2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

O da çok sinirli herhalde saçma sapan konuşuyor. Bir kızı hiç kimse annesine karşı dolduramaz. Büyüdüğünde denerse eğer kızını kaybeder. Bundan emin ol, sakın korkma. Zaten şu an bir şey anlamıyor. Eşin seni iyice sinirlendirmek, üzmek için yapıyor.

Sinirle hareket etme. Kendini topla gideceksen de öyle git. Kızını asla kimseye bırakma. Çıkmazda değilsin. Her şeyin bir çaresi var. Adam akıllı eşinle bir araya gelip konuşmalısın. Şimdi değil tabii. Önce bir toparlan

baban Hakkı'nda ne derse desin. Allah biliyor görüyor de. Ona kabul ettirmeye çalışma. O küçücük beyninde nasıl görüyorsa öyle görsün.

Merak etme canım
Mineraller öyle kokutuyor

Canım az sabret nolur.
Ya sabredicen ya da herşey mahvolacak.

Ya desin nolcak
O öyle deyince öyle mi oluyo

Bizde bunu çok dedik
Yok senin annen yok senin baban
Yıllar sonra haklı çıktı ya ona yaniyorum
Annem de babam da sapıtti

İdare etmeyeceksen ışte kapı dedi
Kac kere
Zaman geçti devran döndü
Kızım büyüdü bi gün babasınin karşısında dimdik durdu ve
"Ben annemle giderim sen bize çok kızıyorsun"
Sadece bu cümleyle adam değişti şok oldum
Üstelik kızımı tembihlememistim.
Tabi bunu kızım hala unutamıyor biz tartışacak olsak ağlıyor, kavga ediyoruz saniyor, üzülüyorum.

Kavga sebebi neydi biliyor musun?
Haftasonu kahvaltısına menemen yapmışım tost yapmışım, da bu kahvaltı mıymış, niye patates kizartilmamis?
İstediğini bilmiyordum ki.. Bahane ışte..
Bunun için defol git dedi ben de giyinirken kızım o cümleyi söyleyince afalladi anahtarlari sakladi ve düşündü.
Bu sonuncu oldu. Evliligimizin 4.yılında
Kac tabak firlattim o son büyük kavgaya kadar
Anlamiyordu ki beni..

"İdare et. Gezme yok. Bugüne kadar gezdiğine say. Giyinme yok. Daha yeni aldık(2sene) Makyaj yapma. (malzemeye para harcama) Mevlutlere gitme.(ben hoca kocası olacak adam değilim) Tv izleme. Gece uyanık durma. Erken yat erken kalk. Uyandigimda kahvalti hazir olsun. Eve girdigimde yemek hazir olsun. Bugün camları sil. Bugün tuvaleti yıka..."
Kendimi sığınti gibi hissederdim.
Şimdi evin sahibiyim. Hislerim öyle

Aman sana yine sarılan bi eşin varmış. Benimki eski kuşak mıdır odun mudur
Gönül almayi bilmez özür dilemez
Orta halli bi adam romantizm konusunda

Parlemento nedir onu anlamadım ne için tedavi olacak?
Herşeyin tedavisi devlette yok mu?

Tartışma sus veya konuyu değiştir
Suratini asma ki kale almadigini sansin

Sigara içiyorum durmadan
Bıyıklarım bükülecek neredeyse
Zayıf bir kadınım ben
İradem karakterim zayıf
Bir arkadaşım kalmadı
Hepsini ya sildim ya evlendik uzaklaştık
Benim hayallerim bu değildi

Canimmmm neler diyorsun boyle cok bunalmissin belli ne demek evi terketmek asla asla cocugunu birakma onu cok ozlersin hic ana ile cocugu birbirinden ayri olur muuu o senin kokun olmadan durur mu annesi

Cok mucadele ettin emzirmek icin ama olmadi bazen bazi seyleri kabullenmek gerekiyor canim olmuyorsa olmuyor iste

Ah yavrucak mama da icmiyormus
Ama ille bir sekilde buyuyecek canim

Cok bunalmissin sen bu uzuntuler de sagdigin sutun azalmasina neden olmustur

Sen hassas anne diye bi blogger biliyor musun? Sut sagarak 1 yil anne sutu vermis ikizlerine onun tavsiyelerina bakabilirsin bulamazsan ben sana bulurum

@GlnU cnm memede uyuyakalmadiysa uyutmam cok zor hatta imkansiz oluyor o nedenle surekli agzina meme dayiyorum uyusun diye kesinlikle orada uyuyakalmadi mi baska sekilde uyuttum mu olmuyor hemen geri uyaniyor

Genelde memede ici geciyor emzik veriyorum bekliyorum bi yarim saat sonra kundaklayip yatagina yatiriyorum

Yine gece 2'de uyandırma, kaka yapması ve sızması, baştan aşağınüstünün değişmesi, kirlilerin yıkanması, sütü bitiremedi sağsam mı sağmasam mı ikilemleri, kundağı açacağım ya iyice dalması için beklemek derken uykunun iyice kaçması...

Canım çok geçmiş olsun , lohusalık depresyonuna girmiş olabilirsin , hatırlarsan biz seninle ilk zamanlar aynı Süreci yaşamıştık , hatta ben tam pes ettiğimde emzirme konusunda, sen bebeğim emmeye başladı diye yazmıştın , senden gaza gelip Sabırla emzirmeye çalışmıştım ,tam emzirdim derken memelerim yara oldu , tam iyileşti derken mastit oldum , bak bu saatte kızım yeni uyudu ben süt sağmaya çalışıyorum , kocanla bırak muhatap olma belli bir süte , iy hareketleri çok Çocuksu , önce beyinen büyümesi Lazım , babanda maddi manevi desteğini kessin size, annen yatılı olarak 1-2 hafta Kalsın canım , o 1-2 haftada kendinle ilgilen, annenle bu durumları şimdilik paylaşmadığın iyi olmuş, onlar bize kıyamıyorlar ve daha çok gaza getirebilirler , bende geçen hafta 2 defa sinir kirizine girdim , uykusuzluk incinin Huysuzluğu tek başına BAKIYOR olmak çok yordu beni eşim bu hafta Çarşamba'dan itibaren izin Aldı , ÇOĞU gün o BAKIYOR

Senin bezinde Bi skıntı var galiba sk başına geliyor bu sızma işi. Bn hiç yaşamadım. Üstü değişirken iyice uykusu açılır normal altını hiç açmıyorum ben gece. Ve bence artık uyandırmamalıyız büyüdüler bırakalım rahat rahat uyusunlar

Kızlar. Galiba adet oluyorum. Cok erken değilmi. Bugun tam iki aylık oldu bebeğim. Normal mi
Ben 43. gün oldum. 40 başı deniyormuş. 66 civarı yeniden olacak gibi oldu ama olmadı. Bazen peçeteye pembe yada kahverengi akıntı şeklinde geliyor. Adet değil o. Belki senin de öyledir. Adet de olabilirsin canım. Hatta çoğu kişi emzirmesine rağmen oluyor.

Haklısın canım. Organik bez kullanıyorum. Çişi emiyor ama kakayı emiciliği çok az. Bir daha gece yatarken prima bağlayacağım. Sen ne kullanıyorsun? Çok kötü oluyor gecenin o saati üstünü çıkarmak, soğuk mendillerle silmek.
Ya işte ben de uyandırmak istemiyorum. 7-7.5 saat uyuyor. Ama o zaman birincisi çok süt birikiyor, beni rahatsız ediyor ve tıkanma oluyor, ikincisi bebeğin kakasında azalma oluyor. En iyi gece emdiği için sanki o öğünü atlarsam iyi beslenmezmiş gibi geliyor. Zaten 8 saat uyuyor. 1 kere saat 2'de uyandırıyorum, böylece 4-4 uyumuş oluyor

Kanamam geldi akıntı değil. Cok halsizim ağrılarm başladı. Korktum bende

Günaydın kızlar, iyi misiniz?

Yarın oğlum kızım ve ben ağız ve diş sağlığına gidecegiz iyi bir diş hekimi varmış arka arkaya randevu aldım.
İlk defa devlette diş icin muayene olacağım. Sizler diş yaptırdınız mi?
Dişim kırılmıştı ve dolgum düşmüştü.
Oğlum da dişlerinin üzerine düşmüştü kırıldı karardı zavallımin dişleri.
Kızımın da sallanan dişleri ne baktım üstten geliyor, bana çektirmiyor,
5 yaşında ilk dişlerini çektim gerisi elma yerken çıktı. Elmayi sever..

Dün de kalça ultrasonuna gittik devlet hastanesine yarım saat bile sürmedi sonra sonucu aile hekimligine verdik. İkisi de 62ye 55 çıktı, normalmis.

Yalnız 5dk sıra beklerken bi kadın pis elini uzatıp kızımın elini tutup agzindan çıkardı, tepem attı.
Bari elini tutma kıyafetini tut! Emzik versene dedi.
Tabi içimden sinirlendim o ayırdığım gözlerimi gördü.
Ben de emzik vermek istemiyorum emsin diye zayıf doğdu dedim.
Kendi kucağındaki de prematureymis emzik vermiş rahat ediyormuş.
Sen ver istiyorsan, elini ağzına götürmesi normal dedim.

Bunlari dün yazacaktım gm22ye yazayım derken unuttum,
gece bi baktım gizlifidan şimdi nicki farklı ışte ona yazayım dedim unuttum.

Ben ev işine, yemek ve hamur işine sarinca depresyondan çıktım. Kızdım mı, ya yemek yaptım ya temizlik, öyle geçiyor

Bugün 6da oğlum uyandırdı.
Ben de bebek uyumayinca kalktım bi pogaca mayaladim o mayalanana kadar zebra kek ve elmalı turta hazırladım.
Kek pogaca turta sirayla pişti.
Bebeğim esimde durmaz oldu kızım ayağında sallarken, oğlum uyandirinca artık iş bana düştü, oğlumun altını değiştirdim ve şimdi bebeğimi emziriyorum uyuyacak.

Salondan çay şıkırtısı geliyor oh ne ala
Bebegim uyursa ben de içerim.
Sabahları çayı çok seviyorum..

Ya enerjinden istiyorum ben lütfen :) daha 2 ayda pes etmek üzereyim dün gece bebeğim uyumak nedir bilmedi saatlerce aç kaldı galiba bu bebiş uykusu varsa açlık nedir dinlemiyor ve dün geceden beri hiç çiş yapmamış çünkü saatlerce emmedi sütü Sağdim kaşıkla ölçekle icereyim dedim ama yok galiba çözemedim daha bebeğimın huylarini keşke karşı komşum olsaydın:)))

9ay cnm kızın gece uyumak istiyo sanırım ben de gece bi bağlıyorum sabaha kadar açmiyorum altını zorunlu kalmadikca.bi de memeyi boşaltmaya calisiyosun sanırım emzirerek benim hiç 5 dk dan uzun emmeleri olmadi oğlumun ilk zamanlar taş gibi oluyordu dediğin gibi ağrı yapıyordu emince geçiyordu şimdi terbiye oldu sanırım saatlerce emmese bile rahatsız edecek boyutta olmuyor sen sagdikca da kısır döngü devam ediyor olabilir

Korkarak kalkiyordu benim kizimda. Ama simdi hatime basladik. Aciyorum odada okuyor kabe imamlari. Nenni gibi dalip gidiyo kuzum...

Canim üzüldüm durumuna.. Ama bunlarin hepsi bi sinav dua bolca dua et saril Allah'a... birde beterin beteri var derim hep... Allah'im beterinden korusun... şükürler olsunki bebegiin seninle ve saglikli... Yer gök dua ile... dua et eşin dogru yolu bulsun diye... bende dua edecegim sizin icin...
Benimki de çok korkuyor ya Felak nas okuyorum ama yine aynı
Mutlaka faydasi oluyordur. Annelerin dualari nelerden koruyor nelerden. Gücünü tahmin edemezsin. Duaya devam cnm yüzüne bakarak Ayetel kursi nas felak bildiğin tüm dualari oku türkçe anlamlariyla birlikte. Mutlaka faydasi olur. Birde her mama yada meme verdigimde Ayetel kursi okuyorum ben. Birde her zaman değil ama mümkün oldugunca abdestli olmaya gayret ediyorum.

Canım ya, ev kuşuyuz ışte kafeste.

Benim merak ettiğim ne biliyor musun?
Bu kadar uyuyor boyu mu uzuyor acaba?

Ellerini hep tut veya bişey tutsun korkmaması için.

Nurse harvey mi uyutuyor onu?
Hic bi gaz ilacı veya çayı verme belki daha çok emer.
Peki mutlu bi bebek mi?
Günde kaç saat uyuyo?
Geziyor musunuz?
Etrafı seyredişi tepkileri nasıl?
Boynunu tutuyor mu?
Elini ayağını keşfetti mi?
Az emmesini yazıyorsun ya bunlar dikkatimizden kaçıyor?
Hamileyken cok uyur muydun, istahin nasıldı, nasıl beslenirdin?

Bebeğinin ve senin tiroidlerone baktırsaan iyi olur bence çok uyuyorsa
Anemi hikayesi taşıyıcıları var mi ailede

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…