• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba tecrubeli anne adaylari, kac gundur deli gibi oksuruyorum, nw yaptiysam gecmedi, eczaci prospan icebilecegimi soyledi, aranizda doktorun bu ilaci tavsiye ettigi biri var mi? Gönül rahatligiyla icebilir miyim?

Canım çok kötüysen iç mutlaka ama, zencefil+bal+limon üçlüsünü de dene Bi ara mutlaka işe yarayacak rahatlatır Boğaz'ını ..

Amannnn benim eşimde diyodu hep 37 38 de doğurursun, ben rüyamda hep erken doğum yaptığımı gördüm Bi ara hatta :))))
Kısmet valla aynen bizim niyet belli gerisi Allah'a kalkış bişey, ben doktora demiştim ultrasonla doğum arasında farklı çıkarmı kilo çok, benim hastalarımda hep tutturdum eksik bile çıkabilir Dedi :)))
Benim bu hafta da bitiyo artık cuma günü, haftaya inşallah Bi ataklar bişeyler başlar bende :)))))
Çok duyuyorum bende ultrason da fazla gözüküp doğduğunda daha az kiloyla doğan bebekleri. Bu cuma günü randevum var bakalım ne alemde bizim oğlan :)

Canım çok kötüysen iç mutlaka ama, zencefil+bal+limon üçlüsünü de dene Bi ara mutlaka işe yarayacak rahatlatır Boğaz'ını ..
Denemem mi, neredeyse butun alternatif tip yontemlerini denedim :( 4 5 gun oldu,oksurdukce kasiklarima sanci giriyor,daha cok ondan korkuyorum

Zor nefes alıyoruz, dediğin gibi yatakta sağdan sola Nasıl dönüyorum Allah biliyo eşim biliyo bide :))))
Valla imkan yok yani, çok afedersiniz dr bana zeytinyağıyla vajina içine parmağını sokup esnetme hareketleri yap Hergün Dedi açılmayı kolaylaştırsın ensesin diye, koca Bi şişe zeytinyağını aldım sırf bunun için ama 1 kere yapabildim, yapamıyorum çok zorlanıyorum, eşime de diyemem yap diye, aman valla umrumda değil napim çorabı giyemiyorum Oray'a masaj Nasıl yapıyim :))))))
Squat mı ne o hareketleri yapıyorum sürekli eğilip çömelme hareketlerini yapıyorum yeter napim daha yaaa
Canım nette var perine masajı kasımda doğum yapan arkadaşımda bana tavsiye etti 37.haftadan sonra yap ben çok faydasını gördüm dedi onun doğum 40 dk da gerçekleşmiş çok memnundu bende videolarını fln izledim ama sanki asla yapamm gibi geliyor ben fitili zor koyuyordum :))

Herkese merhabaaaa :anneadayı: dün gece kocam sürpriz doğum günü hazırlamış banaa :KK53: arkadaşlarım akrabalarımız herkes vardı, çok güzel hediyelerim oldu :KK53: gece 2 de ancak yatabildim ama çok güzel oldu kızlar çok sevindim, gırgır muhabbet ihtiyacım varmış çok. Bunlar sadece kocikodan :rolleyes:

Eki Görüntüle 1769492 Eki Görüntüle 1769493 Eki Görüntüle 1769494
İşin güzeli hiç bişey anlamadım, bana uydurduktan minik bi pasta getirmiş akşam mum falan üfletti, gerçi onu da gizli gizli sokmuş içeri o da sürpriz olmuştu :KK51:
Allahım inşallah hepimizin yuvası mutlu huzurlu olsun ömrümüz yettiğince :KK36:
Hepsi çok güzel canım çok düşünceliymiş eşin maşallah size kızınızlada beraber nice güzel yıllarınız olsun inşallah :)

Ben de yıkama işini bitirdim sonunda. Daha önce de söylediğim gibi yeşil anne organik bebek deterjanı ile yıkadım kokusuz olması biraz canımı sıkmıstı bi de yumuşatıcı almadım dedim şimdi sert olur mu ki yıkanınca. Sonra araştırdım 1 türk kahvesi fincanı kadar elma sirkesi ya da beyaz sirke kullanılabiliyormuş yumuşatıcı yerine. Attım sirkeyi yumuşatıcı bölümüne:) bi de güzel koksun diye gül suyu koydum deterjan bölümünün içine:) çalıştırdım elde yıkama programı 30 derecede. Bitince 1 tur durulama yaptım. Bitti:)mis gibi oldu miniğimin çamaşırları:)) yumuşacık oldu kuruyanlarda. Yumuşatıcı yerine sirke işe yarıyormuş haberiniz olsun kızlar. Belki bilenler vardır ben bilmiyordum yeni öğrendim söyliiim dedim:KK66:

teşekkür ederim..hem makinede temizlenir :)

merhaba herkese. ben de başımdan geçenleri anlatayım :) pazar gününden beri maalesef griple uğraşıyorum. pazartesi günü o kadar kötü oldum ki acilde serum falan takıldı gündüz. cumartesi-pazar gününden beri de belimde bir ağrı vardı. geceleri hem gripten hem de bel ağrısından uyuyamıyordum. en son bel ağrımın şiddeti o kadar arttı ki anormal bir şeyler olduğunu hissettim. gelip geçici bir ağrı değildi, kasılmam ya da kasık ağrım da yoktu ama yine de muayenemi olduğum hastaneye gittim akşam. acilden giriş yaptık. ebe muayene etti. şikayetimi anlattım. doğum ağrısı gelip geçici olur dedi pek inanmadı herhalde şikayetlerime. yine de alttan muayene edeyim açılma var mı bakalım dedi. o sıra 35+5 teyim. e dedim doğum başlamadıysa bu muayene doğumu tetiklemez mi? belli olmaz dedi. bayaa korktum ama çaresiz muayene oldum. rahimde açılma yok dedi. tabii o sıra canım acıdı biraz. neyse sonra nst ye bağladı ki bingoo! düzenli sancım çıktı. sancılar çok şiddetli değildi ama düzenli olarak görünüyodu. benim hissettiğimse sadece şiddetli bel ağrısı. öyle ki ayakta duramıyordum. bir de tabii grip olduğum için öksürük, hapşırma, inleme, ateş... her yanım ağrıyo. doğumdan pek korkmuyorum ama o halde doğum yapmaktan çook korktum. ne normal doğum yapacak gücüm vardı ne de sezaryan sonrasındaki ağrıları çekecek. neyse... ebe doktorumu aradı bilgilendirdi. o akşam adalat 60 verdi 1 tane içtim. ertesi sabah doktora gittim tekrar. nst de sancı çıkmadı. adalat 30 verdi 15 gün kullan dedi. 37. haftayı doldursun bebek dedi. ne olur ne olmaz diye ciğer geliştirici iğne de verdi. birini dün birini de bugün vurdurdım. Allah a şükür ağrım sızım yok. bu sancıları grip de tetiklemiş olabilirmiş. fazla öksürmek bazen böyle yaparmış. benimkini de bu tetikledi herhalde diyorum. normalde bu zamana kadar hiç böyle bir riskim yoktu çünkü. şimdi 36+0 ım. inşallah bebek tekrar korkutmaz da 38. haftayı görürüz diyorum. benim hikaye de aklınızda olsun. anormal olduğunu düşündüğünüz ağrılar varsa ve ne yaparsanız yapın geçmiyorsa ihmal etmeyin.

Merhaba kızlar kasımda doğum yapan arkadaşım tavsiyelerde bulundu onun doğumu çok kolay oldu normal doğum isteyenler için yazayım bende hepsi 37 den sonra dedi perine masajı yap hurma ye papatya çayı ve böğürtlen çayı iç dedi bolcada merdiven inmiş çıkmış doğum sabahı hastaneye gitmiş doktor eve göndermiş yarına kadar zaman var die o da dışarda gezmiş eve gitmiş akşam üstü sancıyla hastaneye gitmiş hastaneye giriş saatiyle bebeğin doğum saati arasında 40 dk varmış düşünsenize 1 gün sancı çeken suni sancı alan varken ne kadar hızlı olmuş herşey yalnız ben perineyi yapabilceğimi pek düşünmüyorum yapabilen olursa diye yazdım :) bu arada bir tanıdıkta plates hocası onuda eve göndermişler sonra merdivende doğurmuş perişan olmuşlar ayy millet ne kadar hızlı doğuruyor merdivende olması kötü olmuş ama ne kesik ne sancı hiçbişe yaşamadan bebek çıkmış

Muhtemel doğum tarihimiz sizinle aynı, benim bebeğim de iri ve kafası büyük, 17sinde kontrolüm var hayırlısı, bana da öyle bi tarih verecek mi bakalım, bir öncekinde sezeryan olursa 3 mart demişti ama sizin ilk bebeğiniz mi?

İlk bebeğim canım. . 8 martta 40 haftalik oluyoruz ama beklemiyor doktorlar 38 de alıyorlar. . Birde ben kendim istemiyorum normal doğum. . Artık eskisi gibi ne Ebeler ne doktorlar var malesef .. hemen kesiyorlar. . 1 ay oturamiyosun rahat rahat.. İdrar kaçırma sorunların çıkıyor ileride. .ve en fazla 3 tane zaten dogurabilirim. . O an acı çektiğiné degmez bence.. normal doğum eski kadınlara göre iyiydi yok tarlada çalışıyorlar sürekli yuruyorlar rahim hareket halinde rahatça doguruyorlar. . Böyle nereye şimdiki zamanda

merhaba herkese. ben de başımdan geçenleri anlatayım :) pazar gününden beri maalesef griple uğraşıyorum. pazartesi günü o kadar kötü oldum ki acilde serum falan takıldı gündüz. cumartesi-pazar gününden beri de belimde bir ağrı vardı. geceleri hem gripten hem de bel ağrısından uyuyamıyordum. en son bel ağrımın şiddeti o kadar arttı ki anormal bir şeyler olduğunu hissettim. gelip geçici bir ağrı değildi, kasılmam ya da kasık ağrım da yoktu ama yine de muayenemi olduğum hastaneye gittim akşam. acilden giriş yaptık. ebe muayene etti. şikayetimi anlattım. doğum ağrısı gelip geçici olur dedi pek inanmadı herhalde şikayetlerime. yine de alttan muayene edeyim açılma var mı bakalım dedi. o sıra 35+5 teyim. e dedim doğum başlamadıysa bu muayene doğumu tetiklemez mi? belli olmaz dedi. bayaa korktum ama çaresiz muayene oldum. rahimde açılma yok dedi. tabii o sıra canım acıdı biraz. neyse sonra nst ye bağladı ki bingoo! düzenli sancım çıktı. sancılar çok şiddetli değildi ama düzenli olarak görünüyodu. benim hissettiğimse sadece şiddetli bel ağrısı. öyle ki ayakta duramıyordum. bir de tabii grip olduğum için öksürük, hapşırma, inleme, ateş... her yanım ağrıyo. doğumdan pek korkmuyorum ama o halde doğum yapmaktan çook korktum. ne normal doğum yapacak gücüm vardı ne de sezaryan sonrasındaki ağrıları çekecek. neyse... ebe doktorumu aradı bilgilendirdi. o akşam adalat 60 verdi 1 tane içtim. ertesi sabah doktora gittim tekrar. nst de sancı çıkmadı. adalat 30 verdi 15 gün kullan dedi. 37. haftayı doldursun bebek dedi. ne olur ne olmaz diye ciğer geliştirici iğne de verdi. birini dün birini de bugün vurdurdım. Allah a şükür ağrım sızım yok. bu sancıları grip de tetiklemiş olabilirmiş. fazla öksürmek bazen böyle yaparmış. benimkini de bu tetikledi herhalde diyorum. normalde bu zamana kadar hiç böyle bir riskim yoktu çünkü. şimdi 36+0 ım. inşallah bebek tekrar korkutmaz da 38. haftayı görürüz diyorum. benim hikaye de aklınızda olsun. anormal olduğunu düşündüğünüz ağrılar varsa ve ne yaparsanız yapın geçmiyorsa ihmal etmeyin.

ALLAH, zamanında sağlıklı kolay doğumlar versin :)

mazoshest mazoshest canım maşallah eşin şimdi böyleyse doğuma neler yapar benimkine ilk başlarda diyordum doğum hediyesi muhabbetini espriyle çünkü aklına bile gelmezdi o zamanlar ne istiyosan alayım gidip ben ne alcam şimdi diyordu beni kızdırıyordu alma hiçbişe istemem diye kavga ediyordum şimdi hala bana soruyor bende hiçbirşey diyorum cidden her ne istesem alır ama bazen insan ufak bile olsa söylemeden yapılan süprizler istiyor ama maalesef eşimde yok o duygu çiçek dışında düşünemiyor :)

kızlar bebekleriniz için ana kucağı hangi marka tercih ettiniz? hem ana kucağı hem otoya bağlanan modeli diyorum. 0-13 kg arası oldukları için çok aşırı pahalı olanları almak istemiyorum.ama kötü de olmasın. çok marka açeşit var siz ne yaptınız??

Canım nette var perine masajı kasımda doğum yapan arkadaşımda bana tavsiye etti 37.haftadan sonra yap ben çok faydasını gördüm dedi onun doğum 40 dk da gerçekleşmiş çok memnundu bende videolarını fln izledim ama sanki asla yapamm gibi geliyor ben fitili zor koyuyordum :))

Banada doktor Dedi işte bu 1-2 hafta yap Hergün doğumu tetiklesin rahat olur doğum diye ama nerdeeee :)))
Bugün Bi daha deniyim yaa, ptesi randevum var belki işe yarar dur bakalım :))))

Ve sezeryan yapacaklar .. doğumdan çıktıktan sonra bir çay kaşığı kimyon yiyin rahat gaz cikariyormussunuz .. sezeryan da gaz önemliymış. . Ve bana bir arkadaşım bebeğin doğduğunda emzirmeden dudaklarına soda sür dedi.. huzursuz oluyormuş oda gaz sorunu yasamiyormus. . Ve bir arkadaşımda yıkarken sırttaki iki kemik ortasını uvala banyoda diken çıkıyor dedi ordan siyah siyah bebek dikeniymis o hep huzursuz olmasinin sebebi oymus. . Internettede videolarini ve yazilarini okudum.. ne kadar doğrudur bilemem.. bence artık doğumdan sonrasına odaklanalim. . Emzirmek iyi sekilde bakmak için bilgi edinelim. .tomrisin emzirme notları var ben orayı okuyorum. . Ve şunu öğrendimki mutlu olunca hem bebeğe etki ediyor hem sütun rahat geliyor. . Şimdiden hepimizin bebislerini allahım korusun ve bize bakabilme gücü versin..

İlk bebeğim canım. . 8 martta 40 haftalik oluyoruz ama beklemiyor doktorlar 38 de alıyorlar. . Birde ben kendim istemiyorum normal doğum. . Artık eskisi gibi ne Ebeler ne doktorlar var malesef .. hemen kesiyorlar. . 1 ay oturamiyosun rahat rahat.. İdrar kaçırma sorunların çıkıyor ileride. .ve en fazla 3 tane zaten dogurabilirim. . O an acı çektiğiné degmez bence.. normal doğum eski kadınlara göre iyiydi yok tarlada çalışıyorlar sürekli yuruyorlar rahim hareket halinde rahatça doguruyorlar. . Böyle nereye şimdiki zamanda
bana da sezeryan dedi doktor bugün böbrek taşım cıktı hamileyken bir yandan onun agrısı bir yandan doğum sancısı aynı anda tutarsa diye hayırlısı olsun hepimiz için sağ salim kavusalım İnşaallah

Back
X