2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
insan isteristemez sürekli doğumu araştırıyor.
birde hep bakındığın zaman korku dolu hikayeler var.
bence bizim doğum hikayelerimiz en kolayı olucak
Ins ins. Tek anladığım suni sanciya direnebildigim kadar itiraz etmek. Allah yardimcimiZ olsun ins :)

Slm guzel annisler ve minnak bebisleri
Bizden hbrler var iki gun once muayenede kan ve idrar vermiştik bugun Dr la konuştum vücudunda enfeksiyon var hemen antibiyotik başlıyoruz ve düşük riskin sınırın biraz üstünde yani risk taşıyorsun progestan da başlıyoruz dedj
Kullandığım ilaçlar
Folidoce
Dodex ampul(b12 icin)
Progestan
Bide antibiyotik adını unuttum simdi bakınca yazarım
Ya kızımda hamileyken Folic asit alıyordum sonradan vitamin+Demir başlamıştı Dr bunda şimdiden yükledik ilaçları ama Dr dedi enfeksiyon erken dogum ve düşük sebebi senin zaten erken doğumun var tedavini atlamayıp bunu 39 a kadar götüreceğiz diyor insallah Rabbim izin verir
Erken dogum yapmak kuvozde Bebeğini bırakmak sonra o Minicik bebekle ilgilenmek o kadar zorduki umarım hiçbiriniz yazamazsınız bende yine yasamam insallah
Bu arada iki saat kadar once progestan 100 lük bir tane içtim ve sarhoş gibiyim ben düşük tansiyonluyum sanki içince Sıfıra düştü yer ayağımın altından kayıyor prospektüs de gece yatmadan iki tane içilebilir Yazmış oyle kullananiz varmı??bana sabah-1 aksam-1 Yazmış en azından uyuyunca hissetmem
progestan insanın enerjisiniçekip alıyor canım.
bi dr una sor istersen. akşam içmek daha iyi olur gerçekten.
inşallah zamanında gelsin miniğin

OOO bu ciddimii gerçekten banada herkez kara üzüm ye diyo henüz almamıştım çok şaşırdım şuan

aa bunu hiç duymamıştım

valla bizzat başıma geldi kocaman bi salkım şu büyük kan yaptıran üzümlerden varya kurusuda satılıo hatta ondan yedim sabahına heryer kan revan oldu doktora gittim hemen direk üzüm filen yedin mi diyince şok olmuştum iğne fitil verdi progestan zaten kullanıyodum baya büyük bi kanama alanım vardı hatta dinlendim bol su içtim iyiyiz şimdi çok şükür ...

valla bizzat başıma geldi kocaman bi salkım şu büyük kan yaptıran üzümlerden varya kurusuda satılıo hatta ondan yedim sabahına heryer kan revan oldu doktora gittim hemen direk üzüm filen yedin mi diyince şok olmuştum iğne fitil verdi progestan zaten kullanıyodum baya büyük bi kanama alanım vardı hatta dinlendim bol su içtim iyiyiz şimdi çok şükür ...
kuru üzüm önceki hamileliğimde epey yiyordum. şimdide yiyorum. çok şaşırdım şuan. söylediğin iyi oldu canım

Geçmiş olsun insanlarda bilip bilmeden onu ye bunu ye diye akıl veriyo banada kan yapar kara üzüm ye diyip akıl veriyodu herkes iyiki dinleyip yememişim

Bende senin gibi korkuyla geçiriyorum her dakikamı. Sonra kendi kendime diyorum ki dünyanın sonu değil ya evet çok istiyorum ama olmasa da belki böylesi daha iyidir benim için. Hani bir laf var ya "hayatım alt üst oldu denince, ne biliyorsun altının üstünden daha iyi olmadığını" diyorlar. Hepimiz için hayırlısı ne ise o olsun.
Amin insaallah allah acı yaşatmasın hayırlısıyla gelsinler dünyaya. Kalp atışını duyarsam rahatlayacagm insaallah.

Amin insaallah allah acı yaşatmasın hayırlısıyla gelsinler dünyaya. Kalp atışını duyarsam rahatlayacagm insaallah.
Sizde benim gibi fazla pipiriklisiniz sanırım bende her konuştugumda kalp atışını duysaydım diyip duruyorum hergün eşime bahane üretiyorum ay gidip sorsakmı diye geçen gün artık eve ultrason cihazı alayım aklın takıldıkça bak dedi.
dr a kızıp duruyorum 15 güne randevumu verilir bebeğim nasıl bişey bilmiyorum diye kendi kendime söylenip duruyorum

Daha var kontrolümüze daha kalp atışını bile duymadım iyice morelim bozuluyo zaten dış gebelikmi acaba sağlıklımı kafamda deli sorular saçta dökülür kaşta bu gidişle
dis gebelik olsa kanaman olurdu. hem de cok sancili olurdu. bence hiiiic kafani oyle sorularla karincalandirma. ben ne yapayim. daha hic ultrasona girmedim! ilki 13 kasimda... nasipse cinsiyetini ogrenip de gelecegiz. organi olusur mu bilmem ama erkekse biyiklanir herhalde o zamana kadar :)

biz gebeler cok komigiz. sorunumuz olmadigi icin sorun mu acaba diye dusunmek bir tek bize ait. ay kusmadim acaba hamile degil miyim? ay basim donmuyo bebege bir sey mi oldu? aslinda ne kadar gereksiz degil mi? dr bana dedi ki "sana sorun var denilene kadar sorun yok. ayrica bebek duscek olduktan sonra 9 ay sirt ustu yatsanda duser. hayirlisi de, ben iyiyim de, kendine iyi bak, cocugum iyi olacak de, bunu boyle kabullen" dedi. ben de kabullendim gitti vallahi. artik hayirlisi.

dis gebelik olsa kanaman olurdu. hem de cok sancili olurdu. bence hiiiic kafani oyle sorularla karincalandirma. ben ne yapayim. daha hic ultrasona girmedim! ilki 13 kasimda... nasipse cinsiyetini ogrenip de gelecegiz. organi olusur mu bilmem ama erkekse biyiklanir herhalde o zamana kadar :)

biz gebeler cok komigiz. sorunumuz olmadigi icin sorun mu acaba diye dusunmek bir tek bize ait. ay kusmadim acaba hamile degil miyim? ay basim donmuyo bebege bir sey mi oldu? aslinda ne kadar gereksiz degil mi? dr bana dedi ki "sana sorun var denilene kadar sorun yok. ayrica bebek duscek olduktan sonra 9 ay sirt ustu yatsanda duser. hayirlisi de, ben iyiyim de, kendine iyi bak, cocugum iyi olacak de, bunu boyle kabullen" dedi. ben de kabullendim gitti vallahi. artik hayirlisi.
aynenn dediğin gibi.
ama işte annelik böyle tedirgin bişey :KK17::KK45:

Geçmiş olsun Rabbim şifa versin en azından progestanı fitil yazsaydı dr ya okadar ilaç verip bide onu ilaç olarak yükletmesi çok gelmiş olabilir dr la konuşup fitil isteginizi söyleseniz belki daha yararlı olur.
Valla Dr Çarşamba kontrolüm var o zamana kadar idare etmeye çalışacağım artık bir iki güne annem gelecek artık kızla ilgilense bana yeter evden elimi Eteğimi çektim bir yemekle uğraşıyorum.az once eltimde konuştum hemşire kendisi fakültede ilk dönemler fitil kullanmak pek doğru değil düşük riskini arttırabilir dedi..Bu arada az once koca bir tabak beyaz üzüm yedim okudum yazdıklarınızı ve korktum umarım bise çıkmaz ya :((

:KK48: Harika yorumlamışsın gerçekten ya şimdi üzerimde garip bir baskı var yani aslında herşey olacağına varır biliyorum ama takılmadanda edemiyorum.
Benim ikinci evliliğim ilk evliliğimden oğlum var bu evliliğimde 2. senemiz 8 aydır çocuk için uğraşıyoduk dr bana yaşın 30 olmuş nerdeyse bu yaştan sonra umut bağlama belkide olmaz gibi bir cümle kurdu bende nasıl bir içlenme olduysa o ay hamile kaldım diyeyim.
Eşim küçük yaşta menenjit geçirmiş dr lar çocugunun olmama ihtimalinin yüksek oldugunu söylemişler ben bebek haberini verir vermez kayınvalidem ağlamaya başladı oğluma bebeği olmaz dediler ben kurban adadım bebeği olursa kesicem diye ölürsemde eşime vasiyetimdi bu dedi ağlamaya başladı o ağladı hepimiz ağladık.
Yani üzerimde çok fazla baskı oldugu için şimdi zarar gelirse olayı kafamı bulandırıyo yoksa normalde çok rahat bir insanım hayatım boyunca bu kadar evham yaptıgım baska bir olay olmamıştır diyeyim bazen kendi kendime manyakmısın sen bu ne krizli ruh hali diyorum ama bunu dememle unutmam yaklaşık 15 dk sürüyo .
Ben bebek için çok hevesli bile değildim ama içimdeki varlıgını düşününce onun benimle oluşunu düşündükçe gözlerim doluyo eski korkularıma ragmen benim bebeğim diyorum demem o ki anne olmak istiyorum sanırım :anneadayı:

progestan insanın enerjisiniçekip alıyor canım.
bi dr una sor istersen. akşam içmek daha iyi olur gerçekten.
inşallah zamanında gelsin miniğin
VAlla ne oldu anlamadım tamda Dediğin gibi enerjimi biri çekti Aldı içimden sanki..âmin Butun bebislerimiz vakti zamanını beklesin sağlıkla gelsinler

Sizde benim gibi fazla pipiriklisiniz sanırım bende her konuştugumda kalp atışını duysaydım diyip duruyorum hergün eşime bahane üretiyorum ay gidip sorsakmı diye geçen gün artık eve ultrason cihazı alayım aklın takıldıkça bak dedi.
dr a kızıp duruyorum 15 güne randevumu verilir bebeğim nasıl bişey bilmiyorum diye kendi kendime söylenip duruyorum
Ayni his icindeyizz:)) esime okutacağm bunu bende bir beni boyle saniyor ama hala hamilemiyim acaba diye bile geciyor icimden. Ya da bir seymi oldu haberim yok diyorum. Doktorum çok iyi aslinda ama baska bir doktora gitsem dinlesem bile dedim;/ ilk gebeliginiz mi sizinde?

Valla Dr Çarşamba kontrolüm var o zamana kadar idare etmeye çalışacağım artık bir iki güne annem gelecek artık kızla ilgilense bana yeter evden elimi Eteğimi çektim bir yemekle uğraşıyorum.az once eltimde konuştum hemşire kendisi fakültede ilk dönemler fitil kullanmak pek doğru değil düşük riskini arttırabilir dedi..Bu arada az once koca bir tabak beyaz üzüm yedim okudum yazdıklarınızı ve korktum umarım bise çıkmaz ya :KK43:(
İçini ferah tut inşallah bir sorun olmaz bende aynı durumdayım ev almış başını gitmiş yemek yapacak gücüm olmuyo sürekli eşimden bişeyler yapmasını istiyorum evim karışıklık içinde 2 haftadır bazı işlerimden dolayı çok az ilgilenebiliyorum amann diyorum evi kim takar sonuçta toplanıcak birgün onu hiç umursama.
Fitil için okadar bir bilgim yok benim görümcemde tam tersi dr dan fitil iste ilacı kullanma dedi o da hemşire herkes bişey diyo bu dönemde zaten en iyisini dr un bilir onun için ilacların ağır geldiğini fitil kullanmada bir sorunun olup olamacağını sorsan yeter o zaten problemse kullanma der

Ayni his icindeyizz:)) esime okutacağm bunu bende bir beni boyle saniyor ama hala hamilemiyim acaba diye bile geciyor icimden. Ya da bir seymi oldu haberim yok diyorum. Doktorum çok iyi aslinda ama baska bir doktora gitsem dinlesem bile dedim;/ ilk gebeliginiz mi sizinde?
Benim ikinci ama yukarıda neden korktugumdan bahsettim biraz okut bence tek değilsin benim bütün arkadaşlarım yeni doğum yaptı sayılır hepsi benim 10 katım daha evhamlıydı hamileliği hastalık gibi görüyolardı ben onlar kadar bile değilim ama kabul ediyorum evham var o da iyi bir dr bulamayışımdandır sanırım iyi bir dr bulsaydım bu kadar üstelemezdim sanırım.

ayy çok mantıklı bunu sevdim meyveleri kullanıcam bende artık şeker niyetine bir de şekersiz tatlı tarifi bulsam süper olucak içine hep tatlandırıcı koyuyorlar o da yasak hemşire bile dün sana sağlıklı beslenme ile ilgili bilgi vericektim ama vazgeçtim sana zaten hepsi yasak dedi ve güldü o kadar çok yasağım var ki hem hamilelikten hem de insülin direncinden işim çok zor çok teşekkür ederim tarif için

ay sekerim ben butun hayatim boyunca kiloluydum. iki kere cok SIKI diyete girdim. ikisinde de 20 ser kilo verdim, bir sene sonrasinda 30ar kilo geri aldim. hemde ikisi de doktor kontrolundeydi! mahvetti beni o diyetler.
sekersiz yapamiyorum ben. cay kahve cok aci gelir, icemem. dr lar tatlandirici verdiler. ama o kadar kotu ki o tatlandiricalar! kalori almiyorsun ama nasil aciktiriyor, nasil gucsuzlestiriyor insani. bir de ben kesinlikle aliskanlik yaptigina inaniyorum. gecen sene birakacagim diye toptan cay kahveyi biraktim! iki sene once de on sene ictigim sigarayi biraktim. inan bu kadar zorlanmadim.

simdi diyet yapmiyorum ama biraz saglikli beslenmeye calisiyorum. mesela bu caylarla cok guzel vitaminlerimi aliyorum. canim cok tatli isterse, elmayi pure yapip isitiyorum biraz mikrodalgada, ustune az tarcin. al sana tatli! krep yapiyorum ya da bazen incecik. icine koy muz cilek ya da canin ne isterse. bir iki damla da bal damlat. bak nasil guzel tatli oluyor. canim cikolata isterse bu krepin icine dark cikolata eritip koyuyorum. yogurtlu meyveler var. onlari da cok seviyorum. hep tavsiye ederim, ozellikle de tatli aserirsen.

Back
X