- 20 Eylül 2016
- 129
- 211
- 18
- 49
- Konu Sahibi Ikra meyra
- #57.041
Canım ben maalsef oğlumda sarılığı yaşadım.sütüm hemen gelmedi. Annem hastanedeyken sekerli su verelim eskiden hep öyle yapardık dedi. Ama o çok bilmişler varya bide eşimde onlara uyuyo tabiii.kadın korktu aman bide bişi olur diye.vermedik bişi. Eve geldiğimiz gecenin sabahı oğlum uyumadı gece boyunca ateşide çıktı rengide sarı esmer gibiydi hastaneye gittik. Meğersem sarılık olmuş minik oğlum. Hemde en yükseğinden biraz daha geç gitsek beyni etkilermiş havale geçirecekmiş. 3 gün hastanede kaldı oğlum.anladımki o zaman evlat bambaşkaymış. Sanki doğduğumdan beri yanımdaymış benimleymiş gibi nasıl bir boşluk nasıl bir acı anlatamam. Başka hiç kimsenin önemi yok. Çok şükür atlattık. Ama bu bana tecrübe. Sizede tavsiyem süt gelmezse bir iki kaşıkta olsa şekerli su bi iki iki kaşık mama mutlaka vericem. Aç bırakmıcam. Bi iki kaşıkla bebişler mamaya alışmaz ama aç kalırsa bedeli daha agır olabilir allah korusun.Kızlar bu sarılık için hergün azcık minnak minnak şekerli su verin diyorlar.doktorlar kesinlikle verdirmiyormuş.ama sarılık olmasını engelliyormuş.doğum yapan arkadaşlarımada sordum ,artık herks veriyormuş.annemler eskiden hep böle yaparlarmış.zaten verilen miktar bebeğe zarar vercek miktar değil,damla şeklindeymiş.doktorlarda zaten bu konuda bilgisiz olanlar fazla verirler diye komple herkese ,kesinlikle verilmemeli diyorlarmış.siz napcaksınız vermeyi düşünen varmı.annem kesinlikle vericem diyo bende biçok kişiye sordum hepsi vermiş