2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkürler canm iyiyiz çok şükür küçük bebeğimin çok zararı yok büyüğüm çok zorluyoruz ve yoruyor beni

ne güzel demi yaaa
anneyiz beee anne

ne güzel demi yaaa
anneyiz beee anne
Evet cook güzel bi duygu annelik, ben ilk bebeğimde bebekten önce boşa yaşamışım bunca yıldır diye düşünmüştüm. İkincisinde ise,yani şimdikinde, kendimi çok özel hissediyorum, şanslı hissediyorum, mutluluğum katlandı 100 katına çıktı
Şimdi tadını çıkarıyorum her anımın, ilkinde tecrübesizdim paniktim çocuklarıma bakınca içim huzur doluyor

Oyle de yapiyorum canm hemen uyanyor

Süt alerjisi olabilirmi? Bunun tahlilini yaptığı doktorunuz belkş AS ürünleri önerir

NİSAN YAĞMURU İLE GELEN ŞİFÂ

Şifalı olan Rumi nisan yağmurları, Nisan ayının on dördünde başlar, Mayıs ayının on dördünde biter.
Bu zaman içinde yağan yağmurlara “Nîsân yağmuru” denir ve bir çok hastalığa deva olup bir çok faydası vardır.

* Yılanların zehiri, Balıkların incisi, Hatta bal arısının balı gibi pek çok harikulade nimet hep bu yağmurun suyundan oluşur.
* Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere devâ, hastalılara şifâdır.
* Sular içerisinde en saf su Nisan yağmurunun suyudur.
* Nisan yağmuru ile mayalanan yoğurt tutar. (Tecrübe ile de sabittir)

* Nisan yağmurunda ıslanan yeni elbise çürümez. Saç dökülmez. Hele okunan! Nisan yağmuru suyu, Allâh’ın izniyle sar’a hastalığına şifâ, Ruh hastalıklarına deva, Ağrıları gidericidir. Nisan Yağmurunun faydalı ve şifalı olduğuna dair hadisi şerifler vardır.

Nisan yağmuru hakkında Hadisi şerifler:

Peygamber Efendimizden (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) rivayet olundu ki;

"Cebrail (Aleyhisselâm) bana öyle bir ilaç öğretti ki, o ilaç sayesinde insanların doktorların ilacına hiç ihtiyaç kalmaz.
Eshâbı Kirâm o ilaçtan bizede haber ver Ya Rasûlullah dediler: Efendimiz (Aleyhissalâtü vesselâm) "Nisan yağmurunu toplayınız .
Ona; 70 Ayetel Kürsi,
70 Fâtiha-i Şerife,
70 defa İhlâs-ı Şerif,
70 defa Felâk,
70 defa Nâs Sûresini
70 defa tesbih duâsını "Subhanallahi vel hamdu lillâhi ve lâ ilâhe illellâhu vallâhu ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil-azîm." Sonra yedi gün devamlı olarak sabah akşam birer bardak içiniz. Beni hak Peygamber olarak gönderen Cenabı Hakka yemin ederim ki,Cebrail bana dediki;Bu sudan içen kimsenin cesedinden , damarından, sinirinden, etlerinden o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenab-ı Hak giderir, O kimseye sıhhat ve afiyet verir.

Yine Başka bir Hadisi şerifte:

"Beni hak Peygamber olarak gönderen Allaha Yemin ederim ki, Çocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına içirse, Allahü Teâla’nın izni ile Hanımı hamile kalır. Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına içirirse, bu su ona sıhhat için yeterli olur. İçen kimsenin balgamını keser. Rüzgar ona zarar vermez. Çirkin haller kendisine isabet etmez. Bel ağrısından, karın ağrısından,şikayeti kalmaz.Alaca hastalığından korkmaz.göğüs ağrısı çekmez.kalbine gelen vesvese (evham) gönlünden çıkar gider. Kendini çok beğenmek, haset, kibir, düşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dünyada yaşayan her fani (geçici)olanlar için Allahü Teâla’nın izni ile fayda vericidir."(tefsir-i Kebir.Kuran tefsiri)

Ayrıca, Kur'an-ı Kerim ve Ezan-ı Muhammedi okunurken, düşman korkusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken ve zulme uğrayınca yapılan duâlar kabul olunur (Teberânî)

Hz.Enes (Radıyallâhu Anh) anlatıyor :Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) ile birlikteyken , yağmur yağmıştı, hemen başını açtı ve "Yağmur Rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği Rahmettir" dedi.
Diğer bir rivayette ise, Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem)'in elbisesini açtığı bildirilmiştir. (Müslim 2/615,Ebu Davud 5/3309)

Ebu Hureyre (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) ve sahabeleri senenin ilk yağmuru yağdığında, gökteki ilk damlalara, (değmesi için) başlarını açarlardı ve Resûlullah (Sallallâhû Aleyhi ve Sellem) Şöyle derdi: "Yağmur, rabbimizin en son, ve yeni yarattığı bir mahluktur ve bereketi en çok olandır." (Ebu şeyh b,Ahlakun-Nebiyyi 823
yazi alintidir!

Kızlar paylaşmak istedim

Amiiin amin, Allah esirgesin yavrularımızı ve onların kendilerini kurtardığını görmek nasip etsin hepimize.

Kızlar bir şey soracağım,

Malum bebişler ortalama 3 aylık oldu, hala ütü yapıyor musunuz?
Ben bir türlü bırakamadım şu ütü alışkanlığını, o kadar işin arasında illa ki yapıyorum ütüyü ama ondan sonra da işte böyle gecenin 2 sinde duşa girecek enerjiyi bulabilmek adına kanepede yamuluyorum

Yorgunum, terliyim, uykum var, duşa girmem lazım ama küçük Toto'nun bütün kıyafetleri ütülü ve dizili ya,
MUTLUYUM

Güzel annişler merhaba size birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

Benim bebiş 8 nisanda üç ayını doldurdu. Şu son ili gündür yeni huylar çıkardı. Normalde akşam yedide yatar 22.30 da kalkar mama yer sonra 01.30 da kallar mama yer sonra 03.00de kallar mama yer sonra 05.30 da kallar mama yerdi. Ama iki gündür sadece iki kere kalkıyor. Gümdüz uykusu olmadığı için uyandırmak istemiyorum. Akşam sekizde yatıyor gece 12.30 da kalkıp mama yiyor. Sabaha karşı kalkıyor bir de( 5.00 -5.30 gibi.) Sonra gözler cin gibi az sohbet istiyor. Yedi buçuk seki gibi tekrar uyutuyorum ama yarım saatten fazla uymuyor gündüz.

Şimdi sorum şu

Gece uykusunda kaldırıp mama yedirmeli miyim? Aç açına uyumasına üzülüyorum ama uyumasını da istiyorum. Mesela şuan dörtten beri uyanığım ama ona kıyıp uyandıramadım kuzumu. Çok acıksa uyanır diye de düşünüyorum büyüdü artık diyorum ama bir taraftan da bir sorun mu var diye endişeleniyorum.

Ikinci sorum da şu
Bebişimin yine iki gündür parmağını emdiğini görüyorum. Gece şapırtısına uyandım bi de baktım tatlı tatlı parmak emiyor. Gündüz de gördüm bir iki defa uyutmaya çalışırken... sizce buna engel olmalımıyım? Kimisi çok güzel demiş 3-4 yaşına kadar sorun degil ama sonra engellemeliymişiz. Kimi de en başından engelemek gerek sonradan zor oluyor demiş. Doktora gitsem soracam ama daha çok var gitmememize ondan sizlere danışmak istedim.

Parmak emen çocuk gece çok uyanmaz uyanır geri uyur diyorlar acaba ondan mı bu böyle uyur oldu.

Cevaplarınızı tecrübelerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum. Çok öptüm yavrularınızın avuçlarını koklaya koklayaaaa
Sevgilerrrrr

Son düzenleme:
merhaba arkadasim ben gördüğüm icin cevap yaziyorum birinci sorundan başlayayım bebegin uc aylik masalla benimkide uc aylik kilosu iyiyse birak uyusun tok drmekki acikinca kendi uyanir kiyameti koparir acsa zaten ikincisi parmak emmeyi engelle bence alışkanlık yapar sonradan biraktiramazsin enxik kullan istersen

Bende hala yapıyorum 100 günlük olduk ama çok zor hakkaten

Kesinlikle uyandirmayin ilk yazdığınız mama döngüsü bana çok sık gelmişti ztn.suan normale donmussunuz. Bir de yaz için saat 7 cok erken değil mi gece uykusuna başlama için. 9 bence ideal suan. Benim kizim da parmaklarını emiyor uzun zamandır ama 3 gündür özellikle baş parmagini emerken yakalıyorum çekiyorum ağzından. Ama ben ne kadar ceksemde emecegi varsa emecek biliyorum. Sağlık olsun

Bu durumdan rahatsız oluyorsan söyle bence tatlı bir dille sonradan sen cekiyorsun ben söylüyorum rahatsiz oldugum bir seyi sonradan sen zorlanirsin annen o senin anlar sanırım
Yok Canm söylüyorum ama haftada bi kere goryrm alcam tabi diyo tamam alda 3 saat burdaysa 3 saat kucağında uyutma diyo sonra cock uykusuzluktanagliyo artk mizmizlaniyo sevmiyo zaten.kucağı biraz dursn agliyo ben gundz ana kucağına koyuyorm oyun halisina koyuyorm geçen tam 2 saat oyun halısında durdu ama kucakta 10 dkdab snra ağlamaya baslyo

Ilk mama duzenin gibiydi bizimki de. Anne sutu iciyor sadece ama uyuma vakti uyanis vakti fln hemen hemen ayniymis.ama bnmki de artik aksam saat 9-9.30 arasi uyuyor,1gibi uyaniyor yiyor,ardindan 5gibi falan yine uyanip yiyor sonra da 7ye dogru kalkiyor.bir kez tek ogun yedi hatta,1kez uyandi. Bence boyle iyi gidiyor endiselenmiyorm ben sen de endiselenme

Evet yapiyorum canim o da bisey mi 3 oglum var benim haala onlarin herseyini utuluyorum

Canm ben ilk oğlumuun da ikincisinin de sadece dogduklarnda kıyafetlerini utuledim bir daha da hiçbir şeylerini utulemedim takı büyüğü buyuyene kadar şimdi gömlek ve pantolonlarini utuluyrm

Ben uyurken kundakladgm için el yalama alışkanlığı olmadı canım
Uyku konusuna gelince bence kesinlikle uyandırma bu güzel bir nimet ilk oğlumdan biliyorm açıksa zaten durmaz evham yapma. uyandırma derim canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…