- 6 Temmuz 2015
- 601
- 412
- 103
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #17.381
Hosgeldin canim aramiza amin insallah sende cinsiyeti ogrenemeyenlerdensin bende haftaya farkli bir doktora gidicem bakalim o soyler belkiArkadaşlar Merhaba bende aranıza katılmak isterim 15. Hafta içerisindeyiz bizde haftaya cinsiyet öğreneceğiz umarım kendisini gösterirRabbim hepimize sağ saglim kucağımıza almayi nasip etsin
:) benimde sanki yayvan karnim ama kikiyi gordumTabikide taliplerimizi degerlendirelim ins canim..aslinda bizimde erkekti doktor erkek dedi cin takvimi cart vurt hepsi erkek cikiodu ben diodum kalcam var insanlar inanmiodu hayir yuzun ck guzellesmis karnin dik diolardi ama bianda yuzume sivilce cikti 16.haftamda kalcam buyudu karnim yayvan oldu ayrintili ultrasyomda kiz dediler esim tabi sokk :))
pamukla surun ozaman civik olmuo :)ben de öyle düşünüyorum da çok öneren oldugu için söyledim sana da
merhaba arkadaşlar. yoğunluktan yazdıklarınızı okuyorum ama uzun süredir hiç yazamadım. ilk üç ayda ciddi mide bulantılarıyla uğraştım bir çoğunuz gibi. üstelik kızımda hiç birini yaşamamıştım. 12+1'de cinsiyetini en erken öğrenen annelerden olarak erkek olduğunu yüzde yüz onaylamasıyla öğrendim. bir kızım vardı zaten, haliyle sevindim. fakat bizde kan uyuşmazlığı vardı. bunu zaten biliyorduk. 20'li haftalarda bir iğne olucaktım ve o kadar diye düşünürken. yapılan tetkiklerden indirect coombs değeri pozitif çıkınca baya sarsılsıldık. acıbadem Atakent hastanesindeki perinotoloji uzmanı prof Umut Dilek hoca sağolsun çok güzel aydınlattı bizi. bu değer pozitif olunca bebek anneye karşı bir hassasiyet geliştiriyormuş ve kansız kalıyormuş. ama pozitifliğin değeri önemli dedi. ve br test daha yaptı. titre denilen bir ölçümle 1/1 sonucunu gördük. 1/16'ya kadar endişelenmemize gerek yok demişti. ve sonuç bizi sevindirdi. şimdi 4 haftada bir aynı tahlil tekrarlanacak ve kontrol edilecek sadece o kadar. inşallah da yükselmeyecek. ben çok inanıyorum. kızlar demem o ki kan uyuşmazlığı olan anneler mutlaka bu tetkiki sorgulasın. benim daha önce gittiğim doktora elli kere söylememe rağmen hi önemsememişti bu durumu.
şuan 16. haftadayım. mide bulantılarım geçti ama 1 haftadır baş ağrılarım çok şiddetli. minoset, bol su ve soğuk kompresten başka bir şey de yapamıyorum. doktor bunlara izin verdi. benle aynı şeyleri yaşayan var mı? bir de ben hala hiç kilo almadım. 52 hala. karnım da dümdüz. özeniyorum karnı olanlarınıza :)
benim hikayemin özeti bu arkadaşlar.
buarada isme de karar verdik. fikir verir belki:)
kızımın adı Lina Ada
oğlum için Mavi Tuna olarak karar verdik.
kumral ada mavi tuna kitabından esinlenmeli oldu biraz :)
canim icimi ferah tut insallah kotu bisi cikmayacakkızlar selam,uzun zamandır yazmıyordum..
2li testten bu yana..Sonucumuz biraz sınıra yakın çıkınca moralım bozuldu,haftalardır sadece okuyup çıktım sizleri.
Burası gercekten buyuk bir nimet,aynı haftalarda bu kadar hamileyi başka nerde bulup konuşabilirdik ki?
Nerede ne yapılması gerekıyor,ne ılacı kullanıyorsunuz herseyı burdan öğrenıyorum,dr lar herşeyi onceden söylemiyor.
Şuan 18. haftamızın içerisindeyiz,geçen hafta 3 lü test yaptırdık,yarın sonuçları alacagız.Dualarınıza talibiz,inş sonuç gönül ferahımız olur.Aşağıda gösteren hamileleik takvımınden 1,5 -2 hafta öndeyiz,dolayısıyla hamileleilk benim için hızlı ilerledi.
5.aya da hızlı bır gırıs yaptık,3 haftada 2 kg almışım malesef.Henuz bende kreme başlamadım,hemen başlamam lazım,bende sizin gibi genişliyorum şu sıralar.Lierac kullanan varsa memnunıyetını yazarsa sevınırım canlar.Hepinizi öpüyorum.
Merhaba canım seninle ortak olan çok seyimiz varmış benim de bir kızım var biz de de kan uyuşmazlığı var kızım da da yaptırmıştım testi bunda da yaptırdım ikisi da negatif çok şükür. 12+1 de ben de Dr a gittim ama kesin bir şey söylemedi erkeğe benziyor ama bu haftalarda çok yanılma oluyor kesin diyemem dedi. 8 ağustosta gidecem Dr a inşallah öğrenirim. İnsan değişiklik olsun istiyor tabi ki ama allahım hayırlı sağlıklı evlat nasip etsinmerhaba arkadaşlar. yoğunluktan yazdıklarınızı okuyorum ama uzun süredir hiç yazamadım. ilk üç ayda ciddi mide bulantılarıyla uğraştım bir çoğunuz gibi. üstelik kızımda hiç birini yaşamamıştım. 12+1'de cinsiyetini en erken öğrenen annelerden olarak erkek olduğunu yüzde yüz onaylamasıyla öğrendim. bir kızım vardı zaten, haliyle sevindim. fakat bizde kan uyuşmazlığı vardı. bunu zaten biliyorduk. 20'li haftalarda bir iğne olucaktım ve o kadar diye düşünürken. yapılan tetkiklerden indirect coombs değeri pozitif çıkınca baya sarsılsıldık. acıbadem Atakent hastanesindeki perinotoloji uzmanı prof Umut Dilek hoca sağolsun çok güzel aydınlattı bizi. bu değer pozitif olunca bebek anneye karşı bir hassasiyet geliştiriyormuş ve kansız kalıyormuş. ama pozitifliğin değeri önemli dedi. ve br test daha yaptı. titre denilen bir ölçümle 1/1 sonucunu gördük. 1/16'ya kadar endişelenmemize gerek yok demişti. ve sonuç bizi sevindirdi. şimdi 4 haftada bir aynı tahlil tekrarlanacak ve kontrol edilecek sadece o kadar. inşallah da yükselmeyecek. ben çok inanıyorum. kızlar demem o ki kan uyuşmazlığı olan anneler mutlaka bu tetkiki sorgulasın. benim daha önce gittiğim doktora elli kere söylememe rağmen hi önemsememişti bu durumu.
şuan 16. haftadayım. mide bulantılarım geçti ama 1 haftadır baş ağrılarım çok şiddetli. minoset, bol su ve soğuk kompresten başka bir şey de yapamıyorum. doktor bunlara izin verdi. benle aynı şeyleri yaşayan var mı? bir de ben hala hiç kilo almadım. 52 hala. karnım da dümdüz. özeniyorum karnı olanlarınıza :)
benim hikayemin özeti bu arkadaşlar.
buarada isme de karar verdik. fikir verir belki:)
kızımın adı Lina Ada
oğlum için Mavi Tuna olarak karar verdik.
kumral ada mavi tuna kitabından esinlenmeli oldu biraz :)
Öncelikle hayırlı olsun canım..Bizde de kan uyuşmazlığı var,bu kadar mühim bir konuyu bize açtıgın ıcın tesk.Bu bahsettiğin İndirect Coombs değeri kandan mı bakılıyor ve bunu kacıncı haftanda yaptırdın.Sanırım benımde hmn yaptırmm lazım,dr kontrolumuze daha var,bilmek istedim.
Merhaba canım seninle ortak olan çok seyimiz varmış benim de bir kızım var biz de de kan uyuşmazlığı var kızım da da yaptırmıştım testi bunda da yaptırdım ikisi da negatif çok şükür. 12+1 de ben de Dr a gittim ama kesin bir şey söylemedi erkeğe benziyor ama bu haftalarda çok yanılma oluyor kesin diyemem dedi. 8 ağustosta gidecem Dr a inşallah öğrenirim. İnsan değişiklik olsun istiyor tabi ki ama allahım hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin
Ay ne guzel ama canim bilgilenip gidiyosun soruyosun
Insallah seninde Rabbim gonlune gore verir canim Allah razi olsun hepimizin evlatlari hayirli saglikli ahlakli imanli olur insallah.. icinden ne geciyor ben hep erkek hissetmistim esimde annemde oyle diyodu bide ogrendgmden beri erkekte bel agriyo diyolar gercektende gebelik ciktgndan beri bel agrisi fenaaaa
Canım umarım iyi çıkar test sonucun.liearac kullanıyorum bi haftadır.şimdilik bişey yok ama bakalım.iki kuzenim de kullandı bu kremi biri çatladı.diğeri çatlamadı hiç.doktorum da kullansan da çatlayabilirsin dedi.böyle canımkızlar selam,uzun zamandır yazmıyordum..
2li testten bu yana..Sonucumuz biraz sınıra yakın çıkınca moralım bozuldu,haftalardır sadece okuyup çıktım sizleri.
Burası gercekten buyuk bir nimet,aynı haftalarda bu kadar hamileyi başka nerde bulup konuşabilirdik ki?
Nerede ne yapılması gerekıyor,ne ılacı kullanıyorsunuz herseyı burdan öğrenıyorum,dr lar herşeyi onceden söylemiyor.
Şuan 18. haftamızın içerisindeyiz,geçen hafta 3 lü test yaptırdık,yarın sonuçları alacagız.Dualarınıza talibiz,inş sonuç gönül ferahımız olur.Aşağıda gösteren hamileleik takvımınden 1,5 -2 hafta öndeyiz,dolayısıyla hamileleilk benim için hızlı ilerledi.
5.aya da hızlı bır gırıs yaptık,3 haftada 2 kg almışım malesef.Henuz bende kreme başlamadım,hemen başlamam lazım,bende sizin gibi genişliyorum şu sıralar.Lierac kullanan varsa memnunıyetını yazarsa sevınırım canlar.Hepinizi öpüyorum.
Bizimde yuzde yuz kiz hanginize versem acaba kizimi...babamiz kolay vermez ama soleyeyeyim sana benzerse disari cikarmam dio:)ben hala istifra ediyorum sacli olcak sanirim..kivircik sacli olcak benim kizim annesine benzicek yesil gozleri olcak esmer olcak insss kaynanama degil bana benzesin:))))
İnsallah canm bende gordum ama hastaydm dikkat etmedm amann kendi doktorumdan ogrenrm dedm ama kaynanm gormus hatta olay cikardi nie kiz degil die butun millete solemis esim cok sevndi erkek die demek kaynanamin dualari kabul oldu ben esime deyince kizio bak diom annenin istegi oldu benim gittigim doktor hic yanilmamis simdiye kadar bi bende yanildi canim..benim icin onemli olan saglikli olmasi tabiki ben kiz oldugunu hissediodum ruyamda altin gormustum altin gornce erkekmis cin talvimi rus takvimi hep erkek dio bizimde esimle hayalimiz bi erkekti bekarken sonrada bitane daha sonrada biz olgunlasinca ikiz kiz istiyoduk ama benim icime hep kiz doguyodu saglicakla gelsin kizcem:)):) benimde sanki yayvan karnim ama kikiyi gordumartik hayirlisi degismez diye umuyorum iki dr da erkek dedi
kızIar benım de ıIk hamıIeIıgımde 5 aydan ıtıbaren duzenIı arkonun kakao yagIı kremını surdum ama boI boI oyIe azıcık degıI 2 kutu bıtırmıstım doguma kadar.son ayIarda bır kasıntı bır gergınIık oIuo hatta catIayan yerIerı de gormus uzuImustumçdogum oIdu yıne catIakIar mor mor duruodu.ogIumu 1 yıI emzırdım karnım cekıIdıkce 6 aya kadar o catIakIarda kayboIdu.sımdı haIa yok.yıne basIıycam boI boI surun mutIakaCanım umarım iyi çıkar test sonucun.liearac kullanıyorum bi haftadır.şimdilik bişey yok ama bakalım.iki kuzenim de kullandı bu kremi biri çatladı.diğeri çatlamadı hiç.doktorum da kullansan da çatlayabilirsin dedi.böyle canım
hatta yanıIıp ta sırf karnınıza surmeyın yanIara dogru da hatta beIın arka yan kısımIarına dogru hep surunkızIar benım de ıIk hamıIeIıgımde 5 aydan ıtıbaren duzenIı arkonun kakao yagIı kremını surdum ama boI boI oyIe azıcık degıI 2 kutu bıtırmıstım doguma kadar.son ayIarda bır kasıntı bır gergınIık oIuo hatta catIayan yerIerı de gormus uzuImustumçdogum oIdu yıne catIakIar mor mor duruodu.ogIumu 1 yıI emzırdım karnım cekıIdıkce 6 aya kadar o catIakIarda kayboIdu.sımdı haIa yok.yıne basIıycam boI boI surun mutIaka
İnsallahhh kuzum belli olmamisti demi senin ins bize benzer esim istemiyo bana benzesin ben deliririm diyo normal olsun diyo cikarmam disari dio vermem kimseye dio bide ilk kiz keske abisi olsaydi diyo diom benim babamlar verdi sana ama:)))hahhhaha güldürdün beniallah korusun benım mınnoşumda bana benzer inşallah , kaynananın yüzüne bakmadan konus
Amin canım teşekkür ederim inşallah sağlıkla kucağına alırsın oğluşunuamin canım. bizim o dönem indirect coombs pozitifliğinden çok detaylı incelendi. renkli ultrosonda ben bile gördüm pipisini yani o kadar :) ama kız olsa da sevin bence çünkü kız kardeş bambaşka bir şey. ben kızımın kız kardeşi olmasını da çok isterdim. benim bir ablam var ordan biliyorum. ama kız-erkek oldu bizde durum. sağlıkla doğsun başka bir şey istemiyorum. öğrenemeyenlerin de gönlüne göre olsun inşallah :)
Bizdede var kan uyusmazligi cnm keseyi gordugumuzde bakmisti dr tekrar bakilmasi gerekir mi.negatif cikmisti.pozitif cikinca bebek anneye karsi antikor uretiyor galiba o sebepten rh pozitif mi oluyor kan grubu.bebek bizim gibi negatif olursa sorun yasammiyor cunkuherhangi bir zamanda verdiğin kan ile çıkıyor canım. doktorların çoğu ihmal ediyor ama çok önemli. ben yaşadım, çok korktum. o yüzden kan uyuşmazlığı olanları bilgilendirmek istedim. doğar doğmaz da direct coombs testini direk bebeğe yapıyorlar. genelde daha önce düşük yapanlarda, hamilelikte kanaması olanlarda oluşma ihtimali daha yüksekmiş. ben de hiç biri olmadı ama test yine de pozitif çıktı maalesef. bir de pozitif çıkarsa da hemen üzülmeyin. titre bakılıyor o zamanda. umarım pozitif çıkmaz. dualarım hepimize...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?