- 24 Aralık 2015
- 531
- 472
- 103
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #52.101
Maşallah bebeği ne :) çorba ne çorbası ve mama olarak başladin .ben de ufaktan tadımlık olarak geceyim diyorum da.fikir olsun.Benim doktorum bu hafta ek gıdaya başlattı. ev yapımı yoğurt verdim pazartesi 4 5 kaşık öğürdü, tadını sevmedi.(meyve koymadan sade alıştır dedi. yemezse de meyve suyunu ekleyebilirsin dedi. böyle zorlıcam bakalım.) salı çorba verdim 8 kaşığı mideye indirdi. dün de mamadan yapılan muhallebiyi verdim (4 kaşık) onu da çok sevdi. oğlum 8 kilo oldu. bile artık :)
anne sütü de mamada içiyor aynı anda. (doktor genelde 6. ayda başlanması taraftarıyım dedi ama çok geç oluyomuş ek gıdaya geçişte. geçen bi yazıda yazmıştım. arkadaşım sadece anne sütü veriyo . 6.ayda ek gıda denedi bebek 8. aya kadar hep reddetti. o çok zorlandı bilmiyorum. herkes doktoru ne derse onu yapmalı. Ama benşm doktorum zorluk çekersin 6. ay geç dedi. 4. ay bitiminde 5. aydan gün alınca yavaş yavaş başlamalısın muhakkak dedi cnm)
Canım sanki biraz geç değil mi biz gunde 60 ml kadar mama destekli gidiyorduk doktorumuz başla geç olunca almıyorlar zor oluyor dedi. 6 haziran doğumluyuz bir elma püresini 2 öğunde yiyoruz dünde artık armut yedik birkaç gün armut devam 2 gün sonra sebze püresine geçeceğiz. 3 gün kuralını uygulatıyor bizim doktor alerji ve kabızlık ishal durumlarını denetlemek için çok sükur ek gıdaya geçtiğimizden beri sut ve mamadan daha rahat kaka yapıyor. Bu arada anne sutu ve mama devam sorun yaşamadık şimdilik şap şup yiyor bizimki7 Haziran dogumlu kızım henuz ek gidaya gecmedim ve 7 aralikta gecmeyi dusunuyorum daha aklima bazi seyler.takilmiyor degil az cok ayni olanlar ne yaptiniz gectiniz ki 1 cay kasigi maksimum vercem sonra 2. 3. ghn artcak 8. ayda tam baslamis olucam ben ayrıca burada bir doktor dahi bulamadim doktorumuz yasadigimiz yerde kaldi :S
Bizim alerji suphemiz var canım ama o olmasada boyle baslamayi dusunurum heralde pure yapmayi düşünmuyorum.sadece anne sutu aliyor.. Üstelik bir cay kaisgi sonra bi tatli kaşığı 3. gun bir yemek kaşığı vericem yapmak zorunda kalirsamda butun kaynaklar boyle.olmasi gerektigini soyluyor erken baslarsam biktirmaktan korkuyorum ayricada sindirim ve bagirsak sistemini olumsuz yonde etkileyecegini.. saglikciyim hep bunu onerdim simdi kendim yogurtla baslamak istemiyorum sap diye bakalim yasayarak gorecegiz galiba :)Canım sanki biraz geç değil mi biz gunde 60 ml kadar mama destekli gidiyorduk doktorumuz başla geç olunca almıyorlar zor oluyor dedi. 6 haziran doğumluyuz bir elma püresini 2 öğunde yiyoruz dünde artık armut yedik birkaç gün armut devam 2 gün sonra sebze püresine geçeceğiz. 3 gün kuralını uygulatıyor bizim doktor alerji ve kabızlık ishal durumlarını denetlemek için çok sükur ek gıdaya geçtiğimizden beri sut ve mamadan daha rahat kaka yapıyor. Bu arada anne sutu ve mama devam sorun yaşamadık şimdilik şap şup yiyor bizimki
Merhaba kızlar
Ben geldim özlemişim valla burayı saatlik takip ederdim nerdeyse 4 aydır hiç bakamadım Nasılsıniz kuzucuk lar nasillar hey gidi zaman geçen sene bu zamanlar aklıma geldi bide şimdi Salıncak ta uyuyan koca meleğim e baktım zaman hızlı gecio gerçekten.
Oglusum buyuyo ve gittikçe ballanio
Hepinizi öpüyorum kuzularida
Ciddi mesele yoksa hastalk aleejik vs her bebegin doktoru annesidir diye dusunuyorum.Benim doktorum bu hafta ek gıdaya başlattı. ev yapımı yoğurt verdim pazartesi 4 5 kaşık öğürdü, tadını sevmedi.(meyve koymadan sade alıştır dedi. yemezse de meyve suyunu ekleyebilirsin dedi. böyle zorlıcam bakalım.) salı çorba verdim 8 kaşığı mideye indirdi. dün de mamadan yapılan muhallebiyi verdim (4 kaşık) onu da çok sevdi. oğlum 8 kilo oldu. bile artık :)
anne sütü de mamada içiyor aynı anda. (doktor genelde 6. ayda başlanması taraftarıyım dedi ama çok geç oluyomuş ek gıdaya geçişte. geçen bi yazıda yazmıştım. arkadaşım sadece anne sütü veriyo . 6.ayda ek gıda denedi bebek 8. aya kadar hep reddetti. o çok zorlandı bilmiyorum. herkes doktoru ne derse onu yapmalı. Ama benşm doktorum zorluk çekersin 6. ay geç dedi. 4. ay bitiminde 5. aydan gün alınca yavaş yavaş başlamalısın muhakkak dedi cnm)
Cok tesekkur ederim canim cevaplarin icin. Ama tırnak batmasi yesil degil irin degil kipkirmizi ve yaklasik 1 aydır var sol basparmakta. Ben tulumlara suc buluyorum. Artik buyuyo ve hareketliayagini uzattikca belki tirnaga baski yapiyo diye dusunuyorum artik normal pant ve corap giydiriyorum hos onuda surte surte cikario cadimBenim oğlum da üst dudağını emzik emer gibi çekiyor. dilini dışarı çıkarıp dudaklarına vakup yapıyor bildiğiniz. Bir de dün ilk kez beni saçlarımdan tutup kendine çekti ve yanağımı ısırmaya çalıştı. Sinirli bir şekilde ıııııııııııııı diye sesler yaptı. Yanağım ağzına girmeyince burnumu verdim, vermez olaydım ııııııııı diye ısırdı. Sanırım dişleri artık çıkacak.
benim oğlumda da ayak baş parmağının kenarında yeşil irin toplaması oldu. 2 haftada geçti. sonra diğer parmak oldu geçti. geçen hafta elinde oldu şimdi geçmeye başladı. Canım o tırnak batması değildir. tırnakları yapılandığı ve değiştiği için olması normalmiş. takip et olduğu günden itibaren en fazla 2 haftada kuruyup geçmesi lazım. yani bizim tüm tırnaklarımızda tek tek oldu yani. irin toplarken kim bilir nasıl acıyodur, kendimden pay biçerek.
Tırsması normaldir cnm ya bişey olmaz herşeyi yeni yeni her gün görüyolar fark ediyolar. zamanla düzelir o da.
ben 40ından beri su veriyorum valla. hem emiyo hem mama hem de ek gıdaya başladık bir haftadır. bol bol su veriyorum valla. 125 cclik biberonu bir günde içiriyoruz. susuz insan mı olur yA. ANNEDEN alıyolar ama bana göre susuz olmaz. bence ver cnm.
Her aşıdan sonra da banyo olmaz cnm. onu muhakkak doktoruna sor. unutursan "3 gün bekleme" aşamasını uygula.
Valla öyle oldu canimcimDur ates almaya mi geldin :) zaman geciyor ve sikintilar azaliyor cok şükür :)
aa bizde 7 haziranlıyız :)7 Haziran dogumlu kızım henuz ek gidaya gecmedim ve 7 aralikta gecmeyi dusunuyorum daha aklima bazi seyler.takilmiyor degil az cok ayni olanlar ne yaptiniz gectiniz ki 1 cay kasigi maksimum vercem sonra 2. 3. ghn artcak 8. ayda tam baslamis olucam ben ayrıca burada bir doktor dahi bulamadim doktorumuz yasadigimiz yerde kaldi :S
canmı hg ben gruptan çıktım ama instagramın varsa supersemra diye arat orda mavi gözlü bebekve kadın resmi var onu ekle dm at numaranı eklesinSelamunaleyküm herkese. 16 06 2016da 3kg 50cm boyunda normal doğumla yusuf emre yi dünyaya getirdim şu anda oğlum 6800 gr benide watsapp grubuna alırmısınız
Canim tulumu emzirdikten sonra mi giydiriyosun? Tulumla nasil uyutuyosun bebegini sallayarak falan mi yoksa kendi kendine mi uyuyor? Ben de istiyorum ama bu kismi hala cozemedim.
Çok sağol canım bebişinle mutlu huzurlu sağlıklı günler diliyorumcanmı hg ben gruptan çıktım ama instagramın varsa supersemra diye arat orda mavi gözlü bebekve kadın resmi var onu ekle dm at numaranı eklesin
Doktor canım çünkü bebek o burda iyi fikirler gelmeyebiilirYa bişey sorcam bebişimin kulağı ağrıyor elini kulağına götürüp ağlıyo ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mi
Kızlar dikkatimi çekti 4.ay aşısindan sonra uykusuzluk ve huzursuzluk başlamış face de üye olduğum gruplarda da aynı şey yaziyor
Yarın götürcemde bu akşamı nasıl idare edecem bilmiyorum olmazsa acilen giderimDoktor canım çünkü bebek o burda iyi fikirler gelmeyebiilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?