2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
hanife55 hanife55 canım ilk hamileliğimde benimde hiç belirtim yoktu. hiç hamile gibi değildim. Ama bu kez daha yoğun hissediyorum. ilk zamanlar çok ağrım baş dönmem vardı. şimdide sürekli uykuhali hafif baş dönmeleri. mide bulantıları var. endişelenme belirtisizlik iyidir :anneadayı:
ayyy canım benim gibi olanlarda varmış senninde ilk gebeliğin aynıymış vallahi sizin gibi belirtisizlik yasayanları okudukça içim çok ferahlıyor baya rahatladım çok tşk ederm cvp verdiğin için. Böyle bir hamilelik dostlar başına diyorum daha bir mutlu oldum şimdi :KK73::KK73::KK73:

Ben suan normalde 6+3 olmaliyım ama degil dedi doktor banada çok tedirginim bende haftaya cumartesi gel dedi. Sizin dusukleriniz neden oldu?

İlki 13+4 de çok yoğun kanamam oldu iki gün geçmedi iki günün sonunda kanamadan plasenta bozuldu ve bebeğin kalbi durdu aldılar. İkincisinde 7 haftalık oldu kalp atışı yoktu hala 8+4 kadar bekleyip onu da aldılar. Bu ara da benim 9 yaşında bir oğlum var. onda da sıkıntılı bir gebelik süreci geçirdim. En son Mart ayında bu düşüklerime neden olarak görülen bölmeli rahim problemim için histereskopi operasyonu geçirdim.

ben normalde çok kilolu sayılmam hatta kilo da verdim hamileliğin başından beri ama benim de şimdiden 6 aylık bi göbeğim var, sığamıyorum hiç bişeyin içine. büyük gelen bi kumaş pantolon vardı habire onu giyiyorum ama galiba artık hamile kıyafetlerine geçme zamanı. Minikleri sıkıştırmayalım içerde :KK47:
Valla saolun kızlar yaaa. Sayenizde delirmedigimi anladım :))
Kilolu olduğumdan zaten göbek de var ama iyice şişti. Ablama sordum geçen de iyi kilo almışsın sen yine bebek kendini göstermez daha dedi. Halbuki sadece 1 kilo aldım. Neyse demek ki haftaya falan benim en azından büyük beden pantolon almam şart oldu. Zaten burda hava 5 derece falan artık gündüzleri. Taytla popom donuyo :))

Selam kızlar, benimde midem çok ama çok yanıyor hiçbirşey yiyemiyorum :KK43: idarda enfeksiyon çıktı ama suda içmiyorum, 22 aylık oğlumu emzirirken çok yoruluyorum artik, emzirmeye devam eden var mi. Bu hamileliğim zor geçiyor
Ben de emziriyorum senin gibi,emzirmek cidden yorucu,doktorum beslenmene çok dikkat et,güçsüz kalma demişti.bence sende elinden geldiğince yemeye çalış,gerçi ben hiç bulantı yanma yaşamadım iki hamileliğimde de söylemek kolay belki,ama kendin ve iki bebeğin için yemeye çalışmalısın.suyu içemiyorsan içine limon sık,yada en azından sevdiğin tüketebildiğin bişey koyup öyle iç,idrar yolu enfeksiyonun başka türlü zor geçer,geçse de yine tekrarlar.Allah yardımcın olsun canıım.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    74,7 KB · Görüntüleme: 202
ben şimdiden 3 kilo aldım bile çok erken biliyorum. ama çok bulantım var galeta ve çubuk kraker iyi geliyor devamlı kemiriyorum. hemen kilo yaptı. hamile pantolonu denedim olmadı karnı boş olduğundan aşağıya doğru kayıyor. ben bir kahve bir lacivert dar kesim 2 beden büyük pantolon aldım. bellerine lastik geçirdim giyiyorum. çok rahat ettim tavsiye ederim:KK48:
Ay şekerim sen hamaratsin galiba. Nasıl yaptın da bellerini lastikli yaptın? Ben yapsam pantolon rezil olurdu :)))

Toz mu taze mi demliyorsunuz canım?
Arkadaşlar benim eşim Asya uyruklu (bangladesli) ve zencefili herşeye karıştırıyorlar. resmen ilaç gibi. Bende çok alıştım. Kışın hasta olduğumda sıcak suya bir çay kaşığı bal azıcık da zencefili rendeleyip içine karıştırır içerim. Hem enerji verir hem de iyilestiriyor. Mideye de harika! Ama çayını hazır alıyorsanız dikkat edin çünkü içine bir sürü şey karıştırıyorlar. Sade zencefil olmuyor. Ben genelde bir tane elmayla biraz zencefili kaynatıp öyle yapıyorum çayını. Ben tadını çok sevdiğimden içiyorum. Ama elmalı bulantiya iyi gelir mi bilemem.
P PembePaltolu geçen kış midemi üşüttüm ve sabah akşam çıkardım. O sırada ben de hiç bir şey yiyememistim. Annem bana bir kaşık sade yogurtun içine biraz kuru nane ve tuz ekip vermişti. O kadar sakinliyordu ki midemi!! Acaba sen de mi denesen? Benim o zamanlar en azından mideme bir kaşık da olsa yoğurt giriyordu. O bile nasıl sevindirmisti beni!

selam anne adayları benim gibi bulantıları hafifleyen var mı ben çok yemek yemeğe başladım umarım çok kilo almam

kızlar et,tavuk, balık yemekten bahsetmişsiniz de ben geçen gün kendimi çok zorlayarak tavuk yedim sadece bir lokma.sonucunda ilk defa istifra ettim ve ishal başladı.sanırım hamilelikte besin zehirlenmesiymiş bu tavuk filan dokunabiliyo dikkatli olun ayrıca şu aşamada çok da kendinizi zorlamayın et tavuk yicem diye :(

Arkadaşlar benim eşim Asya uyruklu (bangladesli) ve zencefili herşeye karıştırıyorlar. resmen ilaç gibi. Bende çok alıştım. Kışın hasta olduğumda sıcak suya bir çay kaşığı bal azıcık da zencefili rendeleyip içine karıştırır içerim. Hem enerji verir hem de iyilestiriyor. Mideye de harika! Ama çayını hazır alıyorsanız dikkat edin çünkü içine bir sürü şey karıştırıyorlar. Sade zencefil olmuyor. Ben genelde bir tane elmayla biraz zencefili kaynatıp öyle yapıyorum çayını. Ben tadını çok sevdiğimden içiyorum. Ama elmalı bulantiya iyi gelir mi bilemem.
P PembePaltolu geçen kış midemi üşüttüm ve sabah akşam çıkardım. O sırada ben de hiç bir şey yiyememistim. Annem bana bir kaşık sade yogurtun içine biraz kuru nane ve tuz ekip vermişti. O kadar sakinliyordu ki midemi!! Acaba sen de mi denesen? Benim o zamanlar en azından mideme bir kaşık da olsa yoğurt giriyordu. O bile nasıl sevindirmisti beni!

Ben de zencefili çok seven biriyim. Kışın çok tüketirim ama yazın aklıma gelmez ne yalan söyleyeyim.
Bana da naneli şeker iyi geliyor, midemi ferahlatıyor. Aslında nane-limon da belki iyi gelir ama yoğurt-naneyi de kusmalardan sonra deneyeyim.

Ben de zencefili çok seven biriyim. Kışın çok tüketirim ama yazın aklıma gelmez ne yalan söyleyeyim.
Bana da naneli şeker iyi geliyor, midemi ferahlatıyor. Aslında nane-limon da belki iyi gelir ama yoğurt-naneyi de kusmalardan sonra deneyeyim.
Bendede cok yogun migde bulantisi varda zencefil kökünü bende duymustum ama nasil kullanilacak acaba

Demleyip çayını yapacağım. Azıcık da limon katılabilir.
Bir de arkadaş tozunu balla karıştır, bulantı geldikçe az az ye dedi onu da yapacağım.
Hmm tamam canim cok sağol ben alacaktım ama esim belki ters bi etki yapar diye beni korkuttu ama bisey olacagini zannetmiyorum bende deneyim bakiyim ins sifa buluruz

Kızlar hastaneye yatisim yapıldı yatıyorum şuanda aşırı derecede idrar yolu enfeksiyonu olmuşum sürekli kustuğum içinde idrarda keton çıkmış 1 hafta yatcakmisim.
Çok gecmis olsun ilk bebeğinde bende yasamistim bol serumla 1 haftadan önce cikariniz korkmayin

Valla hayatım ben de eşim sayesinde çok alıştım. Bir sene falan oldu herhalde kahveyi çayı bıraktim ben. Yerine dediğim bu elmalı zencefilli karışımı, bazen içine tarçın da koyup içiyorum. İlk başlarda zorlandım ama şimdi hiç aramıyorum cay ya da kahve. Hem ben çayımi şekersiz içemem. Bu karışım elma yüzünden tatlı olduğundan şeker ihtiyacı da kalmıyor. Ve kesinlikle daha sağlıklı.

Back
X