- 29 Nisan 2010
- 4.289
- 2.805
- 133
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #22.561
bende kesinlikle onaylamiyorum dedim hatta ama karar onun bile bile iciosa ne diyim koca kadina. kendi canina zarar.herkeste kanama ayni olurmu acaba yaa benim zaten kanim yok olanda gitmesinYapısal demek ki. Benim penisilin alerjim olduğundan kalçadan antibiyotik yedim üst üste üç gün. O da mahvetmişti. Bir de 40 gün şarıl şarıl kanama oluyor. Kırk gün çocuk beziyle geziyorsun. Ped tutmuyor. Bir de ben müsaitim zaten kilo almaya. Normal doğumdan sonra eskiden kuşak bağlanırmış şimdilerde korse takıyorlar sarkma olmasın toparlasın diye. Sezeryanda onu da yapamıyorsun. Bu arada nasıl sigara içiyor yahu. Kimse çıkıp bana onun tercihi demesin. Çevremde kaç kişi sigarayı bıraktı gebelik ve emzirme döneminde. Yani istese yapabilirmiş.
ye ye afiyet olsun. sonra bi 6 kilo daha altuzlu olanlardan
Baktinmi cnmbalıkyağı evde zeynocum ,, aksam eve gıdınce bakıp, sana yazarım olurmu?
Ben bugun tetenoz aşısı olmaya gidicem, 20. Haftama girdim,memlekete gidiyoruz yarın sabah, doktor kayıtların burda olsun vurul da git dedi, zaten 2-3 gün kolun agriyormus, çanta takmaman o koluna bi de üzerine yatmaman gerekiyirmus, gitmem iyi olucak evdeki tüm işleri bitirdim, orda kullanmam kolunu,,,Kızlar tetenoz asısı olan varmı saglık ocagında 20. haftadan sonra olunuyo dedıler
Günaydın canım,içimi rahatlattın çok sağol.Canım 2 gün önce bende de oldu çok minik pembe leke. Ama yine çok yormuştum kendimi. Bu 2. Oluyo ve ilkide gezme işini abarttığımda olmuştu. Doktorum plasenta henüz olması gerektiği yere yerleşmediği için ve uzantısı hala rahime yakın olduğu için çok hareket ettiğinde yorulduğunda çevresindeki kılcal damarlara baskı yapar ve az miktarda pembe kahve lekeler olur demişti. 26-28. Haftalar arası plasenta yukarı çıkımıyomuş.
Çok şükür yaa ,bu cevapları duyunca içim rahatlıo .. normal bişeyse sorun yok madem ,fulys canım endişelenme bana doktor ebebeğin eşi yani plasentan aşağıda demişti, bu da kanamaya neden olur diyordu ve dinlenmemi istemişti. Musmutlunun dediği gibi plasenta tam yerleşmediğinden olabiliyormuş
ama dinlenmen lazım güzelim, hareket etme fazla, doktoruna da görün rapor verir belki, simdi nasıl oldun?Çok şükür yaa ,bu cevapları duyunca içim rahatlıo .. normal bişeyse sorun yok madem ,
ama dinlenmen lazım güzelim, hareket etme fazla, doktoruna da görün rapor verir belki, simdi nasıl oldun?
tamam cnm kesildiyse iyi, detaylıya girmişmiydin sen?chibi_chibi Hayatım dünden beri yok şükür ki ,geçtiğimiz ay falan da 1gün olmştu, doktorum da normal karşılıo , hatta bazı gebeliklerde böyle ara ara sonuna kadar sürer diyor.
Tehlikeli birşey olmasın da tek derdim o; haftasonu dinlenirim artık inşallah
tatlım ben konyadayım cogunlukla bulgurlu kısırlı ,mercimekli şeyler yiyorum..bakliyat bebek için cok önemliymiş. yeşil mercimek de öyle , proteini yuksek ..bunun corbasını yapıyorum ..salata ya da meyve yanında da ..incir, üzüm , şefatli yazın ne meyce olursa iste...
deli gibi erik yedim bu sene..bebeğe faydası var mı eriğin onu bişmiyorum ama doktorum bu mevsımde olan herseyden yıyebilirsin dedi. yeşil biber de tüketiyorum taze taze onda da c vitamini cok yuksek...
bi tek cok balık yiyeymiyorum , deniz balıgı bulmak kolay değil burda ...restarontlar alabalık yapıyor onlarda havuzda yetişen..eşimin tanıdıgı bi yere deniz balıgı alıp goturuyorz ben onu yıyorum..ıkı hafta da bir balık anca yiyorumdur..kendimi suclu hıssediyorum bu balık konusunda biraz(
Her sabah farklı bir şeyler yemeye çalışıyorum. Ama mutlaka peynir yiyorum. Yumurta sadece izinli günümde burnumu tıkayarak uyandıktan 1,5 - 2 saat sonra yiyebiliyorumBen balık yemekten korktuğum için (hangisi içinde ne kadar civa barındırıyor diye aramaktan sıkıldığım için) kırmızı ete ve tavuk etine yoğunlaştım. Sık sık kurufasulye, nohut, barbunya, karnıbahar, taze fasulye yiyorum. Saat 10:30 gibi kocaman bir bardak süt içiyorum. Öğle yemeğinden sonra küçük ballı yoğurt yiyorum. Akşam üstü 16:30 gibi 1 şeftali, 1 kivi, 1 armut, 1 elma suyunu sıkıp içiyorum. Arada aklıma gelirse 1-2 ceviz atıyorum ağzıma. Akşam yemekten sonra da acıkırsam karpuz, kavun yiyorum. :) Bol su içiyorum. Bunları yiye yiye 7 kilo aldım bile şimdiden...
olur olmaz yerden almazsan sorun çıkmaz sanırım.
ben nette arastırdım somonu güvenle tuketebılırmısız :=)
Bu arada bebeğinizi ne tarafta hissediyosunuz benim hep sağda. Solda hiç kıpırdama hissetmedim.
Kızlaaarrr slmmm :))
Biz doktordan geldik az önce , prensesimiz 290gr olmuş :) detaylı ultrason yaptı herşey yolunda çok şükür
Ama duruşu biraz rahatsız gibiydi ya doktorda ona takıldı biraz,3hafta snra tekrar gitcem ozmn sıvısı çoğalmış olcak dedi, belki oyüzden henüz rahat deildir ozmn bakcaz dedi,umarım kötü bişi yoktur..
Bide cici aldık biz bebişimize :) ilk cicileri :)
Ben diğer 2 hameligimde yaptirmadim.hep tıp fakültesine gidiyordum ve hiç bi doktor yaptır dememisti bana.simdi de yaptırmayı düşünmüyorum.Kızlar tetanos aşısı yaptıran yok mu ? Sağlık ocağında 20. Haftada el yapalım demişti ebe. Ama bazı doktorlar yaptırmayı n diyor.
Çevremdeki herkes yaptırmış. Sezaryen ve normal dogumda da sonuç olarak kesiyorlar vucüdü. Bebeğe ve bize bağışıklık kazandırmak için beş doz vurrulmak gerekmiş???
Sizin doktorunuz ne dedi? Bi tanesi yaptır diğeri yaptırma dedi benimkilerin .
Biraz muallakta kaldım . Komsunun gelini yaptırdı onun ateşi çıkmış, hemşire yaparken ateş ve ağru yapar demiş. İki günde kolum ağrıdı dedi. Ağırlaşmış gibi .
Fikirlerinizi bekliyorum.
teyzelerim :)
biz bugün annecimle ayrıntılı ultrasonda gülüştük mutlu olduk..benim ufacık miniminnacık bile bişeyime rastlamadı doktor amca :) hem anneme ve cümle aleme pozumu da verdim..öperim ellerinizden :)
Kızlar tetanos aşısı yaptıran yok mu ? Sağlık ocağında 20. Haftada el yapalım demişti ebe. Ama bazı doktorlar yaptırmayı n diyor.
Çevremdeki herkes yaptırmış. Sezaryen ve normal dogumda da sonuç olarak kesiyorlar vucüdü. Bebeğe ve bize bağışıklık kazandırmak için beş doz vurrulmak gerekmiş???
Sizin doktorunuz ne dedi? Bi tanesi yaptır diğeri yaptırma dedi benimkilerin .
Biraz muallakta kaldım . Komsunun gelini yaptırdı onun ateşi çıkmış, hemşire yaparken ateş ve ağru yapar demiş. İki günde kolum ağrıdı dedi. Ağırlaşmış gibi .
Fikirlerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?