2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Korse takıyorum gün içinde. Dikişlerim de 10 günde iyileşti. Artık rahat oturup kalkıyorum. Ama popişim çok fena. Hala tuvalet sıkıntım var. Şimdi ona çözüm arıyorum.

Paçalı korseye geçeyim diyorum. Bu sıcakta bunaltır mı ne dersiniz?

Geçmiş olsun canım. Bulabilirsen sarı kantoron yağı na pamuk batırıp makata atıyorsun. Yarım saat sinra wcye gidiyorsun. Bulamazsan zeytinyagi da iyi sonuç veriyor. Bi de günde 5 zeytin çekirdeği yutarsan geçer inşallah. Ben de yaşamıştım.

Kizlar fitil seklinde suni sanci alip dogumu baslatilan varmi aranizda yarin doktor o sekilde vericek :( kendi sancin gibi yavastan gelicek dedi 8-15 saat arasinda etki ediyo dedi. Acilmam oluncada dayabamayacagin noktada epidural vericem korkma dedi off epidural icin acilma kac cm olmali en az ?

Devlette doğum yapan var mi aranızda kaça kadar bekletiyor en fazla ? İsteğe göre sezeryan yapılıyor mu ? Bir de sezeryan dan önce bir problem yoksa suni sancı deneniyor mu ?

Ben devlete gittim. Benim takvime göre 41 bitince uyarıcı muayene yaptı doktor. Açılma 1buçuk cmdi. Gece sancim oldu gibi Sabaha hiç sancim yoktu. suni sancı verildi. 9 on saat sancıdan sonra hiç bi sey olmadı ne sanci ne açılma. bebeğin suyu 1aydır az olduğundan riske giemenek için aglamama rağmen beklerim dememe ragmen acil sezeryane alındım.

Benim plesentam sorunluydu bence zaten ucu giristeydi. Doğumu plesenta yaptırır. O kadar sancıda uyudum. 40gut verdiler. Yanımdaki bayan 24saat suni sancı da üstelik 12guttu 16ya çıkardılar. Sessiz sedasız digurdu maşallah. Bebeği 3800grdi.
Geç döllenme olduğundan ultrason 37 38 haftalık gösteriyordu. Üstelik bacak boyu pek uzamıyordu ve kilo alımı az oluyordu. Suyu sınırda olduğundan 1ay öncesinde sezeryanle alınacaktı o zaman da direttim ağladım bol su içsem de suyu çok da çoğalmadı.

Tüplerimi de bağlattım.

Kizlar fitil seklinde suni sanci alip dogumu baslatilan varmi aranizda yarin doktor o sekilde vericek :KK43: kendi sancin gibi yavastan gelicek dedi 8-15 saat arasinda etki ediyo dedi. Acilmam oluncada dayabamayacagin noktada epidural vericem korkma dedi off epidural icin acilma kac cm olmali en az ?

Bana verdiler canım serumdan daha iyi bence. Ama Çok sürmeden sezeryane alındım. Propes diyorlar sanırım. Onun doğal hali sperm sıvısı imiş. Biz riskli diye eşimle uzak durduk. Belki de ondan rahmim hic yumuşamadı. Diğer gebeliklerimde hiç uzak durmamistik

Bana verdiler canım serumdan daha iyi bence. Ama Çok sürmeden sezeryane alındım. Propes diyorlar sanırım. Onun doğal hali sperm sıvısı imiş. Biz riskli diye eşimle uzak durduk. Belki de ondan rahmim hic yumuşamadı. Diğer gebeliklerimde hiç uzak durmamistik
Canim benim rahimde yumusama var dedi doktor bugunku muayenede 1cmde acilma olmus etkisi olurmu bilmiyorum senin neden sezeryan oldu peki :(

Kizlar fitil seklinde suni sanci alip dogumu baslatilan varmi aranizda yarin doktor o sekilde vericek :KK43: kendi sancin gibi yavastan gelicek dedi 8-15 saat arasinda etki ediyo dedi. Acilmam oluncada dayabamayacagin noktada epidural vericem korkma dedi off epidural icin acilma kac cm olmali en az ?
Öyle bir başlangıç sınırı yok canım, sen sıkıntıya girdiğinde söyle yapar doktorun.

Canim benim rahimde yumusama var dedi doktor bugunku muayenede 1cmde acilma olmus etkisi olurmu bilmiyorum senin neden sezeryan oldu peki :KK43:

Gelişmesi önce 10gün geri diyorlardı sonra 2hafta sonra 3hafta dediler. Bacak boyu uzamiyor gibiydi. Suyu bitmek üzereydi ama aşağıdan değil benden ya da plesantadan kaynaklı. Kanala girmedi ve açılma olmadı. Yumuşama az oldu. Suyumu patlatamadilar. İlk önce propes deneselerdi belki daha iyi olurdu ama dert değil. Sadece bu da normal olsun diye kafaya takmıştım o yüzden zor kabullendim. Tabi ki Bebeğim kucağımda cok şükür anesteziden uyanirken bile bebeğim diye ağlayarak uyandım . tuplerim bağlandığı için de seviniyorum.

Daha erken alacaklardı ben normal doğmasını beklemek istedim. Plesenta aşağıdaydi ve ucu giristeydi. Bi de idrarimda protein çıkmıştı ufaktan ufaktan gebelik zehirlenmesine doğru gidiyordum.

Gelişmesi önce 10gün geri diyorlardı sonra 2hafta sonra 3hafta dediler. Bacak boyu uzamiyor gibiydi. Suyu bitmek üzereydi ama aşağıdan değil benden ya da plesantadan kaynaklı. Kanala girmedi ve açılma olmadı. Yumuşama az oldu. Suyumu patlatamadilar. İlk önce propes deneselerdi belki daha iyi olurdu ama dert değil. Sadece bu da normal olsun diye kafaya takmıştım o yüzden zor kabullendim. Tabi ki Bebeğim kucağımda cok şükür anesteziden uyanirken bile bebeğim diye ağlayarak uyandım . tuplerim bağlandığı için de seviniyorum.

Daha erken alacaklardı ben normal doğmasını beklemek istedim. Plesenta aşağıdaydi ve ucu giristeydi. Bi de idrarimda protein çıkmıştı ufaktan ufaktan gebelik zehirlenmesine doğru gidiyordum.
Cok gecmis olsun canim atlatmssin ne mutlu sana. Her serde bi hayir vardir elbet.. Bizimkindede hayrini gorucez bakalim. Bu arada tam 40+0ken gelmis olcak bnmde insallah. Tam gunu oluyo

Fitil dediği rahim yumuşatıcı çok kolay bir doğumun olacak:) işlerini biliyor doktorlar rahmini yumuşatacaklar açılman olacak sancın olacak artınca hop epidural :)

Ben devlete gittim. Benim takvime göre 41 bitince uyarıcı muayene yaptı doktor. Açılma 1buçuk cmdi. Gece sancim oldu gibi Sabaha hiç sancim yoktu. suni sancı verildi. 9 on saat sancıdan sonra hiç bi sey olmadı ne sanci ne açılma. bebeğin suyu 1aydır az olduğundan riske giemenek için aglamama rağmen beklerim dememe ragmen acil sezeryane alındım.

Benim plesentam sorunluydu bence zaten ucu giristeydi. Doğumu plesenta yaptırır. O kadar sancıda uyudum. 40gut verdiler. Yanımdaki bayan 24saat suni sancı da üstelik 12guttu 16ya çıkardılar. Sessiz sedasız digurdu maşallah. Bebeği 3800grdi.
Geç döllenme olduğundan ultrason 37 38 haftalık gösteriyordu. Üstelik bacak boyu pek uzamıyordu ve kilo alımı az oluyordu. Suyu sınırda olduğundan 1ay öncesinde sezeryanle alınacaktı o zaman da direttim ağladım bol su içsem de suyu çok da çoğalmadı.

Tüplerimi de bağlattım.

Anladım canım sagolasin ilgilendigin için. Benim de pazartesi 40 bitecek 5 gun kaldı. Acaba desem bana da suni sanci verip sancilari başlamaz mi hic sancim yok çünkü. Kasilmalarim var sadece. Benimki de 2 haftadır hic büyümüyor hep ayni boyutta. Perşembe kontrol var gitsem yine ayni boyutta çiksa sezeryan a alırlar mi beni ? 3 haftadır ayni boyutta olacak eğer ayni boyuttaysa. 2 haftadır büyümemişti çünkü.

dlrsordn dlrsordn ben de çok panik bi haldeyim ya inşallah allah yardım eder ama güzel düşünelim.
Canim rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah. Bende suan yanimda duran bos kuvoze bakiyorum yarin yanimdami olcak diye nstyr bagladilar simdi yine tamda yatmis uyumaya calisiyodum. Sanirim sancim cikiyo surekli

Ya benim moralim bozuk :KK43: ilk banyosunu teyzem yaptirdi bebisin ben aglamiyoken sakinken banyoya girmesini istedim ama cok acele ettiler agliyoken yaptirdi teyzem ya banyoyu hic sevmez de sudan korkarsa bebegim :KK43:

Buyuklerin faydasi oluyor da bazen dinlemiyorlar ama beni bugun dinlemediler ben bekleyelim biraz sakinlessin aglamasin dedim :KK43:
Cok uzuluyorum boyle hayal etmedim :KK43:

Of annelik bu yonlerden zor iste yoksa bebeginle ilgilenmek harika bsey :KK43:

Bebegim omur boyu sudan korksun istemiyorum sizin ilk banyolariniz nasildi :KK43:

Bir de mesela mamayi zar zor biraktirdim bn biraktircam dedikce esim kiyamadi annem kiyamadi verelim diye onu biraktim

Simdi de biberonu biraktirmak istiyorum ama cocuk cok aglayinca esim tutturuyo yeter aglamasin biberonla ver diye

Ee ben de emmeyi birakir diye korkuyorum silikon uç, biberon, mama fln bunlari biraktirmak istiyorum ama annem de esim de kiyamiyo bebege hadi verelim diye beni yildiriyorlar ben de kiyamiyorum veriyorum

Esim 1 haftalik cocukla ucakcilik oynuyo ucuruyo cocugu fln yapma askm yapma btnm deyince uzuluyo

Annem teyzem fln nedense bi esim ne zmn kucagina almaya kalksa aman dur alma diyorlar esimin morali bozuluyo onlardan gizli aliyo

Ben koynumda uyutmak istiyorum kokuna alismasin diye tutturuyolar

Ben ozluyorim bebegimi uyurken yatagima aliyorum alistirma diyolar

Annelik bu yonlerden zormus iste

Ilk bebegim diye ben de surekli koklamak istiyorum kucagima almak istiyorum :KK43:

Annem olmasa mahfolurdum cok iyi bakiyo bana hakkini asla odeyemem esim de oyle cok yardimci iste kiyamiyolar bebege ondan boyle skntilar cikiyor

Back
X