2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Günaydın:)

Dün kızımın anne yanı beşiği geldi. İndirime girince kullanışlı olur diye düşünüp anne yanı beşik aldım. Şimdi içine cicili bicili kumaş almak onları sermek için deli oluyorum. Otobüse binip çarşıya gitsem diyorum ama annem de kocam da otobüse bindiğimi öğrenirlerse çok kızarlar. Böyle onlara bağlı yaşamakta çok zor, insanlar bana şöförlük ediyorlar resmen. Oysa ki ven çok iyiyim. Bi onları ikna edemiyorum :)
Günaydın :) aman canım iyiyim diyorsun ama dikkat et az kaldı biraz daha sabır

kızlar merhaba.
Arkadaşım acil sezaryen oldu. Bebeği rahim içinde kakasını yapmış. Yememesi için 39 haftalık aldılar. Duyunca bayağı şaşırdım. Kakasını yerse beyin fonksiyonları tamamen duruyor ve felç geçiriyomuş bebek.
Allah yardımcıları olsun ikisininde
Bi belirtisi falan olmuş mu peki

Günaydın kızlar :KK66: dün akşam yatarken ishal başladı gece uyutmadı pek. Ya lavabodaydım ya ağrım vardı. Şu an biraz azaldı ama hala devam ediyor kendimi takip altına aldım. Sadece kafamı karıştıran 2 saattir adet olacakmışım gibi alt karın bölgemde sürekli bıktırıcı hafif-orta şiddette bi ağrım var şiddeti hep aynı gibi ve sürekli. Rüyamda da kahverengi leke gelmiş doğum çantasını alıp hastaneye gitmeye çalışıyordum. Hayır olsun inş. Doktorum 100 km uzakta ama yakında gidebileceğim 30 km mesafede bi kadın doğumcu var ara ara rahatsızlanınca gittiğim. Gitsem mi acaba kararsız kaldım
Günaydın canım
İshal olmak iyi değil ya
Sancın var ama düzensiz demekki
Bence git ya da bir ara ihmal etme
Geçmiş olsun inşallah bişi çıkmaz

Kızlar ben misafirlere pasta kurabiye yapmayı hiç düşünmüyorum
Bim de elmalı kurabiye var elde yapılmış gibi çok güzel ondan alacağım birde küçük simit şeklinde tuzlu kurabiye var onlardan ikram edeceğim
40 ı çıkınca da mevlüt okutmayı düşünüyoruz hem kuran okunmuş olur hem topluca misafirler aradan çıkmış olur

kızlar birşey sorucam. aramızda doktor hemsire olan arkadaslarımız vardır. bu hastanelerdekı kontrol süresi örneğin 10 gün ise kı benım hastanemde oyle bu 10 iş günü üzerinden mı degerlendriliyor. yanı cumartesı pazarlar yada sadece pazarlar ve resmi tatiller de sayılıyor mu? randevu alacagım ve 1 2 gun ıcın tekrar ucret ödemek istemiyorum eger oluyorsa? bilgisi olan paylaşabilir mi

kızlar birşey sorucam. aramızda doktor hemsire olan arkadaslarımız vardır. bu hastanelerdekı kontrol süresi örneğin 10 gün ise kı benım hastanemde oyle bu 10 iş günü üzerinden mı degerlendriliyor. yanı cumartesı pazarlar yada sadece pazarlar ve resmi tatiller de sayılıyor mu? randevu alacagım ve 1 2 gun ıcın tekrar ucret ödemek istemiyorum eger oluyorsa? bilgisi olan paylaşabilir mi
10. günden sonra ödeniyor.Hafta sonları sayılıyor canım.

Güle güle kullanın cnm.
Ben biniyorum otobüse. hem de ilk aylardaki gibi de sıkıntı olmuyo. ilk aylarda sarsıldıkça acıyodu karnım. şimdi çok rahatım valla ayakta da gidiyorum, boş olursa oturuyorum da. resmen dengemi sağlıyo, sağa sola sarsılmıyorum :) doğuma kdr da binicem heralde çalıştığım için.

Ben de binerim aslında. İlk duraklardayız biz kesin otırurum. Büyük modern otobüslerden geliyor zaten çok da sıkıntı yaratmaz. Ama eşim falan neden yapıyorsun ne gerek var diye kızar zira kanama yaşadığımdan beri peynir almaya bile göndermiyor. Çok dikkatli birşey olmasın diye. Araba kullanırken de tüm çukurlara dikkat ediyor sarsılmasın bebek diye :)

Ben 1 gecelik 2 pijama almıştım. Bir pijama da kayınvalidem almış 3 oldu.
Geceliğim lohusa geceliği değil önü düğmeli. Lohusa geceliklernin boyu biraz kısaydı. Bunu uzun buldum o yüzden aldım. İnternette modellerine baktım aldıklarımın ama bulamadım. Kendileri de hastane çantasında :)
Ne güzel aenin çokmuş. Gerçekten de hastanede insana yedek çok gerekiyor. Terleme ya da malum kanamanın çok oluşu yüzünden. Güle güle kullan canım. Sağlıkla inşallah :)

Kızlar hastanede giymek için pijama ya da gecelik aldınız mı? Ben pijama takımı aldım ama gecelik alamadım daha. Lohusa takımı alsam bir daha giymeyeceğim diye almak istemedim. Aldıklarınızın fotoları varsa atabilir misiniz acaba? Benim aldığım pijama takımı alttaki fotodakinin kırmızısı. Oğlum olacak ama ben kırmızı aldım

Ben gecelik kullanmayı seviyorum o yüzden 3 tane gecelik aldım ikisi beyaz biri yavruağzı. 1 tane de beyaz sabahlık koydum çantaya.

Canım bende 9. Gün muayene son diye biliyorum
Yani diyelim ki çarşamba dr gittin haftaya cuma ya ücretsiz gidebilrsin ama 10 . Gün cumartesi olduğu için cumartesi ücret alırlar

bir geceliğim var.daha önceki doğumumda aldım ve hastane dışında bir daha giymedim.o yüzden ikinci defa almadım. onu kullancam.Sonda takılı iken gecelik rahat oluyor.Kanama kontrolünde falan.Pijama da bir tane yetiyor ama bir yedek iyi olur diye düşünüyorum.

ben de misafirden ziyade kızıma bişeyler hazırlayığ koymak istiyorum.Kardeş geldi isteklerim yerine gelmiyor psikolojisine girmesin sonra:)

bence de bir görün canım.en azından nst ye girersin.Sıvı kaybı doğumu tetikleyebilir.Sıvı alımını artır bence.
Gecelik daha rahat oluyor. İlk doğum epidural sezaryendi. Galiba sonda takılmadı. Hani operasyon sırasında takıldıysa haberim yok ama doğumhaneden çıktığımda sondasızdım. Ama yine de gecelik iyi. Sonuçta dikişler olacak. Rahat olur.

Ben gecelik kullanmayı seviyorum o yüzden 3 tane gecelik aldım ikisi beyaz biri yavruağzı. 1 tane de beyaz sabahlık koydum çantaya.
Benim çok az daha almam lazım. Ama önden düğmeli alayım dedim lohusa tarzı değilde lohusa tarzı olunca sonra giyilmez diye düşündüm. Sabahlıklı alsam bir tanesini hastanede koridorda falan giyerim dedim

Arabamız geldiii biz gezmeye gidiyooook :halay::halay::halay:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 89
  • image.webp
    image.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 87
Gül'e Gül'e kullansın canım Bebeğin :)) çarşıya çıkacaksanda arabayla git canım yada taksiyle ... Bende çok özenmiştim ama biz uyku seti şeklinde takım aldık .. Yorganı pikesi nevresimi yan korumaları hepsi vardı içinde ... Şimdiden 3 tane battaniyesi var...

Güle güle kullansın inşallah. Uzun uzun uyusun :) şu an geçen ay doğum yapan arkadaşım uykusuzluğun zorluğunu anlatıyor WhatsApptan. Sağlıklı,huzurlu, uslu bebeklerimiz olsun inşallah

Back
X