2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kızlar bunu daha önce sormuştum ama belki o günden bu güne bir şey değişmiştir. Karnınızda çok hafif nefes alma hareketi gibi bir hareket gördüğünüz oldu mu? Hıçkırık gibi kuvvetli değil. Tam bebeğin sırtının olduğu yerde.

Kızlar bunu daha önce sormuştum ama belki o günden bu güne bir şey değişmiştir. Karnınızda çok hafif nefes alma hareketi gibi bir hareket gördüğünüz oldu mu? Hıçkırık gibi kuvvetli değil. Tam bebeğin sırtının olduğu yerde.
Ewt iki üç kere gördüm ben de. Ne ilginç di mi, hava olmayan yerde. Belki de tam amniyos sıvısını içerken denk geliyoruzdur.

• Beğen
Reactions: 9ay
Sezaryan kesi değil dikiş. Kaç kat dikiliyorsun hastaneden çıkartmıyotlar pansumanına hemşireler geliyor.. Ayağa kalkamıyorsun..

Diğeri minik bir dikiş. Hemen kendin kalkıp duşunu alıyorsun.. Hiç aynı şey olur mu??

Sezaryncı doktotlar böyle yapıyor bebek büyür yorulursun uzun süre bekleyemezsin dayanamazsın acı çekmeye değer mi.. Orda da dikişin olacak negerek var.. İnsanı çökertip hop sezaryana alınıyor..

Doğum denen olayı tek başına bi ebe de gerçekleştirebilir ama dezaryana ameliyt ekibi giriyor al aradaki fakr işte..
Biliyorum canım fark olduğunu arkadaşa doktoru bebek büyük çok kesi olur sezeryan olsun demiş ya. Sanki sezeryan da kesmiyorlar gibi. O yüzden dedim ben hangisi daha kötü diye. Yani cevabını bildiğim şeyi soruyla yönelttim.

Selam kızlar ayın 2sinde minik meleğimi spinal sezeryanla kucağıma aldım. 2650 gr doğdu fıstığım sağlıklı şükür. Tek sıkıntımız süt. İlk 2 gün gelmedi 3. Gün yani dün geldi ilk kez ama kızım ilk günden beri iyi emmiyor 3-4 defa çekiyor duruyor sonra tekrar 3-4 defa çekiyor yani 10 dk emzirdiysem 3 dksı emiyor geri kalanı boş geçiyor. İlk günden beri mama verdim mecbur ama öncesinde hep emzirip sonra mamasını veriyorum dün süt gelince o da ememeyince göğüslerim ağrıdı şişti iyice. Bugün lansinoh elektrikli süt sağma makinası aldım birazdan onu kullanmaya başlıycam inş artar sütüm. Allahım doğum yapmamışlara hayırlı doğumlar doğum yapmışlara da neşeyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş

Selam kızlar ayın 2sinde minik meleğimi spinal sezeryanla kucağıma aldım. 2650 gr doğdu fıstığım sağlıklı şükür. Tek sıkıntımız süt. İlk 2 gün gelmedi 3. Gün yani dün geldi ilk kez ama kızım ilk günden beri iyi emmiyor 3-4 defa çekiyor duruyor sonra tekrar 3-4 defa çekiyor yani 10 dk emzirdiysem 3 dksı emiyor geri kalanı boş geçiyor. İlk günden beri mama verdim mecbur ama öncesinde hep emzirip sonra mamasını veriyorum dün süt gelince o da ememeyince göğüslerim ağrıdı şişti iyice. Bugün lansinoh elektrikli süt sağma makinası aldım birazdan onu kullanmaya başlıycam inş artar sütüm. Allahım doğum yapmamışlara hayırlı doğumlar doğum yapmışlara da neşeyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş
Gozun aydin canim tekrar allah saglikli omur versin bizde insallah sag salim kavusa lardan oluruz

Canım gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün :)

Merhaba arkadaşlar.
Bebeğine kavusanlari tebrik ediyorum. Bekleyenlere de kolay kavuşmalarıni diliyorum. Hepinizi ve bebeklerinizi öpüyorum.

Perşembe günü muayene olmuştum ve cuma sabah yatışım yapıldı. 9saat suni sancı tık demedi. Ne sancı ne açılma be kanala inme. Zaten riskli gebelikti. Acil sezeryana alındım. Tüplerimi de bağlattık. 16da doğdu bebeğim. 2normal doğumdan sonra sezeryan çok ağır ve acılı geldi. En kötüsü kalkamamak. Kalkınca yatamamak. Ama bebegimin canı sağolsun. Ona kavuştuk ya bu acılar geçer inşallah.

Sezeryandan 40dk falan sonra uyandım eltim bebeğimi emzirtti hemen. Serumlar takıldı hep. 8saat sonra ağızdan sıvı almaya başladım. 12saat sonra yataktan kalktım, sonda çıkarıldı. Idrarimi yaptım. 16saat sonra gazımı çıkardım katı gıdaya başladım. 24saat sonra taburcu oldum. 36saat sonra evde büyük tuvaletimi yaptım. Ağrı kesici etkisini yitirince felaket oluyor. Gunde3 parol diyor ama ben 4e çıkarmayı düşünüyorum. Biraz toparlanmam lazım. 3çocuğum var. Ve oglum bezli biberonlu. O da daha ana çocuğu.. Görümcem eltilerim ablam gelip gidiyor. İşleri yapıyorlar. Oğlumla eşim ilgileniyor. Kızım da ayak işlerini yapıyor. Umarım toparlanirim da sütüm artar. Mama vermemek için sürekli emziriyorum. Tuvalete yemeğe zor vakit ayiriyorum. Kızım kakasini 8saat falan sonra yaptı. 20saat sonra ilk çişini yaptı. Bendeki gaz da etkiledi biraz. Rezene kimyon cayi içiyorum. Komposto meyve suyu iciyorum. Kahve narkozun etkisini atiyormus sabah içtim

İnşallah canım ne güzel dedin, içim ferahladı!

Aksini düşünme:)

Biliyorum canım fark olduğunu arkadaşa doktoru bebek büyük çok kesi olur sezeryan olsun demiş ya. Sanki sezeryan da kesmiyorlar gibi. O yüzden dedim ben hangisi daha kötü diye. Yani cevabını bildiğim şeyi soruyla yönelttim.
Kusura bakma canım ben aradan girip çıkınca böyle kluyor:)) inşsağlıkla doğruurz hepimiz ve kokaylıkla..

Pompadan önce de sıcak su tut memelere duşta canım bayağı etkisi olur.

Back
X