- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #51.681
Masallah canim ogluna :) biz de sunnet yaptirmistik 20 gunlukken. Ama bir aydan sonra mutlaka genel anestezi mi olmaliymis bilmiyodum. Bu olay doktoruna gore de degisebilir bir iki hocayla daha gorus derim. Yazik minicik bebeye genel anestezi vermek cok agir gelir.Kızlar oğlum Ali'm, bebeğim, miniğim bitanem, kuzum, meleğim, oğlum bugün dört aylık. Çok mutluyum, rabbime ne kadar şükretsem de az. Umutlarımın tükenmeye başladığı günlerde gelen mucizem.
Gelelim dünkü doktor kontrolüne. Öncelikle kafama göre bir doktor bulabildiğimi düşünüyorum.
Oğlum 7500gr. 64cm.miş.Ben 8 olmuştur diyordum ama olmamış. 550 gr almış bu ay. Artık ayda 1 kilo aldığı dönem sona erdi dedi.
Genel durumunu beğendi, sadece anne sütüyle beslendiğini belirttim. Eğer sütünde azalma hissedersen (bunu huysuzlanarak belli eder, anlarsın aç olduğunu dedi) yoğurt, meyva püresi ve baharatsız tarhanaya başlayabilirsin, mama tavsiye etmiyorum dedi. Bunun yanısıra çorbaları yağsız tuzsuz verme, zeytinyağı veya tereyağı ve bir miktar tuz ile hazırla, verdiğin şeyler lezzetli olsun ki reddetmesin dedi. Farklı farklı ekollerden bir sürü doktorun çok farklı görüşleri oluyor tabi ama bana mantıklı geldi. Diş kontrolü yaptı, henüz hiç belirti yokmuş.
Ordan çıkıp hemen çocuk cerrahının ofisine gittik. Bilenler bilir, oğlum 9 gün küvezde kaldığı için yenidoğan sünneti yaptıramamıştık. Bu ay için planladık, yaz tatili bitsin falan diye. Fakat doktor sadece genel anestezi ile uygulama yaptığını ve dört ayda yapmanın çok anlamlı olmadığını, ya 2 taşında ya da 6-7yaşında yapalım dedi. Çok şaşırdım o kadar insan yaptırıyor. Bu aylarda pipileri de şişman oluyor, yapışma falan olabilir dedi. Bu konuda deneyimi olanlardan bilgi bekliyorum. Başka bir cerrahla da görüşmek istiyorum aslında, çünkü bezliyken iyileşme hızlı oluyormuş. İlk ay yaptırsaydım kremle lokal anestezi ile yapıyorlarmış ne güzelkısmet
İşte böyle kızlar
Canim cok sevindim kafana gore bir doktor bulabildigine, doktor gercekten cok onemli. Benim oglum artik tamamen sari kaka yapiyor ve o sari kakali bezi ogluma antibiyotik vermeye calisan doktorun suratina yapistirmak istiyorum. Ben bu ayin sonunda goturecegim 4 ay kontrolune bakalim ne cikacak sonuclar.. bana da cok kilo almadi gibi geliyor ama sanirim boyu uzadi baya..Kızlar oğlum Ali'm, bebeğim, miniğim bitanem, kuzum, meleğim, oğlum bugün dört aylık. Çok mutluyum, rabbime ne kadar şükretsem de az. Umutlarımın tükenmeye başladığı günlerde gelen mucizem.
Gelelim dünkü doktor kontrolüne. Öncelikle kafama göre bir doktor bulabildiğimi düşünüyorum.
Oğlum 7500gr. 64cm.miş.Ben 8 olmuştur diyordum ama olmamış. 550 gr almış bu ay. Artık ayda 1 kilo aldığı dönem sona erdi dedi.
Genel durumunu beğendi, sadece anne sütüyle beslendiğini belirttim. Eğer sütünde azalma hissedersen (bunu huysuzlanarak belli eder, anlarsın aç olduğunu dedi) yoğurt, meyva püresi ve baharatsız tarhanaya başlayabilirsin, mama tavsiye etmiyorum dedi. Bunun yanısıra çorbaları yağsız tuzsuz verme, zeytinyağı veya tereyağı ve bir miktar tuz ile hazırla, verdiğin şeyler lezzetli olsun ki reddetmesin dedi. Farklı farklı ekollerden bir sürü doktorun çok farklı görüşleri oluyor tabi ama bana mantıklı geldi. Diş kontrolü yaptı, henüz hiç belirti yokmuş.
Ordan çıkıp hemen çocuk cerrahının ofisine gittik. Bilenler bilir, oğlum 9 gün küvezde kaldığı için yenidoğan sünneti yaptıramamıştık. Bu ay için planladık, yaz tatili bitsin falan diye. Fakat doktor sadece genel anestezi ile uygulama yaptığını ve dört ayda yapmanın çok anlamlı olmadığını, ya 2 taşında ya da 6-7yaşında yapalım dedi. Çok şaşırdım o kadar insan yaptırıyor. Bu aylarda pipileri de şişman oluyor, yapışma falan olabilir dedi. Bu konuda deneyimi olanlardan bilgi bekliyorum. Başka bir cerrahla da görüşmek istiyorum aslında, çünkü bezliyken iyileşme hızlı oluyormuş. İlk ay yaptırsaydım kremle lokal anestezi ile yapıyorlarmış ne güzelkısmet
İşte böyle kızlar
AsSelam kızlar tekrar :)
Kızlar oğlum Ali'm, bebeğim, miniğim bitanem, kuzum, meleğim, oğlum bugün dört aylık. Çok mutluyum, rabbime ne kadar şükretsem de az. Umutlarımın tükenmeye başladığı günlerde gelen mucizem.
İşte böyle kızlar
Anneler yaa. Bu ikinci bebek mevzunda ne düşünüyorsunuz ben bizim minik yeni yurumeye başlayınca digeri de olsun die geçio aklımdan . Yani neyime güveniosam bilmiiom ama. Hiç korunmak istemiom. Olursa da beraber buyurler diom. Ne bilim zaten annelik hayatım ı aldı yurudu bir degil 2 bebe buyutup çıkayım aradan diorum
Kızlar oğlum Ali'm, bebeğim, miniğim bitanem, kuzum, meleğim, oğlum bugün dört aylık. Çok mutluyum, rabbime ne kadar şükretsem de az. Umutlarımın tükenmeye başladığı günlerde gelen mucizem.
İşte böyle kızlar
Toplam bir ayda sadece 550 gr, ben mor tabii ama adam hemen çok normal beklenen bu, artık o tempoda gitmeyeceğiz diyince rahatladımMasaallah annesi oğluna. Bu ay benim kizda az kilo alacak sanirim. Kizin gecen hafta hasta olmustu Dr goturdugumde 2 haftada 200 gr almis gözüküyordu. Çok uzulmustum. Hahaftaya 4 aylik kontrolü olacak bakalim gelişimi nasil olmuş bu ay?
Kizlar benim kizim 2 hafta once hasta oldu. Kulagi iltihaplanmisti, oksurup hapsiriyordu. Dr antibiyotik vs verdi. Bu hafta ilaclari bitti ama kakasi çok kokuyor neden olabilir? Rengi hastayken Yeşildi ama simdi sariya dondu.
Toplam bir ayda sadece 550 gr, ben mor tabii ama adam hemen çok normal beklenen bu, artık o tempoda gitmeyeceğiz diyince rahatladım
Önsütü fazla alıyor olabilir ama yine de doktoruna danış istersen. Bir de salyası çok olup da geri yutarsa ondan olabilirmiş. Ben de bir kaç gün daha takip edip geçmezse doktora danışacağım.
Antibiyotik yapar canimKizlar benim kizim 2 hafta once hasta oldu. Kulagi iltihaplanmisti, oksurup hapsiriyordu. Dr antibiyotik vs verdi. Bu hafta ilaclari bitti ama kakasi çok kokuyor neden olabilir? Rengi hastayken Yeşildi ama simdi sariya dondu.
Valla ben de ikinciyi dusunuyorum. Ben 31 yasindayim, oyle cok ara vermek istemiyorum en gec 35te dogurma fasli bitsin mumkunse :) bu ilkbahar degil, sonraki ilk bahar calismalara baslamak istiyorum. Oglumla iki yaz tatil yapmak istiyorum cunku, anne babasiyla deniz kum gunes yapmak onun da hakki :) zaten olmasi dogmasi derken oglum 3 yasina gelecek, o kendini kurtarmis olacak kardesi gelince.Anneler yaa. Bu ikinci bebek mevzunda ne düşünüyorsunuz ben bizim minik yeni yurumeye başlayınca digeri de olsun die geçio aklımdan . Yani neyime güveniosam bilmiiom ama. Hiç korunmak istemiom. Olursa da beraber buyurler diom. Ne bilim zaten annelik hayatım ı aldı yurudu bir degil 2 bebe buyutup çıkayım aradan diorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?