• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimizin cinsiyetleri

• kizimiz geliyor

OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    326
canım gelin kaynana durumu diil aslında bu allah iyi insanlarla karşılaştırsın hem bizi hem yavrularımızı.. ben böyle yerli yersiz her halta burnunu sokan bi kv olursam beni istemesin zaten gelinim oğlum.. benim kv biraz şey havasındaydı oğlanın annesi dururken kızın annesine düşmez havalarında.. ben de demiştim taa önceden tam tersi anne her kadın annesiyle daha rahat eder diye.. işi güç gösterisine dönüştürüyolar velhasıl bizim de dünyamızı küçültüyolar :KK43: tamam benim de kafamda bu dertler olmasa ortadoğu sorununu falan ortadan kaldırmıcaktım ama daha faydalı şeyler düşünebilirdim en azından :KK28: ama yok kaynana görümce elti kayınpeder kaynana görümce elti..........:ukala::ukala::ukala::ukala::ukala: ööööööööğğğğğğğğğğğğ:kusmuk:

Anlayışlı olsunlar canımı yesinler ama yok illa başımızın etini yiyecekler :KK11:
Kimseden bişi beklemiyorum beklemem de ama insan bi sorar erken doğum riskim var diye geldiydi kv resmen 2 kelimeden biri gideyim ben diğeri de paramız yok oldu :duduk: şükür eşimle herşeyi yapıyoruz tıpkı düğünde olduğu gibi. Düğün de laf ettikleri herşeyi kendilerini övüp anlattılar balayına gidiyoruz diye dünyanın lafı ama millete gelinini balayına gönderdi havaları :eğlence: şimdi de aynı çok şükür öyle böyle herşeyi almaya çalışıyoruz ama zaten alan biziz bi yüz eğmeler bunlar mı vardı zamanında diye :KK12:
Gelinim diye değil ama bu konu da dertliyim ağa :duduk: bende isterdim güzel güzel geçirmek şu günleri

Kizlar dün kontrolüm vardı bebegim gecen hafta sadece 80 gr almış. Doktor her hafta ayni miktarda almayabilir, üzülüp stres yapacak bir sey yok, gününde gidiyor dedi ama icim rahat etmedi bir türlü. 35+6'da 2660 gr 47 cm.

Canım hiç üzülecek birşey yok. Her bünye farklı, ben bayagı uzun bir kadınım. 1.80im. 35+7 de bebeğim 3.200gr, 51cm di. Doktor senin için normal dedi. 1 hafta kadar ileri gidiyor dedi.

İçinin rahat etmeyeceği bir durum yok ;)

Kızlar sabah kardiyoloji konsültasyona aldı beni amaliyat olabilir raporu aldık. Daha sonra yatış yapıldı. Doktoruma kombine anesteziyi sordum. Bende aynı yöntemle doğum yaptım istersen sanada yapalım dedi ve anlaştık. Sıramı bekledim odamda. Çok sinir bozucu ve heyecan verici idi. Kızımla öpüşüp koklaştık öğleye benim sıram geldi. Okuya okuya amaliyathane yoluna gittim. İçerisi çok kalabalıktı herkes neşeli civil civil sanki panayır yeri gibi:KK49: önce öne doğru eğildim küçük bi uyuşturucu yaptılar " bu çok az acıtıyor korkmayın" sonraki spinal ve epidural iğnelerini hissetmedim. Ama spinal yapılırken bacaklara sıcak su dökülüyormuş gibi ısı yayılıyor birden. Sonra sırtüstü yatırıyorlar. Kalp EKG yapışkan şeyler varya onlar sonra tansiyon aleti nabız ölçer ve serum kollar ikiye ayrılıyor. Amaliyat önlüğünü yukarı kadar sıvayıp:skandal: sonda takılıyor hiç hissetmedim inanın. Sonra buz gibi kahverengi ilaç sürülüyor. Veee üst üste yeşil örtüler örtüyorlar. Sonrasında inanın hiçbişey hissetmedim. Anlamadım kestiklerini. Ama bi ara kalbim taşikardiye girdi koluma ilaç verdiler bi ara tansiyonum düştü ilaç verdiler sakinleştirici verdiler. Hepsi ara ara oldu ama. Sonra bebeği çıkarıyoruz dediler veee ben" durun foto çekmeden olmaaazzzz dedim. Doktor üzgünüm önceden demeliydin dedi. Bende "lüütttttfeeeennn" dedim:KK48: benim yufka yürekli doktorum. Anlaşılan dopurtamıcaz koşun kapının önünde kocası var telefonu alın gelin dedi. Veee arka arkaya flaşlar patladı:halay: bal oğlum kibar oğlum önce çiş yaparak doğdu:eek: ses yok tabi. Herkes aaaa bizi ıslattı aaa çiş yaparak doğdu diyor. Sonra bi ıngaaaaaaaaa ıngaaaaaaaaa. Ben ağlar tabi binlerce şükrederek:dua::KK200::KK46:
Kuzum benim kuzum benim hayırlı ömürlü ol inşallah mutlu huzurlu sağlıklı bi ömür geçirelim yıllarca diyerek oğlumu bekledim. Vee getirdiler kokladım mis gibi öptüm. Sonra üşümesin diye gitti.benim dikme işlemi devam etti konuşa konuşa. Sonra işlem bitti doktor elimi sıktı yüzümü okşadı yukarı yanına gelicem hadi geçmiş olsun dedi. Çok mutluydum. Ağrı acı yok muhteşem bi doğum oldu. Sonra yine yatakta hiç ağrım olmadı. Çok rahattım inanın hiç kasmayın kızlar bebeğimi emzirdim güldüm eğlendim telefon trafiği oldu süperdi herşey. Sütüm yok bu arada damla şeklinde şuan mama veriyoruz mecburen. Uyuşukluk geçince ayağa kalmak çok az acı veriyor ama yine ağrı kesici vuruyorlar merak etmeyin. Şuan gazımda çıktı inşallah yarın eve gideriz.beklediğimden güzel geçti herşey ilk doğumum gibi değildi. Mis kokulu oğlumla yeni bir hayat bizi bekliyor:KK200::anne: artık 4 kişilik bir aileyiz :nazar::KK200:
massalah ikinizede cisli pasa :)))) saglikla buyusun kuzucuk sende hemencecik iyi olursun annesi rabbim bekleyenleride saglikla kavustursun insallah ... kib

canımcım eşimin annesine ailesine bazı tavırlarını bana oğlum yapsa istenmiyorum der otururum kıçımın üstüne yüzsüzler anlamıyolar.. acaba diyorum ben mi desem ama bu sefer de yüz göz olucam ayyyy valla suyum patlar benim stresten ohhhh missss kayınvalidecimin üstüne üstüne :KK68::KK68:

Kiz alemsin valla senin kv cidden yüzsüz sense ona göre davranacaksın canım ben mesela pek konuşmuyorum uzun zamandıra aramiyorum ama o arıyor 1 dk dan az konuşuyoruz işte ondan benimle birlikte çok kalmak istemez istese bile ben o sıcaklığı ona göstermem çok etti bana bunun karşılığınida görüyor. Senin kv gibi olsa ben kendim cevap verirdim canım bazen tavrını kendin koyacaksın

bencede olmuştur ne güzel bende 37. haftamda hurmaya başlıycam hurma medine hurmalarından bu arada demi ? o büyük olanlardan değil ?
canım sen bunu daha önce de sormuştun sanki senin kastettiğin hani şu trabzon hurması falan diye de satılıyo böyle kırmızımsı büyük bi meyve domatese benzeyen?? o diil arkadaşların söylediği bildiğimiz ramazanda falan hani daha çok yediğimiz hurmadan

Kiz alemsin valla senin kv cidden yüzsüz sense ona göre davranacaksın canım ben mesela pek konuşmuyorum uzun zamandıra aramiyorum ama o arıyor 1 dk dan az konuşuyoruz işte ondan benimle birlikte çok kalmak istemez istese bile ben o sıcaklığı ona göstermem çok etti bana bunun karşılığınida görüyor. Senin kv gibi olsa ben kendim cevap verirdim canım bazen tavrını kendin koyacaksın
doğru söylüyosun :(

ay bitanem bilemiyorum ya ama şunu söyleyebilirim eşim genelde ailesiyle çok sert bi tavırda konuşur yanımda yapmasa inanmcam ama sonuç yine aynı :KK43: hatta ben uyarırım günah anne babadır kalpleri kırılır diye sen benim ailemi kendi ailenle karıştırma ben bu kadar dan diye söylememe rağmen anlamıyolar görmüyo musun diyo.. ona da bişey diyemiyorum artık .. en son diycem kim gelirse gelsin curcuna olsun her yer isterlerse ben yavruma bakıcam.. yalnız her türlü ters hareketi kaprisi de yaparım o zaman kusura bakmasınlar :KK67:
Ohhh canım aynen öyle sen lohusasin kapiste olacak tabiki çekmek istemeyen gelmesin :)

Aynen çok şükür cnm ya.Benim de bebek baya aşağı indi diye herhalde hemen alttan bakmam lazım dedi.bebegimn yüzünü bile göremedm aceleden :KK43:
Test sonuçlarına göre 2 hafta sonraya bile randevu vereblrm dedi.Herşey yolunda çünkü dedi.Sen açık bişey olursa gelirsn zaten dedi.bakalım sonuçlar nasıl gelcek.dopler için beklyrm şimdi.sonuç için gittiğimde acaba bakar mı ki tekrar ultrasona.çok da kalabalık oluo ama :KK43:
Sonuc ne zaman çıkarmış acaba cuma birlikte gitsek ya

Geçen pazar kocama patladım ama nafile herşeye var bir cvp onun ailesi iyi ben takıntılı amann salladım öyle düşünürse düşünsün artık anlamıyorsa yapcak bişey yok bana baskı yapmasında ara ara vss diye önceleri çöl diyordu baktı ben tınlamiyorum oda bıkmış demiycekmis
doğru söylüyosun :KK43:

canım sen bunu daha önce de sormuştun sanki senin kastettiğin hani şu trabzon hurması falan diye de satılıyo böyle kırmızımsı büyük bi meyve domatese benzeyen?? o diil arkadaşların söylediği bildiğimiz ramazanda falan hani daha çok yediğimiz hurmadan
ay sende ne hafiza var :KK9: aynen sormustm o domatese benzeyenleri hc sevmiorm zaten oburunu yerm :))

Geçen pazar kocama patladım ama nafile herşeye var bir cvp onun ailesi iyi ben takıntılı amann salladım öyle düşünürse düşünsün artık anlamıyorsa yapcak bişey yok bana baskı yapmasında ara ara vss diye önceleri çöl diyordu baktı ben tınlamiyorum oda bıkmış demiycekmis
doğru söylüyosun :KK43:

Maşallah cnm.ellerine sağlık.kalan işlerini de hemen halledersn inşallah.Bende şu taşlı hastane çıkışını hâlâ yıkayıp utuleyemedm.elde yikayym diodm ama hiç ugrasamiicm galiba.15 dk da soğuk suda yikayaym dedim inşallah bozulmaz :KK43:
Canim benim de elde yikanmasi gereken bjkli hastane cikisim vardi, sabun tozuyla elimde yikadim, inan hic zor olmadi, hatta hosuma gitti, acaba digerlerini de elimde mi yikasaydim dedim :)) Vakit almiyo zaten pek, sadece durularken biraz oyalandim.

Kızlar sabah kardiyoloji konsültasyona aldı beni amaliyat olabilir raporu aldık. Daha sonra yatış yapıldı. Doktoruma kombine anesteziyi sordum. Bende aynı yöntemle doğum yaptım istersen sanada yapalım dedi ve anlaştık. Sıramı bekledim odamda. Çok sinir bozucu ve heyecan verici idi. Kızımla öpüşüp koklaştık öğleye benim sıram geldi. Okuya okuya amaliyathane yoluna gittim. İçerisi çok kalabalıktı herkes neşeli civil civil sanki panayır yeri gibi:KK49: önce öne doğru eğildim küçük bi uyuşturucu yaptılar " bu çok az acıtıyor korkmayın" sonraki spinal ve epidural iğnelerini hissetmedim. Ama spinal yapılırken bacaklara sıcak su dökülüyormuş gibi ısı yayılıyor birden. Sonra sırtüstü yatırıyorlar. Kalp EKG yapışkan şeyler varya onlar sonra tansiyon aleti nabız ölçer ve serum kollar ikiye ayrılıyor. Amaliyat önlüğünü yukarı kadar sıvayıp:skandal: sonda takılıyor hiç hissetmedim inanın. Sonra buz gibi kahverengi ilaç sürülüyor. Veee üst üste yeşil örtüler örtüyorlar. Sonrasında inanın hiçbişey hissetmedim. Anlamadım kestiklerini. Ama bi ara kalbim taşikardiye girdi koluma ilaç verdiler bi ara tansiyonum düştü ilaç verdiler sakinleştirici verdiler. Hepsi ara ara oldu ama. Sonra bebeği çıkarıyoruz dediler veee ben" durun foto çekmeden olmaaazzzz dedim. Doktor üzgünüm önceden demeliydin dedi. Bende "lüütttttfeeeennn" dedim:KK48: benim yufka yürekli doktorum. Anlaşılan dopurtamıcaz koşun kapının önünde kocası var telefonu alın gelin dedi. Veee arka arkaya flaşlar patladı:halay: bal oğlum kibar oğlum önce çiş yaparak doğdu:eek: ses yok tabi. Herkes aaaa bizi ıslattı aaa çiş yaparak doğdu diyor. Sonra bi ıngaaaaaaaaa ıngaaaaaaaaa. Ben ağlar tabi binlerce şükrederek:dua::KK200::KK46:
Kuzum benim kuzum benim hayırlı ömürlü ol inşallah mutlu huzurlu sağlıklı bi ömür geçirelim yıllarca diyerek oğlumu bekledim. Vee getirdiler kokladım mis gibi öptüm. Sonra üşümesin diye gitti.benim dikme işlemi devam etti konuşa konuşa. Sonra işlem bitti doktor elimi sıktı yüzümü okşadı yukarı yanına gelicem hadi geçmiş olsun dedi. Çok mutluydum. Ağrı acı yok muhteşem bi doğum oldu. Sonra yine yatakta hiç ağrım olmadı. Çok rahattım inanın hiç kasmayın kızlar bebeğimi emzirdim güldüm eğlendim telefon trafiği oldu süperdi herşey. Sütüm yok bu arada damla şeklinde şuan mama veriyoruz mecburen. Uyuşukluk geçince ayağa kalmak çok az acı veriyor ama yine ağrı kesici vuruyorlar merak etmeyin. Şuan gazımda çıktı inşallah yarın eve gideriz.beklediğimden güzel geçti herşey ilk doğumum gibi değildi. Mis kokulu oğlumla yeni bir hayat bizi bekliyor:KK200::anne: artık 4 kişilik bir aileyiz :nazar::KK200:
Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım çoooooooooook sevindim :KK200::nazar::KK36:Geçmiş olsun sana da canım :KK15:

Ya bu sezeryandan sonra karnı bastırmak nerden çıktı ya , ben hiç öle bişe duymamıştım kimsede sölemedi :KK43: ay valla hergün korkuma yeni bişe eklenioooo
canım nıye korkuyorsun ondan hiç korkma:anneadayı: zaten uyusmus oluyorsun ve içerideki sıvıyı atmak için yapılıyor gayet sağlıklı bir durum yapmazlarsa kız hatta ;)

Bn anneme de kahnanama da hatta hastaneye de araç ile 10 dk mesafedeyim. Çalışıyordum 34. Haftada izne ayrıldım. Bana en başından beri yemek yapabiliyor musun temizlik yapabiliyor musun diye soran olmadı. Gelip yapan da olmadı. Yemek getiren de olmadı. 26 Kasım da abim evlenecek annem onunla ilgileniyor
Yine de arada gelip bebeğin eşyalarını yıkayıp hepsini ütüledi saolun. Ama kaynanam da ne gram heyecan var ne de yardım var. O kdr dinlemiyor ki seni onlar her hafta pazara giderler ben bir kez baygınlık geçirdim daha pazarın başında diye korkuyorum gitmedim. Bebeğimiz alt çamaşır bulamamistik.pazarda vardır dedik. Eşim annesine söyledi. Gitmişken alır misiniz diye. Unutmuş biz gittik aldık. Dün de aradi beni bebeğe alt eşofman mi lazım dedi. Ben şok tabi ne alaka. Ya işte oğlum öyle şöyledi diyor birde. Eşofman nedir ya bebek için. . Töbe töbe. İşte dinlememis. Umursamamis. Geçen hafta musait misin gelicez çaya dedi gorumcemle beraber. O kdr sinir oldum ki. Eşim hiç bişi yapma dedi. Yapmadım hatta pembe çizgili pijama ile durdum. Bir geldiler süsler pusler makyajlar.. kime yani bu hava.. inadına pijama ile oturdum :)
canım benim kv de de güya çok ilgili ama elinden bi halt gelmez öyle çekip çeviricek herşeyi organize dicek bi kadın diildir yani.. onun tek derdi merak!! onun merak boyutunu şöyle tarif edeyim bunun şekeri 600e fırlardı bazen tabii hep biz götürürdük acile adanadayken perdeyi kapatıyorum hani yan taraftaki hastalara görünmesin rahat olsun falan hesabı... aç aç diyo milleti izliyo kadın ya ona nolmuş kavga mı varmış kaza mı olmuş... bu kadının bana hastanede bakıcağını hayal etsene beni bırakır o kattaki herkesin doğum hikayesini ezberler sonra da üşenmez bunları açar teli kızına anlatır ben de ıkınırım yavrumla

canım benim kv de de güya çok ilgili ama elinden bi halt gelmez öyle çekip çeviricek herşeyi organize dicek bi kadın diildir yani.. onun tek derdi merak!! onun merak boyutunu şöyle tarif edeyim bunun şekeri 600e fırlardı bazen tabii hep biz götürürdük acile adanadayken perdeyi kapatıyorum hani yan taraftaki hastalara görünmesin rahat olsun falan hesabı... aç aç diyo milleti izliyo kadın ya ona nolmuş kavga mı varmış kaza mı olmuş... bu kadının bana hastanede bakıcağını hayal etsene beni bırakır o kattaki herkesin doğum hikayesini ezberler sonra da üşenmez bunları açar teli kızına anlatır ben de ıkınırım yavrumla
aman daha iyi be canım basında dikilip senin sinirleri hoplatmamıs olur sen de kuzunla kalıtelı vakit gecirmiş olursun ;):KK46::KK200:

Kizlar dün kontrolüm vardı bebegim gecen hafta sadece 80 gr almış. Doktor her hafta ayni miktarda almayabilir, üzülüp stres yapacak bir sey yok, gününde gidiyor dedi ama icim rahat etmedi bir türlü. 35+6'da 2660 gr 47 cm.
canım dr un da normal dediyse bi sorun yoktur sanırım ya.. bizim de son konrolümüz 35+6 daydı 2750gr 46 cm civarıydı bizim bebiş biraz tıknaz olucak galiba :KK48: yine de bi sonraki kontrolde de dikkat et bakalım az mı artıcak kilosu??

Back
X