2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
geçmiş olsun canım, gözün aydın kavuştun ne güzel yavruna.Allah hayırlı evlat etsin inş. ben ilk 36-40 saat falan mama destekli emzirdim sonra yavaş yavaş kolostrumdan normal süte geçiş başladı. en fazla 3. güne gelir inş. mamayı çay kaşığı ile falan ver biberon vermemeye çalış ilk etapta. bir de ben arada meme verirken yandan mamayı veriyordum kaşıkla. hem memeyi çeksin hem de hepten memeden soğumasın diye. bir de hastanenin yenidoğan servisinden yenidoğan için beslenme sondası aldım iki ucunu kestim bi ucunu biberondaki mamanın içine attım, bi ucunu da bebek memede iken ağzının köşesine sıkıştırdım. biraz da böyle verdim ama çekince mama çok geliyo böyle ağzından taştı. çoğunlukla kenardan kıyıdan birşey sokmaya çalışmadan sadece emzirdim, mamayı da kaşıkla verdim. eve geldiğim ilk gece meme ucum çok acıyınca sağıp verdim iki kere biberonla. bir kere de mamayı biberonla verdi eşim o kadar.

O kadar aynı şeyleri yaşamışız ki mesajını kendim yazdım sandım :))

canım süt artırmak için şu ana kadar duyup okuduklarım: hurma, incir, bol su şerbet komposto vs sıvı tüketimi (ben daha çok kabızlık korkusu ile erik ve kayısı kompostosu içtim süte etki etmiş olabilir), humana still tee emziren anneler için çay, dereotu, malt içecekleri, bira mayası tableti, galactago damla, sıcak duş altında memelere masaj ... şu an aklıma bunlar geldi

pegasus2304 benim denediğim süt yapıcılar arasında en etkili olanlar bir markette satılan maltana diye bir malt içecek bir de mamipower isimli süt arttıtıcı içecek. İkisi de taş gibi yapıyor memeleri. Humanalar rezene bende o kadar etkili olmuyor. Ebebekte satılan içecekte etkili olmadı. Herkesin bünyesi farklı tepki veriyor sanırım.

PembeLokum cnm benim bebeğim de süt içerken tikaniyo yüreğim ağzımda sürekli.süt ağzına fazla geliyo yutamiyo sen de öyle bişey olabilir mi acaba

Süt şiddetli gelince öksürüyormuş bebiş. Eğer meme çok doluysa çok gerginse biraz sağıp az boşaltıp öyle emzirin diyorlar.

Tatlimmm cok gecmis olsun gozunaydin. Benim 3 gun sonra geldi sakin canini sikma gelmiyo diye tamammi

Sgkliysan kapsar csnim ztn yari parayo iskur yari parayi is veren veriyo

Belden ve kasiklardan geliyor. Benimki 5 dakika araliklarla gelip 10-15 saniye kadar surmekle baslamisti. Ama hissediyorsun o oldugunu. Bu surede nefes egzersizi yaparsan hem sancilarini rahat karsilarsin hem de acilman iyi olur

Aynen öyle canm. Sen iyi olacaksın ki o iyi olsun. Stres yüzünden kısa süreli azalmalar oluyor ama yine gelir. Ben ilk bebeğimi kaybetmiştim. Yaşadığım stresin üzüntünün kelimelerle tarifi yok. 5 aylık doğmasına rağmen sütümü durduramadık. Bu kesmediyse hiç bir şey kesmez. Dediğin gibi de dünyanın sonu değil. Yarattıklarının rızkını gönderen de Allah. Biz elimizden geleni yaptıktan sonra içimizin rahat olmaması için hiç bir sebep yok. Ben de ilk başta çok üzülüyordum artık üzülmüyorum.

Bunu düşünmek yok! Bebek getirecek sütü. Zaten şimdi kolostrum denen damlası altın değerinde başka bir süt geliyor. Çay kaşığı içse ona yeter. Bebeğin ilk aşısı gibi onu bütün hastalıklardan koruyacak. Onu görmeyi de bekleme. Bebek emsin. Biz hiç göremedik. Bebeğin şekerine baktılar, emmiş dediler.

Bugun 3 kez denedik olmadı , bi emzirme hemşiresi bulsam, ot gibi memleket hiçbirşey yok!! kendi kendimize öğreneceğiz inşaallah 1. Ay'ı dolmadan öğreniriz umarım :) sorma canım bizdede aynı şey geçerli havalar çok sıcak birde sürekli terliyoruz biz fora gezmeyelim de kimler gezsin :)))

PembeLokum cnm benim bebeğim de süt içerken tikaniyo yüreğim ağzımda sürekli.süt ağzına fazla geliyo yutamiyo sen de öyle bişey olabilir mi acaba

Benimki emerken tikanmiyor cnm misal acikti emmek istiyor basliyor aglamaya ben yatak odasina gecip dugmelerimi acip silikonu takana kdr o kdr cok agliyor ki boyle tikaniyor 2 dk durmuyor yaw

Cnm hem onu kullandim hem milkplus icecegi ictim hem incir hosafi ictim hangisi fayda etti bilemiyorumm:)

Kontrole.bu cumartesi gideyim diyorum bayramdan once

Ben sudan başka bir şey içmiyorum süt için. O yüzden ya azalırsa gibi endişelerim oluyor :):) ek bir şeyler içsem diyordum da. Hurma yiyorum arada bir. Bakayım burada varsa aldırayım. Su içiyorum bolca nasıl olsa içine atarım.
Niye hala silikon uç kullanıyorsun?

Ne güzel anlatmissin canim. Yarattiklarinin rizkini verende Allah. Biz elimizden geleni yapıp tevekkül edecegiz. Suan uyuyan melegi izleyip tekrar tekrar sukrediyorum Rabbim e. Onca tedavinin uzerine Rabbim ol dedi ve oldu. Nerde varsa tez vakitte herkeze nasip etsin inş.

Kaçırmışım ben senin doğum hikayeni Can'ım aynı Zaman'larda yaptık galiba ilk günler yoğun geçiyor ondan. Çok geçmiş olsun her şey nasip kısmet boşuna sancı çekmişsin ama vardır bunda da Bi hayır

Bugün annem geldi iki günlüğüne çamaşır yemek işine bakacakmış. Dedim o Zaman ben yarın kaçarım Bi yerlere boğuldum artık hava almaya ihtiyacım var Kaş'larımı aldırcam bebeğe Bi şeyler alıcam İnşallh yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…