2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Allah razı olsn canım . Su veriyorum bugün bi de ishal oldu
Dra git cnm . Bizim cok ishal yoktu . Helede ishalvarsa suyu imhal etme . Tek kusmadigi suydu bizimkinin. Vucuttan sivi kaybi olursa kotu. Dr vermemisti eczaneye sorarak mide bulanti damlasi almistim . Surekli ayaklar sicak tut. Bugun az biraz kustu eksi kokuyordu sicak koydum yine.

Dra git cnm . Bizim cok ishal yoktu . Helede ishalvarsa suyu imhal etme . Tek kusmadigi suydu bizimkinin. Vucuttan sivi kaybi olursa kotu. Dr vermemisti eczaneye sorarak mide bulanti damlasi almistim . Surekli ayaklar sicak tut. Bugun az biraz kustu eksi kokuyordu sicak koydum yine.
Bugün sadece iki kere kustu muz vermiştim onu çıkardı. Suyu çıkarmıyor. Üç kere falan şu gibi ishal oldu. Şu içmek istiyor sürekli vermeyince agliyo

Bugün sadece iki kere kustu muz vermiştim onu çıkardı. Suyu çıkarmıyor. Üç kere falan şu gibi ishal oldu. Şu içmek istiyor sürekli vermeyince agliyo
Devam sutunu bile kusuyordu. Hece bermistim devamli inleme sesi geldi bir saat bi kaldirdim kaldirmamla kustu. Sadece su ayni bizimki biricik. Su biberona bi daliyodu ac ac su iciyordu. Yemek gosterince yuzunu burusturuyordu. Nane karanfil kaynatip iciriyordum pek ise yaramamisti. Gece ginduz su ver. Az yemek goster zorla verme.

İlkinde hicbir sikayetim yoktu. Bunda cok mide bulantisi oluyor. Tabii bide oglusun agirligi ve yaramazligi eklendi. İlkindeki gibi nazli olmuyorsun:işsiz:.
valla sizinki iyi cesaret . ben sırf o bulantı yuzunden tırsıyorum :D
allah yardımcınız olsun
ama şanslısınız cunku biz bebek dusunurken siz 2. leri buyutmus olacaksınız

valla sizinki iyi cesaret . ben sırf o bulantı yuzunden tırsıyorum :KK70:
allah yardımcınız olsun
ama şanslısınız cunku biz bebek dusunurken siz 2. leri buyutmus olacaksınız
Bilerek yapmazdim . Dusundukten sonra zaten ilerdede yapamazdim. Kismet zamsnlamasi bana gore iyi. Allah hayirlisini verir. Hamile kaldigim ay cift yumurtlamisim .

Nutrigen omega 3 balik yagi yazan degil. Balik yaginda dha oranlari cok düşük. Ama ocean diye bir marka var simdi gordum onu bitince onu alacagim. İfos belgesinden bes yildiz alan tek marka. İfos kalitesinden dort marka gecmis. Nutrigen yok iclerinde. Agir metal varmi yokmu birkac birsey den kontrol ediyorlar.
Tamam canim bende bakiyim biraz tesekkurler.bu arada icime oglun olacak gibi doguyo.icime doganlarin cogu tutmustur ;) bilgin olsun

Tamam canim bende bakiyim biraz tesekkurler.bu arada icime oglun olacak gibi doguyo.icime doganlarin cogu tutmustur :KK66: bilgin olsun
Saglikli olsun hayirlisi. Oglum var ikinci kiz olsun aklimdan gecmiyor hic hatirlisi olsun saglikli olsun kabiz olmasin. Ogluma ruya gormustum. Simdi gece surekli uyaniyorum ruyada girmuyorum ama ilki gibi cok merak etmiyorum cinsiyetini unutuyorum ondan herhalde

kızlar merhaba
geçen hafta 1 yaş aşısı olduk 3 tane ve oğlum maalesef havale geçirdi
merak ettiğim bu aşıların hepsi biranda mı yapılıyor hep böyle mi
Biz ozel hastanedeyiz. 3. Asi karma aşi nisanda 15 aylikken . Dunya asi takvimine gore. Zaten agir asilar varsa 2 gun ara ile yapildi. Gelibce bir yapiliyor saglik ocaginda hem bir gunde ciksin hemde belki aileler gelmez diye. Sizde oyle bir kac tane agir asi varsa bir kac gin ara isteyin.

Biz ozel hastanedeyiz. 3. Asi karma aşi nisanda 15 aylikken . Dunya asi takvimine gore. Zaten agir asilar varsa 2 gun ara ile yapildi. Gelibce bir yapiliyor saglik ocaginda hem bir gunde ciksin hemde belki aileler gelmez diye. Sizde oyle bir kac tane agir asi varsa bir kac gin ara isteyin.
bizde 14 aylığız özele gidiyoruz
normalde 1 yaşında yapılacaktı ama o ara hasta diye erteledık genede bu geldi başımıza

Gecmis olsun bu arada cnm insallah yoktur bir seyi

2 gün hastahanede kaldık
enfeksiyon değerleri yüksek
normalde şurubunu almasına rağmen ve yarım saat önce ateşi ölçmemize rağmen bir anda ani ateş yükselmiş
dün gece de oldu gözümüzün önünde 38,5 oldu ateş 15 dk içinde
bünyeye göre olurmuş bazı çocuklar 38 de bile geçirebilir dedi doktorlar

2 gün hastahanede kaldık
enfeksiyon değerleri yüksek
normalde şurubunu almasına rağmen ve yarım saat önce ateşi ölçmemize rağmen bir anda ani ateş yükselmiş
dün gece de oldu gözümüzün önünde 38,5 oldu ateş 15 dk içinde
bünyeye göre olurmuş bazı çocuklar 38 de bile geçirebilir dedi doktorlar
Allah acil sifalar versin. Cok yuksek degil askinda atesi bunye meselesi demekki. Tez zamanda iyilesir insallah

Saglikli olsun hayirlisi. Oglum var ikinci kiz olsun aklimdan gecmiyor hic hatirlisi olsun saglikli olsun kabiz olmasin. Ogluma ruya gormustum. Simdi gece surekli uyaniyorum ruyada girmuyorum ama ilki gibi cok merak etmiyorum cinsiyetini unutuyorum ondan herhalde
Hayirlisi tabi canim saglikli olsunda

kızlar merhaba
geçen hafta 1 yaş aşısı olduk 3 tane ve oğlum maalesef havale geçirdi
merak ettiğim bu aşıların hepsi biranda mı yapılıyor hep böyle mi
Canım çok geçmiş olsun.
Eğer bebeğinin geçirdiği Nöbet basit atesli havale ise korkma. Bu 1-2 dk dan uzun surmediyse bebegine zarar vermemiştir. Ama bebeğini o halde gören anne ve baba için büyük travma.

Benim büyük kızım 11 aylıkken 38.2 atesle (koltuk altindan, kulaktan 0.5 daha fazla çıkarmış), 16 aylıkken aynı gün 2 kez 38.9 ateşle toplamda 3 kez havale geçirdi. Epilepsiye dair bir neden altta yatiyormu diye 2 üniversite de hocalara muayene ve tetkikler yapıldı. Çok şükür yokmuş öyle bir neden.

Ama bu havaleler bende 37.5 ateşi görünce paniklemeye sebep olmuştu.
2 yasinda ateş olcerde 40.00 sonucunu görünce kizimi apar topar hastaneye goturdugumuzde acilde beni hasta sanmislardi. Bak o ateşte havale geçirmedi.

Diyeceğim o ki benim yaşadığım travma bebegime faydalı olup, ateslendiginde ona yardım etmek yerine panik içinde çaresizce uzulmekten ote gitmiyordu.

Öğrendim ki;
1) sakin ol
2) bebeğinin ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver
4) temiz hava oksijen almasını sağla
5) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarim saat boyuca banyo fiskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek islat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
6) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
7) ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
8) 5 yasina kadar vucut havale geçirmeyi alışkanlık haline getirmesin diye bebegi mümkün oldugunca koru (ben kreş, anaokuluna bile gondermedim bu nedenle)
9) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
10) tum bu surec boyunca sakin ol.

Geçmiş olsun.

Canım çok geçmiş olsun.
Eğer bebeğinin geçirdiği Nöbet basit atesli havale ise korkma. Bu 1-2 dk dan uzun surmediyse bebegine zarar vermemiştir. Ama bebeğini o halde gören anne ve baba için büyük travma.

Benim büyük kızım 11 aylıkken 38.2 atesle (koltuk altindan, kulaktan 0.5 daha fazla çıkarmış), 16 aylıkken aynı gün 2 kez 38.9 ateşle toplamda 3 kez havale geçirdi. Epilepsiye dair bir neden altta yatiyormu diye 2 üniversite de hocalara muayene ve tetkikler yapıldı. Çok şükür yokmuş öyle bir neden.

Ama bu havaleler bende 37.5 ateşi görünce paniklemeye sebep olmuştu.
2 yasinda ateş olcerde 40.00 sonucunu görünce kizimi apar topar hastaneye goturdugumuzde acilde beni hasta sanmislardi. Bak o ateşte havale geçirmedi.

Diyeceğim o ki benim yaşadığım travma bebegime faydalı olup, ateslendiginde ona yardım etmek yerine panik içinde çaresizce uzulmekten ote gitmiyordu.

Öğrendim ki;
1) sakin ol
2) bebeğinin ustundekileri incelt
3) ateş kulaktan 38.5 olduğunda ateş düşürücü ver
4) temiz hava oksijen almasını sağla
5) ates 39.5 olduysa ateş düşürücü verdikten sonra bebeği banyo suyunun biraz daha ılığı ile yarim saat boyuca banyo fiskiyesi ile vücudunun heryerine gezdirerek islat (kafası dahil). Bu arada ates düşürücü etkisini göstermeye baslar
6) ateş düşürücü ilaçlar açıldıktan sonra 2 aydan uzun süre kullanma
7) ateşe bagli havale enfeksiyonun ilk 2 günü gorulurmus, ilk iki gün atesi kontrol altında tutmak çok önemli
8) 5 yasina kadar vucut havale geçirmeyi alışkanlık haline getirmesin diye bebegi mümkün oldugunca koru (ben kreş, anaokuluna bile gondermedim bu nedenle)
9) atesin yukseldigi değer degil, atesin çok hızla yukselmesi havaleyi tetiklermis.
10) tum bu surec boyunca sakin ol.

Geçmiş olsun.
Ne güzel bir paylaşım bu allah razı olsun keşke daha önce fikrimiz olsaydı diyorum ama anne baba genede panik olurduk sanırım çok sağol canım

Back
X