- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 42
- Konu Sahibi Ikra meyra
- #56.101
Doguma giriyorum dualariniza ihtiyacim var..
Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin canım. Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah miniğini...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doguma giriyorum dualariniza ihtiyacim var..
Allah yardımcın olsun canım.ne oldu yaaa.ben artık topiğin hızına yetişemiyorum.inşallah herşey yolunda giderDoguma giriyorum dualariniza ihtiyacim var..
Aynen canım.karnımın boydan boya kesilmesi ihtimali bile tüylerimi diken diken yapıyor.zaten iki kere ameliyat oldum.karnımda izleri var hala.bebek de büyüdükçe oraları çok acıtıyor.inşallah hayırlı sağlıklı ve normal doğuruveririz.Son iki kontrolde benim kız da doğum pozisyonundaydı ama sanki yine döndü gibi geliyor bana inşallah yanılıyorumdur. Hani herkes normal doğumdan korkuyor ya ben de tam tersi sezaryenden korkuyorum ameliyat nihayetinde![]()
Ben kestim canım etiketlerin hepsini rahatsız olmasın dıye sonuçta bizide rahatsız edıyor bazen etiketlerKizlar simdi bebegimin camasirlarini yikiycam da, omonun sivi bebek deterjaniyla yumusaticisi set halindeydi ondan almistim. 15 dk lik modda yikayip utuleyim diyorum. Bi de zibinlarda vs icten bisuru etiket var, bebekleri rahatsiz eder bu etiketler. Siz kestiniz mi ne yaptiniz?
Akışına bırak.bebek gelir yolunu bulur :) o sana zaten yolu gösterir.ama notmak doğum ürkütüyorsa epidural normal doğum iste.biz doktorumla epidural normal doğum planlıyoruz eğer herşey normal giderse
Aynen canım.karnımın boydan boya kesilmesi ihtimali bile tüylerimi diken diken yapıyor.zaten iki kere ameliyat oldum.karnımda izleri var hala.bebek de büyüdükçe oraları çok acıtıyor.inşallah hayırlı sağlıklı ve normal doğuruveririz.
Ben zaten sırf bu yüzden şu anda gittiğim hastaneyi seçtim.sırf doğum üzerine bir hastane ve 2005 den bubyana 10.000 civarı epidural normal doğum yapturmış bir kadro.ebesinden hemşiresine hasta bakıcısından aneztesi uzmanına kadar.kuzenimin doğumunda tüm gün yanındaydim.kadronun işi nasıl tıkır tıkır yaptığını gördüm.ben oğlumu da ebenin bastırmasıyla doğurdum.ama epşduralsiz.çatır çatır yani.iyikimde bastırdı.yoksa ben hayatta çıkaramazdım çocuğuAy aklıma getirdiğin iyi oldu. Epidural normal doğum düşünüyorsan ve başka da düşünen arkadaşlar varsa doğumdan önce muhakkak anestezi doktorunuzla görüşün. Daha önce normal doğumda epidural uygulama tecrübesi var mı bu çok önemli ve epiduralin ne zaman yapıldığı da çok önemli. Ben sancılara dayanamayıp epidural aldım oğlumda ama resmen doğum başladığında almışım(salak ebe muayene etmediği için anlamadık doğumun başladığını) doktor da epidurali sadece sezaryende uygulamış daha önce. Bana ilacın %80ini uyguladı tek seferde ve kaçınılmaz olarak sancıyla birlikte ıkınma hissim de kesildi. Epidurali alır almaz doğuma girdim ve ıkınamadığım için de ebenin gücüyle doğum yaptım. İnanın sancılardan daha zordu ebenin bastırmasıEpiduralin ne zaman yapıldığı ve anestezi uzmanının normal doğum tecrübesi olması çok çok çok önemli.
Canim peki renklilerle beyazlari ayirdin mi? Renklilerin renk verecegini de pek sanmiyorum ama.Ben kestim canım etiketlerin hepsini rahatsız olmasın dıye sonuçta bizide rahatsız edıyor bazen etiketler
Canim sağlıkla giydirmek nasip etsin Rabbim.Ben etiketleri hep kestim.15 dakika 30derecede yıkadım.Ütüledim.Kizlar simdi bebegimin camasirlarini yikiycam da, omonun sivi bebek deterjaniyla yumusaticisi set halindeydi ondan almistim. 15 dk lik modda yikayip utuleyim diyorum. Bi de zibinlarda vs icten bisuru etiket var, bebekleri rahatsiz eder bu etiketler. Siz kestiniz mi ne yaptiniz?
Bebginin durumu nasil canim.sen nasil oldun.Kizlar cidden bu kuvoz durumu cok zormus ama yine sukrediyorum ki saglikli hayatta...ama hemen kucagima alip koklamak opmek istiyorum.
Ayırdım canım belli olmaz verirse maf olur omonun sıvısı çok iyi kendi eşyalarımı ayırmıyorum çok siyahla gri atıyorum bişey olmuyo ama bebişin esyalarını ayırdım cesaret edemedim dalinle yıkadım benCanim peki renklilerle beyazlari ayirdin mi? Renklilerin renk verecegini de pek sanmiyorum ama.
Ben zaten sırf bu yüzden şu anda gittiğim hastaneyi seçtim.sırf doğum üzerine bir hastane ve 2005 den bubyana 10.000 civarı epidural normal doğum yapturmış bir kadro.ebesinden hemşiresine hasta bakıcısından aneztesi uzmanına kadar.kuzenimin doğumunda tüm gün yanındaydim.kadronun işi nasıl tıkır tıkır yaptığını gördüm.ben oğlumu da ebenin bastırmasıyla doğurdum.ama epşduralsiz.çatır çatır yani.iyikimde bastırdı.yoksa ben hayatta çıkaramazdım çocuğu![]()
Ben kestim cunku cok buyuk Etiketler batar bebişeKizlar simdi bebegimin camasirlarini yikiycam da, omonun sivi bebek deterjaniyla yumusaticisi set halindeydi ondan almistim. 15 dk lik modda yikayip utuleyim diyorum. Bi de zibinlarda vs icten bisuru etiket var, bebekleri rahatsiz eder bu etiketler. Siz kestiniz mi ne yaptiniz?
Canım özel oda ve suit özel oda var. Biz suit tutucaz kızım ve eşim benimle kalacak çünkü. Pike istemiyorlar hastane çok temiz ben takıntılı olduğum için pike takımı aldım yanıma yastığa kendi yüzünü geçircem çünkü herkesin yattığı yastığa yatamam temiz olsa bile çok kötü ama ben başkasının içtiği su bardağını falan kullanmam havluya herkesin ayrıdır bizim evde ve daha çok ayrıntıya dikkat ederim yani. Hastane süsleme yapmıyor canım kendiniz yaptırabilirsiniz. Hepsini yapıyorlar anestezi olarak doktorunla karar vermelisin ben spinal yaptırcam dayanamazsam uyutun dedimMy moonlight . Hastane cok hosuma gitti sistemi falan da degisik.ilk defa da gidince merak ettim acikcasi iki kisilik oda ozel oda farkini oda suslemesi yapiyorlar mi spinal mi epidural mi yapiyorlar ekstre bisey istiyorlar mi pike falan
cok sordum dimi ama dun seni görünce ben panik oldum ya aklimda deli sorular ve heyecan.bi de son ayda doktor degistirince boyle oldu
![]()
Günaydın şekercimGünaydın cnmcm
Dediğin masaja da baktım.bi de kegel egzersizi Die bişey var.Geçen yıl doğum yapan ve hiç kesiği olmayan arkadsm da bunları tavsiye etti.hatta zeytinyağını kızdırıp sogut onunla birlikte masaj yap dedi.kendisi dogumhaneye de ondan götürmüş zeytinyağı sürdürmüş :) yağı kızdırıp sogutunca asit oranını sifirliomssn.
Bi de sancısı başlayınca hastane odasnda banyoda bol sıcak su tutmuş.ve sonuç hiç kesiği olmadan 3 ikinmada doğum.sancı kısmı biraz yorucu geçmiş tabi ama bebeğini kucağına alınca bişey kalmams.
Dün gece Ekim annelrnde okudum galiba bi doğum hikayesi.Orda da 2 cm açıklığı varmış.daha bekle demişler.girdim banyoda dayanabldgm kadar sıcak su tuttum dio.Sonra tekrar eve gelmiş 8 cm olmuş doğum baslams doktor yetisemeyeblr bile demiş hemen hazirlamslr doktor gelmiş 3 ikinmada da bebek gelmiş.onunda kesiği olmams.
Ben böyle egzersiz masaj çok düzenli şeyleri uygulayamam ama bikackere yapcm inşallah.bi de son anda bu sıcak suya çok inaniyrm yani.Bazıları tehlikeli dio ama gözetim altında yapılmasının sakıncası yok bence![]()
Canım dün tam anlayamadım Doğum tarihialmışsın pazartesi ay çok güzel bişey bu birde paşan maşallah kilo almış çok çok sevindim İnan kendim gibi sevindim sağlıkla al kucağına bebeğini hemen gelin evinize darısı başınıza bu arada ilk Doğumda benim oğlum da o civardaydı bi doğdu 3500 çok şaşırdık hem maşallahın var güzel beslemişsin kuzuyu..Unutmadım kız senin msjı sonradan gördüm napiimmmmyinede görünce alıntı yaptım yaaaa
![]()
Kizlar simdi bebegimin camasirlarini yikiycam da, omonun sivi bebek deterjaniyla yumusaticisi set halindeydi ondan almistim. 15 dk lik modda yikayip utuleyim diyorum. Bi de zibinlarda vs icten bisuru etiket var, bebekleri rahatsiz eder bu etiketler. Siz kestiniz mi ne yaptiniz?
Allah yardımcın olsun canım inşallah kolay geçer yavrunu sağlıkla kucağına alırsın inşallahDoguma giriyorum dualariniza ihtiyacim var..
Benim diyet ile düştü normal gidiyor diye vermedi cnm. Benim açlık 90 tokluk 155 çıkmıştı ilk ve şeker yükleme de de 50 mg yükleme 185 çıkmıştı ama şu an tokluk 140 altında tutuyorum hep diyet ileIlk dogum sezeryan oldugu icin bu da oyle olacak.bi aksilik olmazsa 10 gun once alacak.nasil bir sistem ve doktor farkliligi var anlamadin.burada benden dahaa yuksek degerleri olanlara başlatmamışlar insulin falan.toklugum evdeki olcumlerde 150yi gecmiyor.senin cok mu yuksek.ne dedi doktorun