2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

11. Ay kontrolumuze iki gun oncxesinden gittik boy kilo iyi. Daha once yazmistim. Dunya saglik orgutund gore sut 2 yasina kadar ,kimi yerdede yine dsö ye gore gelismemis ulkelerde 1 yasina kadar yasak diye. Tvdeki bircok drdanda duydum. Sutu sordum. Mamami slcam sute gecilecekmi. Bizim drda süt hayatimizda yok dedi. Sut urunleri tuketecek. Kucukken biz ictik birsey olmadi diye dusunmuyorum. Kucukken olmuyor buyuyunce patlak veriyor seker mide diger problemler. Gece beslenmesi yavasta kesilecek. Makatini yagliyorduk pisik kremi suruyordum zorla yapinca kizariyor diye. Genislemis dedi makati. Kasilmiyordur. Bir ay birsey surme ve on gun duphalac surup kullanacagiz ayda bir fitil. Sabah fitil atmistim birazda ondan mi genisledi acaba . Kan ilaci devam. Tek sirun kabizlik. Bir dahaki ay aşi kan ve idrar tahlili var

Ortu ortmeyin dedi. Biz uyku tulumuyla yatiyoruz . Yadtik reflu yastigi yada yatagin altina koyun dedi. Bizimki battaniyesinin uzerinde yatiyor gerci. Hastanede calisanlardan birinin iki yasindaki cocugu ortunun altinda bogulmus, vefat etmis . Allah rahmet eylesin . Allah a emanetler. Hatirlatayim dedim sizlerede

Kizlar tup bebek tedavisi goruyorum.
Bugun transferim var.
Icimden yazmak geldi benim icin de Allah rizasi icin dua eder misiniz?
Cok ihtiyacim var.
Insallah sizin de hamilelikleriniz tamamina ersin saglicakla alin yavrularinizi kucaklariniza.
Insallah ben ve tum isteyenler bu guzel duyguyu tadabilir

Masallah cnm . Bu arada sut verilmeyecek yani oyle mi?

İnssllah canim dua edicem . Meryem suresini okumani tavsiye ederim

Masallah cnm . Bu arada sut verilmeyecek yani oyle mi?
Hayir yogurt peynir. Yogurtta sutten daha fazla kalsiyum var. Kasar peynirin kilosu 5 kilo yada 7 kg sutten yapiliyor. Keci boynuzu ozundede sutten 4 kat daha fazla kalsiyum var. Kalsiyum icin sut icecekti zaten. Zararlarini okuyun. Gerek yok. Gece suttende kesecegim. 6 olcek iciyorya mamayi bes olcek suyu 6 olcek birdaha 4 olc. Mama . Mamayi azaltarak kesebilirsin tadindan icmeyecek dedi. Nettede baktim bu sekilde kesen cok. Sitten muhallebiyi bilmem verilir mi. Muhallebi vermiyorum un kavurma . Yada kavrulmus seyleri. Oto koltuguna kadar herseyi guvenlik acisindan dusunuyoruz iyisini aliyoruz. Yedirdiklerimuz daha onemli.

ayyynıı benim oğlanı anlatmışsın canım..alışkanlık haline getirmesin diye dikkatini ya oyuna yada bi oyuncağa çekiyorum..

Teşekkürler annişler cevaplar için. Böyle bir şeye sevinilmez ama biraz içim rahatladı demekki bu aylarda olabilen bi durum.
@ilknurrr22 biz babasıyla yanında sesimizi dahi yükseltmiyoruz onunla bi ilgisi olsa benimki yapmazdı için rahat olsun. Ama tabi yine de dikkat etmek lazım artık anlıyorlar. Sinirli çığlık atarken bazen dayanamiyorum "eeh yeter ne bağırıyorsun diyorum" biraz ses yükseltip nasıl alınıyor hemen salya sumuk
Biraz araştırdık babasıyla ama pek net bir şey bulamadık. Dikkatini başka şeye çekin diyorlar. Nasıl davranmak gerek acaba bu sinirli hallerinde?

Bende bilmiyorm elinden bisey alinca hemen bagiriyo kumandayi aliyo mesela o tuslari isirip duruyo elindrn alincada kiyamet kopuyo verene kadar susmuyo bende simdi dikkatini dagitarak aliyorm aa arda bak orda ne var bakalm mi senle diyorm elinden aliyorm

selam kızlar nasılsınız? biz artık kahvlatıyı tamamen normal yapıyoruz. kahvaltılarda muhallebı vermıyorum
peynır, zeytın
menemen, peynırlı yumurta, sebzelı yumurta yapıyorum genelde. bardaga da 2 çay kaşığı çay koyuyorum heves gelsın dıye
bizle bırlıkte yapıyor kahvaltıyı. balıgı da bu aralar kızartma sevıyor. kızartma ıyı degıl bılıyorum ama ne sekılde sevıyorsa öyle yesın. sonucta derısını yemıyor.

Bizde baligi firina yapiyoruz. Z. Yag kekik karabiber tuz ustune sogan . Onun tarafinda z. Yag sogan az tuz var cok guzel yiyor. Tarhanasina kiyma koyuyorum domates sosu kimyon az tuz cok seviyor. Yada daha donates biberli tarhana yaptircam tadi daha guzel oluyor. Makarna pilav vermiyorum malum kabiz tadimlik. Tadi tuzu yok haslanmis makarnayi sevmiyor bulgur pilavini seviyor.

benımkı de bulgur sevmıyor
spagettıye bayılıyor :=)

nasıl yani mis,,şimdi süt vermicekmiyiz?bende gerçi 18. aya kadar devam sütüne devam edeyim diyorum ama ..

Özetle bebeklerimizin ilk 1 yıl içinde inek sütü almaları sonucu:

1- “Demir eksikliği anemisi” riskinin önemli derecede artmasına,

2- “İnek sütü proteini alerjisine”

3- İyot eksikliğine bağlı olarak “zeka gelişiminin geri kalmasına”, Bebeklerde iyot eksikliği akranlarına göre zeka düzeyinin en az 13 puan düşük olmasına sebep olmaktadır.

4- Barsakta “gizli kanamalara”,

5- Yüksek orandaki protein,sodyum,potasyum ve klor nedeniyle “vücutta su kaybına”,

6- Sindirimi güç olduğu için “gaz ve kabızlık sorununa” neden olabilir..

Bebeğin günlük demir ihtiyacını karşılamak için 28 litre ,
D vitamini ihtiyacını karşılamak için 110 litre,
iyot ihtiyacını karşılamak için 3 litre inek sütü içmesi gerekmektedir. SİZCE BU MÜMKÜNMÜDÜR ???

Ayrıca bir dananın vücut ağırlığı 40-50 gün sonra doğum ağırlığının iki katına ulaşır,halbuki insan yavrusu bebeklerimiz için bu süre 3 kat daha uzun olup 5 aylık olunca doğum ağırlığının iki katına ulaşırlar.Yani özetle bir dana ile bir bebek aynı kefeye konmamalıdır, vede her canlıya kendi türünün sütü veya o süte en çok yaklaştırılmış formula mamalar verilmelidir, İNEK SÜTÜ DEĞİL...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…