2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

6 haziran doğumlu bebeğim 6 kilo ve ben mama hiç kullanmadım (ilk doğduğu günler hariç) doktorumuz da hiç mama lafı etmedi son 1 ayda sadece 400 gr almış üstelik

Ćok sagolun kızlarrr yaaa iyi geldiniz valla :) :)

Canim tulumu emzirdikten sonra mi giydiriyosun? Tulumla nasil uyutuyosun bebegini sallayarak falan mi yoksa kendi kendine mi uyuyor? Ben de istiyorum ama bu kismi hala cozemedim.

4. Ay aşılarımızı olduk biraz atesliyiz 7 de uyuyan kuz 12 de uyuyabildi umarım artmaz bu gecede uyku yok bize
Kilomuz biyumuz gayet güzel dedi hemsire. Mama+meme karışımına devam. Keşke sadece enzirebilsem. Ama son bikac gündür çok hırslı emiyor hemde oturdugum yerden. ( sadece ayaktayken emiyordu) umarım devam eder yeni yeni ogreniyo gibi emmeyi. Kan ilacı ve demir verdi. Kan icin kilo başına damla dedi ama bence 4 damla yeter tam sayisini 9. Ay belirleyelim dedi. Kizlar soracaklarim var
1. Tırnak batmasi var kıpkırmızı ayak basparmagi
2. Cok tırsık oldu kızım bakisirken elimi kaldirip sacimi düzeltmek bile korkması icin yetiyor.
3. Mama+meme veriyorum suda vermelimiyim? Hemşireye sormayı unuttum. Ek gida içinde 5. Ay bitsin oyle basla dedi ve bi liste verdi isteyene paylaşabilirim
4. Aşıdan sonra banyo olurmu?
Aklima gelenler bunlar uzun oldu biraz ama başka zaman yazmaya vaktim olmuyo sadece okuyabiliyorum

Kızlar dikkatimi çekti 4.ay aşısindan sonra uykusuzluk ve huzursuzluk başlamış face de üye olduğum gruplarda da aynı şey yaziyor
Aayy benim kızımda maalesef bütün belirtiler mevcut.hep huzursuz kucakta gezmek istiyor ve uyutmak çok zor.kiyameti koparıyor uyuyana kadar , uyuyor ama biraz sonra yine aynı.surekli uyutmaya çalışma kla geçiyor günüm.ve emzirmeye uğraşmakla ...

Genelde batık olan kısma pamuk koyulur tirnagin ete temasini engellemek için bebeklerde de işe yarar mi ya da yapilabilir mi bilmiyorum.

Emziriyorsan suya gerek yok diye biliuotum sadece mamayla beslenseydi vermen gerekirdi...

4. Ay aşilarinda banyo yasağı yoktur banyo yasagi 3. Ay aşısında var oda verem aşisindan kaynaklı

Şu ek gida olayi benim kafamda soru isareti açıkçası doğru olan 5. Ayin bitimi 6. Aya giris mi yoksa 6. Ayın bitimi mi?¿ 5. Ayini doldurup altinci aydan gün almaya baslayan bebekler genelde 6 aylık sayilmiyor mu?¿

Kafada deli sorular... biten ay soylenir diye biliyorum. Yani suan 4 bitti ama 4 aylik diyoruz aorana. Yani 6. Bitince ek gida vermeli bence sadece emziren anneler

4. Ay aşısından sonra banyo yaptırabilirsin , ama ben yinede 2 gün sonra yıkadım , zaten yazın bile 4-5 güne bir yıkardım :)))
Listeyi merak ettim canım paylaşabilir misin ?
Bende mama ₺meme gidiyorum , 60 Cc mama vereceksem 65 hazırlıyorum , 2 tam ölçek mama atıyorum
Ek gıda için bizede doktor 150. Günden itibaren tattır dedi :)

Canım öncelikle geçmiş olusn herşeyin yolunda olması çko güzel ama sen mamanın peşinden hiç su vermedinmi bugüne kadar

Verem 2. ayda olan bi aşı yanlış bilgi vermeyelim lütfen :)
ek gıda normal şartlarda 6. ay bittikten sonra yani 7 ye girince başlanır diye söyleniyor. mesela ay dolunca aşıya çağırıyolar ya öyle düşün. ama benim doktorum 5,5 aylıkken tadımlık başla 6,5 ta öğüne geç dedi

Yazıyi gonderenedim dosya buyuk diyor ayarlayabilirsem göndereyim.

Benim oğlan alt dudağını ısırıyor. Var mı sizinkilerde de?
Benim oğlum da üst dudağını emzik emer gibi çekiyor. dilini dışarı çıkarıp dudaklarına vakup yapıyor bildiğiniz. Bir de dün ilk kez beni saçlarımdan tutup kendine çekti ve yanağımı ısırmaya çalıştı. Sinirli bir şekilde ıııııııııııııı diye sesler yaptı. Yanağım ağzına girmeyince burnumu verdim, vermez olaydım ııııııııı diye ısırdı. Sanırım dişleri artık çıkacak.
benim oğlumda da ayak baş parmağının kenarında yeşil irin toplaması oldu. 2 haftada geçti. sonra diğer parmak oldu geçti. geçen hafta elinde oldu şimdi geçmeye başladı. Canım o tırnak batması değildir. tırnakları yapılandığı ve değiştiği için olması normalmiş. takip et olduğu günden itibaren en fazla 2 haftada kuruyup geçmesi lazım. yani bizim tüm tırnaklarımızda tek tek oldu yani. irin toplarken kim bilir nasıl acıyodur, kendimden pay biçerek.
Tırsması normaldir cnm ya bişey olmaz herşeyi yeni yeni her gün görüyolar fark ediyolar. zamanla düzelir o da.
ben 40ından beri su veriyorum valla. hem emiyo hem mama hem de ek gıdaya başladık bir haftadır. bol bol su veriyorum valla. 125 cclik biberonu bir günde içiriyoruz. susuz insan mı olur yA. ANNEDEN alıyolar ama bana göre susuz olmaz. bence ver cnm.
Her aşıdan sonra da banyo olmaz cnm. onu muhakkak doktoruna sor. unutursan "3 gün bekleme" aşamasını uygula.

Benim doktorum bu hafta ek gıdaya başlattı. ev yapımı yoğurt verdim pazartesi 4 5 kaşık öğürdü, tadını sevmedi.(meyve koymadan sade alıştır dedi. yemezse de meyve suyunu ekleyebilirsin dedi. böyle zorlıcam bakalım.) salı çorba verdim 8 kaşığı mideye indirdi. dün de mamadan yapılan muhallebiyi verdim (4 kaşık) onu da çok sevdi. oğlum 8 kilo oldu. bile artık :)
anne sütü de mamada içiyor aynı anda. (doktor genelde 6. ayda başlanması taraftarıyım dedi ama çok geç oluyomuş ek gıdaya geçişte. geçen bi yazıda yazmıştım. arkadaşım sadece anne sütü veriyo . 6.ayda ek gıda denedi bebek 8. aya kadar hep reddetti. o çok zorlandı bilmiyorum. herkes doktoru ne derse onu yapmalı. Ama benşm doktorum zorluk çekersin 6. ay geç dedi. 4. ay bitiminde 5. aydan gün alınca yavaş yavaş başlamalısın muhakkak dedi cnm)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…