- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #17.621
13 ve 14. Haftalarda baş ağrısında artış oluyor mu arkadaşlar?
Yoksa bugünlerde fazlasıyla üzgün ve stresli olduğum için mi sürekli ağrıyor?
Canım keşke üçlü test yerine harmony yaptırsaydın o kesine yakın sonuç veriyor. Ama yinede sıkma canını içini ferah tut canım bu testlerin hepsi ihtimali gösteriyor zaten.Günaydın kızlar
3 lü test sonucumua aldım,az evvel.Testleri devlette yaptırıyorum,kontrollerimi özelde.Devletteki doktora çok sıra olduğu için sonucu gösteremedim.Şimdi netten örnek 3 lü tarama test örneklerine ve değerlendirmelerine baktımda...Bu HCG değeri ve düzeltilmiş mom değeri benim yine yüksek çıktı malesef. 3 lü teste adını veren diğer iki değer normal olduğundan,3 ü değerlendirmeye alınınca risksiz bölgedede sonucu çıkıyor.Tek başına değerlendirince sonuç evham verici.Kafamı öyle bulandırıyor ki bu testler.Artık bunaldım.Şu gireceğimiz detaylı ultrasonda organların yanısıra, down ve trısomy olan çocuklarda belli olmuyor mu? 20.haftada giriliyor sanırım,yada ben oyle bılıyorum. Aiyy kızlar şu mubarek gunde benı bı bılgılendırın,içim karardı valllahi.Napmam lazım???
YAPTRMA BENCE 3 LÜ TESTE DÜŞÜK OLMA RİSKİ VAR DİYOLAR İKİLİ TEMZ ÇIKTYSA YAPTRMA BEN YAPTRDIM SONUCU ALDIM TEMİZ ÇOK ŞÜKÜR.36 YAŞINDAYIM KÖTÜ ÇIKAR DİYE KORKMUŞTUMbende devlete gittim şimdi cinsiyeti öğrenebilirmiyim acaba diye. yine göremediler çıldırıyorummmmm. birde 3 lü test yapalım dedi. gerek varmı sizce 2 li yapıldı nasılsa.
slm kızlar 2010 senesinde haziran annesiydim. şimdi bir kez daha 2016 ocak annesi olacağım. herkese hayırlı doğumlar diliyorum.13+2 deyiz.
Kızlar benim karnım çok çabuk acıkıyor. Yemek yemeden de doymuyorum yani öyle meyveyle sebzeyle geçiştiremiyorum. Tonton mu olcam ne
Benim gibi olan var mı ne durumdasınız annişler?
Bas agrisi bu donemde oluyor diye duymustum canim bende de oldu13 ve 14. Haftalarda baş ağrısında artış oluyor mu arkadaşlar?
Merhaba canım, ikili tarama sonucunda risk grubun düşük çıktıysa üçlü tarama testine çok takılmamanı tavsiye ederim. Ailede down sendromu geçmişin yoksa hatta hiç takılmamanı öneririm. Arkadaşımın ikili taramada riski 1/110 çıkmıştı, fakat o ben bu bebeği aldırmayı düşünmüyorum dedi. Zaten ilk bebeğiydi ve ailede down sendromu hikayesi yoktu. Tabi ne olursa olsun insan kafasını takıyor, hamileliği boyunca ya olursa diye düşünerek stres oldu, çok şükür sağlıklı bir bebeği oldu. Ben de geçen hafta yaptırdım ikili taramayı, sırf doktor istediği için. Üçlü ve dörtlü yaptırmayacağım.
Bu sonuç kağıtlarımızda ikili testlere ait değerler kısmında,bir ikili 'genel sonuç' kısmı birde ense kalınlığına bakılmaksızın 'biyokımyasal risk' değerleri yazıyor.Benim ikili testte ve uçlu testte hcg değerim yuksek oldugundan bıyokımyasal risk sınıra yakın çıkıyor.(örnegin 2 lide 1:450 ,3lü de 1:801 çıktı) Elbetteki aldırmayı düşünmem aslaaa ama bebeğimizin sağlığından endişe ediyoruz işte böyle çıkınca.Ailede d.sendromu yok elh.Hamileliğimin ilk gununden beri benim bu HCG değeri yuksek,4 haftalıkken öğrenmıstım 9.000 cıvarındaydı,bir türlü düşmedi şimdi 52.000 cıvarında.Allah hayırlısını versin..
3 boyutlu ultrason için randevu alanınız varmı? Hastanemi arayıp sormam lazım,kendi dr umuz mu yapıyor yoksa radyolojı bolumunden bırımı?
YAPTRMA BENCE 3 LÜ TESTE DÜŞÜK OLMA RİSKİ VAR DİYOLAR İKİLİ TEMZ ÇIKTYSA YAPTRMA BEN YAPTRDIM SONUCU ALDIM TEMİZ ÇOK ŞÜKÜR.36 YAŞINDAYIM KÖTÜ ÇIKAR DİYE KORKMUŞTUM
BENDE HİSSETMİYORUM CANIMbende hiçbişi hissetmiyorum yalnız değilsin
Gunaydin benimde agriyor bu aralar canim bir de cok halsizimm13 ve 14. Haftalarda baş ağrısında artış oluyor mu arkadaşlar?
gule gule kullan canimKız bunu kızda giyer erkekte :) Benimki erkek giydircem valla. Acaip şirin:)
Bide ilk 3 aydan sonra çok keyifli diyolarKızlar Allah'ın gücüne gitmesin ama çok zor hamilelik günden güne uflayıp pufluyorum. O kadar çok belim ağrıyor ki. Sırt üstü yattığım zaman tutuluyorum resmen eşim döndürüyor. Fena başım dertte bu bel ağrısıyla benim. Regl olacağım zaman bile çok ağrırdı. Şimdi geberiyorum ağrıdan
Kızlar Allah'ın gücüne gitmesin ama çok zor hamilelik günden güne uflayıp pufluyorum. O kadar çok belim ağrıyor ki. Sırt üstü yattığım zaman tutuluyorum resmen eşim döndürüyor. Fena başım dertte bu bel ağrısıyla benim. Regl olacağım zaman bile çok ağrırdı. Şimdi geberiyorum ağrıdan
Aynen yaa korkuyorum tombalak olacağım diye ama bu gidiş gidiş değil napcazbulantılarım geçtikten sonra bende iştahlandım canım, fazla tontoş olmayalım yaw :))
Gecmis olsunnn canimmmm benimmm benimde kasiklarim cok agriyo erkekte bel kizda kasikmis korkma mesala bende kasiklarma saplanio yuruyemiorm dusurcem bebegi saniyorum esim yataga tasiyo elim hep sey tarafimda ne yazikki cok agriyo gecer insallah kuzumKızlar Allah'ın gücüne gitmesin ama çok zor hamilelik günden güne uflayıp pufluyorum. O kadar çok belim ağrıyor ki. Sırt üstü yattığım zaman tutuluyorum resmen eşim döndürüyor. Fena başım dertte bu bel ağrısıyla benim. Regl olacağım zaman bile çok ağrırdı. Şimdi geberiyorum ağrıdan
Kızımda migrenim durulmuştu. Zaten 5 ay boyunca leğenle kusup hastanelik olmaktan başka dertlere sıra gelmiyodu galiba :)canım strsli ve üzgün olduğundan olabilir ama hamilelikten de olabilir, ben bugün doktora gidicem sorayım senin için
başın sağolsun Allah sabır versin.Babanada kabir rahatlığı versin inşallahBaşın sağolsun canım ben de gecen ay babamı kaybettim.dediğin gibi bebeğim olmasa kendimi toparlayamazdım bile. Onun için güçlü olmaya çalışıyorum hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?