• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Canım bebişin hayırlı olsunn Rabbim size bağışlasınn ufak tefek aksaklıklar illaki olacak aksaklık bile denemez artık bunlar doğumun gerekleri hiç takılma bu bir kaç günü iyi geçir sonra düzelecek zaten. Yerim senin o küçük sabırsız bebeğinii :) maşallah onada sanada :nazar:
Sagol cnm :-)

Kizlar size birsey sorucam. Pazar günü sezeryan ile doğum yaptım. Doktorum spinal olurken sezeryan esnasinda bana dedi ki daha önce ameliyat gecirdin mi dedi gecirmedim dedim. Sonra odama geldi dogumdan sonra bana dedi ki tekrar ameliyat gecrdn mi diye şu yüzden sormuştum dedi. Senin tek tüpün var sol mu sağmi birinin yok oldugunu söyledi sanirim dogustan dedi. Bende peki tekrar çocuğum olmazsa hem bu nasil oldu ki dedim olur ya sorun yok dedi bi de yumurtanin biride rahmin arkasina mi dolanmis oyle bisey dedi kizlar cok tuhafima gitti. Ben cok kolay hamile kaldım kaza ile ilk seferde oldu. Benim bildgm tek tüp ile hamile kalmak zor olur. Hem boyle tek tüpüm vardi ultrosonda gorulmuyor mu muayenede falan. Ben hamile kalmadan once jinekologa gitmiştim bebegi gec düşünüyorum hamile kalmamda bi sorun var mı diye kontrol oldum ultroson da bakti ve gebe kalmanda hic bi problem yok demisti doktor peki tek tüpüm olduğunu o doktor niye ultrosonda farketmedi?
Canım bende ttek tüple ilk seferde hamile kalanlardanım.tüpünün olmadığı karından ultrasonda deil ama vajinal ultrasonda görülür.doktorun böyle bir hata yapacağını sanmam.sezeryan çok korkutucu olsada yapılabilecek en basit operasyonlardan biriymiş.ameliyat cd si veriyorlar ,kapsamlı bişey mi bilmiyorum ama belki faydalı olabilir kuşku gidermekte...

Oyyy maşallahhh Yen'i bebişler katılmış aramıza çok Mutlu oldum hepsini okuyamadım msj ların Doğum yapan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun bebekleri gazsız sağlıklı olsun inşallah bol bol sütünüzde olsun :)

Biz bugün 11günlük olduk hafif sarılığımız var kilo kaybımız çok dr üç kez kan aldı çocuğum çok ağladı allahtan kanda bişey çıkmadı sütüm çok yok hem sağıyorum hem mama veriyorum hemde emziriyorum bebeğim çok uyuyor uyurken besliyorum resmen bugün kontrole gitcez inşallah sarılığımız geçmiştir kilo almışızdır.gerçekten stresliymiş bebeğe bakmak ödüm kopuyor ona bişey olcak diye :KK43:
Cnm cok zormus evet 2-3 saatte bi emzirmek :( bi de kucuk olunca cok zor. Bebegin kac haftalık dogmustu cnm. Benim.ki 35+4 de dogdu 2696 gram dogdu 2400 e düştü sonra :-( cok minik bende korkuyorum

Yok cnm estagfrllh.
Dedim ya normalde hem takmiyrm.hemde kiyaslamiyrm yani.kıyaslamak mantıksız zaten dediğin gibi farklıyz.Benden nerdeyse 10 cm uzun 15 kilo fazla annesi yanında.yani etkileyen çok faktör var.bizim göbek kordonmzda bi damar eksik.ama dedim ya normalde ben takmiyrm kafama onlarn kiyasladgni hep hissediyrm.kendi kontrollerndn sonra hep bana sorular senin ne kadardı boyu kaç cm di die.Önemli değil sorsunlarda.bugün hassas anıma denk geldi galiba.yoruldum artık bi de.dün temizlk falan yaptık.bugün yemek yapmak istemedm ekmeğe vurdum kendimi üstüne bu gelince patladm galiba.Güzel beslenemedm Die falan eşime taktım biraz.geçti ama şükür :KK66:
canım bu boy kilo takıntısı bende de yok ama bazen bizimkinden çok daha kilolu bi bebek için kilosu az falan denince ister istemez insan tedirgin oluyo.. sonra netten bakıyorum ideal boy kilo oranlarına hiç bi sorun yok yani hatta mesela bak benim balığım 46 cm çıktı 35+6da bi çok arkadaşın bebişinden çok daha kısa ama benim boyum belli eşimin boyu belli doğal karşılıyorum artık :))

Canım bende ttek tüple ilk seferde hamile kalanlardanım.tüpünün olmadığı karından ultrasonda deil ama vajinal ultrasonda görülür.doktorun böyle bir hata yapacağını sanmam.sezeryan çok korkutucu olsada yapılabilecek en basit operasyonlardan biriymiş.ameliyat cd si veriyorlar ,kapsamlı bişey mi bilmiyorum ama belki faydalı olabilir kuşku gidermekte...
Butun sezeryanlarda cd veriyorlar mi cnm? Demek sende ilk seferde kaldn. Peki ikinci çocuğumuz olur mu bizim ya tekrar anne olamaz sak. Sen tek tüplü olduğunu ne zmn öğrendin cnm

Butun sezeryanlarda cd veriyorlar mi cnm? Demek sende ilk seferde kaldn. Peki ikinci çocuğumuz olur mu bizim ya tekrar anne olamaz sak. Sen tek tüplü olduğunu ne zmn öğrendin cnm
Canım artık her ameliyatta cd veriyorlar ama iste mutlaka unutma.ben dış gebelikte kaybettim tüpümün birini,doğuştan deil.valla doktorum bana tek tüple 3çocuk doğuran hastam çok demişti ben tüpüm alındı çocuğum olmaz diye ağlamıştım.ama korunmayı bırakır bırakmaz hamile kaldım.tüpte sorun olmadığı sürece tabikide hamile kalabilir.oda olmadı tüp bebek mecbur....

Ay benim icim rahat etmicek yarin baska bir hastanede baska bir doktora gidicem sanirim. Simdiye kadar yoktu da nerdeyse dogacagi zaman bu 1 hafta gerilik nereden cikti. Ayrica asil hizli kilo aliminin baslayacagi zamanlar tam tersi niye kilo alimi bu kadar asiri azaldi.3. Doktor ne dicek bakalim.
canım bugün gittin mi başka dr a göremedim kaçırmış da olabilirim :/

Evet sukur olsun.oyle oldu ama bana da tuhaf geldi esimde diyo günahını almayalim doktor yanlislikla kesti mi falan aklima benmde kurt dustu
sezaryende kesmiş olması imkansız gibi bir şey.
overlerle değil rahimle uğraşıyorlar.
doktorun yine de nolur nolmaz diye bakmıştır.
belki anatomk olarak varyasyonlusundur.
ayrıca tek tüple de çok rahat gebe kalınıyor.
tüpü kapalı ya da alınmış olup gebe kalan çok var.

Oturdm ağladım şimdi ya.şansa eşim aradı.bi de bana günde 2 yumurta 10 mandalina yiyrm Bilmem ne yazio.ben yumurta yiyemem.zor yiyrm yağda günde 1 tane.naapiim yani.gıcıklık yapiolar.bi ara benm doktor boyunu yanlış söyledi.3 hafta da 1 cm uzamış gibi söyledi.Bunlar taktılar.kac cm kac cm.ya boyunu soylemio falan diorm böyle dedi ama yanlış galiba diyrm.kendininki benmkndn uzundu o zaman.bi dahaki kontrolde ortaya çıktı tabi.doktora da söyledim dikkat et biz böyleyiz Die :KK43:
Eşime de söylendim şimdi.benimle hiç ilgilenmiosn yemek yapmak istemiyrm diyrm.tmm ben yer gelirim dio.Sen ne yiicksn demio.yalnzm bu şehirde gelip bişey yapalım yok.Canım istemese de kendim önüme ne koyarsam onu yiyrm.seninde umrunda değil dedim yani.Bişey istiosan söyle getireym dio.Ne soyliicm sen düşün dedim.9 ay geçti zaten.neyi konusuyrz dedim.iyice sinirlrm bozuldu yani.
Dediğim gibi cnm.ben bebeğimi çok daha güzel egitirim inşallah.gorumcemn psikolojk sorunlri var çünkü.eşi yine işten çıkmış mesela.kv esindn ayrıldı yanında yasio şimdi.damat kv anlasamio.arada kalio hep.ama dediğin gibi onlar hep kendilrni üstün tutcaklr.ağzınla kuş tutsan yaranamazsn.umrumda mi değil tabi.Ben kendimi biliyrm sonuçta.ama bebeğime kilo aldiramams gibi yetersz gibi hissediyrm şuan kendimi.ama elimden bu kadarı gelio naapablrm.Bu ay saldım kendimi ne bulursam yedim sırf kilo alsın die.ben de çok aldım ama inşallah bebeğimde almstr da degmistr benm aldgma da :KK43:

Sağlık konusu da ayrı cnm.doktoru 2 haftada bir cagirio kontrole.bi sıkıntısı var galiba ama soylemiolar.ben 4 5 haftada bir gidiodm.göbek kordonunda 1 damar eksik çıkınca 3 haftada çağırmaya basladi.ben salak gibi anlatyrm tabi herseyi.şimdi de erken dogururum ben demeye başladı.Bence bişey var da soylemiolar.hep alavere dalavere işleri.
Aman onlarn da sağlıklı olsun bizimki de sağlıklı olsun.ama böyle gıcıklık yapar gibi kiyaslamalri can sıkıo işte
ben neyi anlamıyorum biliyo musun kuzucum bi insan böyle basit adi hırslarına yavrusunu nasıl alet eder çok ilginç dimi?? işte bunların kendi kişilikleri yok bebeğin osuyla busuyla varolmaya çalışan zavallı yaratıklar

Kizlar size birsey sorucam. Pazar günü sezeryan ile doğum yaptım. Doktorum spinal olurken sezeryan esnasinda bana dedi ki daha önce ameliyat gecirdin mi dedi gecirmedim dedim. Sonra odama geldi dogumdan sonra bana dedi ki tekrar ameliyat gecrdn mi diye şu yüzden sormuştum dedi. Senin tek tüpün var sol mu sağmi birinin yok oldugunu söyledi sanirim dogustan dedi. Bende peki tekrar çocuğum olmazsa hem bu nasil oldu ki dedim olur ya sorun yok dedi bi de yumurtanin biride rahmin arkasina mi dolanmis oyle bisey dedi kizlar cok tuhafima gitti. Ben cok kolay hamile kaldım kaza ile ilk seferde oldu. Benim bildgm tek tüp ile hamile kalmak zor olur. Hem boyle tek tüpüm vardi ultrosonda gorulmuyor mu muayenede falan. Ben hamile kalmadan once jinekologa gitmiştim bebegi gec düşünüyorum hamile kalmamda bi sorun var mı diye kontrol oldum ultroson da bakti ve gebe kalmanda hic bi problem yok demisti doktor peki tek tüpüm olduğunu o doktor niye ultrosonda farketmedi?
Canim tüpler rahim filminde daha iyi gözüküyor.rahim filmi çekiyorlar ama cocuk olmayınca çekiyorlar genelde.bnm rahim filminde ortaya cikmsti sağ tüpüm un tıkalı olduğu mesela.ultrosonda gözükmüyor açık mi kapalı mi.varlığı da gozukmuyo demk ki

Bn anneme de kahnanama da hatta hastaneye de araç ile 10 dk mesafedeyim. Çalışıyordum 34. Haftada izne ayrıldım. Bana en başından beri yemek yapabiliyor musun temizlik yapabiliyor musun diye soran olmadı. Gelip yapan da olmadı. Yemek getiren de olmadı. 26 Kasım da abim evlenecek annem onunla ilgileniyor
Yine de arada gelip bebeğin eşyalarını yıkayıp hepsini ütüledi saolun. Ama kaynanam da ne gram heyecan var ne de yardım var. O kdr dinlemiyor ki seni onlar her hafta pazara giderler ben bir kez baygınlık geçirdim daha pazarın başında diye korkuyorum gitmedim. Bebeğimiz alt çamaşır bulamamistik.pazarda vardır dedik. Eşim annesine söyledi. Gitmişken alır misiniz diye. Unutmuş biz gittik aldık. Dün de aradi beni bebeğe alt eşofman mi lazım dedi. Ben şok tabi ne alaka. Ya işte oğlum öyle şöyledi diyor birde. Eşofman nedir ya bebek için. . Töbe töbe. İşte dinlememis. Umursamamis. Geçen hafta musait misin gelicez çaya dedi gorumcemle beraber. O kdr sinir oldum ki. Eşim hiç bişi yapma dedi. Yapmadım hatta pembe çizgili pijama ile durdum. Bir geldiler süsler pusler makyajlar.. kime yani bu hava.. inadına pijama ile oturdum :)
Oh iyi etmişsin sonrada derler ki kızım bende senin annenim artık sen bizim kızımız oldun su bu. Ya hiç kendi annem gibi olabilir mi annemin şimdi imkanı olsa iki eli kanda olsa gelirdi . Allah iyi ınsanlarla karşılaştırsın ne diyim. Senin durumun benden daha sinir bozucu alt eşofman hey yarabbim :))

Canim tüpler rahim filminde daha iyi gözüküyor.rahim filmi çekiyorlar ama cocuk olmayınca çekiyorlar genelde.bnm rahim filminde ortaya cikmsti sağ tüpüm un tıkalı olduğu mesela.ultrosonda gözükmüyor açık mi kapalı mi.varlığı da gozukmuyo demk ki
Canım açıklığı kapalılığı sadece rahim filminde görülür ama varmı yok mu vajinal ultrasonda görülür.benim tüpüm alındıktan sora başka bir doktora muayne olmuştum , alttan ultrasonda sağ tüpün yeri boş burda olmadığını görüyoruz demişti.karından görülmez ama.senin rahim filmi sırasında açıldı mı tüpün?

benim de en ağrıma giden sanki böyle misafir istemiyomuşum gibi bi hava yaratır eşim bazen.. kaldı ki en iyi kendi bilir kendimi paralarım her misafir için değsin değmesin.. ilk evlendğim yıllar 12-13 çeşit yapardım masaya şimdi diyorum salakmışım çok mu kıymeti var bi kere ben insanlıktan çıkıyodum artık.. evrimini tamamlayamamış maymun gibi karşılıyodum misafirleri :KK33:

Canım benim daha haftaya birinci yılım dolacak öyle masalar hazıralmadım da gelenleri elimden geldiğince ağırladık haile halimle allah için eşim de der sağol ailesi geldiğinde elimden geleni yaptım ama onun istediği kıvam olamıyorum bende ailesine sartsiz her daim guleryuz hürmet aramalar sormalar bide haklı olan onlar yani o kadar ağla dur hiç

Canım açıklığı kapalılığı sadece rahim filminde görülür ama varmı yok mu vajinal ultrasonda görülür.benim tüpüm alındıktan sora başka bir doktora muayne olmuştum , alttan ultrasonda sağ tüpün yeri boş burda olmadığını görüyoruz demişti.karından görülmez ama.senin rahim filmi sırasında açıldı mı tüpün?
Hmm onu bilmyrdum cnm.bn 25 cmlik bi miyom aldirdım bekarken.o arada sağ tüpüm kapanmış.snra cocuk olmayınca rahim filminde 3 kere sıvı vrdi ilkinde hc gitmedi 2.de de gtmedi 3.de sol tüpten geçti sıvı. sağdan geçmedi baya zor oldu yani rahim filmi. 2.kez miyom ameliyti olunca hamile kalabildim ama 10 ay snra tek tüp olduğu için geç oldu hrhlde.o arada bi tüp bebek yaptım tutmadı o da.

Back
X