- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #43.601
Benim kv de vardı hastaneden eve gönderdim eve geldiğim günü de ertesi gitti zaten. Gittiği gün eşim yanımda değildi yerimden kalkmak için ondan yardım istedim . Bana . Normal yapsaydın dà söyle rezil olmasaydın. . Dedi. O an beynimden vuruldum . Ha bşi dedim mi demedm haklıydı kadin . Her şeyi eşimden istemek ten ki şu an bile ev isleri konusunda vs. Catisiyoruz artık. .. Ayrı bi eziyet.. benim de ilkten şırınga ile iki kez mama verildi ama.ben hala da zor da olsa emzirme minderi vs. İle hep emzirmeye calisiorum. Karnıma deye deye acıya acıya. O uyusuk ve sarkmış hali bazen çok sıkıo benj ama hala erken diorum hersey için .
Bazen uykularimi kaçıran pismanlik yaşatan ne biliomusun. Doğum günü biz ona ameliyat dielim..nst ye bağladılar sancı varmış ama hiç hissetmiorum. Hemşire şaşırmıştı hatta. Diorum ki ben ki aşılama vs. Yaşayan hani alttan muayene den korkmayan . . Her ay adet ağrısı ni müthiş çeken tanıyan biri olarak .çatır çatır yapardim mi acaba normal doğumü. İşin kötü tarafı . Sezeryandan sonra 2. Çocuk dà sezeryan oluomus. Şansımı kaybettim. Hep ukte kalacak içimde .
Allah razı olsun benim eşim gerçekten çok düşünceli ve yardımcıdır, bazen kendiliğinden düşünemeyebilir ama ben birşey istedimmi yapar sağolsun. o konuda sıkıntı yaşamadım. ben artık daha rahatım emzirirken falan acımıyor. olan oldu artık yapacak birşey yok. sezeryan sonrası vajinal doğum imkansız birşey değil canım şansını kaybetmedin içinde ukte kalmaz inş. 2. gebeliğinde bu uygulamayı destekleyen normal doğum taraftarı bi dr bulursan o anki duruma göre bir sıkıntı yoksa yapılabiliyor. tabi ilk doğumun üzerinden biraz zaman geçip iyileşmesi lazım iyice. tam olarak ne kadar bilmiyorum ama.Benim kv de vardı hastaneden eve gönderdim eve geldiğim günü de ertesi gitti zaten. Gittiği gün eşim yanımda değildi yerimden kalkmak için ondan yardım istedim . Bana . Normal yapsaydın dà söyle rezil olmasaydın. . Dedi. O an beynimden vuruldum . Ha bşi dedim mi demedm haklıydı kadin . Her şeyi eşimden istemek ten ki şu an bile ev isleri konusunda vs. Catisiyoruz artık. .. Ayrı bi eziyet.. benim de ilkten şırınga ile iki kez mama verildi ama.ben hala da zor da olsa emzirme minderi vs. İle hep emzirmeye calisiorum. Karnıma deye deye acıya acıya. O uyusuk ve sarkmış hali bazen çok sıkıo benj ama hala erken diorum hersey için .
Bazen uykularimi kaçıran pismanlik yaşatan ne biliomusun. Doğum günü biz ona ameliyat dielim..nst ye bağladılar sancı varmış ama hiç hissetmiorum. Hemşire şaşırmıştı hatta. Diorum ki ben ki aşılama vs. Yaşayan hani alttan muayene den korkmayan . . Her ay adet ağrısı ni müthiş çeken tanıyan biri olarak .çatır çatır yapardim mi acaba normal doğumü. İşin kötü tarafı . Sezeryandan sonra 2. Çocuk dà sezeryan oluomus. Şansımı kaybettim. Hep ukte kalacak içimde .
Canım yaa..çok şükür geçmiş herkeste farklı oluyor işte benim arkadaşım da sezeryan yaptı ertesi gün ayaktaydı..herşeyde bir hayır vardır öyle düşün..Allah bebeğini sana bağışlasın analı babalı büyütsün♡hem normal doğum yapamadığıma çok üzüldüm. hem de sezeryan sonrası 1 haftada anca kendine gelmeye başlıyorsun. hareket etmen gerekmediği sürece yattığın yerde yada oturduğun yerde çok dayanılmaz bir ağrı falan yok hatta ilaçlarını düzenli alınca rahat ediyorsun ama hareket etmen gerekince canın yanıyor ve engelli gibi etrafa muhtaç oluyorsun.
herkeste aynı olacak diye birşey yok ama ben birisi elimden tutup kaldırmadan yattığım veya oturduğum yerden ne kalkabildim, ne bir yere yürüyebildim, ne ayaktaysam oturabildim. ilk 2-3 gün gün tuvalette otururken bile eşime tutunarak oturdum. çok affedersiniz işim bitince vücut temizliğimi dahi eşim yaptı. çamaşırımı o indirip o çekti. 3. günün sonuna doğru mu ne oturduktan sonra tuvaletten eşimi çıkarttım, işim bitince seslendim. 4.gün kendim yürüdüm. küvetim biraz yerden yüksek ayağımı kaldırıp adım atıpta girip banyo yapamadım eşim vücudumu silerek banyo yaptırdı.bebek ağlayınca eşim veya annem önce beni kaldırıp sonra bebeği kucağıma verdiler emzirdim geri verdim yerine koydular. altına yapınca onlar aldılar. öyle öyle yavaş yavaş iyileştim.
sağol canım. doğrudur ama tıbbi nedenlerle veya günün iyice geçmesi vs gibi nedenlerle bir nevi zorunluluk ortaya çıkmadıkça sırf normal doğum korkusu ile bu ertesi gün ayaktaydı şeklinde olan sezeryan doğum hikayelerine kimse kanmasın bence. öyle hafif atlatanlarda vardır muhakkak ama onlar azınlık, çoğunluk benimkine benzer atlatıyor. ha 1 hafta olunca tamamen değil ama bayağı bi kendine geliyorsun, bir şekilde geçiyor işte. mecbur kalınca da yapacak birşey yok, yavrularımızdan daha önemli değil. biz kaç aydır onları sağ salim kucağımza almak için uğraşıyoruz.Canım yaa..çok şükür geçmiş herkeste farklı oluyor işte benim arkadaşım da sezeryan yaptı ertesi gün ayaktaydı..herşeyde bir hayır vardır öyle düşün..Allah bebeğini sana bağışlasın analı babalı büyütsün♡
Çok şükür geçici bir durum Can'ım hiç merak etme biz 23 günlüğüz ben korse bile takmaya başladımevet şimdi 12 günlük oldu yavrum. çok daha iyiyim bebeğime kendim bakabiliyorum. Annem perşembe gitti, kızkardeşim geldi. Eşim Ankaraya gitti bugün kurs için. kızkardeşimle banyo yaptırdım bebeğime. kızkardeşim temizlik yaptı ufak tefek ben de kıpırdandım yanında.
ne zaman başladın takmayaÇok şükür geçici bir durum Can'ım hiç merak etme biz 23 günlüğüz ben korse bile takmaya başladım
Bugun bizde de başladı maalesef , Düne kadar en fazla beş dk da 3-4 geyirme yapardı , bugun hiç çıkaramadık resmen , uykusunda sürekli kıvranıp durdualttan çıkarttıysa uyuyor çıkartamaZsa vay halimize benden önce davranmışsın , be yapmak Lazım acaba ?
Gaz için ilaç veren var mı? Ben 3 4 gündür veriyorum da bu konuda yalnız mıyım merak ettim.
20. Günde başladım internetten sezaryen korsesi diye bir şey aldım sürekli de takıyorum sanki faydası oldu bile 40. Güne kadar takayım diyorumne zaman başladın takmaya
Çok Sağol canım , bu gece yarım saate yakın masaj Yaptım çok rahatladı uyumaya devam ettiBizim hayatimiz masaj yapmakla geçiyor canım en iyisi masaj çünkü aşağıdan öyle çıkartabiliyor. Karnını saat yönünde birazda bastırarak çok hafif yapma ama ovala. Sonra ayaklarını kendine doğru çekti bilac kez. Sonra kucağına al sırtını sivazla hoplat biraz dolaşıp evde. Sonra masaj işlemi tekrar aynı gaz çıkana kadar böyle devam yani. Biz şimdi masaj seansimizi bitirdim ama daha tam çıkmadı bile
İyi geldiyse sevindim canim. Ben okadar ugrastim cikmadi bizimki uykusunda mizirdaniyo hala rahat degil yavrumÇok Sağol canım , bu gece yarım saate yakın masaj Yaptım çok rahatladı uyumaya devam etti
Benim de girmemisti son haftalarda hatta yüzü de göbeğime dönüktü, doktorum böyle giderse normal dogumun zor olacagini soylemisti( ustelik ben 38.haftada doktor degistirdim, basindan beri normal dogum istiyordum ve takibimi yapan doktor son haftalara kadar dogumu konusmayip en son sezaryen yanlisi konusunca doktorumu degistirdim ve normal dogumu destekleyen cok tatli bir doktor buldum) kanala girer mi girmez mi döner mi dönmez mi derken 39.haftanin 6.günu sancim geldi. Bu sürecte doktorum bana bol bol yürü, duşa gir, pilates topunda zipla dedi ve bebegimin yonune gore yan yat tavsiyesinde bulundu. Ben sadece pilates topunu yapmadim ama yurudum dusa girdim ve bence ise yaradi. Ama bunlari doktoruna da sorsan daha kisisel ve dogru bilgiler alabilirsin. Insallah cok rahat bir dogumun olur, sag salim bebegine kavusursunKızlar hepinize meraba, ben de
temmuz annesi olacağım inşallah sizlerden doğurmayan azdır herhalde darısı bizlere artık. Normal doğumu çok istiyorum ama hala bebişim doğum kanalına girmemiş bu haftalarda olup da doğum kanalına sonradan giren oldu mu normal mi yaptı merak ediyorum bir de neler yapmam gerek bu süreci hızlandırmak için yardımcı olur musunuz lütfeen
Bende biogaia basladimGaz için ilaç veren var mı? Ben 3 4 gündür veriyorum da bu konuda yalnız mıyım merak ettim.
Canım yaa..çok şükür geçmiş herkeste farklı oluyor işte benim arkadaşım da sezeryan yaptı ertesi gün ayaktaydı..herşeyde bir hayır vardır öyle düşün..Allah bebeğini sana bağışlasın analı babalı büyütsün♡
Zorlandıysan olabilir canım..Agr is degilde sen boyle sorunca aklima geldi bak agrinin bi gece oncesi cinsl iliski oldu onla alakali olablir mi acaba.iliskiden snra bi agrim olmadi ama bi gun snrasinda boyle batmalar filan..o yuzdn olms olablr mi ki ya
Bugün kontrol var..siz hangi kremi kullandınız canım..Canım biz sürdük bizimki de oldu iltihap. Şimdi antibiyotik krem sürüyorum. İnşallah iyileşirler tez zamanda.
Canım yaa..çok şükür geçmiş herkeste farklı oluyor işte benim arkadaşım da sezeryan yaptı ertesi gün ayaktaydı..herşeyde bir hayır vardır öyle düşün..Allah bebeğini sana bağışlasın analı babalı büyütsün♡
Vallakanama sonucta bn taktm ama gecti ck skurBizde de çok sürdü ama kaynanam normal dedi takmadim. Geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?