- 2 Ekim 2015
- 1.800
- 2.028
- 133
- 37
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #35.081

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana annem , ben Çocukken örmüş ama mavi renkli , insan bari krem falan örür :)) ben giymeyeceğim o Yüzden ...Aaaa ben de ördürüvereyim anneme o zaman :)
Günaydınnn:) bence doğum şekli önemli bunun için, birde tabi bebeğin hali. Dogduktan sonra karar verebilirsin ancak.Günaydın kızlar,
Çalışmamak, evde olmak çok sıkıcı bir şeymiş yahu, bütün gün kitap okuyorum, mutfakta oyalanıyorum gene de vakit geçmiyor.
Doğuma artık az bir zaman kalıyor, sizin de öyle mi bilmiyorum ama aklım sürekli doğumda. Nasıl olacak, sancı nasıl bir şey, süreç nasıl ilerleyecek? Hep bir merak ve sabırsızlık içindeyim.
Artık hareket de edemiyorum, yürüyemiyorum. Biraz yürüsem belim ağrıyor ve alt kasıklarıma bıçak saplanır gibi şiddetli ağrı giriyor. Hatta bazen yürümesem bile kasıklarıma ağrı saplanıveriyor.
Bu cumartesi kontrolüm var. 34+6 olacağız, bakalım benim minnak nasılmış.
Son bir şey. Haziran başında doğum yapsam mesela, ramazan bayramında 1 aylık ya da 20-25 günlük bebekle 10 saatlik araba yolculuğu yapmak istersem ne önerirsiniz bana? Çok aradayız, gitsek mi gitmesek mi diye
ben de deniyorum internetten araştırdığım şeyleri canım ama sanki inat ediyor gibi pozisyonu hep aynı :) kafası çok yukarıda olduğu için secde pozisyonunda biraz acı çekiyorum, namazları bazen oturarak kıldığım oluyor. herşeyin hayırlısı stres yapmayın diyorlar ama kafaya takmamak mümkün değil.. ister istemez kötü senaryolar geliyor aklıma. doğum sancıları içinde hastaneye gidip sezeryan olmak da var. çok dua ediyorum hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli normal doğum olsun diye.oltu1 bizdede durum tan anlattigin gibi canim bizim oglanda hic bas gelis olmadi belki cok cok kucukken oda normal zaten. Dedigin gibi dogum seklinin belirsiz olmasi zor gercekten son ana kadarda degisebilir korktugumdanda degil aslinda ama insanin kendini hazirlamasi cok onemli. İnternette bicok yontem okudum ama cok sacma geldi cogu secde pozisyonu cok yaygin ama zaten gunde 5vakit namaz kiliyorum ve hala secdeye cok rahat gidiyorum bazen namaz disindada yapiyodum onceden beri kasiklarimi acma hareketi falan universitede jimnastik yapmistim o hareketlerimden falan (güya normal dogum yapcam diye) ama bizim oglan sanki sıkısmıs gibi hic umrunda degil. Ben artik sadece hayirlisi diyorum belki normal olsa bi sıkıntı cıkcak diye teselli ediyorum kendimi. Rabbime biraktim herseyi o en iyisini bilir. Sen denedinmi biseyler?
Canım birde beni düşün 14. Haftadan beri hep yatıyorum evde :))) şükür bu haftaya kadar geldik , ablam Bolu da yaşıyor , geçen yıl doğum yaptı annem 15 gün BAŞINDA durdu sonra Afyon'a geri döndü 1 hafta kaynanası Durmuş ama hep tv izlemiş oya örmüş ne yemek be temizlik nede bebekle ilgilenmiş, kaynanası gidince 2-3 gün kendi bakmaya çalıştı olmadı , babam Bolu'ya gitti ablamı ve bebeği Afyon'a getirdiler 6 saatlik yol , her 1 saatte bir mola vermişler, klimayı hiç açmamışlar molalarda babam arabayı Çalışır vaziyette koyup klimayı 10-15 dk onlar dışarıdayken çalıştırmış biraz Huysuzluk yapmış , yanında mutlaka bir kişi daha olsun canım ... Tek başına 10 saatlik yol Zulüm gibi gelir birde 10 saatlik yolu en az 12-13 saatte tamamlarsınız... Arabanın camlarını sakın açma... Yanında bebek için suyu çok bulundur ... Hatta kendin ve bebek için herşeyi 2 kat bulundur :))Günaydın kızlar,
Çalışmamak, evde olmak çok sıkıcı bir şeymiş yahu, bütün gün kitap okuyorum, mutfakta oyalanıyorum gene de vakit geçmiyor.
Doğuma artık az bir zaman kalıyor, sizin de öyle mi bilmiyorum ama aklım sürekli doğumda. Nasıl olacak, sancı nasıl bir şey, süreç nasıl ilerleyecek? Hep bir merak ve sabırsızlık içindeyim.
Artık hareket de edemiyorum, yürüyemiyorum. Biraz yürüsem belim ağrıyor ve alt kasıklarıma bıçak saplanır gibi şiddetli ağrı giriyor. Hatta bazen yürümesem bile kasıklarıma ağrı saplanıveriyor.
Bu cumartesi kontrolüm var. 34+6 olacağız, bakalım benim minnak nasılmış.
Son bir şey. Haziran başında doğum yapsam mesela, ramazan bayramında 1 aylık ya da 20-25 günlük bebekle 10 saatlik araba yolculuğu yapmak istersem ne önerirsiniz bana? Çok aradayız, gitsek mi gitmesek mi diye
Canım aynı şafağı sayıyoruz benim benimle 27 Mayısta Allahtan bir mani çıkmazsa doğacak seninkinin cinsiyeti neydiŞafak 15
İki aydır falan boynunda bişey olmaz korkma demişti kan akışına falan baktı bundan önceki doktor da düğüm olursa sıkıntı dolanirsa değil dedi ama söz konusu küçük yavru olunca felaket senaryosu geliyo insanın aklına her seferinde Allah istemeden hiç bişey olmaz diyip kafamdan atmaya çalışıyorum canım.
bildiğim kadarıyla sezeryana alınıyor canım. çünkü sez. sebeplerinden birisi de normal doğumun ilerlememesi. güzel düşün güzel olsun inşallah.. sağlık personelinin her dediğini dinleyip uygulamak lazım o esnada..Benim de en korktuğum şey normal doğuma girip bebeğin kanala girmesi ve yine de normal doğum yapamamak. O durumda sezeryana mı alınıyor yoksa normal doğurana kadar bekleniyor mu?Bilgisi olan var mı?
Kanala girerse sezeryana alınmaz tehlikeli diye duymuştum.o durumda normal doğum beklenir diye biliyorum ama pazartesi doktorum normal doğum derse bütün bu sorularımı soracağım :))bildiğim kadarıyla sezeryana alınıyor canım. çünkü sez. sebeplerinden birisi de normal doğumun ilerlememesi. güzel düşün güzel olsun inşallah.. sağlık personelinin her dediğini dinleyip uygulamak lazım o esnada..
Canım ben şuan o işi artık yapmıyor olsam da hemşireyim.Ve daha önce doğumevi çalışmam var. O yüzden tecrübelerime dayanarak söylüyorum.Bu dönemde yalancı sancıları da sık yaşayabilirsin. Senin tarif ettiğin sancı bebeğin bazı bölgelere yaptığı basıya bağlı sancılara benziyor. artarsa ve devam ederse gidersin bence.kızlar merhaba, busabah sancım var benim biraz. önce karın ağrısı oldu sonra sağ kasığımda ve sağ belim, boşluğum hatta hafiften bacağıma vurup bacağım geçti. doktora gitmeme gerek varmı, ne sancısı olabilir bu ?
eğer bebek strese girer ve doğum kanalındaki ilerleme durursa her ana sezeryana alabilirler.bazen açıklık tam olduğu halde bebeğin belli sebeplerle ilerlememesine bağlı olarak sezeryan olabiliyor.Bol bol dua edip, teslim olmak gerekiyor.Sağlıkla gelsinler,bizler de sağlıkla bebişlerimizle eve dönelim yeter :)Kanala girerse sezeryana alınmaz tehlikeli diye duymuştum.o durumda normal doğum beklenir diye biliyorum ama pazartesi doktorum normal doğum derse bütün bu sorularımı soracağım :))
:) hazrda satiliyidur annem usursun alalm dedi sanki orda pike yok ortmeyeAaaa ben de ördürüvereyim anneme o zaman :)
bebekler solunumu kordonla yaptıkları için boğazlarında bişey dolamış olması onları zora sokmaz inş. Önemli olan kordondaki kan akımında sıkıntıya sebep olabilecek düğüm falan.İnş o da olmaz.boşuna canını sıkma canım. benimkinde 2 kez dolanmıştı son gittiğimde çözmüş. ama dolandığında dahi paniklemedim çok normal bişey. daha öncede yazmıştım çok fazla bebek bu şekilde normal doğuyo. tek yapman gereken hareketlerini kontrol etmen.
Dogm belirtiside olabilir yalanci sancida duzene girerse gt dernkızlar merhaba, busabah sancım var benim biraz. önce karın ağrısı oldu sonra sağ kasığımda ve sağ belim, boşluğum hatta hafiften bacağıma vurup bacağım geçti. doktora gitmeme gerek varmı, ne sancısı olabilir bu ?
Bn almadm :) cnku esler disinda bolume erkek alinmiyoArkadaşlar bir de ben bişey sormak istiyorum.Kendinize hastane için nasıl bir sabahlık aldınız.
İnce bir penye mi yoksa biraz daha kalınca birşey mi
yürürken lazım oluyor mutlaka
Sağol canım. ..hiç sorma gece yatarken belim tutuluyo agridan mahvoluyorum burda da kızlar yazmıştı sağa sola hızla dönmeyin sola yatın falan diye kordon dolamanmasi için bu gece uyudum mu uyumadim mi bilmiyorum dikkat edicem diye:)))senin bidik çözmüş inşallah benimki de çözerboşuna canını sıkma canım. benimkinde 2 kez dolanmıştı son gittiğimde çözmüş. ama dolandığında dahi paniklemedim çok normal bişey. daha öncede yazmıştım çok fazla bebek bu şekilde normal doğuyo. tek yapman gereken hareketlerini kontrol etmen.