2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam moralim çok bozuldu iş yerinde. Bizim bölge koordinatörüyle bugün toplantıya girdik. Bir sürü laf etti. Hafta başı 3 gün rapor almıştım. "Madem rahatsızsın niye geliyorsun, yasa size 8 hafta izin veriyor niye kullanmıyorsun, bebeği strese sokmuş olmuyormusun" falan filan diye resmen gelme dedi. Daha çalışabilir raporumu haftaya alacağım. Zaten adama bişey söyleyemiyorsun. Daha beter üstüne geliyor. Griptim o yüzden gelemedim dedim.
Eski şubesinde yeni doğum yapan bir personel hem kendi müdürüyle hem de bununla kavga etmiş, mahkemeye vereceğim sizi falan demiş. Benden çıkarttı acısını.
Niye kadınlar son ana kadar çalışmak isterlermişmiş. Soruya bak. Bebekle daha fazla vakit geçirmek için dedim.
Strese sokma bebeği diyor çok düşünüyor da benim bebeğimi.
Arkadaşlar da inatlaşma gerekirse çıkarsın izne diyor. Yaa o kadar 4 ay bulantı halsizlik günde 10 defa kusuyordum yine rapor almadan çalıştım. Ne diye o söyledi diye erkenden ayrılacağım dedim ben de. Tabiki döneceğim yer orası iyi geçinmek lazım diye sesimi çıkartmadım hiç, patron o sonuçta tayini çıkana kadar.
15000 personeli olan bir kurumdan bahsediyoruz 3 te biri kadındır. Ayy resmen nefret ettim bunlardan Allah bildiği gibi yapsın. :KK43:
Hayır birde aralıksız çalışıyoruz sabah dokuzdan akşamın 7lerine kadar internete girme fırsatı bile olmuyor gün içinde sürekli baskı.
Bugün de mobingin alasını yaptı. :mad:Çok sinirlerim bozuldu.
Canim allh yardimcin olsun. Bunlarda Allah korkusu yok. Allah bildigi gbi yapsin hepsini. Benimde yaklasik 2 aydir sikintim var.ki cok rahattm ama adama bisiler oldu. Bugunde arkamdan is cevirdigni ogrendm ve kendi kurdugm tum prog taslaklari sildim yeni gelen yapsin. Silerken icim cok huzursuz oldu ama oda benim tum iyi niyetimi su istimal etti. Sende bosver ne cikicaksi izne . Bi asalagn kendi egolari yuzunden. Sen keyfine bak su son haftalari i rahat gecirmeye bak. Bende o an üzülüyorum sinir oluyorum ama sonra bebegime zarar diorum ve düşünmüyorum surda 3 haftam kaldi o dusunsun diorum. Allah yardimcimz olsn malesf ozel sektor bole. Kimseye acimiolar kimsenin durumuna anlayis gostermiolar sanki onlar robot

Kızlar ben bugun kontrole gittim. Bu haftaya kadar bebegin kilosu normal demişti doktor. Bugün 1050 gr dedi. Ortalamada 1300 yazıyor asagida diye az sanki dedim evet dedi. Bebegin kilosu icin yapabilecegim birsey var mi. Bana 3 hafta da heyet raporu verdi erken ayrıldım doğum iznine. Rahim içine baktı bugün çok az sancim var diyince. Sınır 24 mm senin 28 mm açıklık dedi. Yani bu şimdi 3 cm ye yakın açıklık mi var demek. Erken doğum olabilir de olmayabilir de dedi. Kafamı allak bullak etti. Psikolojik olarak buna hazır degilim daha çok küçük :110:

cnim ins gecer,dinlen kendine iyi bak ama doktoruna tekrar sorsana bu durumu. kafan karisik ve bunu gidermek icin en iyi yol onu araman ve daha baska ne yapilabilir ogrenmen..

Canım çok geçmiş olsun yatacaksın evde. Ayaklarını uzat dinlen bir şey kaldırma dolanma merdiven inip çıkma. Daha 29sun kapanır bende de açıklık vardı kapanıp açılıyor alıştım artık. :KK70: ama erken gelsin istemiyorsan dinleneceksin. Bakacak kimsen var mi?
Su an yok ama annem gelicek. Hiç beklemiyordum bir günde doğum sürecine girip doktorun rapor verip onları demesini çok şaşırdım
Benimde benzer seyler basima geldigi icin, sunu diyebilirim. 28 mm rahim agzi uzunlugun acilma degil, 25 mm in altina dusuncede erken dogum tehdidi oluyor. Benim 25. Haftada kanamam olmustu ve rahim agzi uzunlugum 2 haftada 42 mm den 32mm e dusmustu. Bir gece hastanede kaldim, o zamandan beride evde yatiyorum tuvalet disi kalkmam yasak. Haftada bir proluton depot igne oluyorum, adalat hap sabah aksam kullaniyorum, magnezyum iciyorum, birde crinone jel kullaniyorum. Bence sende yat surekli, doktorun neden hic ilac vermediki? 28 mm uzunluk kendi haline birakilacak bi durum degilki. Istersen baska doktorada git.

Magnezyum demir hapı falan verdi de midem bulanıyor kullanamiyordum şimdi mecburum cikarsam da. Dinlen mg al sancı takibi yap kanama falan olursa gel dedi. Başka birşey yapmadı. Sınıra yakın olması moral bozucu ama hissetmistim 3 haftadır. Sabah 7 akşam 4e kadar ayaktayim kaç aydır. Aşağı baskı yapıyordu. O baskı da rahim ağzını daraltmış o zaman. Peki dinlenince değişir mi bu durum

Kızlar selam moralim çok bozuldu iş yerinde. Bizim bölge koordinatörüyle bugün toplantıya girdik. Bir sürü laf etti. Hafta başı 3 gün rapor almıştım. "Madem rahatsızsın niye geliyorsun, yasa size 8 hafta izin veriyor niye kullanmıyorsun, bebeği strese sokmuş olmuyormusun" falan filan diye resmen gelme dedi. Daha çalışabilir raporumu haftaya alacağım. Zaten adama bişey söyleyemiyorsun. Daha beter üstüne geliyor. Griptim o yüzden gelemedim dedim.
Eski şubesinde yeni doğum yapan bir personel hem kendi müdürüyle hem de bununla kavga etmiş, mahkemeye vereceğim sizi falan demiş. Benden çıkarttı acısını.
Niye kadınlar son ana kadar çalışmak isterlermişmiş. Soruya bak. Bebekle daha fazla vakit geçirmek için dedim.
Strese sokma bebeği diyor çok düşünüyor da benim bebeğimi.
Arkadaşlar da inatlaşma gerekirse çıkarsın izne diyor. Yaa o kadar 4 ay bulantı halsizlik günde 10 defa kusuyordum yine rapor almadan çalıştım. Ne diye o söyledi diye erkenden ayrılacağım dedim ben de. Tabiki döneceğim yer orası iyi geçinmek lazım diye sesimi çıkartmadım hiç, patron o sonuçta tayini çıkana kadar.
15000 personeli olan bir kurumdan bahsediyoruz 3 te biri kadındır. Ayy resmen nefret ettim bunlardan Allah bildiği gibi yapsın. :KK43:
Hayır birde aralıksız çalışıyoruz sabah dokuzdan akşamın 7lerine kadar internete girme fırsatı bile olmuyor gün içinde sürekli baskı.
Bugün de mobingin alasını yaptı. :mad:Çok sinirlerim bozuldu.
Canim sıkma canını bunların hepsi böyle işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar izin almak kadar çalışmak da senin hakkın ve hasta olmak da hepsinde yasal hakkını kullanıyorsun sonuçta doktor çalışabilir derse ona laf düşmez çalışmak istiyorsan çalış bebek dogunca daha çok ihtiyaç duyacaksin izne bunun kararını o veremez

Su an yok ama annem gelicek. Hiç beklemiyordum bir günde doğum sürecine girip doktorun rapor verip onları demesini çok şaşırdım

Magnezyum demir hapı falan verdi de midem bulanıyor kullanamiyordum şimdi mecburum cikarsam da. Dinlen mg al sancı takibi yap kanama falan olursa gel dedi. Başka birşey yapmadı. Sınıra yakın olması moral bozucu ama hissetmistim 3 haftadır. Sabah 7 akşam 4e kadar ayaktayim kaç aydır. Aşağı baskı yapıyordu. O baskı da rahim ağzını daraltmış o zaman. Peki dinlenince değişir mi bu durum
Ayakta kalmak cok etkiliyor gercekten, bende o ara cok yogun calisiyordum ve kardesimin dugunu vardi, ne olduysa ondan sonra oldu zaten. Bende baski hissediyordum, bebek asagidaydi resmen oda kisaltmis rahim agzini. Dr um banada heyet raporu verdi, 32. Haftada da dogum iznine ayrilirsin, artik calismak yok, sadece istirahat dedi. Dinlenmek ilk yapilmasi gereken sey, moralini bozma, benim yarin kontrolum var, tekrar olculcek rahim agzi, insallah ayni kaldiysa yaradigini gormus olacagim, sanada haber veririm. Magnezyumu ihmal etme bence, cunku kasilmalarinda baslarsa sorun olabilir. Bide progesteron baslayabilirdin belki, rahim agzini uzatabiliyormus.

Bebegin kilosu icinde protein agirlikli beslenmek ve keci boynuzu pekmezini (sekerin normalse ama)tavsiye edebilirim. Birde en onemlisi hep sol tarafina yatmaya calis, sendeki kan akimi arttigi icin plasentaya giden kan artiyor ve bebek daha iyi besleniyor. Cok gecmis olsun, insallah saglikla alirsin bebisini kucagina.
Zaten hep solda rahat ediyorum düz yatınca kasiliyor bebek hemen taş gibi oluyor. Sizde de oluyor mu. Bende günde 6,7 kere çok sert oluyor bebek kasiliyor
cnim ins gecer,dinlen kendine iyi bak ama doktoruna tekrar sorsana bu durumu. kafan karisik ve bunu gidermek icin en iyi yol onu araman ve daha baska ne yapilabilir ogrenmen..

Sınır 24 senin 28 mm falan diyince nasıl yani anlamadım dedim ters bi laf etti sinir oldum

Nasilsiniz annisler:) bugun kizimizi gormeye gittik ama yuzunu yine gostermedi nazli kizim.dr yuzunu unutun dedi. Bana donukmus oyle yatiyormus.disari dogru degilmis yani.kilosu 2.4 olmus. dr tospik dedi. 4 kg i bulur dogumda rahat dedi valla ne yapcam bilmiyorum. Ben cikartamam 4 kg olursa ya. Artik kendimi normal dogumda degil sezeryanda hayal edebiliyorum :KK53:

Nasilsiniz annisler:) bugun kizimizi gormeye gittik ama yuzunu yine gostermedi nazli kizim.dr yuzunu unutun dedi. Bana donukmus oyle yatiyormus.disari dogru degilmis yani.kilosu 2.4 olmus. dr tospik dedi. 4 kg i bulur dogumda rahat dedi valla ne yapcam bilmiyorum. Ben cikartamam 4 kg olursa ya. Artik kendimi normal dogumda degil sezeryanda hayal edebiliyorum :KK53:

vay nazli guzel vay,hep de boyle. masallah masallah bise olmaz belki cok kolay bi dogum bile olabilir korkutma kendini:oops: Allahım bzimle olsn her daimmm:KK68:

Mrb kizlar o kadar mutsuzum ki kocamla besik almaya karar verdik esimin ananesi de siz alin ben vereyim parasini dedi iyi dedik basladik bebek alis verislerine ufak tefek hepsini aldim sira geldi besik almaya tabi okul bi yandan ben bi taraftan iyice agirlastim esime dedim ki o da senin gonlune gore olsun bakayim ne yapcak diye 1 hafta boyunca internette gezdi hepsini tek tek vana sordu o sordukca ben sinirlendim ama sabrettim bekledim dun aksam toplantim vardi 21.30 da geldim bide grip olmusum eve felince ne goreyim net acik besik bakiyo resmen gozum dondu baktigi besik o kadar koyuydu ki bi sinirle henen aldim yeter artik diye rengi bile turuncu resmen cinnet gecirdim sanki ben ne zorluklarla tasiyorum sukur rabbime verdi yavrumu bu 3. Gebeligim ilk ikisi dustu yok ayicigi yok cibindiriyi..... resmen sistim sinirim bu gunde gecmedi bogasim var bide kotu yatak aldirdi bana

Kızlarrr gaz mi psikolojik mi anlamiyorum belimde göbeğimde sancı nefes alamıyorum off :KK43: inşallah gazdır.
Insallah oyledir, okuduklarimdan anladigim kadariyla seninde bayagi sıkıntılı geciyor hamileligin Allah yardimcin olsun. 33. Haftaya ulasmissin ne guzel, bende yatarak gun sayiyorum hayirlisiyla 34 u gorsem rahatliycam biraz. Saglikla vaktinde aliriz insallah bebislerimizi.

Mrb kizlar o kadar mutsuzum ki kocamla besik almaya karar verdik esimin ananesi de siz alin ben vereyim parasini dedi iyi dedik basladik bebek alis verislerine ufak tefek hepsini aldim sira geldi besik almaya tabi okul bi yandan ben bi taraftan iyice agirlastim esime dedim ki o da senin gonlune gore olsun bakayim ne yapcak diye 1 hafta boyunca internette gezdi hepsini tek tek vana sordu o sordukca ben sinirlendim ama sabrettim bekledim dun aksam toplantim vardi 21.30 da geldim bide grip olmusum eve felince ne goreyim net acik besik bakiyo resmen gozum dondu baktigi besik o kadar koyuydu ki bi sinirle henen aldim yeter artik diye rengi bile turuncu resmen cinnet gecirdim sanki ben ne zorluklarla tasiyorum sukur rabbime verdi yavrumu bu 3. Gebeligim ilk ikisi dustu yok ayicigi yok cibindiriyi..... resmen sistim sinirim bu gunde gecmedi bogasim var bide kotu yatak aldirdi bana

kendini cok geriyosun sanki,bilmeyebilir sen yonlendir ne olcak ki.. en azindan gunlerce besik bakmis bunu goruyosun kizma canini buna skma bnce canim.. sakinles

kızlar bebek ters dönünce hareketleri bi değişik mi oluyo? benim derinden derinden geliyo tekmeleri falan.sanki bikaç gün önce böyle değildi direk dışardan belli oluyodu gözle görülüyodu şimdi sanki çok derinlerde gibi.hıçkırdığında tekmelediğinde hissedilio ama be bileyim değişik işte eskisi gibi değil sizin de böyle mi oldu yaa?

o kadar çok tepkı vermenın sebebı ne?
bakıyormus işte, sorun ne ki?

kızlar bebek ters dönünce hareketleri bi değişik mi oluyo? benim derinden derinden geliyo tekmeleri falan.sanki bikaç gün önce böyle değildi direk dışardan belli oluyodu gözle görülüyodu şimdi sanki çok derinlerde gibi.hıçkırdığında tekmelediğinde hissedilio ama be bileyim değişik işte eskisi gibi değil sizin de böyle mi oldu yaa?
her iki türlüsü de oluyor bana :=)

Back
X