- 29 Mart 2013
- 5.925
- 2.915
- 398
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #49.201
Hadi yaa bebekle daha zordur şimdi..Adetim zaten canimikinci kez ouyorm ilki bu kdr agrili olmadi evde ped bitti resmen
5-10 sene mi o zaman 42 yaşında olurum çocuk yapamamAradan 5-10 sene geçmesi gerekiyor
İleri olabilir senin de :) kuzenim de bütün okulları birincilikle bitirdi. kendi kendine bir sürü yabancı dil öğrendi. Ama yalnız maalesef.Ben de 5yaşında okuyordum kendi kendime öğrendim, ilkokul 2de okul birincisiydim 3 basamaklı sayıları carpardim. Zaten birinci sınıfa ikinci dönem başladım.
6 yaşına girince.
zekami ölçtürmedim ileri mi bilmiyorum ama ömrüm boyu insanların beni anlayamamasindan yakındım. Çok az arkadaşım oldu bu yüzden. Anne olunca mutlu olmaya başladım. Umarım iyi bi anne olurum.
Artık anlamalarını beklemiyorum herkes kabı kadar alıyormuş...
Bebeğim iştahsız gün içinde neredeyse hiçbirşey yemiyor
Sütüm çok azaldı belki 20 belki 30 çıkmıyor bile
Açlıktan ellerini yiyor mama yemiyor
Bi emzirmeyi beceremedim sağıp veriyorum
Artık oda yetmiyor
Moralim bozuk
Evle aram iyi değil
Bugün terk ediyordum
Kızımı bırakamadım
Otobüsten otobanda indim
Ağlaya ağlaya
Beceriksizim emziremedim burda bu kadar anne emzirmeyi başardı ben beceremedim
Kendi hayatımda bi b.k olamadığım gibi
Kızımın hayatınıda etkiledim
Kötüyüm
Sigara içiyorum durmadan
Bıyıklarım bükülecek neredeyse
Zayıf bir kadınım ben
İradem karakterim zayıf
Bir arkadaşım kalmadı
Hepsini ya sildim ya evlendik uzaklaştık
Benim hayallerim bu değildi
5-10 sene mi o zaman 42 yaşında olurum çocuk yapamam
Tatlım zayıf olmak kötü bir şey değil. Zayıf olabilirsin. Güçlü görünmeye çalışmak da insani yorar. Boşver zayıf ol. Arkadaş zaten şart değil. Benim de öyle kol kola gezdiğim "kanki"lerim olmadı hiç. İş arkadaşlarım var bol bol. Eşimin arkadaşının eşleri var. Ama duygusal anlamda asıl yakınlığı annem kardeşim ve eşimden başka hiç kimse ile duymuyorum. İhtiyaç da duymuyorum. Belki de bebeğin büyüyünce en yakın arkadaşın olacak. Hayatta seni nelerin beklediğini bilemezsin. İnsan zaten zayıf. Kendine güvenmemeli. Güvenilecek tek merci, mutlak güç sahibi Allah. Böyle zamanlarda Allah'a sığın. Bütün gücüm senin güç ve kuvvetindedir de. Bil ki Allah'ın merhameti bir annenin bebeğine merhametinden daha fazla. Ki bunun ne demek olduğunu çok iyi anlayabiliriz artık.Sigara içiyorum durmadan
Zayıf bir kadınım ben
İradem karakterim zayıf
Bir arkadaşım kalmadı
Bebeğim iştahsız gün içinde neredeyse hiçbirşey yemiyor
Artık oda yetmiyor
Moralim bozuk
Evle aram iyi değil
Bugün terk ediyordum
Kızımı bırakamadım
Otobüsten otobanda indim
Ağlaya ağlaya
Kötüyüm
Canim neler diyosun ya nasil geldin bu haleSigara içiyorum durmadan
Zayıf bir kadınım ben
İradem karakterim zayıf
Bir arkadaşım kalmadı
Canım biz dün sabah olduk , gün boyunca yarım saate bir ölçtüm , kuzum çok masumlaştı bu sabaha kadar , ateşini yarım saatte bir kontrol ettim akşam 8 den sonra 37 leri görmeye başladık , pantolonunu çıkardın sabaha kadar öyleydi, gece 1 gibi 37.5 a çıktı , alı öncesi ve sonrası ilaç vermedim , sürekli kontrol ettim 37.5 ta battaniyeyi aldım üstünden bi ara bezi De takmadım , 1 saat içinde 37.2 ye düştü sonra 36.8 ve şimdi normal seyirinde, yalnız bugun çok mızmızlandu, mememde 2-3 kez çektikten sonra uyuyakalfı 6-7 saat birşey yemeyincr sütümü sağdım verdim , bir öğündede ben dışarıdaydım, eşim 80 Cc mama vermiş , şimdi sütümü sağıyorum , 3-4 gün kuzumu yormak istemiyorum2.ay aşısı olanlar bebişleriniz Ateşlendı mi ateslenmeyen oldu mu bi de kaç derece yüksek ateş oluyo ki 37 yi gecince mi
Cnm ben de ilk kızımda öyle olmuştum.herkes emzirecek diye bir şey yok.ya da tek emziremeyen sen değilsin.bi çok arkadaşım mama ve anne sütünü ikisini bir veriyor.stres sütü etkileyen en önemli faktör.Bebeğim iştahsız gün içinde neredeyse hiçbirşey yemiyor
Artık oda yetmiyor
Moralim bozuk
Evle aram iyi değil
Bugün terk ediyordum
Kızımı bırakamadım
Otobüsten otobanda indim
Ağlaya ağlaya
Kötüyüm
Sigara içiyorum durmadan
Zayıf bir kadınım ben
İradem karakterim zayıf
Bir arkadaşım kalmadı
Çok güzel yazmışsın , Tecrübe parayla satın alınamayacak kadar değerlidir , bizler daga yeni yeni muhatap oluyoruz , Kv nin attığı kazıklara karşı hiçbirşey yapamadığımız için bu kadar agresif olabiliyoruz belki , ben onu değiltiremeyeceğimi 1.5 yıl önce anladım , son 1.5 Yıldır onu sallamadığım için huzurluyum , benim artım Kv şehir dışında , yani çok mıc mıc değiliz :)) ben istediğim ölçüde hayatımda şu an ... @gm22 arkadaşımızın dezavantajı Kv beraber oturması , Dediğin gibi ya o koyunu gideceksin yada .... Allah yardımcın olsun canım , en kısa zamanda sizler farklı bir eve talınırsınız inşaallahÜzülme unutmaz canım
Ya canım hala annen yaninda ve nazlı değilim mi diyorsun :)
Şimdi annenin iyilik yaptığını mı sanıyorsun?
Senin anılarını çalıyor kabaca bi tabir ama
Geleceğini de aslında, bebeğinin tüm benligine yerleşiyor..
Bebek bakımında herkes tecrubesizdir yaşayarak öğrenilir annelik
Senin içgüdülerinin harekete geçmesi için gerçekten annenin sadece yenek ev işi yapıp ikindi olmadan evine dönmesi gerekiyor.
Yanında kaldığına göre uzalta oturuyor. Senin yeni hayatını kabullenmeni güçleştiriyor canım o kadar. Artık ayağa kalkıp yemek ve ev işi yapabilirsin.
Yani devamlı kv ile kalacaksan annen de olsa çatışma bence.. Bence..
Özel günlere anlam yüklemeyi birşeyler beklemeyi unuttum artık her günüm özel oluyor sen de dene canım. Anı yaşa..
Ona buna akıl versem bana kalmaz kııız
Ne haddime :)
Sadece neyin kafasını yaşıyorsunuz onu anlamaya çalışıyorum
Hayaller popüler kültür, gerçekler anadolu kültürü..
Ama ettiğin dualara dikkat et her duanin yan etkisi olur
artık bi çocuğun var
Ve bi çocuk için büyük anneler büyük destektir. Kendi nineni nasıl hatirlarsin?
Her başını oksayani dost,
Her başını ağrıtanı düşman belleme demişler
Mutluluk herşeyin yolunda olmasi değil,
Görmezden gelme sanatında başarılı olması demekmiş.
Ve bu hayatta sabrin kadar güçlü, şükrün kadar olgunsundur.
Benim hayatım hiç de güllük gülistanlık olmadı şu son 6aya kadar..
Benim nazlanacak bi annem olmadı
Aksine annem sığdırmadığı için
Abime bayiltana kadar dövdürdüğü için
Parasız yatılı bursluluk ve fen lisesi sınavlarnı kazanıp liseyi yatili okumak zorunda kaldım
Universiteden hemen sonra 3ay içinde görücü usulü evlendim.
Nisanim kinam düğünüm kvmin istedigi gibi oldu. Nikahimiz kıyilırken oglunun başını okşuyordu elinden alırım diye odu kopuyordu Kadınin. Nişan atamadim. çaresizdim. Ve son 7 yaz kvnin evinde 2ay kaldım. Nereye gidip gitmeyeceğimize o karar veriyordu, peki diğer 10ay mutlu muydum? hayır, yazın etkileriyle geçerdi hayatımız.
Eşim de tüketiyordu beni.
Ben rahatima düşkün olmak istedikçe hayatım zorlasiyordy.
Denizi, yaylayi, akrabalarimin evlerini, düğünleri unuttum.
Sonra ben bi çok farklı kitap okudum ve ben değişmedikçe hayatımın böyle mutsuz geçeceğini farkettim.
Eşime tayin istemezse gideceğimi ve geri gelmeyeceğimi söyledim. Tayin istedi ve 6 ay önce kv ile aynı sokağa taşındım. Özellikle son bir yılda kv beni tanımaya başladı, ben yanlış tepkilerle kendimi yanlış tanıtırmışım meğer.
Ve benim sorunum kv değil,
Ona ısınmamı engelleyen kv ile birbirimizi tanimamiza engel olan, kvmin her isteğine muhalefet etmeme sebep olan annemmiş.
Annem ya annem
Anne ışte ne kadar gaddar olsa da doğurmuş emzirmis büyütmüş.
Benim lohusaliklarimda birer kere geldi ve bu son dogumumda nasılsa fasulye pisirdi. Yıllardır bana yemek pisirmemisti.
Hastanede bile yanımda eltim kaldı.
Bebeğimin altını hastanede bile yattığım yerden değiştirdim kimseye izin vermedim
Eşşeğe semeri yük değilmiş dedim.
Bana yardıma gelen ev işi yemek yaptı
Bebegimi de diğer çocukları da eşimi de ben avuttum.
Ben özel bir insan değilim,
Sadece sabrettim ve çok ugraştım yapıcı olmaya çalıştım.
Feministleri değil realistleri okudum.
Herkes yapabilir.
Sadece bakış açınızı değiştirin onu diyorum
Her düşünce her davranış her tepki bumerang gibidir geri döner..
Yıllardır depresyonda olan beynimin düzeldiğini hissediyorum.
Yüzümde kaybolmuştu gülümseme mimiği,
sadece çocuklarımla oynarken dans ederken gülerdim, diğer zamanlar kızım hep niye üzgün olduğumu sorardı.
Şimdi eskisi gibi oldum
Neşeli girişken enerjik
Ve uyandığımda içimden
Ne kadar mutluyum dediğimi farkettim.
Hayal bile etmediğim kadar mutluyum ışte..
@PembeLokum hiç retinani riske atma bence..
Bende gündüz uyutmaya çalışıyorum ama en fazla 20 dk uyuyor , ha diyorum çok pis daldı, uyur bu kuzucuk 3 saat, yok Uyanıyor , akşam 9 da gece uykusunu kaçırırsa huysuz oluyor, o Yüzden misafir gelsede Bebeğimi avutup uyutuyorumKızlar bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Gündüzleri özellikle? Emzikle uyuyor benimki. Esneyip gözlerini ovuşturmaya başladığında uyutmaya çalışıyorum. Yoksa uyku zamanı geçtiğinde çok huysuz mızmız oluyor. Bir yazı da anneler, altı temiz karnı tok gazı yok niye huysuz bu bebek diye düşünür dururlar, bebekler uykusuzluktan da huzursuz olur ağlarlar. Gündüz uykusunu iyi alamayan bebekler gece uykusuna zor dalarlar diyordu. O yüzden gündüz uyutmaya çalışıyorum.
Allahtan iyi canim ya hatta benimki iri bi bebek babasina cekmis. Haftalik takip etmiyorum gerçi.Kilo alımı nasıl peki cnm zaten bizim bebeler benziyo baya :)
Dondurulmuş süt kötü kokuyormuş herkes öyle diyor. Tadı da değişiyormuş. Hiç bir şey olmaz merak etme. Derin dondurucu da 6 ay kalır. Buzluk değil Di mi derin dondurucu seninki de?Kızlar acil cevap yazın nolur bugün dışarı çıktık oğlum emmedi yolda ağladı evde ağladı açlıktan ama emmek istemedi ben de doğduktan bir hafta sonra sagip buzluga attigim sütü önce soğuk suyun altına tuttum sonra sıcak suyun için koydum posetiyle beraber bir iki yudum içirdim ama.kokusu dikkatimicekti böyle pas gibi sanki balık gibi kokuyodu tadına baktım tadı da sanki öyleydi bişey olur mu acaba nolur bişey diyin gerisini icirmedim zaten bir iki yudum.içti
No Frost cnm cidden öyle mi diyorlar içim rahatladj birazDondurulmuş süt kötü kokuyormuş herkes öyle diyor. Tadı da değişiyormuş. Hiç bir şey olmaz merak etme. Derin dondurucu da 6 ay kalır. Buzluk değil Di mi derin dondurucu seninki de?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?