- 15 Ekim 2014
- 1.895
- 2.456
- 133
- Konu Sahibi Ikra meyra
- #56.041
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
61 le hamile kaldim 76 kiloyumKızlar kaç kilo aldiniz? Ben 48le hamile kaldim şu an 59 kiloyum. Son haftalarda çok hızlı kilo aldım. Hedefim 12 kiloyla tamamlamakti ama hayal oldu. Homini gırtlak yemeye devam ettikçe de daha alırım yani... Bebeği besleyip bize kilo aldirmayacak bi yöntem var mı?
ben de ıkınamamaktan korkuyorum :)
epizyodan da korkuyordum ama doktorum kusura bakma yaparım zorlanırsa dedi
zaten herkes ağrıdan o kesiyi hiç hissetmediğini söyledi.
perine masajı diye bişey var, bak istersen epizyo yapılma oranını azaltıyormuş.
bildiğin şöyleyim
ben yine lavmanımı yaptırayım da![]()
zaten bağırsak boş bile olsa işeme ihtimali hep var
sağ salim kurtulalım da![]()
Canım normalde cuma olacaktı ama
1_ çocuk kafa yerleşmiş kanala
2_ su azalmış sebebini tam bilmiyorum ama böbrek genişlemesi yüzünden olabiliryada farklı bi neden bilmiyorum ki bu hafta armut yemiştim suyu fazlalaştırmıyor demekki
3_ bebekte 13 mm sol böbrek genişlemesi var doğunca daha rahatlar dedi ki tedavi gerekebilir dedi
4_ sancım 60 larda çıktı çok durmaz zaten gelecek gibi bebek dedi.
Yani bu nedenleri söyledi bize yoksa cumayı beklemek istedik biz 38 haftayı bitirmek için.
İnşallah canım doktorumuz da gelişimini tamamlamış zaten dedi o konuda içimiz rahat inşallah birde nezle grip gibi bişey var onu atlatsam süper olacak. Hayırlısıyla hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah bebişlerimizi.Hayırlısı olsun inşallah cnm benm.haftan yine de çok iyi.Hemen kucağına alıp evinze cikarsnz bize de güzel haberlrni verirsn inşallah.
Allah m şifa versn.doğumdan sonra biseyck kalmaz inşallah
Kızlar günaydın nasılsınız ?ya ben doğum yapmadan gidilcek arkadaşlara falan gidiyorum kiminin bebeği oldu kimi ev aldı hatta bugün yine gideceğim bebek görmeye.Gitmek sıkıntı değil ama boğazımı tutamıyorum hamur isi felaket yiyorum abartmıyorum geçen haftadan beri hergun hamur işi.63 kilo oldum kesin dr kizacak banaumarım bu iki haftalık kilomdan bari kızımda almış olsa ...
günaydın...sinirden deliriyorum köpürüyorum. eşimi öldürebilirim o dereceyim! Ben güne güzel başlamadım pek siz güzel başlayın![]()
Canım sıcak su bende duydum çok faydası varmış doğuma. Hatta doğumdan sonra sütün gelmesi içinde aynı işlemi göğüslere yapıyorlar sıcak suyla geliyor süt banyo yapmasa bile sıcak suya batırılmış havlu seriyorlar göğüslereGünaydın cnmcm
Dediğin masaja da baktım.bi de kegel egzersizi Die bişey var.Geçen yıl doğum yapan ve hiç kesiği olmayan arkadsm da bunları tavsiye etti.hatta zeytinyağını kızdırıp sogut onunla birlikte masaj yap dedi.kendisi dogumhaneye de ondan götürmüş zeytinyağı sürdürmüş :) yağı kızdırıp sogutunca asit oranını sifirliomssn.
Bi de sancısı başlayınca hastane odasnda banyoda bol sıcak su tutmuş.ve sonuç hiç kesiği olmadan 3 ikinmada doğum.sancı kısmı biraz yorucu geçmiş tabi ama bebeğini kucağına alınca bişey kalmams.
Dün gece Ekim annelrnde okudum galiba bi doğum hikayesi.Orda da 2 cm açıklığı varmış.daha bekle demişler.girdim banyoda dayanabldgm kadar sıcak su tuttum dio.Sonra tekrar eve gelmiş 8 cm olmuş doğum baslams doktor yetisemeyeblr bile demiş hemen hazirlamslr doktor gelmiş 3 ikinmada da bebek gelmiş.onunda kesiği olmams.
Ben böyle egzersiz masaj çok düzenli şeyleri uygulayamam ama bikackere yapcm inşallah.bi de son anda bu sıcak suya çok inaniyrm yani.Bazıları tehlikeli dio ama gözetim altında yapılmasının sakıncası yok bence![]()
Evet canim gecen hafta gittim hatta seni de etiketlemistim ama becerememis de olabilirimCanım sen emel hanıma randevuya gittin mi nasıl geçti
Canım sıcak su bende duydum çok faydası varmış doğuma. Hatta doğumdan sonra sütün gelmesi içinde aynı işlemi göğüslere yapıyorlar sıcak suyla geliyor süt banyo yapmasa bile sıcak suya batırılmış havlu seriyorlar göğüslereGünaydın cnmcm
Dediğin masaja da baktım.bi de kegel egzersizi Die bişey var.Geçen yıl doğum yapan ve hiç kesiği olmayan arkadsm da bunları tavsiye etti.hatta zeytinyağını kızdırıp sogut onunla birlikte masaj yap dedi.kendisi dogumhaneye de ondan götürmüş zeytinyağı sürdürmüş :) yağı kızdırıp sogutunca asit oranını sifirliomssn.
Bi de sancısı başlayınca hastane odasnda banyoda bol sıcak su tutmuş.ve sonuç hiç kesiği olmadan 3 ikinmada doğum.sancı kısmı biraz yorucu geçmiş tabi ama bebeğini kucağına alınca bişey kalmams.
Dün gece Ekim annelrnde okudum galiba bi doğum hikayesi.Orda da 2 cm açıklığı varmış.daha bekle demişler.girdim banyoda dayanabldgm kadar sıcak su tuttum dio.Sonra tekrar eve gelmiş 8 cm olmuş doğum baslams doktor yetisemeyeblr bile demiş hemen hazirlamslr doktor gelmiş 3 ikinmada da bebek gelmiş.onunda kesiği olmams.
Ben böyle egzersiz masaj çok düzenli şeyleri uygulayamam ama bikackere yapcm inşallah.bi de son anda bu sıcak suya çok inaniyrm yani.Bazıları tehlikeli dio ama gözetim altında yapılmasının sakıncası yok bence![]()
ay ben zaten yemekten sonra tartılmıyorum 64 65 ı görürüm galiba o zaman.Bizimde hastanedeki tartı evdekinden 500 gr fazla tartıyor ama eşime göre ben isime geleni kabul ediyormuşum:))Ben 73 oldumbenimki beni öldürecek
İnşallah evdeki tartım bozulmuştur.Çünkü arada kendimi çok şiş hissettgmde 74 75 bile goruyrm.utanmasa 76yazcak
![]()
ilk doğumumda suyum geldi ben direk banyoya girip sıcak suyla dus aldım tabi esim kapıda bekledi hemen saçımı kurutup hastaneye gittim.Şükür çok zorlanmadan kızımı dünyaya getirdim inşallah bunda da kolay doğumlar nasip eder Rabbim hepimizeCanım sıcak su bende duydum çok faydası varmış doğuma. Hatta doğumdan sonra sütün gelmesi içinde aynı işlemi göğüslere yapıyorlar sıcak suyla geliyor süt banyo yapmasa bile sıcak suya batırılmış havlu seriyorlar göğüslere![]()
Oncelikle bu guzel ve uzun anlatımın için cok tesekkur ederim :) harıka anlatmıssın ve bunu okuyunca hadıııı sende yapabilirsinnnn dedım :)) vınnvınnn :))Resmen yazmaya üşendim bu saate kadar :))
Ben oğlumu normal doğurdum ki doğumum çok da kolay olmadı akşam 18.00 de suyum geldi sabah 9.00da doğum yaptığımda suyum tamamen bitmiş artık kan gelmeye başlamıştı. Bebek kuru kaldığı için de doğum kısmı zor oldu haliyle (su bebeğin kaymasını sağlıyor) buna rağmen dayanılamayacak bir sancı çekmiyorsun. Allah kolayını gücünü veriyor. Şimdi de yine normal doğum yapmak istiyorum. Çok zor olsa istemezdim burdan pay biç. Hatta doğumun ertesi günü 'o kadar da zor değilmiş ya ben tekrar doğurabilirim' dedimSezaryende evet doğum anında acı çekmiyorsun ama doğum sonrası çekiyorsun acıyı anestezinin etkisi geçince. Normal doğumda daha doğumhaneden çıkmadan tüm acın geçip gitmiş oluyor. Epizyotomiye gelince doktorum bana muhakkak kesiyoruz çünkü kesmesek yırtık oluşsa onun tamiri daha zor biz kesince daha kolay ve düzenli bir dikiş oluyor demişti. Temmuz sıcağında doğum yaptım ve ay dikişim acıdı demedim hiç çünkü acımadı. Sadece wcde temizlenirken korkuyordum bir şey olursa diye o kadar. Doğumdan sonra da hiç yatmadım ya ayaktaydım ya da oturuyordum. Eğer ölesiye bir korkun yoksa kesinlikle normal doğum yap derim
sormak istediğin başka bir şey olursa seve seve cevaplarım :)
Senın dogum erken olmuş az surmuş ne guzel :) simdide normalmi olacak canımİlki normaldi canım.acı vardı tabi ama sürekli yüksek dozda bir acı gibi düşünme.benim toplam 3 buçuk saat sürdü doğumum ve ağrılar kademeler artıyor.ilk zamanlar gayet iyi ara sıra geliyor.sonra biraz daha şiddetleniyor ama hala sorun yok.sonra biraz daha derken en son çocuğun doğmasına yakın çok şiddetli oluyor.e faazla sürmüyor çocukndoğuyor zaten.ama sonrası inanılmaz bir konfor.bi kere sanki hiç doğurmamış gibi ayağa kalkıyorsun.bebişin herşeyi ile ilgileniyorsun.ağrı yok denecek kadar.