- 22 Ocak 2012
- 5.885
- 3.889
- 398
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #49.221
Neler yaşamadım ki
Evlendiğimizde babası babama gelip bilezikleri kuyumcudan ödünç alıp düğünden sonra geri vereceğini söyledi
Babam şimdi kızımın yüzüğünü gönderirdim de damadı seviyorum dedi
Onca şey yaptı ailem bizimle ev aradı eşya aradı bebeğime baktı el üstünde tuttu
Şimdi ise baban benim babamın tırnağı olamaz dedi eşim bana
Kulaklarımda yankılanıyor söyledikleri
2 yıldır çalışmıyorum bunaldım
Evdeyim
Destekçi ama manevi yönden değil ev işi çocuğa bakmadı hediyeler alması hepsi boş
Herşeye hayır huyt eden bir Ada'm
Kısıtlamalara bayılan bir Ada'm
Vermedi kızımı alıp gideyim
İnatla vermedi
Gittim otogara bindim otobüse kızım acıkmıştır dedim şoförden rica ettim indim otobanda
Nerde olduğumu bilmeden
Yürüdüm yürüdüm
Geldim eve
Kızıma diyor ki seni ben yetiştireceğim
Kan kusturacaksın onlara
Deli olacaksın diyor
Evdeyim şimdi
Kızıma dayamıyorum
Bunu oda biliyor
Çıkmazdayım
İdare'den
Sabırdan
Bıktım
Anneme çoğu şeyi anlatamıyorum üzülü diye
Bi size anlatıyorum
Ne yapacağımı bilmiyorum
Kızıma diyorki bakma onun suratına
O anne olsaydı seni bırakmazdı
Sonra bana sarılmaya çalışıyor
Tedavi ol diyorum parası çok diyor
Her gün parlamento içiyor
Ne yapacağım hiç bilmiyorum..
Kızlar acil cevap yazın nolur bugün dışarı çıktık oğlum emmedi yolda ağladı evde ağladı açlıktan ama emmek istemedi ben de doğduktan bir hafta sonra sagip buzluga attigim sütü önce soğuk suyun altına tuttum sonra sıcak suyun için koydum posetiyle beraber bir iki yudum içirdim ama.kokusu dikkatimicekti böyle pas gibi sanki balık gibi kokuyodu tadına baktım tadı da sanki öyleydi bişey olur mu acaba nolur bişey diyin gerisini icirmedim zaten bir iki yudum.içti
Neler yaşamadım ki
Evlendiğimizde babası babama gelip bilezikleri kuyumcudan ödünç alıp düğünden sonra geri vereceğini söyledi
Onca şey yaptı ailem bizimle ev aradı eşya aradı bebeğime baktı el üstünde tuttu
Evdeyim
Destekçi ama manevi yönden değil ev işi çocuğa bakmadı hediyeler alması hepsi boş
İnatla vermedi
Gittim otogara bindim otobüse kızım acıkmıştır dedim şoförden rica ettim indim otobanda
Nerde olduğumu bilmeden
Yürüdüm yürüdüm
Geldim eve
Kan kusturacaksın onlara
Deli olacaksın diyor
Evdeyim şimdi
Kızıma dayamıyorum
Bunu oda biliyor
Çıkmazdayım
İdare'den
Sabırdan
Bıktım
Bi size anlatıyorum
Ne yapacağımı bilmiyorum
Aradan 5-10 sene geçmesi gerekiyor
Bebeğim iştahsız gün içinde neredeyse hiçbirşey yemiyor
Sütüm çok azaldı belki 20 belki 30 çıkmıyor bile
Açlıktan ellerini yiyor mama yemiyor
Bi emzirmeyi beceremedim sağıp veriyorum
Artık oda yetmiyor
Moralim bozuk
Evle aram iyi değil
Bugün terk ediyordum
Kızımı bırakamadım
Otobüsten otobanda indim
Ağlaya ağlaya
Beceriksizim emziremedim burda bu kadar anne emzirmeyi başardı ben beceremedim
Kendi hayatımda bi b.k olamadığım gibi
Kızımın hayatınıda etkiledim
Kötüyüm
Sigara içiyorum durmadan
Bıyıklarım bükülecek neredeyse
Zayıf bir kadınım ben
İradem karakterim zayıf
Bir arkadaşım kalmadı
Hepsini ya sildim ya evlendik uzaklaştık
Benim hayallerim bu değildi
Canım çok geçmiş olsun , lohusalık depresyonuna girmiş olabilirsin , hatırlarsan biz seninle ilk zamanlar aynı Süreci yaşamıştık , hatta ben tam pes ettiğimde emzirme konusunda, sen bebeğim emmeye başladı diye yazmıştın , senden gaza gelip Sabırla emzirmeye çalışmıştım ,tam emzirdim derken memelerim yara oldu , tam iyileşti derken mastit oldum , bak bu saatte kızım yeni uyudu ben süt sağmaya çalışıyorum , kocanla bırak muhatap olma belli bir süte , iy hareketleri çok Çocuksu , önce beyinen büyümesi Lazım , babanda maddi manevi desteğini kessin size, annen yatılı olarak 1-2 hafta Kalsın canım , o 1-2 haftada kendinle ilgilen, annenle bu durumları şimdilik paylaşmadığın iyi olmuş, onlar bize kıyamıyorlar ve daha çok gaza getirebilirler , bende geçen hafta 2 defa sinir kirizine girdim , uykusuzluk incinin Huysuzluğu tek başına BAKIYOR olmak çok yordu beni eşim bu hafta Çarşamba'dan itibaren izin Aldı , ÇOĞU gün o BAKIYORNeler yaşamadım ki
Evdeyim
İnatla vermedi
Nerde olduğumu bilmeden
Yürüdüm yürüdüm
Geldim eve
Kan kusturacaksın onlara
Deli olacaksın diyor
Evdeyim şimdi
Kızıma dayamıyorum
Bunu oda biliyor
Çıkmazdayım
İdare'den
Sabırdan
Bıktım
Bi size anlatıyorum
Ne yapacağımı bilmiyorum
Senin bezinde Bi skıntı var galiba sk başına geliyor bu sızma işi. Bn hiç yaşamadım. Üstü değişirken iyice uykusu açılır normal altını hiç açmıyorum ben gece. Ve bence artık uyandırmamalıyız büyüdüler bırakalım rahat rahat uyusunlarYine gece 2'de uyandırma, kaka yapması ve sızması, baştan aşağınüstünün değişmesi, kirlilerin yıkanması, sütü bitiremedi sağsam mı sağmasam mı ikilemleri, kundağı açacağım ya iyice dalması için beklemek derken uykunun iyice kaçması...
Ben 43. gün oldum. 40 başı deniyormuş. 66 civarı yeniden olacak gibi oldu ama olmadı. Bazen peçeteye pembe yada kahverengi akıntı şeklinde geliyor. Adet değil o. Belki senin de öyledir. Adet de olabilirsin canım. Hatta çoğu kişi emzirmesine rağmen oluyor.Kızlar. Galiba adet oluyorum. Cok erken değilmi. Bugun tam iki aylık oldu bebeğim. Normal mi
Haklısın canım. Organik bez kullanıyorum. Çişi emiyor ama kakayı emiciliği çok az. Bir daha gece yatarken prima bağlayacağım. Sen ne kullanıyorsun? Çok kötü oluyor gecenin o saati üstünü çıkarmak, soğuk mendillerle silmek.Senin bezinde Bi skıntı var galiba sk başına geliyor bu sızma işi. Bn hiç yaşamadım. Üstü değişirken iyice uykusu açılır normal altını hiç açmıyorum ben gece. Ve bence artık uyandırmamalıyız büyüdüler bırakalım rahat rahat uyusunlar
Kanamam geldi akıntı değil. Cok halsizim ağrılarm başladı. Korktum bendeBen 43. gün oldum. 40 başı deniyormuş. 66 civarı yeniden olacak gibi oldu ama olmadı. Bazen peçeteye pembe yada kahverengi akıntı şeklinde geliyor. Adet değil o. Belki senin de öyledir. Adet de olabilirsin canım. Hatta çoğu kişi emzirmesine rağmen oluyor.
Haklısın canım. Organik bez kullanıyorum. Çişi emiyor ama kakayı emiciliği çok az. Bir daha gece yatarken prima bağlayacağım. Sen ne kullanıyorsun? Çok kötü oluyor gecenin o saati üstünü çıkarmak, soğuk mendillerle silmek.
Ya işte ben de uyandırmak istemiyorum. 7-7.5 saat uyuyor. Ama o zaman birincisi çok süt birikiyor, beni rahatsız ediyor ve tıkanma oluyor, ikincisi bebeğin kakasında azalma oluyor. En iyi gece emdiği için sanki o öğünü atlarsam iyi beslenmezmiş gibi geliyor. Zaten 8 saat uyuyor. 1 kere saat 2'de uyandırıyorum, böylece 4-4 uyumuş oluyor
Olabilir canım çok normal. Bir kere olup 6 ay bir daha hiç olmayabilirsin. Yada düzenli olabilirsin. Sık emziriyor musun? En az 3 saatte bir?Kanamam geldi akıntı değil. Cok halsizim ağrılarm başladı. Korktum bende
Ya enerjinden istiyorum ben lütfen :) daha 2 ayda pes etmek üzereyim dün gece bebeğim uyumak nedir bilmedi saatlerce aç kaldı galiba bu bebiş uykusu varsa açlık nedir dinlemiyor ve dün geceden beri hiç çiş yapmamış çünkü saatlerce emmedi sütü Sağdim kaşıkla ölçekle icereyim dedim ama yok galiba çözemedim daha bebeğimın huylariniGünaydın kızlar, iyi misiniz?
Yarın oğlum kızım ve ben ağız ve diş sağlığına gidecegiz iyi bir diş hekimi varmış arka arkaya randevu aldım.
İlk defa devlette diş icin muayene olacağım. Sizler diş yaptırdınız mi?
Dişim kırılmıştı ve dolgum düşmüştü.
Oğlum da dişlerinin üzerine düşmüştü kırıldı karardı zavallımin dişleri.
Kızımın da sallanan dişleri ne baktım üstten geliyor, bana çektirmiyor,
5 yaşında ilk dişlerini çektim gerisi elma yerken çıktı. Elmayi sever..
Dün de kalça ultrasonuna gittik devlet hastanesine yarım saat bile sürmedi sonra sonucu aile hekimligine verdik. İkisi de 62ye 55 çıktı, normalmis.
Yalnız 5dk sıra beklerken bi kadın pis elini uzatıp kızımın elini tutup agzindan çıkardı, tepem attı.
Bari elini tutma kıyafetini tut! Emzik versene dedi.
Tabi içimden sinirlendim o ayırdığım gözlerimi gördü.
Ben de emzik vermek istemiyorum emsin diye zayıf doğdu dedim.
Kendi kucağındaki de prematureymis emzik vermiş rahat ediyormuş.
Sen ver istiyorsan, elini ağzına götürmesi normal dedim.
Bunlari dün yazacaktım gm22ye yazayım derken unuttum,
gece bi baktım gizlifidan şimdi nicki farklı ışte ona yazayım dedim unuttum.
Ben ev işine, yemek ve hamur işine sarinca depresyondan çıktım. Kızdım mı, ya yemek yaptım ya temizlik, öyle geçiyor
Bugün 6da oğlum uyandırdı.
Ben de bebek uyumayinca kalktım bi pogaca mayaladim o mayalanana kadar zebra kek ve elmalı turta hazırladım.
Kek pogaca turta sirayla pişti.
Bebeğim esimde durmaz oldu kızım ayağında sallarken, oğlum uyandirinca artık iş bana düştü, oğlumun altını değiştirdim ve şimdi bebeğimi emziriyorum uyuyacak.
Salondan çay şıkırtısı geliyor oh ne ala
Bebegim uyursa ben de içerim.
Sabahları çayı çok seviyorum..
Korkarak kalkiyordu benim kizimda. Ama simdi hatime basladik. Aciyorum odada okuyor kabe imamlari. Nenni gibi dalip gidiyo kuzum...Kızlar ya bebeğim 2 gündür çok ağlıyor. Emmesinde uyumasında sıkıntı yok. Her şeyden sıkılıp ağlıyor. Özellikle kucağımdan indirince çok ağlıyor. Mesela ana kucağına daha koyarken gözünü kapatıp ciyak ciyak ağlamaya başlıyor. Eğer bir şekilde gözünü açıp sallanan oyuncakları görmesini sağlayabilirsem susuyor ve oynamaya başlıyor. Size de oluyor mu? Birden neden çok ağlar oldu??
Benimki de çok korkuyor ya Felak nas okuyorum ama yine aynıKorkarak kalkiyordu benim kizimda. Ama simdi hatime basladik. Aciyorum odada okuyor kabe imamlari. Nenni gibi dalip gidiyo kuzum...
Canim üzüldüm durumuna.. Ama bunlarin hepsi bi sinav dua bolca dua et saril Allah'a... birde beterin beteri var derim hep... Allah'im beterinden korusun... şükürler olsunki bebegiin seninle ve saglikli... Yer gök dua ile... dua et eşin dogru yolu bulsun diye... bende dua edecegim sizin icin...Neler yaşamadım ki
Evdeyim
İnatla vermedi
Nerde olduğumu bilmeden
Yürüdüm yürüdüm
Geldim eve
Kan kusturacaksın onlara
Deli olacaksın diyor
Evdeyim şimdi
Kızıma dayamıyorum
Bunu oda biliyor
Çıkmazdayım
İdare'den
Sabırdan
Bıktım
Bi size anlatıyorum
Ne yapacağımı bilmiyorum
Mutlaka faydasi oluyordur. Annelerin dualari nelerden koruyor nelerden. Gücünü tahmin edemezsin. Duaya devam cnm yüzüne bakarak Ayetel kursi nas felak bildiğin tüm dualari oku türkçe anlamlariyla birlikte. Mutlaka faydasi olur. Birde her mama yada meme verdigimde Ayetel kursi okuyorum ben. Birde her zaman değil ama mümkün oldugunca abdestli olmaya gayret ediyorum.Benimki de çok korkuyor ya Felak nas okuyorum ama yine aynı
Ya enerjinden istiyorum ben lütfen :) daha 2 ayda pes etmek üzereyim dün gece bebeğim uyumak nedir bilmedi saatlerce aç kaldı galiba bu bebiş uykusu varsa açlık nedir dinlemiyor ve dün geceden beri hiç çiş yapmamış çünkü saatlerce emmedi sütü Sağdim kaşıkla ölçekle icereyim dedim ama yok galiba çözemedim daha bebeğimın huylarinikeşke karşı komşum olsaydın:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?