- 7 Nisan 2015
- 2.598
- 3.855
- 63
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #62.021
Kesinlikle katiliyorum.Bir bilim adamına kariyerinizi kime borçlusunuz diye sorarlar? Tereddütsüz ‘anneme’ diye cevap verir ve anlatır:
‘3 yaşımdayken, buzdolabından süt şişesini çıkartmaya çalıştım ama şişeyi tutamadım. Yere düştü ve kırıldı. Her yer süt oldu. Sesi duyan annem yanıma geldi ve ‘Robert, muhteşem bir süt gölü yapmışsın. Cam kırıklarından gemi yapıp oynayalım mı biraz’ dedi. Birkaç dakika keyifle oynadıktan sonra annem saçlarımı okşayarak ‘herkes kırdığı, döktüğü şeyleri temizlemeli. Sütü temizlemek için sünger mi istersin, bez mi?’ diye sordu. Yeri temizlememizin ardından ‘hadi gel bir şişe alıp bahçeye gidelim’ dedi. Bahçede cam bir şişeyi düşürmeden nasıl tutabileceğimi ve bardağa nasıl süt boşaltabileceğimi gösterdi. Keyifle, huzurla defalarca denedik. Ve ben hatalarımdan yeni bilgiler, deneyimler çıkarmayı; yılmadan, utanmadan, vazgeçmeden denemeyi sütü döktüğüm gün öğrendim.’
Hadi gelin bugün çocuğumuzun hatalarına kızmayı bir kenara bırakalım. Bir musibetin, bin nasihatten etkili olduğunu unutmayalım. Çocukluğun düşe-kalka öğrenmek olduğunu kendimize hatırlatalım. Ve kocaman bir tebessümle çocuklarımıza haykıralım;
‘Dökün, saçın, kırın, kurcalayın çocuklar… Önünüzde hata yaparak öğreneceğiniz koca bir hayat var’
Ergonomikmi bilmiyorum ama ikeaninkini alacagim.kızlar mama sandalyesı alan yada almayı dusunen var mı???
kızım 4 ayını doldurdu 5. ayın ıcınde desteklı oturabılıyor yatmayı sevmıyor hıc sureklı kafayı kaldırıyor....masada da bızımle oturmaktan zevk alıyor.
bende mama sandalyesı almak ıstıyorum ama uygun fıyatlı ve ergonomık bırsey ıstıyorum...
alanlar yada almayı dusunenler yardımcı olursa sevınırım..
Kendim uyeyken bile almadim plastige cok para yazikKızlar tupperware kullanan var mı? Ya mama tabağı almak istiyorum ama çok kararsızım plastik sonuçta. Ama kullananlar iyi diyolar kafam karıştı
Dis olmamasina cok guvenme canim damaklari cok kuvvetli oluyor 1 yasini gecip hic cikarmayan bebekler var herseyi yiyolarDaha disleri olmayinca damaklariyla koparamaz gibi geldi.bi de ben de basinda bekleyip ucundan tutuyorum.ama ek gida sayilir mi acaba dedim.daha baslamadik ya.cok hosuna gitti yal iz.agzindan cekiyorum.ıh ıh ıh yapip tekrar istiyor
Aynen bende en az yarim saat ara olmasi lazim dedi hemsire hadi emdi yarim saat gecti ama verdikten sonra emmek istemeyince yarim saat bekle mi diyecez :)Bebeislere demir ilacini nasil veriyorsunuz annisler.emizirmedn ön e olmaz sonra olmaz.nasil yapacagimi sasirdim.
Bizde 13 subat dogumluyuz 33 haftalik dogdu oglumŞubatta mi doğdu senin kuzu? 6 aylık bebek nisan annelerinde nasıl olur? En erken doguranlardan ben bile (martsonu) 5 ay olacak ay sonu
Ek gida konusunda doktorunuz ne diyo bazi dr duzeltilmis yasi bekliyomus bizimki boy kilo yasitlari yakaladigi hatta masallahi bar gectigi icin premature gibi davranmiycaz diyo ama gelisimi yarim ay 1 ay falan geriden geliyo sizin nasilCan'ım 4 martta doğdu ya benim ki erken doğum oldu suyum azalmıştı falan 4 gün önce girdik 6 aya
Bizimki kusuyo bu ay baska istiycemBebeislere demir ilacini nasil veriyorsunuz annisler.emizirmedn ön e olmaz sonra olmaz.nasil yapacagimi sasirdim.
Gizliden takibe okadar alismisim ki okuyup geciyodum murathandan sonra onuda yapamaz oldum 5gun sonra tam 6.ayi doldiriyoruz ek gida basliyo ve cevremdeki herkes hala bekliyorum diye bana kiziyo bi tanidik 3aylik bebege yahni suyu virt zirt biseyler vermis kv bana bakk gordunmu eller napiyo diyo ne gerek var bebek doyuyo sadece anne sutuyle 6aya geldik ve hala ayda 1200gr aliyoken ne bu ek gida acelesi hatta ben baslamak istemedim ama dr olmaz dedi
Bizde 13 subat dogumluyuz 33 haftalik dogdu oglum
Ek gida konusunda doktorunuz ne diyo bazi dr duzeltilmis yasi bekliyomus bizimki boy kilo yasitlari yakaladigi hatta masallahi bar gectigi icin premature gibi davranmiycaz diyo ama gelisimi yarim ay 1 ay falan geriden geliyo sizin nasil
Bizimki kusuyo bu ay baska istiycem
Bu arada kusmalariniz nasil oldu bizim sukur gecti
Benimki kit diye salatalıgi kopardı cnm dikkatDaha disleri olmayinca damaklariyla koparamaz gibi geldi.bi de ben de basinda bekleyip ucundan tutuyorum.ama ek gida sayilir mi acaba dedim.daha baslamadik ya.cok hosuna gitti yal iz.agzindan cekiyorum.ıh ıh ıh yapip tekrar istiyor
Kendi basina nasil banyo yaptiriyorsun canim biz esimle birlikte zor yaptırıyoruz, hep tutup hem nasil yikiyorsun bir de hareketlendiler cok kayiyor elimizden.. Bizimki de disaridayken bir miktar sakinliyor bazen ama yine arabasinda oturmuyor illaki kucakta bakinacak etrafa
Sagol canim goturduk idrar sonucu 3gun sonra cikicak bakalim hayirlisi yazik kizima cok uzuluyorum insallah degildir diycem ama sanirim var iltihap, o kadar da dikkat ediyoruk nasil.olduTurunculuk ve kilo kaybı varsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir. İdrar kültürü ile belli oluyormuş. Antibiyotik tedavisi uygulanıyor.
. Gittim canim iltihap olabilirmis kilo kaybi ve aglama da var emerken ,idrar tahlili yaptirdik 3gun sonra alicaz xok uzuldum o kadar da dikkat ediyorum nasl oldu :/anladim wger iltihapsa ki oyle buyuk ihtimalleR Renklipuantiye canım dk gittikten sonra buraya da yazarmisin merak ediyorum bende
Sagol canim goturduk idrar sonucu 3gun sonra cikicak bakalim hayirlisi yazik kizima cok uzuluyorum insallah degildir diycem ama sanirim var iltihap, o kadar da dikkat ediyoruk nasil.oldu
Benimki kit diye salatalıgi kopardı cnm dikkat
Islak mendil.kullanmiyorum ,pamukla siliyorum ama sudan veya kakasindan olabilirKiz cocuklari daha kolay kaparmis mikrobu
Ne kadar dikkat edilsde malesef olacak oldumu oluyor iste.Banyo suyundan,kakasini yaptimi hemen acilmazsa ondan birde islak mendilden yikayip kullanil.asi lazimmis.
Bizde de buyuk bi sunger bob var.bugun ellerini dilini kravatini tutup tutup gülüyor.Kızlar kuzuma tv de gördüğüm bu maymuncuğu yaptım bayıldı sarılıp sarılıp oynuyor hatta ona sarılıcam diye bir tur dönüyor ısırmaya da yarıyor çok fonksiyonlu geldi :) :)
gumus19 cok nadir var kusmasi, o da az bi sey cikartiyor.cok şükür buna. Gerci yine elde mendil dolasiyoruz.salyadan dolayi.
Bizim kizce uykusuna dayanamayip azcik emip daliyor bazen.ama bir iki saat sonra gözler kapali agliyor.aciktigi icin.emziriyorum.sonra uykuya devam.gece gunduz farketmiyorKizlar simdi bizim sipa 10.30 gibi uyudu istekli birde amaaa saat 12 1 e kadar surekli aglayarak uyaniyor tam dalamiyor uykuya.
Yaa besik salliycaz yada emecek sizinkilerdede varmi bu durum.
Bilmiyorum ben de sebebini.dr daha da artacak diyor.2 3 aylikken basladi.4 bucuk aylik olduk.salya akiyor.kendi tukuruyor.boloncuk yapiyor.bu sicakta önlük de takmak istemiyorum.Bu salya olayi neden acaba? Tukuruk bezleri cok calisiyor ve tukurugu yutmadiklari icin akiyor diye duymustum, 3,5 aylik dis falan cikartmaz heralde? Ustu basi hep islaniyor onluk taksam alip onu da agzina sokuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?