• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
Bilmiyorum ki cnm pazartesi gittim doktora doğum tarihimi sordum öyle söyledi kızım sabrederse iyi abisi sabredememisti
Bende pazartesi gittim canım ne hayallerle gitmiştim oysaki gün verecek diye ama daha 8 hafta var dedi moralim bozuldu üç hafta sonra gittiğimde verecekmiş tarih öyle söyledi bakalım

Sut sagma pompasi almayanlara tavsiyem var.benim evde chicconun vardi bozulmus hemen tedarik etmem lazimdi.eczaneden wee nin sut sagma pompasini bulduk ve onu aldik 39 lira.manuel olanindan.cekimi gayet guzel.memnun kaldim.fiyatida uygun.

ay ne güzel fiyatı ben 200 tl verdim :( medela elektrikliye . çalışacağım için mecbur elektrikli almam lazımdı iş yerinde çok zaman kaybı olmasın diye :(

Sut sagma pompasi almayanlara tavsiyem var.benim evde chicconun vardi bozulmus hemen tedarik etmem lazimdi.eczaneden wee nin sut sagma pompasini bulduk ve onu aldik 39 lira.manuel olanindan.cekimi gayet guzel.memnun kaldim.fiyatida uygun.
Ben geçen sefer manuel kullanamazmıştım mecbur diğer o pahalı olanlardan aldık ama bozuldu dediğin gibi yeniden alınacak gerçi bu sefer çalışmıyorum belki ihtiyacım olmaz diye acele etmiyordum almak için ama bunun fiyatı da iyiymiş aklımızda bulunsun

kızlar size bişey danışcam canım sııkkın bu konuda. ben doğum sonrası borç durumlarından :( ücretsiz izin alamıycam o yüzden bebişim 3 aylıkken işe geri dönmek zorundayım. sütü sağıp mecburen biberonla vercem. Bu süreçte bebek artık hep mi biberondan alır hiç emziremezmiyim? :( birde bebek için sağlık olarak bir etkisi olurmu yani sağma sütün besin değeri emzirmeye göre düşük flan değildir demi ? çok moralim bozuk eşim bu durumu anlamıyor erkek kafası önemli olan sütünü içmesi değil mi diyor çok gücüme gidecek 3 aylıkken ayrılmak öyle :(

1 14112006 kendim için :2 gecelik takımı biri sabahlıklı 2 de pijama takımı koydum .2) 3 tane normal kilot ve tek kullanımlık kilotlardan 3) emzirme sütyeni 4)çorap 5) depend 6) 1 paket orkid gece 7) terlik 8) taç ve hırka 9) kişisel bakım ürünleri göz kalemi tarak,kolonya ,toka vs. 10) göğüs ucu kremi 11) göğüs ucu kelebek Bebek için : 1) 5 takım 5 li setlerden koydum iç zıbını filan çorabı vs olan takımlardan ...2) Bebek bezi 3) emzik 4) biberon 5) polar ve örgü battaniye 6 ) pışık kremi 7) termos ve mama. 8) emzirme yastığı 9) güvenli yatış yastığı 10) lohusa şerbet seti 11) hummana süt arttırıcı çay ve kupa ....Eksiklerim var hala oğluma 1 takım kıyafet koyucam hastanede üstünü kirletir ...şarj aleti koyucam ...ikramlık Bebek çikolatası ve kolonya eksikler...hasteneden çıkış kıyafeti koymayacağım giderken giydiğim kıyafetle çıkmayı planlıyorum :) buraya yazmayı unuttuğum birşey varmı ? Emin değilim aklıma gelirse yazarım

Son düzenleme:
kızlar size bişey danışcam canım sııkkın bu konuda. ben doğum sonrası borç durumlarından :KK43: ücretsiz izin alamıycam o yüzden bebişim 3 aylıkken işe geri dönmek zorundayım. sütü sağıp mecburen biberonla vercem. Bu süreçte bebek artık hep mi biberondan alır hiç emziremezmiyim? :KK43: birde bebek için sağlık olarak bir etkisi olurmu yani sağma sütün besin değeri emzirmeye göre düşük flan değildir demi ? çok moralim bozuk eşim bu durumu anlamıyor erkek kafası önemli olan sütünü içmesi değil mi diyor çok gücüme gidecek 3 aylıkken ayrılmak öyle :KK43:

Sadece işte olduğun saatlerde akışı ayarlı bir biberondan verirseniz sorun olmaz bence. Bir de süt izni olacak zaten çok geç olmaz eve dönüşün. Sağma sütün besin değeri az olur mu sanmıyorum günlük sağıp bırakacaksın sonuçta uzun uzun beklemeyecek. Bir de naçizane tavsiyem etrafındaki sağlık kuruluşlarını iyice bir araştır belki birkaç ay heyet raporu verebilecek hastane/doktor bulursun. O zaman hem maaşını alır hem de evde bebeğinle olursun.

Sadece işte olduğun saatlerde akışı ayarlı bir biberondan verirseniz sorun olmaz bence. Bir de süt izni olacak zaten çok geç olmaz eve dönüşün. Sağma sütün besin değeri az olur mu sanmıyorum günlük sağıp bırakacaksın sonuçta uzun uzun beklemeyecek. Bir de naçizane tavsiyem etrafındaki sağlık kuruluşlarını iyice bir araştır belki birkaç ay heyet raporu verebilecek hastane/doktor bulursun. O zaman hem maaşını alır hem de evde bebeğinle olursun.
sağol cnm cvp için heyet raporu hiç aklıma gelmemişti .ddiğin gibi bir bakayım alabilen vaar mı. süt iznimi toplu olarak cuma izinli olarak kullanmayı düşünüyorum ama evim işe yakın diyorum öğle arasında yemek yemem eve gider emzirir gelirim kafam okadar karışık ki :( sadece bu konuda çok tedirginim doğumdan bile çok bunu düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah.

1 14112006 kendim için :2 gecelik takımı biri sabahlıklı 2 de pijama takımı koydum .2) 3 tane normal kilot ve tek kullanımlık kilotlardan 3) emzirme sütyeni 4)çorap 5) depend 6) 1 paket orkid gece 7) terlik 8) taç ve hırka 9) kişisel bakım ürünleri göz kalemi tarak,kolonya ,toka vs. 10) göğüs ucu kremi 11) göğüs ucu kelebek Bebek için : 1) 5 takım 5 li setlerden koydum iç zıbını filan çorabı vs olan takımlardan ...2) Bebek bezi 3) emzik 4) biberon 5) polar ve örgü battaniye 6 ) pışık kremi 7) termos ve mama. 8) emzirme yastığı 9) güvenli yatış yastığı 10) lohusa şerbet seti 11) hummana süt arttırıcı çay ve kupa ....Eksiklerim var hala oğluma 1 takım kıyafet koyucam hastanede üstünü kirletir ...şarj aleti koyucam ...ikramlık Bebek çikolatası ve kolonya eksikler...hasteneden çıkış kıyafeti koymayacağım giderken giydiğim kıyafetle çıkmayı planlıyorum :) buraya yazmayı unuttuğum birşey varmı ? Emin değilim aklıma gelirse yazarım
maşallahh :) ay ben daha hiç çanta falan yapmadım :skandal:işten vakit olmuyor ki eve kendimi zor atıyorum :) yıkamadım bile hiç bişeyini. Bebek için 5 takım çok dğeil mi ya okadar kirletirlermi max 2 günde :)

kızlar size bişey danışcam canım sııkkın bu konuda. ben doğum sonrası borç durumlarından :KK43: ücretsiz izin alamıycam o yüzden bebişim 3 aylıkken işe geri dönmek zorundayım. sütü sağıp mecburen biberonla vercem. Bu süreçte bebek artık hep mi biberondan alır hiç emziremezmiyim? :KK43: birde bebek için sağlık olarak bir etkisi olurmu yani sağma sütün besin değeri emzirmeye göre düşük flan değildir demi ? çok moralim bozuk eşim bu durumu anlamıyor erkek kafası önemli olan sütünü içmesi değil mi diyor çok gücüme gidecek 3 aylıkken ayrılmak öyle :KK43:
Ben suan mecburen sagiyorum.besin degeri dusse doktorlar sag demezdi herhalde bana.buzluga stokladim suan.biberonla verince emzirmeyi de ihmal etmeyeceksin.40 icinde sut cok fazla olur muhakkak sag buzluga at.derin dondurucuda 6 aya kadar durabiliyor sutler tarih ve saat yaz bebege verirkende o tarihe gore verirsin.sut eriyince benmari usulu ilitip bebisine verirsin.

Pisık kremi koydm bez koydum.kndime depend koydum iç çamaşır koydm bi gecelik 2 pijama koydm.oğluma 5 takım koydum nrdeyse evdekilerin yarısını koymusum.ince orta ve kalın 3 tane battaniye koydum.tacimi terligimi koydum.emzik biberon koycam.yastık koydm bi tane bebişe.2 bavul oldu bnm karışık koymstum düzenlicem en son.

Bende bugün hazirlyym dedim.
Bebege 3 takım normal hastane çıkış koyuyrm.1 tane de taşlı olanı koycam.
Çorap eldiven ve battaniye koycam bi de.
1 pijama 1 gecelik koyuyrm şimdilik.pijama takımı ekliicm inşallah alinca ;)
Kendime ne koycgmi sasirdm açıkçası.int.tn faydalancm herhalde.
Banyo havlusu koysam mi bilemedm.Siz koydnz mu

Bende bugün hazirlyym dedim.
Bebege 3 takım normal hastane çıkış koyuyrm.1 tane de taşlı olanı koycam.
Çorap eldiven ve battaniye koycam bi de.
1 pijama 1 gecelik koyuyrm şimdilik.pijama takımı ekliicm inşallah alinca :KK66:
Kendime ne koycgmi sasirdm açıkçası.int.tn faydalancm herhalde.
Banyo havlusu koysam mi bilemedm.Siz koydnz mu
banyo havlusu değilde normal yüz havlusu koycam ben canım

sağol cnm cvp için heyet raporu hiç aklıma gelmemişti .ddiğin gibi bir bakayım alabilen vaar mı. süt iznimi toplu olarak cuma izinli olarak kullanmayı düşünüyorum ama evim işe yakın diyorum öğle arasında yemek yemem eve gider emzirir gelirim kafam okadar karışık ki :KK43: sadece bu konuda çok tedirginim doğumdan bile çok bunu düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah.

Raporun bulunduğun şehirden olmasına gerek yok biliyorsun değil mi? farklı bir şehirden de alabilirsin bulabilirsen ;)

Ben suan mecburen sagiyorum.besin degeri dusse doktorlar sag demezdi herhalde bana.buzluga stokladim suan.biberonla verince emzirmeyi de ihmal etmeyeceksin.40 icinde sut cok fazla olur muhakkak sag buzluga at.derin dondurucuda 6 aya kadar durabiliyor sutler tarih ve saat yaz bebege verirkende o tarihe gore verirsin.sut eriyince benmari usulu ilitip bebisine verirsin.

uuu iyiyymiş bu ama okadar uzun süre buzlukta kalmasına gerk yok peki dolabın alt kısmında ne kadar süre kalabilir mesela gece sağsam koysam ertesi gün akşama kadaar dolabın normal kısmında durabilir mi?

maşallahh :) ay ben daha hiç çanta falan yapmadım :skandal:işten vakit olmuyor ki eve kendimi zor atıyorum :) yıkamadım bile hiç bişeyini. Bebek için 5 takım çok dğeil mi ya okadar kirletirlermi max 2 günde :)
Can'ım eksik olmasında fazla olsun diye düşündüm paketli sonuçta kirlenmez tozlanmaz ..oğlumda da o kadar götürdüm 2 si eve açılmadan geri geldi ama olsun ..açıp Çekmece'sine geri yerleştiririm ... Birde yüz havlusu koydum yazmayı unutmuşum...1 gece kalıp eve gelmiştik hatta hastane 1o dakka uzakta eve gelip birşey eksikse alınırda ama benim etrafım da becerikli insan yok ..annemde eşimde yavaşlar ..geçen doğumda hemşire göğüs ucu kelebek istedi ucu çıkmamıştı göğsün kardeşimle eşimin 5 dakka lik alışveriş merkezine gidip gelmeleri 1 saati buldu :))) gecen aylarda kanamdan hastanede yattım yerini tarif etmeme rağmen dolapta tayt bulupta getiremediler ki 3 tane tayt vardı :)) ben pipirikli ve takıntılıyım onlar da bunu bildiğinden elleri ayakları birbinize dolanıyor heralde hepten kitlenip kalıyorlar :))) en iyisi ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayım :))

Can'ım eksik olmasında fazla olsun diye düşündüm paketli sonuçta kirlenmez tozlanmaz ..oğlumda da o kadar götürdüm 2 si eve açılmadan geri geldi ama olsun ..açıp Çekmece'sine geri yerleştiririm ... Birde yüz havlusu koydum yazmayı unutmuşum...1 gece kalıp eve gelmiştik hatta hastane 1o dakka uzakta eve gelip birşey eksikse alınırda ama benim etrafım da becerikli insan yok ..annemde eşimde yavaşlar ..geçen doğumda hemşire göğüs ucu kelebek istedi ucu çıkmamıştı göğsün kardeşimle eşimin 5 dakka lik alışveriş merkezine gidip gelmeleri 1 saati buldu :))) gecen aylarda kanamdan hastanede yattım yerini tarif etmeme rağmen dolapta tayt bulupta getiremediler ki 3 tane tayt vardı :)) ben pipirikli ve takıntılıyım onlar da bunu bildiğinden elleri ayakları birbinize dolanıyor heralde hepten kitlenip kalıyorlar :))) en iyisi ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayım :))

:)))) ay sende haklısın fazladan zarar gelmez. geçen eşime diyorum söyle bakalım acil bişi olursa çantaya ne koycan evde bebekle ilgili ne varsa arabaya koyarım , park yatağı bile koyabilirim diyo :D tmm dedim ben hazırlıyım çantamı :))

vildan_drs vildan_drs tarihlerimizde aynı sayılırmış 1 gün var arada :) yaklaşık doğum tarihin belli mi canım seninn
Yok kuzum daha belli değil doktorlardan birisi haftaya tarih vermek için çağırdı diğeride diğer hafta çağırdı :)) hangisinin tarihini beğenirsem ona kestireyim kendimi :) tahminen en fazla 12-13 kasım olur heralde En fazla 1o gün kalaya kadar bekletiyorlar ..oğlum 19 nisanda doğacaktı 7 nisanda aldı 12 gün önce yani ... Şimdi bilemiyorum ...birde ben hematom geçirmiştim hematom geçiren hastaların çoğunda erken doğum problemi yaşıyoruz demişti doktorlarımdan birisi kafamda hep o cümle var ..o yüzden erken doğurmadan da korkuyorum

Back
X