allah sabrınızın mükafatını vermiş, çok şükür.

Canım eğer göz rahatsızlığın normal doğum yapman için engel teşkil ediyorsa verir göz doktoru. Bence bi göz doktoruyla görüş
Yani heyet raporu vermez gibi geldi bana hani ilerletebilir deniyor sonuçta bi dahaki kontrolde bakalım ne dicek ona göre hareket ederim artık Sağol canım

Günaydın kızlar,
Çalışmamak, evde olmak çok sıkıcı bir şeymiş yahu, bütün gün kitap okuyorum, mutfakta oyalanıyorum gene de vakit geçmiyor.

Doğuma artık az bir zaman kalıyor, sizin de öyle mi bilmiyorum ama aklım sürekli doğumda. Nasıl olacak, sancı nasıl bir şey, süreç nasıl ilerleyecek? Hep bir merak ve sabırsızlık içindeyim.

Artık hareket de edemiyorum, yürüyemiyorum. Biraz yürüsem belim ağrıyor ve alt kasıklarıma bıçak saplanır gibi şiddetli ağrı giriyor. Hatta bazen yürümesem bile kasıklarıma ağrı saplanıveriyor.

Bu cumartesi kontrolüm var. 34+6 olacağız, bakalım benim minnak nasılmış.

Son bir şey. Haziran başında doğum yapsam mesela, ramazan bayramında 1 aylık ya da 20-25 günlük bebekle 10 saatlik araba yolculuğu yapmak istersem ne önerirsiniz bana? Çok aradayız, gitsek mi gitmesek mi diye

Ben hassasiyetlerinizi anlıyorum, bu konu üzerinde uzun saatler tartışılacak bir konu olabilir ama anlıyorum ki inciniyorsunuz. Durup dururken de burdaki hiç kimseyi incitmek istemem. Aslında gelecek günler için bir önlem olur belki diye de dile getirdim en başta. Önümüzdeki günlerde bu muayeneler kurcalamadan falan çok sık olacak ve bizler doğum yapacak gebe kadınlarız, hepimiz defalarca yaşayacağız. Doğumdan sonra da bir iki kere kontroller olacak. Ben de görüyorum rüyalar, evham yapıyorum ama ne yapalım yaşayacağız, bu sürecin cilvesi de bu.

Çatı muayenesi bazıları için bir kaç saniye de bitebiliyor. Çok kolay geçiyor. Ama mesela benim rahim ağzı çok ileride ve arkaya doğru. Ulaşamıyorlar. Doğumun kendisinden daha fazla beni rahatsız etmişti. Herkesin deneyimi farklı olabiliyor. Yinede insan kendisini kesinlikle hazırlamalı. Bunun normal olduğuna, rahatsız hissetmenin de normal olduğuna kafa olarak hazır olursa daha kolay geçer. Eğer bir korku ile giderse gerçekten de korkunç geçer.

Normal doğuma da mental olarak hazırlanmak çok önemli. Ben ilkinde kendimi çok hazırlamıştım. Aynen benim durumumda 5. ayda gebeliği sonlandırılan bir kadının yaşadıklarını okumuştum. Gerçekten korku filmi gibiydi anlattıkları. Çok acı çekmiş. Ben böyle olmayacağım, vücudum benimle beraber uyum içinde çalışacak, her şey yolunda gidecek, ben bunu yapabilirim diyerek 3 gün öncesinden kendimi telkin etmeye başladım. Bol bol dua ederek girdim doğuma. Çok üzücü bir durumda olmama rağmen onu düşünmedim ve çok güzel bir doğum deneyimi yaşadım. Bittiğinde ilk dediğim şey yine olsa yine normal doğum yaparım olmuştu. Bütün sıkıntılarımın ve acılarımın o doğum ile bittiğini düşünmüştüm. Hatta iyileştiğimi hayal etmiştim. 1 ay sonra işe başladığımda kimse inanamıştı. Cildin ne kadar güzel, çok farklı bir enerjin var diyip duruyorlardı. Sonraki ay da zaten tekrar hamile kaldım. Allah'a şükür yardım etti. Ben de kendimi mental olarak hep iyiye hazırladım.

Özetle korkmayın, alışın deme sebebini çok iyi anlıyorum ve kesinlikle katılıyorum. Kimsenin incinmesine gerek yok. Bunu onların iyiliği için söylüyorsun ve haklısın.

Oh maşallah! Canım aramızda 2 gün var benim bebiş ancak 2.800. Son 2 hafta kilo alması yavaşladı. Ben zaten 1 aydır hiç kilo almıyorum. İyi bakamıyor muyum bebeğe acaba :KK43: Boyu kaç cm?

Iyi bakiyorsundur, oyle dusunme.. her bebek farkli oluyor.. saglikli olsun da.. Bizim doktor hiç boy soylemiyor, bilmiyorum yani..

Günaydın kızlar,
Çalışmamak, evde olmak çok sıkıcı bir şeymiş yahu, bütün gün kitap okuyorum, mutfakta oyalanıyorum gene de vakit geçmiyor.

Eve olmak çok güzel neden öyle diyorsun :) Yapacak çok şey var. Vaktim yetmiyor. Şu an hipnozla doğum alıştırmaları yapıyorum mesela, pilates topunun üstünde egzersiz yapıyorum, internetten bebek alışverişi yapıyorum :)
O kadar küçük bebekle dışarı çıkmanı bile önermem ve ben olsam asla yapmam. Daha bağışıklı çok zayıf olacak. Allah korusun hasta olabilir. Hava aşırı sıcak olacak. Klima açsan hasta olur, açmasan daha kötü. Uçağa binsen olmaz. Mikrop yuvası. Zaten basınç da iyi değil. Gidemezsiniz canım bence.

Biliyorum suan herkes uykudadir.ama ben adet agrisindan uyuyamadim.ikinci yesti beklerken cok siddetli kanamam oldu artik ikinci testi yaptirmiyorum.offfffff tam uc gundundur uyuyamiyorum.surekli agliyorum olmadi yine diye.varimizi yogumuza katip binbir zorlukla ciktigimiz yolda yine elimiz bos donduk:KK43:cok canim aciyor.artik yasamak dahi istemiyorum.
Canim oyle deme herseyin bi vakti zamani vardir. Sizin icin simdi hayirlisi bu demekki. Biraz bu konu uzerinde düşünmeyin sonra kendiliginden olur belki.

Canım senin rahim ağzı uzunluğu azalmamış mıydı? Şu açıdan soruyorum bu durumda genelde yürüyüş vs yasaklanıyor sanırım. Ben de öyle bi durum yok ama bebek olması gerekenden daha aşağıda ve eski sezeryan hattına baskı yapıyor dr yürüyüş yapma dedi
En son sali hocaya gittim canim. Artik onemli degil dedi bakmadi hatta kac cm vs. Hersey normal dedi. Bende yuruyuse başlayım bari diye düşündüm. Aslinda yarim saatle baslamakti hedefim ama cok yurumusuz farketmeden :)

Kızlar aklıma bir fikir geldi. Doğum odasına hemşireler için de çikolata koyalım diyorum. Bir fanusun içine minik gofret olur, kaplı çikolata olur... Üstüne de hemşireler için kısa bir not yazarım. Ben gideceğim yerin ebelerini hiç sevmiyorum. Daha önce çok iyi deneyimiz olmadı. Belki bu defa daha iyi geçer.

Çatı muayenesi bazıları için bir kaç saniye de bitebiliyor. Çok kolay geçiyor. Ama mesela benim rahim ağzı çok ileride ve arkaya doğru. Ulaşamıyorlar. Doğumun kendisinden daha fazla beni rahatsız etmişti. Herkesin deneyimi farklı olabiliyor. Yinede insan kendisini kesinlikle hazırlamalı. Bunun normal olduğuna, rahatsız hissetmenin de normal olduğuna kafa olarak hazır olursa daha kolay geçer. Eğer bir korku ile giderse gerçekten de korkunç geçer.

Normal doğuma da mental olarak hazırlanmak çok önemli. Ben ilkinde kendimi çok hazırlamıştım. Aynen benim durumumda 5. ayda gebeliği sonlandırılan bir kadının yaşadıklarını okumuştum. Gerçekten korku filmi gibiydi anlattıkları. Çok acı çekmiş. Ben böyle olmayacağım, vücudum benimle beraber uyum içinde çalışacak, her şey yolunda gidecek, ben bunu yapabilirim diyerek 3 gün öncesinden kendimi telkin etmeye başladım. Bol bol dua ederek girdim doğuma. Çok üzücü bir durumda olmama rağmen onu düşünmedim ve çok güzel bir doğum deneyimi yaşadım. Bittiğinde ilk dediğim şey yine olsa yine normal doğum yaparım olmuştu. Bütün sıkıntılarımın ve acılarımın o doğum ile bittiğini düşünmüştüm. Hatta iyileştiğimi hayal etmiştim. 1 ay sonra işe başladığımda kimse inanamıştı. Cildin ne kadar güzel, çok farklı bir enerjin var diyip duruyorlardı. Sonraki ay da zaten tekrar hamile kaldım. Allah'a şükür yardım etti. Ben de kendimi mental olarak hep iyiye hazırladım.

Özetle korkmayın, alışın deme sebebini çok iyi anlıyorum ve kesinlikle katılıyorum. Kimsenin incinmesine gerek yok. Bunu onların iyiliği için söylüyorsun ve haklısın.
Çok teşekkür ederim amacım aynen buydu. Sen de neler yaşamışsın, Allah bundan sonra evlatla sınamasın ne bizi ne de kimseleri. Zira o acılar bedensel acılarla kıyaslanamaz, düşmanıma vermesin. Hiçbir kadın yaşamasın. İnşallah bundan sonra güzel günler görelim hep birlikte.. Bebişlerimizi de burdan konuşa konuşa büyütelim :):KK46::nazar:

• Beğen
Reactions: 9ay
Çok geçmiş olsun canım, eşin ve diğer sürücünün kavgası yüzünden nerdeyse doğuracaktın erken. Allah korudu. Demek ki psikoloji çok önemli, sükunet içinde geçirmeliyiz kalan günlerimizi.
Evet stres çok etkiliyor. Erken doğum sebebiyle evimden uzakta kv yanındayım.bir şeye sinirlensem kasiliyorum.kasılıp hastanede kalmamin sebebi de oncesinde kızımın hastanede kalıp,3 çeşit hastalık atlatması olmuştu.
Mümkün olduğunca uzak kalmak gerek sinir stresten....

@Gizlifidan canim gecmis olsun cok hem gecirdiginiz kaza hemde hastanede yasadiklarin. Ama simdi daha iyisiniz sanirim insallah hayirli vakitte gelir.

Kizlar size bisey daniscam fikir verirsiniz cok bunaldim cunku :silah:
36+3 üz ama bizim oglan hala makat gelis ben
kendimi okadar cok hazirlamistimki normal
doguma doktorum sezeyandan bahsedince
dün ciddi ciddi canim cok sıkıldı cunku gercekten korkuyorum sezeryandan neden bilmem saglikli kucagima almak en onemlisi ama normal dogumu cok istemistim. Doktorumda sagolsun yinede bekleriz son ana kadar bakariz doner belki rahat ol diyo ama bebegi cokta bekletmek istemiyo ilk dogum oldugu icin makat dogum daha riskli diye. 38+5 te yani 27mayista alalim diyo duruma gore bikac gun daha bekleriz diyo ama ben sirf korkumdanmi yoksa döner ümidimdenmi bilmiyorum beklemek istiyorum napcagimi bilemedim bekleyelim desem bekler doktorumama bisey olursa diyede aklimdan geciyo. Hep hayirlisi diye dua ediyorum. Baska doktorada gittim oda ayni seyleri soyledi hatta ayni gunu verdi sanki sozlesmis gibi. Bize dua edin olurmu hakkimizda hayirlisi hangi dogumsa o olsun. Eşimde son dakika isleri pek sever kizdirir beni oglan simdiden ona benzedi ya şaka gibi:KK70:
seninle aynı durumdayız canım; 36+2 benim oğlan da makat geliş; üstelik bugüne kadar hiç baş geliş olmadı hep aynı.. kafası o kadar yukarıda ki nerdeyse midemde hissediyorum. bu haftalara gelip de doğum şeklinin belirsiz olması can sıkıyo gerçekten. ama sabretmemiz lazım herşeyin hayırlısı. ben de normal doğum çook istiyordum. sez. olduğu kesinleşirse alttan bakmıyorlar diye biliyorum. bebeği döndürmek için bişeyler yapıyo musun??

oltu1 oltu1 bizdede durum tan anlattigin gibi canim bizim oglanda hic bas gelis olmadi belki cok cok kucukken oda normal zaten. Dedigin gibi dogum seklinin belirsiz olmasi zor gercekten son ana kadarda degisebilir korktugumdanda degil aslinda ama insanin kendini hazirlamasi cok onemli. İnternette bicok yontem okudum ama cok sacma geldi cogu secde pozisyonu cok yaygin ama zaten gunde 5vakit namaz kiliyorum ve hala secdeye cok rahat gidiyorum bazen namaz disindada yapiyodum onceden beri kasiklarimi acma hareketi falan universitede jimnastik yapmistim o hareketlerimden falan (güya normal dogum yapcam diye) ama bizim oglan sanki sıkısmıs gibi hic umrunda degil. Ben artik sadece hayirlisi diyorum belki normal olsa bi sıkıntı cıkcak diye teselli ediyorum kendimi. Rabbime biraktim herseyi o en iyisini bilir. Sen denedinmi biseyler?

Back
X