2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Yarın 3 aylık kontrolümüze gideceğiz bklm sormak istediğim çok şey var inşallah cevaplarını da alabilirm doktor değiştirecektim ama aradığım doktoru yakınlarda bulamadım maalesef elimiz mahkum bu doktorumuza keşke daha iyi anlaşabilsek konuşabilsek beni anlamayan bi doktor olması tedirgin ediyor hakkımızda hayırlısı olsun

Bizde 4ay kontrolü olduk 600 gr almış sınırda dediler doymadığını düşünüyosan üstüne mama ver dedi doktor ama benim içim el vermedi bugün ebe az almış ek gıdalara başlarsın mama kesnlkle verme dedi d oktorda ek gıda ver dedi az az vericem ztn vermek istiyodum damak zevki oluşsun diye, sen nasıl emziriyosun ben 2 saatte bir tek meme veriyorum bizmki dierine geçince hemen sinirleniyo bazen kabul ediyo ama 2 saat snra göğsüm şişmiyo tam bende sütüm yokmuş gbi hissediyorum tek meme vermek istiyorum o yzden ama açmı kalıyo acaba die düşünüyorum
Canım bebeğinin kilo almamasının sebebi senin göğsünün sertleşmesini bekliyor olman olabilir. Nerdeyse 4.aya girecekler göğüslerimiz artık terbiye oldu sertleşmesini beklemene gerek yok. Göğğslerin yumuşak olsa da emzir görceksin başta boş çekecek ama bi kaç çekişi ardından süt üretilmeye başlayacak ve emecek. Ayrıca göğüste süt beklerse ki göğsünün sertleşmesini bekliyosun bekleyen sütten yağ ayrışır ve su oranı fazla olur bu da bebeğinin kilo almasını yavaşlatır. Hatta şöyle bir denklem var; Sertleşmiş meme=su oranı yüksek süt
Yumuşak meme=yağlı doyurucu süt
Benim göğüslerim 1 aydan fazladır sanırım hep yumuşak ve kızımın kilosu gayet iyi gidiyor çok şükür. Bir de ben hiç saate bakmıyorum. 6 ay bebek emebildiği kadar emmeli. Ek gıdaya başlamadan mama vermeden dediklerimi bi düşün derim canım. Sütün varsa denemeye değer bence.

Ben mevlutte hacisweiften yaprirmistim.kulahta sekerleri gayet iyiydi
Akide istememistim cifte kavrulmus fisrikli lokumdu bizimki
Ama istedigin cesit sekerden yapabiliyoar.. Tavsiye edebilirim tanesi 2.25 liraydi mayis ayinda..
Tamam bakayın teşekkürler :)

Hayirli geceler herkese.
Yarin tam 4 aylik oluyor yigit bey:nazar:
Once dr.k9ntrolumuz var bakalim gidisat nasil kilo alimi iyimi.Sut var emiyorda ama tek meme ikinciyi veriyorum 5 dk emiyor birakiyor.Benide etkilediler sanirim tombus tombis degil ya:işsiz:
Dun kv sutun yetmiyormu sanki midesi kuculmus etleri yumusak yumusak diyor .Arkadas bir gunde iyi bir yorum yapmazmi insan yahu:((

Zaman nasilda hizli geciyor,buyuk oglani nasil buyuturuz cok kycuk derken 6 yasinda oldu bile,ikinci kuzucuk 4 aylik
Bugun piknige gittik ilk kez gittim yigitle sukur sikinti cikarmadi hatta acik hava pek hosuna gitti.
Bizden bu kadar ogluslar uyumusken bende uyuyayim azcik:KK54:

Canım maşallah kuzuna... Merak ettim neden otribebe yasak? Ben kullanıyorum. Bir de güneş koruyucu neden onermiyor?

Canım dediğim gibi benim doktor çok katı. Burun mukozasını bozuyormuş. Bu gittiğimde yine sordum " sakın verme Hakkı'mı helal etmem " dedi. Serum yap dik tut diyor. Gerçekten de içi doluyken beyaz beyaz yaklaşıyor nefes alıp verdikçe. Tırnağımın ucuyla alıyorum.
Güneş koruyucuya da ihtiyaç yokmuş. Kısa süreli başını koruyarak güneş görebilir. Kimyasal olduğu için de 6 aydan sonra kullanabiliriz dedi.
Çok güveniyorum doktoruma şehir dışından bile çok hastası var. Umarım doğrudur söyledikleri. Uyuyorum hepsine. Bakalım daha neler duyacağım. :KK70:

Buda benim kizcem:)
P_20160726_223551.webp

Canım bebeğinin kilo almamasının sebebi senin göğsünün sertleşmesini bekliyor olman olabilir. Nerdeyse 4.aya girecekler göğüslerimiz artık terbiye oldu sertleşmesini beklemene gerek yok. Göğğslerin yumuşak olsa da emzir görceksin başta boş çekecek ama bi kaç çekişi ardından süt üretilmeye başlayacak ve emecek. Ayrıca göğüste süt beklerse ki göğsünün sertleşmesini bekliyosun bekleyen sütten yağ ayrışır ve su oranı fazla olur bu da bebeğinin kilo almasını yavaşlatır. Hatta şöyle bir denklem var; Sertleşmiş meme=su oranı yüksek süt
Yumuşak meme=yağlı doyurucu süt
Benim göğüslerim 1 aydan fazladır sanırım hep yumuşak ve kızımın kilosu gayet iyi gidiyor çok şükür. Bir de ben hiç saate bakmıyorum. 6 ay bebek emebildiği kadar emmeli. Ek gıdaya başlamadan mama vermeden dediklerimi bi düşün derim canım. Sütün varsa denemeye değer bence.

Tamam bakayın teşekkürler :)
Cnm saat söylememin nedeni oğlum 2 saat snra acıkıyo yada 1 bucuk, o açken saati beklemiyorum tbikide, tek göğsümü emiyo öbürüne geçince ağlıyo ztn yani bi memeyi 3-4 saatte bir içiyo aslında o kdr beklemiyo süt ama sen nasıl emziriyosun bmiyorum saat başımı acıkıyo ? Süt geldiğini hissediyorum ama yetiyomu blmiyorum sağıp bakamıyorum artık biberona alışınca emerken sorun çıkarıyo birde istiyo hep bütün deliklerden sürekli aksın iki üç delikten gelmye başlaynca çekiştiriyo tembel ve uyanık bu oğlan

Son düzenleme:
Canımcım çok geçmiş olsun rabbim tez vakitte şifa versin inşallah bende bilmiyordum sıcakta yapışmayalım birbirimize die yatarak emziriyordum yastıkta oluyor ama yinede kucakta mı olmalıymış bi kaç gündür bizimki de kulağını kaşır gibi yapıyor da huzursuzluk fln yok ama

Amin Can'ım sağol,,,

Aynen Can'ım, kucakta açılı emzirmek gerekiyormuş, kafa yukarda kalacak mümkün olduğunca, oturmakta başladıklarında da oturur pozisyona yakın tutmak gerekiyormuş ,
Bildiğin kulağını tutuyordu bugün , dedim bunda var bişey aldım götürdüm , iyikidr götürmüşüm

Kızlar selam.
4 gündür giremedim. Bi dünya yazmışsınız. Okudum okudum okudum:)

Alıntı yapmadan yazacağım artık.
Ek gıdaya geçenler olmuş. Şeftali karpuz filan verenler var. Karpuz alerjik bir besinmis. 9 aydan önce verilmemesi gerekiyormuş aklınızda olsun. Ben bu ara bebek liderliğinde beslenme BLW denilen bir yöntem var onu inceliyorum. Facebook da gruba dahil oldum. Orda listeler var hangi ayda bebek hangi besini yer. Püre,muhallebi,bebek bisküvisi yok.. Püre yapma çiğneme ve yutma fonksiyonlarını etkilyormus. Bebek kolaya alısıyormuş.kati yiyecekler karşılaştığında sıkıntı oluyormus.

Yani kısacası klasik yöntem pek önerilmiyor. Annelerin bize yaptığı gibi hemen bu tarhana kaynatayim. Cici bebe yumurta sarısı pekmez karıştıralım olayı yok. Bunlar bebeğin tatları almasını zorlastiryormus. Her besinin bi sırası var.

Benim oğlanın düzeni değişti. Geceleri 4 veya 6 saat uyuyan bebe,5 gecedir 1 buçuk 2 saatte bir uyaniyor. Memeden ayrılmıyor. Gece etmesi gündüz emmesinden daha faydalı olduğu için aman emsin diyorum çünkü kilomuz 6200 lerde.yavas ilerliyoruz.sagligo gayet yerinde çok hareketli.1 haftadır yüzükoyun dönüyor. Kolunu kurtarıyor. Yattığı yerde başını kaldırıp kalkmak istiyor. Ellerin tutunca da hemen ayaklarının üzerine dikiliyor ve çok mutlu oluyor. Bu hafta emeklemesine yardımcı olmak için yüzükoyun yatarken destek yapacağım. Boyun kasları gelişsin.
Uyku düzenimiz hala günde 15 saate yakın. Paso uyuyo.bana çekmiş:D
Bizden bu kadar çok yazdın:D

Kızlar selam.
4 gündür giremedim. Bi dünya yazmışsınız. Okudum okudum okudum:)

Alıntı yapmadan yazacağım artık.
Ek gıdaya geçenler olmuş. Şeftali karpuz filan verenler var. Karpuz alerjik bir besinmis. 9 aydan önce verilmemesi gerekiyormuş aklınızda olsun. Ben bu ara bebek liderliğinde beslenme BLW denilen bir yöntem var onu inceliyorum. Facebook da gruba dahil oldum. Orda listeler var hangi ayda bebek hangi besini yer. Püre,muhallebi,bebek bisküvisi yok.. Püre yapma çiğneme ve yutma fonksiyonlarını etkilyormus. Bebek kolaya alısıyormuş.kati yiyecekler karşılaştığında sıkıntı oluyormus.

Yani kısacası klasik yöntem pek önerilmiyor. Annelerin bize yaptığı gibi hemen bu tarhana kaynatayim. Cici bebe yumurta sarısı pekmez karıştıralım olayı yok. Bunlar bebeğin tatları almasını zorlastiryormus. Her besinin bi sırası var.

Benim oğlanın düzeni değişti. Geceleri 4 veya 6 saat uyuyan bebe,5 gecedir 1 buçuk 2 saatte bir uyaniyor. Memeden ayrılmıyor. Gece etmesi gündüz emmesinden daha faydalı olduğu için aman emsin diyorum çünkü kilomuz 6200 lerde.yavas ilerliyoruz.sagligo gayet yerinde çok hareketli.1 haftadır yüzükoyun dönüyor. Kolunu kurtarıyor. Yattığı yerde başını kaldırıp kalkmak istiyor. Ellerin tutunca da hemen ayaklarının üzerine dikiliyor ve çok mutlu oluyor. Bu hafta emeklemesine yardımcı olmak için yüzükoyun yatarken destek yapacağım. Boyun kasları gelişsin.
Uyku düzenimiz hala günde 15 saate yakın. Paso uyuyo.bana çekmiş:KK70:
Bizden bu kadar çok yazdın:KK70:
Tam püre vermiceksin ztn biraz pütürlü olucak, blw yönteminde çocuk bi süre mıncıklayıp atıyo yemiş olmuyo 8 9 aydan snra ztn eline verdimmi gene yer elbet kendi yicek çocuk ztn ama ben şahsen 1 yaşına kdr tüm vitaminleri yemesi gereken şeyleri güzelce yemesi taraftarıyım çünkü anne sütüde mamada 6 aydan snra yeterli değil ve 1 sene diğer senelerde hasta olmaması için önemli birde neredeyse hiç bi doktor blw yöntemini önermez hepimiz böyle büyümüşüz

Son düzenleme:
Bizde 4ay kontrolü olduk 600 gr almış sınırda dediler doymadığını düşünüyosan üstüne mama ver dedi doktor ama benim içim el vermedi bugün ebe az almış ek gıdalara başlarsın mama kesnlkle verme dedi d oktorda ek gıda ver dedi az az vericem ztn vermek istiyodum damak zevki oluşsun diye, sen nasıl emziriyosun ben 2 saatte bir tek meme veriyorum bizmki dierine geçince hemen sinirleniyo bazen kabul ediyo ama 2 saat snra göğsüm şişmiyo tam bende sütüm yokmuş gbi hissediyorum tek meme vermek istiyorum o yzden ama açmı kalıyo acaba die düşünüyorum

Benimki de 4 ay kontrolunde 600gr almisti. Doktor oooo cok iyi ust sinir dedi :) bu doktorlari anlamak mumkun degil. Bence cocugun mutlu huzurluysa, aclik belirtisi gostermiyorsa verme anne sutu disinda bir sey.

Tam püre vermiceksin ztn biraz pütürlü olucak, blw yönteminde çocuk bi süre mıncıklayıp atıyo yemiş olmuyo 8 9 aydan snra ztn eline verdimmi gene yer elbet kendi yicek çocuk ztn ama ben şahsen 1 yaşına kdr tüm vitaminleri yemesi gereken şeyleri güzelce yemesi taraftarıyım çünkü anne sütüde mamada 6 aydan snra yeterli değil ve 1 sene diğer senelerde hasta olmaması için önemli birde neredeyse hiç bi doktor blw yöntemini önermez hepimiz böyle büyümüşüz

Ben blw yontemini cok begeniyorum. Zaten ilk basta amac cocugun doymasi degil, yiyecekleri tanimasi ve kendi kendine yeme beceresi kazanmasi.
Kendi kendine illa yiyecek diyorsun ama bes alti yasinda hala ebeveyninin yedirdigi cocuklar var. bekleyemem ben o kadar :)
Gerci bu yontemi anneme anlattigimda hic hoslanmadi. Etraf kirlenir, cocuk ac kalir vb. Tepkiler :) gunduz o bakacagi icin uygulayacagini sanmiyorum. Bakalim nasil olacak.

Ben blw yontemini cok begeniyorum. Zaten ilk basta amac cocugun doymasi degil, yiyecekleri tanimasi ve kendi kendine yeme beceresi kazanmasi.
Kendi kendine illa yiyecek diyorsun ama bes alti yasinda hala ebeveyninin yedirdigi cocuklar var. bekleyemem ben o kadar :)
Gerci bu yontemi anneme anlattigimda hic hoslanmadi. Etraf kirlenir, cocuk ac kalir vb. Tepkiler :) gunduz o bakacagi icin uygulayacagini sanmiyorum. Bakalim nasil olacak.
Çoğu anne bu yüzden dönüyo ztn bu yöntemden:) tbikide arada eline vericen dökücek uğraşıcak ama beslenmesi sdece bu şekilde olduğunda eksik gıda almış oluyo tbi herkesin kendi düşüncesi

Blw yöntemide neciymiş durup durup yöntem uyduruyorlar:) bi arada sallamayın diyorlardı şimdi sallayın diyorlar eski düzen devam
Eline veremem ben herşeyi etraf mahvoluyor. Hadi kendi evim neyse başkasının evinde de döküp batırıyor onun peşinden gezemem. Heryer kırıntı meyve sebze parçaları. Bide onları temizlemekle uğraş, ser önüne sofrayı otursun yedireyim. Blw yöntemi böyleyse pek bana göre değil :) bi ara inceleyim.
Bu arada işe başladım 3 saatlik süt iznini sabah ve öğleden sonra kullanıyorum 3 saatte bir de eve gidince çocuk memeden fazla ayrı kalmıyor. Yinede 200 cc süt bırakıyorum ben yokken huysuzlandığında veriyor babam.
İnşallah gittikçe dahada düzelir bebeğimde bakımı kolaylaşır. Ek gıdaya da 1 ay sonra geçicem şuan 3,5 aylık 1 ay daha memeleri yormaya devam :)

Blw yöntemide neciymiş durup durup yöntem uyduruyorlar:) bi arada sallamayın diyorlardı şimdi sallayın diyorlar eski düzen devam
Eline veremem ben herşeyi etraf mahvoluyor. Hadi kendi evim neyse başkasının evinde de döküp batırıyor onun peşinden gezemem. Heryer kırıntı meyve sebze parçaları. Bide onları temizlemekle uğraş, ser önüne sofrayı otursun yedireyim. Blw yöntemi böyleyse pek bana göre değil :) bi ara inceleyim.
Bu arada işe başladım 3 saatlik süt iznini sabah ve öğleden sonra kullanıyorum 3 saatte bir de eve gidince çocuk memeden fazla ayrı kalmıyor. Yinede 200 cc süt bırakıyorum ben yokken huysuzlandığında veriyor babam.
İnşallah gittikçe dahada düzelir bebeğimde bakımı kolaylaşır. Ek gıdaya da 1 ay sonra geçicem şuan 3,5 aylık 1 ay daha memeleri yormaya devam :)

Ek gidaya neden geciyorsunuz kizlar? Doktorunuz mu oyle soyluyor?

Bir sey soracagim kizlar, sagdiginiz sutleri birlestiriyor musunuz dolapta? Farkli zamanda sagilan sutler ayni posete koyulur mu ki?

Bizde 4. Ay kontrolünden geldk 650 gr almışız, hareketlendiği için geçen aylarla kıyaslama normal dedi. Hatta bu ay olması gereken kilo aralığınn üst seviyesine yakın endişe etme dedi

Back
X