2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Mandalinam07 canım ya ben ağrım yok diye karın kaslarımı kullanıyordum. 7. Gün kontrolünde sohbet ederken doktora söyledim, o da hemen yapma dedi. Ondan sonra da bir kaç kere yapmak zorunda kaldım. Mesela bebek kucağımda, kaykılarak oturmuşum, hiç bir yerden destek almadan sırf karın kaslarımla kendimi kaldırdım. İçten mi bir şeyler oluyor? İnşallah kötü bir şey olmamıştır. Sen de yazmışsın, korktum şimdi. 8 kiloluk kedimi bile taşıdım ben :)

ya içten birşeyler olma riski varmış. ben de dediğin gibi geriye yaslanarak oturunca vs kalkmak durumunda kaldım, çamaşır makinesinden çamaşır aldım kucağıma taşıdım sermeye gittim. bebeğin banyo küvetini götürdüm falan ama dikkat ediyorum artık. geçmiş olanları düşünüp ben de korkuyordum senin gibi niye yaptım diye kendime kızıyordum. ama sonra dedim o kadar kadın sezeryan oluyor, herkesin yardım edeni de yok, herkes o kadar bilinçli de değil toplumda. bu kadar hareketle hemencecik komplikasyon görülse idi çoğunda görülürdü ve dr bizi çok daha sıkı tembihlerdi. bunu aman boşverelim anlamında söylemiyorum da geçmişte yaptığımız iki üç hareket yüzünden korkuyla gezmeyelim diye yani. ben eşimle konuştum o da dedi zaten yapma bikaç ay boşver bana söyle, kızkardeşine söyle vs dedi. bundan sonra daha dikkat etcem ben.

süt sağan arkadaşlar ?

pegasus2304 Prospektüsünde yazar sütü azaltır diye ama sen ona bakma, azaltmaz. Çok kısa süre kullanacaksın. Bebeğini emzirmende hiç bir sakınca yok onu kullanırken. Ben 7 gün kullandım. Bebeğe emmeyi sen öğreteceksin canım. Israrlı ol. Benimki de bazen almıyor ama ben ve annem çok uğraşıyoruz, sonunda pes ediyor :)

gazdan sanırım kızlar. İnternette okuduğum yerlerde öyle yazıyordu. Zaten gaz çıkarmak için de sıkıyor kendini kuzum. Benimki de uyanmıyor ama yazık sıkıntı var diye üzülüyorum :/
Yok canm çok normal üzülme. Benimki de 2 gün çok kıvrandı. O günlerin sabahında da ne yese kusuyordu. Belli ki sıkıntısı vardı. Sonra kendi kendine iyileşti. Şimdi de çok sessiz uyuyor, korkuyorum :)
Benimki emerken tikanmiyor cnm misal acikti emmek istiyor basliyor aglamaya ben yatak odasina gecip dugmelerimi acip silikonu takana kdr o kdr cok agliyor ki boyle tikaniyor 2 dk durmuyor yaw

Canım ağlatma mümkün olduğunca . Yanında biri olsun, sen hazırlanırken o baksın. İhmal etme ama doktoru ara yada muayeneye götür.

Kızlar idrarınızdan kan gelen var mı
Benim doğumdan beri geliyordu bir haftadır yoktu ama bugün yine kan geldi
Açık renk geliyor
Çişimi tutamıyorum zannediyorum ben ama

Benim idrarırmdan 2 gün kan geldi. Ameliyat ile ilgili bir durum ve çok önemli. Önce canım nereden geldiğine emin ol. Eğer idrarda ise mutlaka muayeneye git. Ama ben zannetmiyorum. Kanama tuvalete gidince dışarı akıyor ve sanki idrarında kan varmış gibi görünüyor. Mümkünse yaparken bak, öyle anlarsın.

Canım geçmiş olsun. Korku yaşamışsın. Benim de en korktuğum şeylerden birisi. Boğaz'ına bir şey kaçarsa ne yapacağımı bilmiyorum. Eşin ne yaptı da düzeldi?

Amin çok sağol canım..uzanınca çok yok ama yürüyünce çok kötü senin de öyle miydi?

Göğüs ucum var emiyor ama gelmeyince sinirleniyor bırakıyor inşallah gelir
Yürürken aşağı doğru sarkıyor ya karın o yüzden ağrıyor. Duş aldıktsn sonra korse tskmaya başlamıştım o rahatlatmıştı beni.

Çok sağol canım..

Birkaç gün rahimi kasması için bir hap verdi doktor kan varmış daha içerde kanamam yok bu arada kanama olsun atayım diye.. O sebepten ilaç emzirmehlw geçiyormuş yan etkileri çok diye bebişi emziremedim.. Süttede azalma Yapıyormuş ve bende yaptı..

Galactago mu sütü azaltırmış canım..

Çok sağol canım..
bir de helva diyorlardı, tahin helvası, un helvası vs. genel olarak tatlı şeylerin sütü artırdığını söyleyenler vardı. aklıma geldikçe yazarım inş. en önemli şeyi söylemeyi unuttum bebeğin sık sık emmesi, o da olmadı memenin sık sık pompa ile boşaltılması. bebeğini kucaklayıp öpüp koklamak. özellikle başını koklamak.
bir de emme sorunu yaşayan kızlar sizin belden yukarınız tamamen çıplak, bebeğin ise üzerinde sadece bezi olacak şekilde çıplak olarak (oda ısısına dikkat edin üşütmesin) bebekle sarılıp onu göğsünüze koymak öpüp koklamak oynamak konuşmak onunla bu şekilde zaman geçirmek, arada ısrarcı olmadan meme teklif etmek hem süt salgısını tetikliyormuş hem de bebeğin emme refleksini tetikliyormuş. ilk etapta emmese bile böyle böyle memeye alıştırılabilirmiş. bebekle TEN-TENE TEMAS olarak geçiyor

İdrarımla birlikte geldiğine eminim canım önden geliyor
İnşallah kötü bişi yoktur :/

Gunde 4.5 litre fln su iciyorum ben ya emzirmekten midir nedir cok susuyorum normalde su icmeyi sevmem su da yariyor olabilir bana

Bayramda tatile gidecegim cnm goguslerim yara olsun istemiorum o nedenle silikon ucu birakmadim henuz (doktorumuza sordum gidebilirsin dedi havuza girebilirsin dedi)

Biraz nefes almak lazim cnm iyi olur

Ben aglatmak istemiyorum ama aglasin cigeri gelisir aman kucagina alma kokuna alisir diyenlerden gına geldi.. :/
Annem de korkuyor o da huyunu biliyor cok aglayinca tikandigini, o da aglatmamak icin ugrasiyor, ugrasiyoruz bakalim :/
Sizde de bir daha olmaz insaallah :/

Doğumdan sonra kan sulandırıcı hala kullanıyomusun canım.. Bana 1 haftalık uazdılar kullandım.. Daha ne kadar kullanıcakmışsın.. Birde ayaklarında şişlik var mı..

Dogumdan sonra 6 hafta canim :/
Ayaklarimda sislik yok

Canımm çok teşekkürler♡ uğraşıyorum ama dikişler çok ağrıyor ikinci gün daha iyi oluyor demi azalıyor ağrılar?

Cnm 3.gun ben 2 saat yol gittim agri kesici yaptir kendine agrin oldukca azalacak gececek hepsi merak etme (kalcadan ya da bacaktan vuruyorlar agri kesiciyi)

Belden ve kasiklardan geliyor. Benimki 5 dakika araliklarla gelip 10-15 saniye kadar surmekle baslamisti. Ama hissediyorsun o oldugunu. Bu surede nefes egzersizi yaparsan hem sancilarini rahat karsilarsin hem de acilman iyi olur[/QUOTEka

Yarın gideceğim doktora cAnım
Dediğin gibi idrarla vajinadan geliyor
Bi an idrarımı tutamıyorum zannediyorum
İç çamaşırıma bi bakıyorum kan gelmiş
Tatlım kaç gün oldu? Benim 26. Günüm kesildi sayılır.
Dediğini 13.gün yaşadım.
Islaklikla uyandım.
Altima kaçırıyorum sandım bi baktım ki ped dolmuş taşmış. Damla damla gelirdi. çamaşır pijama çarşaf kan.
Aile hekimi hemiresini aradım. Devam ederse öğleden sonra doktora git dedi.
Devam etmedi ama öğlen 12de yine birden geldi ama az.
Eğer saatte bir dolu ped değiştiriyorsan önemli. Pedini kaç saatte değiştirdiğin ve ne dolulukla degisiyorsun bu önemli.
İlk günler olabilir ama yogunsa yine de rahim antoni durumu olmasın takip et canım.

Dikkat etmeye devam edelim tatlım. Ben kışın köye taşındım. Burda herkes sezeryanla doğum yapmış. Küçümsemek değil yani okumamış araştırmayan kulak duyma yaşayan insanlar. Canlarının kıymetini biliyorlar. Yatmışlar hiçbirşey ellememisler 7-8 gün. Hepsinin yanında kalanlar olmuş. Ben gurbette yalnızlığa alıştım saniyorlar. Beni tembihlediler. Eğilme dikisin patlar, hapşırma öksürme
Gülme, karnini tut hemen dediler.

Hatta ben buraya tasininca hamileydim sezeryan mi dediklerinde insallah normal olur demiştim, şaşkınlıkla öncekiler normal mi doğdu diyorlardi. Doğumdan sonra uğrayıp kendine nazar ettirdin dediler. E ne yapsaydım normal ama çoook zordu mu deseydim bilmiyorum.

Istanbuldaki komşularım korseyi takıp işlerini yavaş yavaş ellerine alıyorlardı. Ya da en azından gün içinde oturuyorlardı evde geziniyorlardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…