2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar spiral taktıran veya yakın çevresinde taktırmış olan var mı ben düşünüyorum ama korkuyorum en iyi yöntem bu gibi geliyor..

Kızlar spiral taktıran veya yakın çevresinde taktırmış olan var mı ben düşünüyorum ama korkuyorum en iyi yöntem bu gibi geliyor..
Benim annem kullandı menopoza girene kadar. Çok rahat ediyorum diyordu ve öyle canı yandığından da bahsetmedi. Kızkardeşim de aşırı kanama yaptı, kullanamadı çıkarttırdı. Teyzem de aynı şekilde.. Aşırı kanama yaptığını söyledi ve kullanmadı. Ben hiç korunma yöntemi kullanmadım, o yüzden bilemiyorum. Biz eşimle zaten 2 yıl olmadı evleneli. İkinciden sonra korunma yöntemlerini düşüneceğim.

En iyi yöntem bu, ama her yöntem gibi bu da yüzde yüz değil.

1400 TLmi. E-bebekte 9 lu parçalar var 30 TLydi sanırım. Şimdilik 2 parça alınabilir. bebeklerimiz daha küçük. sonra 2 parça daha alıp birleştirirsin. ben 2 parça almıştım çok önceden. yere ilk kalın bir battaniye serip üzerine matları yerleştiriyorum. biraz kayıyor. bazen direkt halının üzerine kuruyorum. direkt çıplak yere yapılmamalı zaten soğuk çekiyorlar.

Dün bebeğime ilk kez ek gıda verdik. Doktorumuz (kabak patates havuç zeytin yağ) dan oluşan çorbayı verin dedi. Hepsini haşlayıp süzdük. Sebzeleri ezmeyin 3 hafta sonra ezerek vereceksin dedi. Çorba pişince içine 1 ç.kaşığı zeytin yağ ekledik. ılıyınca verdik. doktor ilk gün 5-6 kaşık dedi. Bizimki titreye titreye heyecan yaparak 8 kaşığı mideye indirdi. tadını çok sevdi. üzerine beni emdi. 1.hafta 5-6 kaşık. 2. hafta yarım çay bardağı. 3. hafta bir çay bardağı öğlen yemeği olarak verebilirsin dedi. 6. aya girince de günde 1 çay bardağı çorba gramını artırarak vereceğiz ve ikindi de meyve püresi. Biz de şimdilik durum bu.

ilk 6 ay ek gıda vermemeye çlışıyoruz ama. çoğu doktorlar geç kalındığı kanatinde. eğer beklersen 6. ayı, bebek yemeği reddebiliyormuş. Ek gıdayı yemek istemiyormuş. yavaş yavaş alıştırın 5. ay içerisinde dedi.

Canım ya ben sormayı tamamen unuttum, daha doğrusu nasıl olsa henüz başlamayacapım diye atladım galiba. Mesela yoğurda başladık diyelim, her gün sadece bir öğün mü vereceğiz.

Sebzenin suyunu mu verdiniz canım. Anlamadım. Doktor sonra ezip vereceksin diyince

Sebzenin suyunu mu verdiniz canım. Anlamadım. Doktor sonra ezip vereceksin diyince
Evet şimdi 4. ay bitti. 5. ayda sadece sebzeleri haşlayıp süzüyorsun suyunu veriyorsun dedi. Sebebi de kabız olmasın diye. Vücuduna ilk kez yabancı yiyecek girdiği için alışması adına. tek zararı kabız olur dedi. 3 hafta sonra ezip sebzeleri verebilirsin artık dedi.

kızlar siz de bir inceler misiniz. Googleplay de uygulaması da var. Takip ediyorum ürünleri kaliteli duruyor. ilk aylarda sadece şu organik ürünleri denemek istiyorum. netice de ilk kez yemek yiyecek bebeklerimiz. Sonra tabiki benim yediğimi elbet vereceğim. doktor gerçi tuzsuz ve baharatsız yaptığın her yemeği 8. ayda ver rahatça senin yediğini yesin dedi.
Şimdilik sadece şu 3 4 ay sadece bebekler için üretilen gıdaları vermek istiyorum. bilmiyorum doğru mudur sizce. ilk zamanlar dediğim gibi, ayrıca oldukça maliyetli bebek gıdaları da.

http://www.makarnalutfen.com/

canım bende spiral düşünüyorum ama hala kontrole gıdemedim. benim bi arkadasımın ve ablamın vucut spirali kabul etmedi. ara kanama ve adet düzensizliği yasadılar. arkadasıma dr aylık iğneleri önermiş

Benim kullanan tanidiklarim var canim cok memnun. Ben de alacagim insallah henuz bakamadim.
yaaa süper. ben cok kararsız kaldım. gece boynunu sıkarmı, iyice hareketlendiklerinde tutup çekerler mi diye. birde satan bikaç yer var nette ama güvenilir olan hangisi acaba. sahteleride varmış

Canım ya ben sormayı tamamen unuttum, daha doğrusu nasıl olsa henüz başlamayacapım diye atladım galiba. Mesela yoğurda başladık diyelim, her gün sadece bir öğün mü vereceğiz.
sordum canım ben. bizim doktor ara öğün olarak günde 1 kere verin dedi şimdilik.
ilk meyve püresi ile başlatıyor bizimki. 1. gün 3-4 çay kaşığı, 2. gün 8-10 kaşık vs vs. böyle artırarak gidin dedi. 1 hafta sonra yarım çay bardağı meyve yiyor olacakmış.
1 hafta sonra yoğurt başlayın, aynı şekilde artırarak verin dedi. yoğurda başladıktan 1 hafta sonra 1 çay bardağı yoğurt yemeliymiş.
daha sonraki hafta sebze çorbası başlayacak. patates ve havuç kesin olsun, üzerine 1 mevsim sebzesi ekleyin dedi. bu da artarak devam edecek.
herhalde 6. ay başından itibaren öğün olarak verilir diye düşünüyorum bayaa bir şeyler yiyor olacak çünkü.

Yaa ne kadar güzel :) bizim sıpa henüz 4. ayını doldurmadı, 11 gün sonra 4 aylık olacak. Bizim doktorumuz 6. aydan önce önermiyor, öyle bir konusu geçmişti de söylemişti ama 4. ay kontrolünde ben de soracağım. Çok istiyorum farklı gıdaları tatmasını.. Hatta bir an önce büyüse de annesinin yemeklerini yese diye hevesleniyorum :) Bazen biz sofrada otururken kucağıma alıyorum, sofrayı izliyor, yemekleri izliyor, bizim nasıl yediğimizi izliyor..

İnşallah hepimizin bebişleri iştahlı çocuklar olur da sofralarımızdan keyif eksik olmaz :)

Kizlar bugun 4. ay kontrolumuze gittik
Oglum bu ay 600 gr almis. Boyu da 1.5 cm uzamis. Doktor fena degil dedi.
Oturmaya cok hevesli oturtalim mi diye sordum. Kucaginizda destekle kisa sureli oturabilir dedi. Ayaklarinin ustune basmak istiyor dedim ona da izin verdi :) 4. ay asilarini ve rotanin 2. dozunu da yaptirdik geldik. Ek gida icin erken bir ay daha bekleyecegiz, 5 ay dolduktan sonra 6. ay icerisinde baslayacagiz dedi Bebegim su anda 7060 gr ve 66 cm lik bir kuzu

yaaa süper. ben cok kararsız kaldım. gece boynunu sıkarmı, iyice hareketlendiklerinde tutup çekerler mi diye. birde satan bikaç yer var nette ama güvenilir olan hangisi acaba. sahteleride varmış
Haklisin soz konusu bebekler olunca insanin aklina kirk turlu kotu senaryo geliyo. Youtube da irem guzey in bu kolye hakkinda bir videosu var. Kendisi denemis kolay kolay kopmuyormus. Bir de kopsa bile butun boncuklarin arasinda dugum oldugu icin kolye dagilmiyor bebek boncuk yutamaz. Bilemiyorum. Arkadasim verazeyn den almis sertifikali orjinal oldugunu soyledi.

Ben normalde de mercşmeği bulguru makarnayı vs migros organik bölümden alıyordum kızım için de her şeyi o bölümlerden alacağım bu site güzelmiş

Organikin de dürüstünü güvenilir olanı bulmak lazım ya organik değilse diye düşünüyor insan

Aa ben mi etkiledim seni:)
Canım bana kalsa şu an hamile kalırım o denli istiyorum her sene bir çocuk boy boy olsunlar

Gül kızım 4 ay 11 günlük 6 kilo ve 61 cm boyu da kısa kilosu da az

Tek umudum anne sütü
Sadece emziriyorum mama sadece ilk 15 gün verdik o günden beri sadece anne sütü

Hamile kalınca emzirememek tek koekum

Bebeğim kısa kalırsa ömür boyu vicdan azabı çekerim 2 yıl emzirmedim ondan böyle oldu diye

Doktorum emzir dedi hamile kalınca
Ya bulantı yüzünden emziremezsem ya sütün tadı değişirse diye korkuyorum

Yoksa tandem emzirme yapnayı hayal ediyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…