- 26 Ekim 2015
- 1.398
- 1.087
- 133
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #43.561
Canım cesaretlendirdin beni ya Allah razı olsun inşallah benim de öyle kolay olur ben de adet sancısı çok çektim umarım dediğin gibi olurCanim korkma suni sancidan. Benim en korktugum seydi ama bumuymus dedim inan. Adetliyken cok sanci cekerim ben ayni onun gibi oldu bana. Ama bak doktorum fitil seklinde suni sanci verdi once sonra dogumhaneyegirerken serum verdi. Serumdada hayal aleminde gibi oluysun basim donuyo carpiyo biraz ama bunlar cekilmicek dayanilmicak seyler degil. Hic gozunu korkutma.
Benim eltim 2 cm aciklikla kendini paraladi dayanamiyorim diye ben 4 cm olmustu hic bisey anlamadim. Herkeste bir olmuyo emin ol.
Canım hurma yiyorum günde 5 tane yürüyüş de yapıyorum ilişkiyi doktora bu hafta sorduğumda buaralar artık olmasın dedi aslında kanamam olmuştu 3. Ayımda ve ondan beri yapmıyorduk doktor önceki aylarda bir sıkıntı olmaz dedi ben yine de korkuyordum ama bu haftalar sırf doğum kolay olsun diye ilişki konusunda ne dersiniz dedim doktorda bu aralar olmasın dedi ben de şaşırdım 40. Haftada gelmezse doktoru dinlemicemBebeğinin 11 günü var daha. Bilet tarihi bile gelmeden uçağa binmiş mi diyr telaş yapma. Yola çıkmamış ki bebeğin daha.
Dün 42 hfamda doğum yaptım o ana kadar hiçbir belirtim yoktu bebek yukarıdaydı doğum anında sancılar başladıktan sonra indi.
Gerçekten bormal doğum istitorsan stres yapma.. Bebeğin geleceği zamanı biliyor sen debekleyeceksin.
Hurma yürüyüş ilişki sıcak duş perine masajı doğumu kolaylaşırır derler ama stres olup da hadi doğsun diye beynini devreye sokarsabin işe yaramaz..
Sabırla bekleyeceksin..
Herkesin agri esigi farkli cnm korkma bna suni teklif edildi bn faha fazla dayanamadm sn andada tansiyon sikintm cknca devam edemedk rabbim kolay dogum nasip etsn kimisi suniyi bile cok rahat atlatiyo ama ins normal dogum yaparsn sezeryan cok kotu bidr bn ikisini brden yasadm 20 gunlk oldk bgn hala dik duramiyorumYaa canım korktum şimdi ama Rabbim sağlıkla büyütmeni nasip etsin. Canım normalde zorlanıyorum oturarak kılmak istiyorum ama Allah affetsin namazı ayakta kılıyorum sırf doğumuma katkısı olsun diye ayriyeten günde ancak yarım saat yürüyebiliyorum bugün de 10dklık egzersiz var ona başladım. Suni Sancı dan da korkuyorum okuyorum herkes çok kötü diyor Rabbim kendi sancımla kolayca doğurmamı nasip etsin
Çok gecmiş olsun Can'ım çok şükür ki geçiyor aynısını ben de yaşadım ilk günler öyle sakat gibi kalıcam sandım çok korktum hatta ama her gün biraz daha iyileştim en zoru Da bebeğinle ilgilenememek iştehem normal doğum yapamadığıma çok üzüldüm. hem de sezeryan sonrası 1 haftada anca kendine gelmeye başlıyorsun. hareket etmen gerekmediği sürece yattığın yerde yada oturduğun yerde çok dayanılmaz bir ağrı falan yok hatta ilaçlarını düzenli alınca rahat ediyorsun ama hareket etmen gerekince canın yanıyor ve engelli gibi etrafa muhtaç oluyorsun.
herkeste aynı olacak diye birşey yok ama ben birisi elimden tutup kaldırmadan yattığım veya oturduğum yerden ne kalkabildim, ne bir yere yürüyebildim, ne ayaktaysam oturabildim. ilk 2-3 gün gün tuvalette otururken bile eşime tutunarak oturdum. çok affedersiniz işim bitince vücut temizliğimi dahi eşim yaptı. çamaşırımı o indirip o çekti. 3. günün sonuna doğru mu ne oturduktan sonra tuvaletten eşimi çıkarttım, işim bitince seslendim. 4.gün kendim yürüdüm. küvetim biraz yerden yüksek ayağımı kaldırıp adım atıpta girip banyo yapamadım eşim vücudumu silerek banyo yaptırdı.bebek ağlayınca eşim veya annem önce beni kaldırıp sonra bebeği kucağıma verdiler emzirdim geri verdim yerine koydular. altına yapınca onlar aldılar. öyle öyle yavaş yavaş iyileştim.
Sagol cnm durdu cok sukur kanamabu arada bebeğine geçmiş olsun, birşey çıkmaz inş.
Ay ayni bizi anlattin eevt guzel bisey ama uyuyunca da gazi cikmiyo uzuluyrm oylece bitakiyorum ama 40 indan snra ins kendi kbdine uyumayi ogrenirbenim ki de memede uyuyor öyle koyuyorum yerine. daha doğrusu benimki hoşlanmadığı herşeyin sonunu memede rahatlayarak noktalıyor. örneğin altına yaptı, yapmadan önce yeni emmiş olsa bile aranmaya başlıyor. memeye alsam da bi emiyor bi bırakıyor ağzının içindeki memeyi bulamıyormuş gibi kafayı geri çekip çekip aranıyor hemen anlıyorum altına yaptığını değiştiriyorum, tekrar aranmaya başlıyor bu sefer memeye alıyorum güzel güzel emip rahatlıyor. uykusu gelince de meme istiyor yeni emmiş olsa bile. uykudan uyanınca yine meme istiyor. Benim de işime geliyor böylelikle bol bol emzirmiş oluyorum. nasıl uyutcam derdi de yok.
Herkestemi var bu kanama yaBenimkide cok hickiriyo canim aynen. Karnimdaykende cok hickirirdi ve gerinirdi hissederdim ayni devam ediyo. Yarin sunnetimiz var gitmisken cocuk doktorunada gpturcem gobegi kaniyo sanirim. Kurumis sekilde duruyo ama badisi kan olmus azcik. Gitmisken kilosunada baktiricam insallah kilo almistir
Aynen canım herkeste aynı olmuyor kolayca atlatırım inşallahHerkesin agri esigi farkli cnm korkma bna suni teklif edildi bn faha fazla dayanamadm sn andada tansiyon sikintm cknca devam edemedk rabbim kolay dogum nasip etsn kimisi suniyi bile cok rahat atlatiyo ama ins normal dogum yaparsn sezeryan cok kotu bidr bn ikisini brden yasadm 20 gunlk oldk bgn hala dik duramiyorum
Benimkide cok hickiriyo canim aynen. Karnimdaykende cok hickirirdi ve gerinirdi hissederdim ayni devam ediyo. Yarin sunnetimiz var gitmisken cocuk doktorunada gpturcem gobegi kaniyo sanirim. Kurumis sekilde duruyo ama badisi kan olmus azcik. Gitmisken kilosunada baktiricam insallah kilo almistir
Canım biz diğer iki gebeligimde risk yoktu Korunmasız 2-3güne bir yapiyorduk. Dogumlarim çok kolay oldu. Bu gebeligimde risk var diye Eşim çekindi. Son haftalar kızdım, senin yüzünden sezeryan olucam yaa dedim, rahim yumuşasin açılma olsun diye, yine yanaşmadı. Ve sezeryan oldum. Bebeğim kanala inmedi. Açılma olmadı. 10saate yakın suni sancida uyudum. Hiçbirşey hissetmedim. Bebegimin suyu az diye acil sezeryana alındım. Çok zorluk çektim. 23 gün oldu. Daha yeni rahat kalkabiliyorum. Bakan olmadı . Yanımda kalan olmadi yani 3çocukla o yüzden çok zorlandımCanım hurma yiyorum günde 5 tane yürüyüş de yapıyorum ilişkiyi doktora bu hafta sorduğumda buaralar artık olmasın dedi aslında kanamam olmuştu 3. Ayımda ve ondan beri yapmıyorduk doktor önceki aylarda bir sıkıntı olmaz dedi ben yine de korkuyordum ama bu haftalar sırf doğum kolay olsun diye ilişki konusunda ne dersiniz dedim doktorda bu aralar olmasın dedi ben de şaşırdım 40. Haftada gelmezse doktoru dinlemicembir de bazıları 40ı geçince riskli diyorlar ayy kafamda deli sorular
ya ben gaz çıkarmaya çalışsam da nadiren çıkarıyorum. eşim bazen çıkarabiliyor. gaz çıkarsak bile yine meme istiyor uyumak için,en son emip memeyi kendi bırakıp uyuyor yada meme ağzında iken uyuyor. şimdilik bi gaz sorunu yok (henüz 12 günlük) o yüzden çok takmıyorum ben de. yerine bırakınca bayağı bi uyuyor sıkıntısız.Ay ayni bizi anlattin eevt guzel bisey ama uyuyunca da gazi cikmiyo uzuluyrm oylece bitakiyorum ama 40 indan snra ins kendi kbdine uyumayi ogrenir
Benimki de çook geriniyorAynen canım benimkide sürekli geriniyo.gazını rahat çıkartıyor ama sürekli bi gerilme halinde .ben büyümesine yoruyorum.çünkü çok hızlı buyuyorlar.ben vucuduna da krem yada zeytinyağı sürüyorum çünkü derileri geriliyo kilo aldikca.sanki biraz rahatlatiyo gibi geliyor bana.
Benimkini çok hickiriktutuyor.her emmeden sonra geçmeyince bi daha emziriyorum :)) buda benimkinin kısır döngüsü
Bizde de çok sürdü ama kaynanam normal dedi takmadim. Geçti.Herkestemi var bu kanama ya
Cnm sprey kullandinmi sen bak bizim 7. Gun gobek dustu 9. Gun sizinti sklnde kanama olup kuruyodu bugun 20. Gun dun durdu bize hic bakim spreyi filan verilmemisti eger kullaniyosan sn gndr 3 4 kere temizle gobegini
Bize dktr gobek dustkten snra verdi iki kere yetmedi smdi kurudu ama gene temizliyr.
evet şimdi 12 günlük oldu yavrum. çok daha iyiyim bebeğime kendim bakabiliyorum. Annem perşembe gitti, kızkardeşim geldi. Eşim Ankaraya gitti bugün kurs için. kızkardeşimle banyo yaptırdım bebeğime. kızkardeşim temizlik yaptı ufak tefek ben de kıpırdandım yanında.Çok gecmiş olsun Can'ım çok şükür ki geçiyor aynısını ben de yaşadım ilk günler öyle sakat gibi kalıcam sandım çok korktum hatta ama her gün biraz daha iyileştim en zoru Da bebeğinle ilgilenememek işte
superselma Pinking Tree siz gerçekten süper annelersiniz. Çok bilgili ve beceriklisiniz. Çocuklarınız çok şanslı maşallah. Allah çocuklarınızın başından sizleri eksik etmesin. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İçim rahatladı. Benim kucağıma aldığım ilk bebek kendiminki oldu. Ailemiz çok küçük. Hiç bir bebeğin büyüdüğüne şahit olmadım. Şimdi her şey çok yeni. Bir de başından beri olan tedirginliğimi yeni yeni atıyorum. Biraz görmemişin çocuğu olmuş modundayım, ama doğru görmedim. 5 senedir neler yaşadım bu bebeğe kavuşana dek. Artık bol bol şükredip anneliğin tadını çıkarmak istiyorum. Umarım sizler gibi güçlü, ayakları yere sağlam basan bir anne olurum.
Peki biraz açık olacak ama soracam önemi ki bişey çünkü, sence hemen mi başlasam ilişkiye yoksa 40ı beklesem mi yapınca doğumu tetikler mi acaba hemenCanım biz diğer iki gebeligimde risk yoktu Korunmasız 2-3güne bir yapiyorduk. Dogumlarim çok kolay oldu. Bu gebeligimde risk var diye Eşim çekindi. Son haftalar kızdım, senin yüzünden sezeryan olucam yaa dedim, rahim yumuşasin açılma olsun diye, yine yanaşmadı. Ve sezeryan oldum. Bebeğim kanala inmedi. Açılma olmadı. 10saate yakın suni sancida uyudum. Hiçbirşey hissetmedim. Bebegimin suyu az diye acil sezeryana alındım. Çok zorluk çektim. 23 gün oldu. Daha yeni rahat kalkabiliyorum. Bakan olmadı . Yanımda kalan olmadi yani 3çocukla o yüzden çok zorlandım
Korunmasız ilişki olunca sperm sivisindaki madde açılmayı kolaylastiriyormuş. Tavsiye ederim. Amaç içeri spermin boşalması, zorlamadan yani.
Doktor mamayı keselim artık kilosu iyi gidiyor dedi ama ben günde bir defa 30 cc veriyorum skışınca. 40 ımız dolunca gezmelere başlarız o Zaman da çantama mama atarım her ihtimale karşı çünkü her ortam emzirmeye müsait olmayabilirBenimki de çook geriniyorayılamıyor gibi sanki hahaha hıçkırık durumu da aynı midesi büyürmüş hıçkırdıkça :) siz hiç mama veriyor musunuz? Ben gümde bi kez veriyorum ara öğünde memeler boşalıyor çnkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?