- 30 Eylül 2015
- 743
- 1.112
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #43.901
geçmiş olsun canım, gözün aydın kavuştun ne güzel yavruna.Allah hayırlı evlat etsin inş. ben ilk 36-40 saat falan mama destekli emzirdim sonra yavaş yavaş kolostrumdan normal süte geçiş başladı. en fazla 3. güne gelir inş. mamayı çay kaşığı ile falan ver biberon vermemeye çalış ilk etapta. bir de ben arada meme verirken yandan mamayı veriyordum kaşıkla. hem memeyi çeksin hem de hepten memeden soğumasın diye. bir de hastanenin yenidoğan servisinden yenidoğan için beslenme sondası aldım iki ucunu kestim bi ucunu biberondaki mamanın içine attım, bi ucunu da bebek memede iken ağzının köşesine sıkıştırdım. biraz da böyle verdim ama çekince mama çok geliyo böyle ağzından taştı. çoğunlukla kenardan kıyıdan birşey sokmaya çalışmadan sadece emzirdim, mamayı da kaşıkla verdim. eve geldiğim ilk gece meme ucum çok acıyınca sağıp verdim iki kere biberonla. bir kere de mamayı biberonla verdi eşim o kadar.Herkese çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..ancak yazabildim çok şükür iyiyiz bebek te ben de..ama çok ağrım var hele yürümek işkence.. sütüm de hiç yok mama verdik..sizin ne zaman geldi sütünüz ya emmezse diye korkuyorum
Benim de girmemisti son haftalarda hatta yüzü de göbeğime dönüktü, doktorum böyle giderse normal dogumun zor olacagini soylemisti( ustelik ben 38.haftada doktor degistirdim, basindan beri normal dogum istiyordum ve takibimi yapan doktor son haftalara kadar dogumu konusmayip en son sezaryen yanlisi konusunca doktorumu degistirdim ve normal dogumu destekleyen cok tatli bir doktor buldum) kanala girer mi girmez mi döner mi dönmez mi derken 39.haftanin 6.günu sancim geldi. Bu sürecte doktorum bana bol bol yürü, duşa gir, pilates topunda zipla dedi ve bebegimin yonune gore yan yat tavsiyesinde bulundu. Ben sadece pilates topunu yapmadim ama yurudum dusa girdim ve bence ise yaradi. Ama bunlari doktoruna da sorsan daha kisisel ve dogru bilgiler alabilirsin. Insallah cok rahat bir dogumun olur, sag salim bebegine kavusursun
Kızlar bebeği emmemek için direnen anneler var mı benim gibi aranızda.. Ne yapıyorsunuz.. Birde 3-4gün rahğmde kalan kanı atabilmesi için doktor hap verdi.. Sütle geçiyomul yan etkisi varmış diye bebeği emziremedim.. Sütte azalma yapıyomuş ki yaptı şu saate kadar yarım çay bardağı kadar bile çıkmadı.. Süt artırmak için ne önerirsiniz.. E bebekten içicek aldım onun dışında var mı.. Galactago isminde bir damla varmış numune gönderiyormuş firma malum site var ya f.. book yani..Kullanan yada duyan vae mı..
PembeLokum cnm benim bebeğim de süt içerken tikaniyo yüreğim ağzımda sürekli.süt ağzına fazla geliyo yutamiyo sen de öyle bişey olabilir mi acaba
Tatlimmm cok gecmis olsun gozunaydin. Benim 3 gun sonra geldi sakin canini sikma gelmiyo diye tamammiHerkese çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..ancak yazabildim çok şükür iyiyiz bebek te ben de..ama çok ağrım var hele yürümek işkence.. sütüm de hiç yok mama verdik..sizin ne zaman geldi sütünüz ya emmezse diye korkuyorum
Sgkliysan kapsar csnim ztn yari parayo iskur yari parayi is veren veriyoSGK lıyım da bira farklı bi durumum var işkura ya da Sgkya sormam lazım beni kapsıyor mu diye güzelmiş ama öğlen git gel yapmama gerek kalmaz olursa öğleyin işim biter oh sabahtan 3.5 saat idare eder annem cimcimeyi
:) :) yaa? Ben de gulumsemeyle okudum mesajini :)O kadar aynı şeyleri yaşamışız ki mesajını kendim yazdım sandım :))
Hadi inşallah ☺Belden ve kasiklardan geliyor. Benimki 5 dakika araliklarla gelip 10-15 saniye kadar surmekle baslamisti. Ama hissediyorsun o oldugunu. Bu surede nefes egzersizi yaparsan hem sancilarini rahat karsilarsin hem de acilman iyi olur
Aynen öyle canm. Sen iyi olacaksın ki o iyi olsun. Stres yüzünden kısa süreli azalmalar oluyor ama yine gelir. Ben ilk bebeğimi kaybetmiştim. Yaşadığım stresin üzüntünün kelimelerle tarifi yok. 5 aylık doğmasına rağmen sütümü durduramadık. Bu kesmediyse hiç bir şey kesmez. Dediğin gibi de dünyanın sonu değil. Yarattıklarının rızkını gönderen de Allah. Biz elimizden geleni yaptıktan sonra içimizin rahat olmaması için hiç bir sebep yok. Ben de ilk başta çok üzülüyordum artık üzülmüyorum.Ins artar tabii. Ben elimden geleni yapiyorum icim rahat. Aman mama daha rahat deyip dayamiyorum mamayi .ama olmayınca olmuyor iste. Ilk zamanlar göguslerim daha dolgundu. Bazi ailevi olaylar oldu cok yiprandim sutum hemen etkilendi. Suan ne uyku ne istah ne sut nede wc hicbir duzenim yok. Ama moralim iyi. Hamdediyorum Rabbim e yavrum var kucagimda saglikli. Kalan diger seylerde benim sinavim olsun diyorum. Yoksa gucum tüketir ve bana muhtac olan yavrumu kim düşünür.
Bunu düşünmek yok! Bebek getirecek sütü. Zaten şimdi kolostrum denen damlası altın değerinde başka bir süt geliyor. Çay kaşığı içse ona yeter. Bebeğin ilk aşısı gibi onu bütün hastalıklardan koruyacak. Onu görmeyi de bekleme. Bebek emsin. Biz hiç göremedik. Bebeğin şekerine baktılar, emmiş dediler.Herkese çok teşekkür ederim..Allah razı olsun..ancak yazabildim çok şükür iyiyiz bebek te ben de..ama çok ağrım var hele yürümek işkence.. sütüm de hiç yok mama verdik..sizin ne zaman geldi sütünüz ya emmezse diye korkuyorum
Bugun 3 kez denedik olmadı , bi emzirme hemşiresi bulsam, ot gibi memleket hiçbirşey yok!! kendi kendimize öğreneceğiz inşaallah 1. Ay'ı dolmadan öğreniriz umarım :) sorma canım bizdede aynı şey geçerli havalar çok sıcak birde sürekli terliyoruz biz fora gezmeyelim de kimler gezsin :)))emy0364 cnm benim göğüslerim de büyük normalde zaten 90 di şimdi oldu 100 :) evde memeler fora geziyorum eşime diyorum artık cekiciligim falan kalmadı gözünde :)) benim memeyi tutarken de sinirleniyo yakalayamiyo bebisim içine gömüluyo ben de başını iki parmak arasına alıp ağzına veriyorum öyle tutuyo :)
PembeLokum cnm benim bebeğim de süt içerken tikaniyo yüreğim ağzımda sürekli.süt ağzına fazla geliyo yutamiyo sen de öyle bişey olabilir mi acaba
Faydası oldu mu peki sütüne? Faydası varsa alayım ben de. Ayy benim hemşireler çok gıcıktı. Yani bebek hemşireleri iyiydi ama benle ilgilenenler çok sinirdi. Benim hala az az devam ediyor kanama. Kontrole ne zaman gidiyorsun?
Sağol Can'ım gidip soracağim işkur aSgkliysan kapsar csnim ztn yari parayo iskur yari parayi is veren veriyo
Ben sudan başka bir şey içmiyorum süt için. O yüzden ya azalırsa gibi endişelerim oluyor :):) ek bir şeyler içsem diyordum da. Hurma yiyorum arada bir. Bakayım burada varsa aldırayım. Su içiyorum bolca nasıl olsa içine atarım.Benimki emerken tikanmiyor cnm misal acikti emmek istiyor basliyor aglamaya ben yatak odasina gecip dugmelerimi acip silikonu takana kdr o kdr cok agliyor ki boyle tikaniyor 2 dk durmuyor yaw
Cnm hem onu kullandim hem milkplus icecegi ictim hem incir hosafi ictim hangisi fayda etti bilemiyorumm:)
Kontrole.bu cumartesi gideyim diyorum bayramdan once
Aynen öyle canm. Sen iyi olacaksın ki o iyi olsun. Stres yüzünden kısa süreli azalmalar oluyor ama yine gelir. Ben ilk bebeğimi kaybetmiştim. Yaşadığım stresin üzüntünün kelimelerle tarifi yok. 5 aylık doğmasına rağmen sütümü durduramadık. Bu kesmediyse hiç bir şey kesmez. Dediğin gibi de dünyanın sonu değil. Yarattıklarının rızkını gönderen de Allah. Biz elimizden geleni yaptıktan sonra içimizin rahat olmaması için hiç bir sebep yok. Ben de ilk başta çok üzülüyordum artık üzülmüyorum.
Kaçırmışım ben senin doğum hikayeni Can'ım aynı Zaman'larda yaptık galiba ilk günler yoğun geçiyor ondan. Çok geçmiş olsun her şey nasip kısmet boşuna sancı çekmişsin ama vardır bunda da Bi hayırBen normal dogum diye gttm 16 saat cektm doguramadim ama adet sancisiyla ilgisi yok ilk kanamamla gttm az az kasigimda agri vardi suya grdm gecmedi hemen hastaneye gttm bebegin kafasi geldi drdiler her an olabilir dendi ama 16 saat sonunda 5 cm le devam edemedm
Agri esigi herkeste farkli bn dayanaamdm duvardan duvara vruyodum kendimi 10 dk da bi kasigima vrdu en son 5 dk bi belime geldi en son artk buyuk tuvalet hissim vardi ama tansyon tavan yapti spinal odlum ins normal dogum yaparsn
Bugün annem geldi iki günlüğüne çamaşır yemek işine bakacakmış. Dedim o Zaman ben yarın kaçarım Bi yerlere boğuldum artık hava almaya ihtiyacım var Kaş'larımı aldırcam bebeğe Bi şeyler alıcam İnşallh yaniAman cnm fena olmus
Bugun tekrar oldu bizim morarma olayi doktora goturecegim
Bu sefer daha sakindim ama duzelmesi daha uzun surdu
Aslinda ilkyardim ogrenmemiz lazm kesinliklee
Nerden ogreniliyor ki?
Evet cnm kalabaliktan sklyor insan aslinda annem de her bebek uyudugunda esimle bana hadi disari cikin bi yere gidin oturun kafeye gidin parka gidin fln diyor biz bebegimizi birakip gitmiorduk gitmeye baslayalim en iyisi biraz disarda vakit geciririz hic degilse
Benim esimin misafirle oturma huyu yoktur annemle babamla da oturma odasina oturmuyor home office calistigi icin kaciyor surekli calisma odasina calisiyor ben de o nedenle tum gun gormuyorum adamiayri odalarda uyuyoruz bir de
Doktora gidin en kısa zamanda Can'ım önemli Bi şey değildir umarım allahım dermansız dert vermesinTam anlamiyorum neden boyle oluyor bugun tekrar oldu
Aglarken tikanior
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?