benzer şeyler yasıyoruz sanırım canım..

Benimkiler dibimde oturuyr yatak odama kadar goruyorlar camlarından..

ısıklar yanmadıgında arayıp hemen nerdesınız dıye hesap soruyorlar

doguma yakında arabanız yok nerdesınız hastanedemısınız dıye aramalara baslar kesin

daha gecen ben toparlanmadan insanları evımde ıstemıyorum dedım.40ımız cıksın oyle dedım.tamam demedi işne gelmediği için ama geçiştirdi yok gelme denmez ben catkapı gitmiştim onlar da gelecek dedi(senin gunahını ben mi çekicem diyemedim) neyse eşimle bunu tekrarladık ama eşim bir sorun olsa bana dikleniyor ailesine karsı kibarcık . Kibar kibar soyluyor. Yine anlattık defalarca bu kez lohusa yatagından gırdı konuya.

Eşim de persefon istemiyor odasında sergilenmek lohusa lohusa ınsanlar mı gelip seyredecek odasında dedi. Annesi yok oyle olmaz ben gelirim misafirleri agırlarım gormek isteyen bakarsa hazır olur dedi. Yani bizim sorunun cevabı hernekadar hayırla baslamıs olsa da dolaylı yoldan evet oldu.

bebeği alırım gazını cıkarırım gezdırırım altını degıstırırım filan diyor daha ılk haftadan ben dogurucam inek gibi sut emziricem yatıcam bebegime o alısacak benim yerime!!!! "ben istemiyorum oyle" sozu cıkabildi anca agzımdan

eşim de anne ben zaten evde olucam 3 hafta biz bakarız bebege dedi hayır ben bakarım diyor ınatla... Eşim de anne biz bakarız zaten bebek bir alışsın bze dedi bu kez sesi titredi ayy lohusa atesı olur dedı benim için! Çocuk kandırır gibi lohusa atesi nedne olur: hijyenini saglayamazsan içeride bir komplikasyon olusmussa dogum sırasında ve dfıkkat edilmediyse, psikolojik olarak ve ev temizliği yemek gibi seylere kosturyurken asırı yorulmussan elden ayaktan dusersen olursun... Bebebğine bakıorsun diye lohusa atesi olan anne duyulmus şey değğil cocuk kandırır gibi... 40 yasında esım ya, ben de 33 salak mıyız bız

Sanki bebeği kaçırıyoruz ondan yerini bil babanne olcaksan da babanne gibi gelir ziyaret eder yemege temizliğe yardım edersin bebek altı değiştirmek yardım değil sonra da gidersin evine! haa cok mudehaleci olmadıgına kurallarımıza saygı duyacagına bebegi elimden kapmaya calısmayacagına gercekten ınanırsam zaten seve seve ben veririm senin kucagına bebeğimi sev diye ama yok illla sıkıntı yaratacaklar

kp in yanında konusunu actık suyum gelince 8 saatte surebilir doguma almaları 15 saatte dedık ilk dogumda uzun oluyormus bu sure dedim gelmesinler bekleyip tepemde beni strese sokmasınlar dıye dusunsene altına kacırıcan baskıdan gaz kacırıcan yanında kayınpeder olacak ıs deıl ama kendisini kp getirecegi için orda sırf kayınpederi kandırma pahasına ayy yok yarım saatte de doguyor belli olmuyor o dedi. Yaaa doktorumla konustuk bu konuyu doktorum dedi dedik ama kendsi doktorumdan daha doktor kesildi hurafelerle... daha sonra evde yalnızken konustuk kp yokkken dediği tabı canım ne kadar surecegı hıc bellı olmaz benim de 8 saat surmustu demez mi

suit oda tutacakmısız bide hastanede kendisi de yan odada yatıya kalacak orda bana huzur vermicek hastanede bile yaa aynı sehırdeyız gıt evıne ne kalıyorsun az rahat edeyım rahat rahat dus alıcaksam alıım osurayım sıcayım bebeğime bakıım rahat rahat emzireyim bir git cıldırmak uzereyım ben de canım ceneme vurdu cenem elime vurdu suan resmen

Kafasını şişirdim herkesin özür diliyorum oyuzden

Allah tüm bu sorundan muzdarip lohusalara yardım etsin huzurlu bir süreç geçirmesini sağlasın ve kimseyi kırmayayım diye içine atmak yerine yüzleşecek güç versin