canım sat ımız aynı :)Dunyayi cevreledik burda Haziran anneleri olarakBen de Cin'de yasiyorum
Uygulama biraz saçma ve ilk kez duyuyorummerhabalar...ben de de bişraz biraz boş boş böğürmeler başladı.. bugun kalbini inşallah dinleyebilirz..
kızlar benim olduğum yerde özel hastanede kadın doğumcu yok arıyorlar.. devlet hastaneeri malum çok yoğun ve iş saatlerime de pek uygun değil. klinik 1 tane o da kontrol 100 tl imiş. o ultrason çıktısı 25 tl.. iyi mi sizce. bir de devlette de bu ultrason fotosunu alabişliriz değil mi?? cevap lütfennn
Merhaba ınsallah Allah gönlüne gore verir ..Arkadaslar Merhaba bir sıkıntım var lütfen yardımcı olur musunuz.
Bnde polikistik over var. 6 aydır bebek istiyorduk çok şükür tedavi olmaya gerek kalmadi
bu ay adetim 3 gun geçince. 3 .gun akşam 8 gibi işten gelince hemen gebelik testi yaptım çok silik çıktı. 4. Gün sabah ilk idrar ile tekrar yaptım yine silik çıktı ikinci çizgi. Hemen sağlık ocağına gittim kan verdim ertesi gün aldım beta hGC 84.74 çıktı. 2 gün sonra beylikduzu tip merkezine gittim ve tekrar kan verdim 5. Gün oluyor yani 91.12 çıktı doktor çok kötü 2 katı olmasi gerekirdi dedi ultrason da baktı rahim De kalinlasma var dedi ve pazartesi yine gel dedi yani bugün. Ama sağlık ocağından aradılar beni gitme pazartesi günü çarşamba git dedi yani 14 ekimde. Mak farkı olabilir dedi. Geç döllenme olmuş olabilir . 5 haftalik gibi gözükse bile aslında 1 haftalik olabilir dedi
Çok korkuyorum değer 2 katı çıkmadı diye benim gibi bir durum ile karşılaşan var mı aranızda. Birde bnde kasik agrisi çok oluyor bugün adetim geciken 10. Gün.
Tüm güzel enerjı için cok tesekkurler.Allah gönlünüzd göre dilediğinizde sağlıklı bir evlat nasıp etsın sizd insallah..Mutlu huzurlu günler dilerim:)maalesef dün regl oldum. hamile değilmişim. her işte bir hayır vardır. ama yine de bir mahzun oldum sanki. hamile kalmış olablirim olasılığı daha ağır basmıştı. kısmet herşey. ilkinde de hamile kaldığıma inanmamıştım :) komedi gibiyim.
neyse; rabbim bir avazda kurtarsın sizleri. meleklerinizi sağlıkla, huzurla alın kucaklarınıza inşaallah.
ilk bebeği olacaklar size bir tavsiyem var; hiç korkmayın, cidden korkulacak birşey yok. inanılmaz anlar yaşayacaksınız doğum öncesinde de, doğumda da ve doğum sonrası da. o yüzden korkunuzun o güzel anlarımızın önüne geçmesine izin vermeyin. herşey çook güzel olacak. hep pozitif olun. bir de güzel beslenin :)) hepinize kocaman sevgiler.
Tüm güzel enerjı için cok tesekkurler.Allah gönlünüzd göre dilediğinizde sağlıklı bir evlat nasıp etsın sizd insallah..Mutlu huzurlu günler dilerim:)
canım nerede bu grup?KIZLAR 2016 HAZIRAN ANNELERI GRUBUNA BEKLIYORUZ
canım nerede bu grup?
tamam tatlımSen varsın ki cnm
canım aynıyım bende, ev kokuyo eşim kokuyo wcye gidiyorum kendi yaptığımdan tiksiniyorum aklına gelebilcek herşey kokuyo,midem ters dönmüş vaziyette,zor yiyorum. benimde doğum 14 haziran Allahın izni ile daha kalp atışını bile duymadık ama miniciğim çok etkili :)Selam kızlar;
Bu aralar feci şekilde mide bulantılarım oluştu sabahtan akşama kadar mide bulantısı çekiyorum off inşallah çok uzun sürmezBir de koku hassasiyeti tavan yaptı sanki ev kokuyor gibime geliyor eve adımımı atar atmaz midem bulanmaya başlıyor her sabah evi yarım saat havalandırıyorum bu soğukta ama o koku burnuma yerleşmiş sanki devamlı alıyorum ki normalde titiz insanımdır sabah kalkar kalkmaz evi ciflerle paspaslıyorum delirmek üzereyim sanırım sizde de oluyor mu yardımcı olun kızlar
Allah yardımcımız olsun bu minişlerin kendileri küçük ama şimdiden etkileri büyük desene arkadaşım.beslenme kesesini gördün mü cnm?canım aynıyım bende, ev kokuyo eşim kokuyo wcye gidiyorum kendi yaptığımdan tiksiniyorum aklına gelebilcek herşey kokuyo,midem ters dönmüş vaziyette,zor yiyorum. benimde doğum 14 haziran Allahın izni ile daha kalp atışını bile duymadık ama miniciğim çok etkili :)
Allah yardımcımız olsun bu minişlerin kendileri küçük ama şimdiden etkileri büyük desene arkadaşım.beslenme kesesini gördün mü cnm?[/Q
sadece kese oluşmuş dedi doktorum gebelik kesesi rahimde, problem yok dedi, ayın 24ünde gideceğiz onu bekliyoruz bakalım. ama zor bi sürece girdk belki bulantım olmaz diyordum da başladı bu hafta, pek beslenemiyorum inşallah çabuk geçer.
inşallah canım, bideçalışıyorum ben okadar zor oluyorki. Allahım güç kuvvet versin ayakta durmam içinCanım insanın içi almıyor biliyorum ama beslenmene çok dikkat et çünkü gelişimi için en önemli zamanlar .İnşallah çabuk geçer dediğin gibi.
bende çalışıyorum hep uzanmak istiyorum Allah o gücü verecektir süper anneleriz bizinşallah canım, bideçalışıyorum ben okadar zor oluyorki. Allahım güç kuvvet versin ayakta durmam için
KategorilerAramaÜye GirişiSoru Sor
Hamileyken okunması gereken dua ve sureler nelerdir?
Hamilelikte Kuran'ı Kerim'le çokca haşir neşir olunması gerektiğini biliyorum. Ayrıca okunması gereken ayet veya sureler nelerdir?
Değerli Kardeşimiz;
Hamileyken çokça Kur'ân-ı Kerim okunmalı, dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal ile de dua edilmelidir
Çocuğun hayırlı bir evlat olması için anne istediği gibi bolca dua edip Kur'an-ı Kerim okuyabilir. Ancak hamileyken dil ile yapılan dualarla birlikte lisan-ı hal (hal dili) ile de yapılan dualar, çocuğun hayırlı bir evlat olmasında büyük rol oynar. Annenin hamileyken ya da hamilelikten önce ve sonra yaptığı davranışlar çocuğun ruh ve beden sağlığına olumlu ya da olumsuz olarak akseder. Çocuğunun hayırlı bir evlat olmasını isteyen bir anne öncelikle kendi davranışlarını Allah’ın istediği tarza çevirmelidir. Hamilelik esnasında ve hamilelikten önce ve sonraki tüm davranışların çocuğun hayatına müsbet ya da menfi tesirlerinin olacağı unutulmamalıdır.
Hamileyken İnşikak suresi çok okunmalıdır
Kolay doğum yapmanın (ve diğer işleri de kolaylaştırmanın) bir güzel yolu İnşikak suresini çok okumaktır. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Doğum yaklaşınca Ayetül Kürsi, Araf Suresinin elli dördüncü ayeti ve Felak-Nas Sureleri okunmalıdır
Peygamberimiz (asm), kızı Hz. Fatıma’nın (ra) doğum sancısı başladığında Ümmü Seleme ile Zeynep binti Cahş’a, Fatıma’nın yanına gitmelerini ve Ayetü’l-Kürsi’yi, A’râf sûresinin elli dördüncü ayetini ve Muavvizeteyni (Felâk-Nâs sûrelerini) okumalarını söylemiştir. (İbn Sünnî, s.232, No: 625)
Hamilelik döneminde el-Musavvir zikri çokça çekilmelidir
Hamile bayanlar ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah bu doğacak çocuk da bu esma-i İlahiye ile güzel ve sağlıklı olur. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Yasin-i Şerif birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır
Kırk bir Yasin-i Şerif okumak konusunda da âlimler “birçok hayırlı kapının açılması için bir tılsımdır” demişlerdir.
Hz. Enes (ra) anlatıyor: "Hz. Peygamber (asm) buyurdu ki: "Her şeyin bir kalbi vardır. Kur'ân'ın kalbi de Yâ-Sîn'dir. Kim bu sureyi okursa, Cenab-ı Hakk, bu okuması sebebiyle kendisine, Kur'ân-ı Kerim'i -Yâ-Sîn hariç- on kere okumuş sevabını verir." (Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 7, (2889)
Kadın hamilelik döneminde yeme ve içmesine dikkat etmelidir
Bir kadında, hamile kaldığı emaresi belirdiği zaman yemesine içmesine dikkat etmelidir. Bilhassa, haram ve şüpheli şeylerden sakınmalıdır.
Daha uygunu, zifaf gecesi ve daha sonrası erkek kadın yemelerine ve içmelerine dikkat etmelidir. Tâ ki: Kendisi, kadını, kendilerinden olacak çocuk; dünyada şeytandan, âhirette ise cehennem azâbından korunurlar. (Gunyet’üt Tâlibin)
Çocuğun üstün ve güzel olması için;
Sefercel,(ayva) kalbe cila, zekâ ve korkağa cesaret vermede bedelsizdir. Onu pilav ile yiyen hamilenin çocuğu üstün ve güzeldir. (Marifetnâme)
Doğacak çocuğun zeki ve gürbüz olması için;
Âla suresini Cuma günü yazıp üzerinde taşıyan kişi her türlü felakete karşı kendisini himaye altına almış olur. Bu sure hamile kadın için yazılır. Bu yazım işi ayın ilk günlerinde gerçekleştirilse doğacak çocuk zeki ve gürbüz olur. (Arif Pamuk)
9 ay boyunca devamlı yapabileceğiniz genel tavsiyeler:
1-Hep abdestli olmaya çalışmak. Özellikle yemek yerken özen gösterilmeli.
2- Hamilelik esnasında düzenli beslenmek ve temizliğe önem vermek.
3-Bütün günahlardan korunmak.
4-Müstehap olan şeyleri yapmaya dikkat etmek.
5-Sinirlenmeyip, huzurlu ve sakin olmak.
6-Kuran dinlemeye ve okumaya çalışmak.
7-Hamilelik boyunca -1 kere de olsa- Kuran-ı Kerim hatmi yapmak.
8-Hususen namazlardan sonra tevbe – istiğfar getirmek.
9-Bebek hareket ettiğinde el karnın üzerine konularak salâvat getirilip, ihlâs süresi okumak.
10-Mümin insanların yüzüne bakmak.
11-Gıybetten ve yalandan uzak durmak.
12-Namazları vaktinde kılmaya özen göstermek.
13-Devamlı Allah’ı zikiretmek ve tefekkür etmek.
14-İnsanlara yardım etmek.
15-Çocuğa hayırlı bir isim koymak.
16-Yasin Suresi bolca okunup tefriciye ve tüncina hatmi yapmak.
17- Anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olması için çocuk doğmadan ve doğduktan sonra çocukla konuşmak.
Doğumu Kolaylaştırma Duası:
Bu dualar çocuk yapacak kadınlar için okunur. Sancılanan kadının üzerine okunur. Yahutta bu ayetleri yazıp suyunu içmek de şifadır. Her iki yöndede şifa umulur. Ancak sağlam itikad etmek şarttır. (Mecmuatül Ahzab, Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi)
Allah’a emanet olunuz.
Sağol Allah razı olsun.Fakat biraz uzunca olmuş Allah her türlü duayı kabul eder.Anne ile Allahın arasında içten edilen bir dua zaten yerini bulacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?